| rebeccaudr a întrebat:

Buna, am si eu o nelamurire...
Îmi doresc de ceva timp sa-mi fac 2 tatuaje. Doar ca sunt intr-o balanta continua de fiecare data când ma gândesc.
Îmi doresc sa-mi fac pe ambele incheieturi semnatura mamei pe stânga si a tatei pe dreapta, ok pana aici...
Dar, eu am crescut intr-o familie modesta, unde doar mama este pocaita si citeste o biblie probabil dinainte sa mă nasc eu, iar de acolo îmi citea mereu versete, unde îmi spunea la un moment dat ca orice lucru facut pe corpul meu este un păcat.
Dar in mintea mea, as vrea sa nu fie, pentru ca nu-mi fac vreun tablou. Vreau doar sa am semnăturile lor pentru toata viata... ( mama are 61, iar tata 67 )
Întrebarea mea, chiar este un păcat?

5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| rebeccaudr explică (pentru Violleta2022):

Pai de aceea intreb aici, ca sa aflu alte păreri, pentru ca am deja o părere din partea lor.

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns:

Tatuajele sau alte asemenea forme constituiau pacate in Vechiul Testament pentru evrei. Unii zic ca nu poti fi inmormantat intr-un astfel de cimitir daca ai asemenea tatuaje.
In ultima vreme, am vazut chiar hipsteri evrei care le poarta.
Din punctul de vedere al civilizatiei occidentale, ideea de "pacat" este impartita.
Religiile pagane chiar "incurajau" tatuajele. Uita-te la celti, la nordici.
Tatuajele spun o poveste, te definesc. Asta daca nu le faci doar ca sa-ti impresionezi prietenii.

| rebeccaudr explică (pentru Delmo_Catalin_1984):

Nu pentru asta vreau sa le fac. Vreau sa le fac pentru a avea semnatura parintilor mei tot timpul, pentru mine este un gest de respect din partea mea către ei, doar ca da, părerile sunt impartite. Mersi de sfat?

| THTattoo a răspuns:

Este ceea ce vrei tu sa fie. Important este sa te informezi.