anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o nelămurire: de ce toți își zic "La mulți ani" astăzi? Adevărat, este Sfânta Maria, dar moartă; cea vie se sărbătorește pe 8 septembrie. Mi se pare un păcat. Voi ce părere aveți?

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Preacurata maica a mantuitorului nostru, nu este moarta.ea este sus cu fiul ei, dupa cum bine a spus ingerul gabriel; iata ce spune fiul tau; e timpul a muta pe maica mea la mine.deci nu te intrista ci bucurate caci vei veni in viata cea nepieritoare.pe 8 septembrie sarbatorim nasterea fecioarei Maria.iar astazi sarbatorim adormirea maicii Domnului.ce crezi? se cade sa ne intristam in aceasta zi de mare bucurie pentru cea care a mers catre fiul ei? sau sa ne bucuram ca viu este Domnul, si maica lui este impreuna cu el si se roaga pentru intreg neamul omenesc?

| Miauti a răspuns:

ZZzzzzzZZZzz! Unbelievable cred ca esti satul de astfel de raspunsuri care le da colegul de mai sus.

Pai simplu cica romanul e "credincios" nu observi ca crestinismul se inchina la morti.

| InstructorulTauDeFitness a răspuns:

Eu nu mai cred in nici o sarbatoare>>>oricum si daca il tin ori daca nu, tot nu se intampla nimic........mai bine mediteaza.(ai nevoie sa crezi doar in tine, tu esti cel care iti controlezi destinul, nu sarbatorile si nici Dumnezeu)

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Miauti):

Ceia ce Biblia spune ca e pacat dar ortodocsi si-au gasit suze priveste asta:
http://www.tpu.ro/......ici-este/p

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Nu. Noi cand sarbatorim pe Sfinti, le sarbatorim data mortii lor, in care cei mai multi s-au jertfit. In viziunea umana este un lucru extrem de dureros, insa ei atunci cand mor incep Adevarata Viata.
Cat despre Adormirea Stapanei noastre, o sa iti citez : "Când a binevoit Hristos Dumnezeul nostru ca sa ia pe Maica Sa la Sine, atunci, cu trei zile mai înainte, a făcut-o să cunoască, prin mijlocirea îngerului, mutarea sa cea de pe pământ. Căci Arhanghelul Gavriil, venind la dânsa, a zis: «Acestea zice Fiul tău: Vremea este a muta pe Maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primeşte cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viaţa cea nemuritoare». Născătoarea de Dumnezeu s-a bucurat cu bucurie mare, şi cu dorul ce avea ca să se mute la Fiul său, s-a suit degrab în Muntele Măslinilor ca să se roage..."