anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna!happy Am si eu o intrebare: Sora mea mai mare si-a inceput viata sexuala cu prietenul ei, insa nu sunt casatoriti, iar cand a mers la biserica sa se spovedeasca si i-a spus preotultui acesta nu a vrut sa o si impartaseasca pana nu tinea un Canon ...Este pacat? Pentru ca foarte multi tineri fac asta si ma intrebam daca nu cumva imi puteti spune care ar fi motivul pentru care nu a vrut sa o impartaseasca?

Răspuns Câştigător
| RisenLight a răspuns:

Da este pacat.Nu a impartasit-o pt.ca este unul ce se iarta cu pocainta (parere de rau si dorinta de indreptare). Multi adolescenti o fac pentru. ca suntem o lume plina de crestini doar cu numele...un fel de crestini ateizati.Omul e pacatos si ca sa faca orice ii place gaseste atatea rahaturi si chichite... da de da de scrie undeva ca e voie sa faca asta.De ce nu e voie? Raspund tot eu.Prin sex te daruiesti unei persoane speciale prin care esti legat intr-un mod mai profund(Sa nu aud ca ridic sexul la rangul de enormitate pentru. ca nu e asa.Sexul este ceva ce trebuie tratat cu macar putina seriozitate). Anticipand raspunsurile la comentul meu spun ca in cazul in care divortezi de cel/a cu care te-ai casatorit nu uita ca Dumnezeu a facut totusi un legamant intre tine si acea persoana pentru. a va permite ca voi 2 sa fiti una(cautati in biblie la Matei).In cazul in care te recasatoresti trebuie sa fie savarsita o taina speciala in care sunteti despartiti pe care doar un arhiereu o poate savarsii. Sper ca am ajutat lumea prin acest raspuns in mai multe privinte.

18 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| ஜAliSeeஜ a răspuns:

Da este pacat. Dumnezeu a spus ca pana nu te mariti nu poti sa iti incepi viata sexuala...Stiu foarte multi tineri si'au inceput'o deja dar este un pacat.Preotul nu a vrut sa o impartaseasca cu tine deoarece nu ai fost maritata...El nu poate sa iti spuna daca este sau nu un pacat decat atuci cand esti cu inelul pe deget (parerea mea)

| RAY a răspuns:

Adam cu eva s-au casatorit?

| Maomau a răspuns:

Ar fi fost un pacat, dar nu mai este pacat, pentru ca Mantuitorul nostru a platit cu sangele sau pacatele noastre!

Asa ca prin sacrificiul lui Isus toti tinerii au primit libertatea de a face atat sex cat doresc, inainte de a se casatorii, fara ca aceasta sa fie un pacat!

| EmaS a răspuns (pentru RAY):

Da.Dumnezeu le-a facut cununia religioasa.Adam si Eva au fost prima familie instituita de Dumnezeu.

| PedoBarbie a răspuns:

Bună!
Îndoctrinaţi mai sunteţi.
Conform religiei tale e păcat.
Pe curând!

| dracu14 a răspuns:

Stai stai adica in religia voastra ca sa ciufulesti maimuta uneia trebuie sa te casatoresti cu ea? ce porcarie...

| RAY a răspuns (pentru EmaS):

Da-mi versetul

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Este intr-adevar pacat daca nu indeplineste canonul, canonul fiind de fapt o cale spre indreptare, nu trebuie luat neaparat ca pe o pedeapsa.
Sa-i spui sa nu se Impartaseasca pana nu tine canonul, si apoi se spovedeste iarasi!

| WholeWorldTeam a răspuns (pentru Maomau):

Omg! ce prostie! atunci pentru ce ne-a mai lasat cele 10 porunci? Pentru ce zice Iisus ca el a venit sa implineasca legea si nu sa o strice? I-a biblia si citeste-o mai atent

| rocco09 a răspuns (pentru EmaS):

Geneza 2-25...iar daca nu stie ce inseamna nevasta sa caute aici www.dexonline.ro

| ramona30 a răspuns:

Conform religiei idioate este un pacat. Conform unei gandiri sanatoase, atata timp cat esti major si responsabil nu trebuie sa iti ataci propriul organism si sa ii refuzi unele placeri.
Nu va mai luati dupa oamenii in sutana. Aia traiesc in alt secol.

| cristi202 a răspuns (pentru Maomau):

Stai cuminte, daca Isus a murit, nu inseamna ca pot sa fac ce vreau, ca pot pacatui. Pacatul e pacat, si e urit de Dumnezeu. Ca Isus a murit ca sa ne ierte pacatele, e altceva, asta ar trebui sa ne responsabilizeze incit sa nu mai pacatuim, nu sa facem orice, pentru ca oricum Isus s-a sacrificat pentru noi.

| TomaSorinel1974 a răspuns:

Fiindca Iisus cand a infintat aceasta taina ii leaga pe cei doi sufleteste ei cum ar fi ca nistew straini

| RisenLight a răspuns (pentru RAY):

Tu si Tunderstruck 2 oameni ce incearca sa ateizeze prin mijloace ridicole.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu a vrut fiindca, preotul este doctor de suflete.iar partasia unui pacatos cu Iisus nu este posibila.eu la cate pacate am as refuza singur sfanta impartasanie, pana imi fac canonul si ma lepad de pacat. Iisus este idealul de om pur si curat si nevinovat.pot eu sa ma impartasesc care am facut toate porcariile si pacatele? intai ma spovedesc, ma curat de pacate, fac canonul indicat de preot dupa care daca ma impac cu mine insumi si cu lumea, voi merge sa ma impac si cu Doamne-Doamne.