| Ajibanna a întrebat:

Am o întrebare, de ce credeți ca a mai fost necesară aducerea pe pământ a Coranului (cartea sfânta a islamului) dacă Biblia spune deja totul? De menționat Coranul a fost format in jurul anilor 600 după Hristos! Si dacă este adevarata Carte de ce contrazice Biblia spunând ca Domnul Iisus nu a fost decât un profet,nerecunoscându-l ca Fiu al lui Dumnezeu care S a răstignit pentru iertarea păcatelor noastre! Nu vreau sa fiu înțeleasă greșit,nu am nimic cu nicio religie atât timp cât e Vorba de același Dumnezeu(Allah)! Nu am citit Coranul dar cunosc anumite informații,iar cea care m-a intrigat este aceasta afirmație, deci ce credeți?

7 răspunsuri:
| VelaJohnny a răspuns:

Biblia nu a fost depasita niciodata. Cine a studiat-o cunoaste faptul ca sunt profetii care s-au implinit recent, si ca mai sunt profetii de implinit. De fapt, Biblia incepe cu Geneza si se termina cu incheierea acestui sistem, Revelatia lui Ioan, numita des Apocalipsa. Cand se va fi intamplat tot ce este consemnat in Biblie, atunci poti spune ca e depasita intr-un anumit sens, desi normele si principiile consemnate in ea sunt valabile in continuare. In plus, am stat si m-am gandit, spre exemplu, Abel o sa fie inviat. Cu siguranta Biblia ii va fi de folos sa inteleaga ce s-a intamplat dupa moartea lui, istoria urmasilor lui Adam si ai Evei. Deci, depasita nu e in nici un caz. E inca o carte vie, iar in priviinta profetiilor, inca mai sunt profetii de implinit, sau in curs de implinire.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Evreii au compus Biblia prin 500 ien dupa exodul babilonez, ca sa tina poporul unit.
Au cules povesti si legende de pe unde au umblat si le-au pus impreuna ca sa prosteasca poporul.
YHWH nu a fos dumnezeu nici pe departe.
Altii mai smecheri le-au furat textele si au inventat o noua religie, vezi crestinismul.
Prin 600 Muhammad vazand avantajele noii religii a creat si el una cu elemente imprumutate de la evrei si de la crestini.

| Idris a răspuns:

In primul rand trebuie sa stim ca Allah l-a trimis pe Moise cu Torah si pe Isus cu Injeel (Evanghelia), Biblia vrea sa fie o compilatie a celor doua, insa ce se gaseste in Biblie, nu este ceea ce a trimis Allah prin Isus si Moise si se poate vedea din continutul Bibliei. Cuvantul lui Allah nu se contrazice si nu este inexact, departe este El de acestea si de cele pe care ei ii asociaza. Acestea fiind spuse, Allah stia ce se va intampla cu Moise si Isus si scrierile lor si era din planul lui sa trimita Quranul prin Profetul Muhammed (salallahu alayhi wa sallam) ca este ultimul profet. Daca te uiti in propriile lor scriputri, in Biblie scrie, ca acestia s-au abatut de la mesajul original. In Ieremia 8:8 care spune: " Cum puteti voi sa ziceti: "Suntem intelepti, si Legea Domnului este cu noi"? Cu adevarat, degeaba s-a pus la lucru pana mincinoasa a carturarilor."
Apoi Isus spune: Matei 5:17: " Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Prorocii; am venit nu sa stric, ci sa implinesc." Se crede ca acestea sunt franturi din mesajul original pe care l-a trimis Allah.

Asadar, cu scripturile autentice pierdute si cu oamenii ratacind, Dumnezeu a trimis un alt mesager pentru a ii aduce pe oameni din nou pe calea cea dreapta. El era mult asteptatul Profet ce a fost prezis atat de Moise cat si de Isus. Mai mult de cat atat, acest Profet va aduce un mesaj ce va contine promisiunea ca acest mesaj va fi protejat divin, dar si faptul ca acest Profet va fi Pecetea Profetilor, mesagerul final, trimis nu doar la neamul lui Israel ci la toata omenirea.

"Vai celor care scriu Cartea cu mâinile lor, apoi spun: "Aceasta este de la Dumnezeu!" şi o vând pe preţ mărunt. Vai lor pentru ceea ce mâinile lor au scris! Vai lor pentru ceea ce au agonisit!" [Qur'an Surah Baqarah 2:79]

| sublime89 a răspuns:

N-a fost deloc necesara scrierea Coranului, asa cum n-a fost deloc necesara scrierea Bibliei. Nu au fost decat doua carti care au fost mereu folosite pentru a discrimina si omori. De parca doar de asta mai aveam noi oamenii nevoie, de niste influente negative. Ne lasam in continuare prostiti si-n prezent de niste pedofili si criminali care s-au gandit sa-si lase "intelepciunea" pe hartie. Mai bine s-ar fi sters undeva cu hartiile alea.

| ania a răspuns:

Tocmai faptul pe care l-ai menționat și anume că contrazice Biblia arată că nu au aceeași sursă, nu pot proveni ambele de la Creatorul universului.Eu mi-am cumpărat Coranul pe vremea când eram agostică și l-am citit pațial din curiozitate.Acum am revenit la credința creștină sunt convinsă că singura carte care reprezintă revelația de Sine a Creatorului existenței e Biblia.

| Idris a răspuns (pentru ania):

Cu siguranta ca Biblia nu are aceeasi origine ca a Coranului. Coranul, Injeel (Evanghelia), Taurah (Tora), Zaboor (Psalmii) au toate aceeasi sursa si toate provin de la Allah, iar pana la Coran, oamenii carora le-au fost oferite celelalte scripturi s-au abatut de la Mesajul original trimis de Creator. Din citirea partiala a Coranului, care este parerea ta despre el si ce te-a facut sa nu il citesti complet si sa te intorci la Shirk (politeism)?

| ania a răspuns (pentru Idris):

Când am citit Coranul nu am făcut-o pentru că căutam adevărul ci pentru a-mi lărgi orizontul cultural și eram și curioasă prin ce această carte îi înspiră pe unii care cel puțin ei își zic muslmani să comită acte de violență justificate ca fiind bune prin credința lor. Mi s0a părut o carte pașnică și binevoitoare, cu multe îndemnuri la generozitate, țin minte că m-a amuzat îndemnul că dacă părăseti o femeie să ai totuși grijă să aibă din ce trăi.Pe atunci eram relativistă, mă gândeam că poate ceva adevăr este în toate religiile sau poate în niciuna, sau poate și dacă există nu îl putem afla.
După ce m-am căsătorit am fost frustrată, mânioasă dar și impresionată în final de viața de intimitate cu Dumnezeua soțului meu. Am fost geloasă că îl iubește pe Dumnezeu mai mult decît pe mine, dar în același timp eram impresionată că după ce citea Biblia și se ruga zilnic în general vrreo două ore, avea parcă o față de înger, o atidudine de bunătate parcă din altă lume pe care nu le puteau atinge necredința, lipsa de respect și răutatea mea legate de ceea ce consideram a fi atunci fanatismul lui religios.Chiar dacă îl ironizam pentru credința lui, în adâncul sufletului eram nefericită și debusolată și am recunoscut asta la un moment dat.M- a impresionat faptul că am văzut că e mai trist pentru mine că sunt necredinciosă și nefericiă decît pentru el că are o soție care îi disprețuiește credința și pasiunile.Mi-a spus -totul e între tine și Dumnezeu, eu nu am cum să te ajut.M-a provocat ca odată când sunt singură, să -i spun Creatorului că-i dau sufletul meu, să se arate, să mă convingă El.Ce s-a întâmplat ulterior a am scris la ultima din întrebările mele.