Vezi ca tu care esti ateu nu stii de fapt ce vrea sa spuna biblia despre adam si eva dar hai ca iti spun eu: cand le-a spus sa nu manance din pomul cunoasterii nu se referea ca vor fii la fel de inteligenti ca dumnezeu ci ca vor vedea cu altii ochi pentru ca pana in momentul in care adam si eva sa manance din pom umblau dezbracati dar nu le erau rusine unul de celalalt iar cand au mancat din pom au vazut cum arata si dupa cum scria in continuare si-au facut haine din frunze si asa si-a dat dumnezeu seama ca au mancat din pom...stii mai era un inger care s-a crezut la fel de frumos si inteligent ca dumnezeu si acum a devenit satana
Sa crezi in dumnezeu nu inseamna sa crezi in moaste si sfinti asta e clar...dar daca ai fi tu in acel cimitir ce ai face daca ai auzi un zgomot ai zice ca nu crezi in nimic dar tot iti va fi frica si pot sa-ti garantez 100% asta si stii prea bine ca asa este
Bine, dar de ce ne vrea Dumnezeu cu minti inferioare? tot nu mi-ai raspuns. De fapt, dumnezeu nu ne vrea asa, pentru ca nu exista. Religia ne vrea asa in schimb. Nu stii zicala lor: "crede si nu cerceta"? Aia de ce crezi c-au zis-o? Pentru ca si ei stiu ca daca cercetezi un pic imediat afli adevaruri care neaga existenta lui dumnezeu. Ei se tem de stiinta si de dovezi ca de dracu. Te prefera ignorant. Nu esti bun daca gandesti prea mult.
Doamna in alb, toate s-au omogenizat in credinta, sfinti, moaste, rugaciuni, cruci, liturghii, acatiste, ritualuri, draci, laci,, bine piesa de rezistenta e Dumnezeu. Acu' cum sa-ti spun, trec prin cimitir fara probleme chiar noaptea, dar cand eram copil si trebuia sa trec pe langa cimitir chiar ziua daca era si nu era nimeni cand ma apropiam de cimitir fugeam cu o viteză de ramanea in urma mea o dâră de praf, asa de speriat eram mai ales ca spuneau unii povesti ca mai iese morti din groapa cate o data. Deci nu garanta.
Ei nu, dar toti copii lor da si conform biblie cum s au inmulti oamenii dupa Adam si Eva, ori au facut sex copii lor intre ei ori au facut sex cu parintii, in orice caz ceva nu e in regula in treaba asta.
"Esti chiar amuzant stii dar in ochii lui dumnezeu noi deja suntem castigatorii"
Nu este vreo lupta, fetito.
-Amuzant este cine isi astupa urechile voit si constient si care se crede, fara pic de modestie, alesul domnului si castigatorul unei lupte invizibile. Lipsa de modestie si toleranta nu va face crestini asa cum voi vreti sa pareti si nu sunteti.
-Este lupta doar din punctul vostru fanatic de vedere pentru ca stai cu frica in san de orice pedeapsa pe care o primesti in cap de sus daca cumva iti iei dreptul care ti se cuvine de a-ti asculta vocea interioara si nu ce spun simple texte.
Eliberati-va odata de frica care va tine intre patru pereti.
--Ti se pare normal ca o populatie sa creada intr-un zeu cum este d-zeu, asa cum si anticii aveau zeii in care credeau?
Zeii lor de ce sunt considerati legende iar d-zeu cu sfintii la noi sunt considerate adevaruri?
Ai ce raspuns sa-mi dai?
Era un raspuns pentru kabuto79 daca n-ai observat fetita mamii si n-am de ce sa ma feresc pentru ca eu tot cred in dumnezeu orice ati zice voi si nu inteleg tot discursul asta crezi cumva ca ma vei impresiona si voi renunta la credinta mea doar pentru a nu crede in nimic? mai degraba merg cu dumnezeu prin intuneric decat singura prin lumina
Vad ca nu prea vreti sa raspundeti la intrebare si nu incetati sa ii vorbiti de rau pe crestini... Oricum eu nu va judec, va respect pentru ca si voi sunteti tot oameni dar totusi ar trebui macar sa va ganditi putin la Dumnezeu...Doar putin ganditi-va: o exista el? Chiar trebuie sa Il vezi ca sa crezi ca exista? Cititi doar putin biblia atat va spun.O seara buna!
De ce nu citesti tu vreodata o singura biblie de alta religie,dar ne ceri noua sa citim biblia ta daca nu ardere vesnica in iad,am citit vt e oribil,nt e cat de cat ok,voi ati citit biblia cati din voi sunt curios,daca aveti frica de dumnezeu de ce va comportati asa rau?
va urati,barfiti,va faceti rau intre voi, ce exemplu dati voi crestini, la tv toata ziua se vede hoti, crime, violenta etc
daca asa crestini buni suntet ce ati cautat sa macelariti atatea popoare timp de 2000 de ani
Mult mai bine. Nu ma gandesc ca atunci cand sunt la wc se uita un mos cu barba la mine.
Eu nu vreau sa renunti la ceva ce tu nu vrei, e treaba ta ce faci.
Numai ca voi nici nu vreti macar sa vedeti si altceva, decat ce va convine. Daca crezi cu tarie in d-zeu si il cunosti asa cum crezi, raspundeai la intrebari si discutai, nu-ti era teama sa o faci.
O zi buna.
Ateii,se mint pe ei insusi.
Ei n-au viitor,au murit si i-au mancat insectele nu?
Asta-i viata,te nasti,suferi,bla bla,mori,gata viata.
Rostul? sa fii suparat si sa negi mereu pe Domnul.
Cine a creat natura,universul?
Cum s-au format,de unde animale,de unde aceasta planeta minunata,de ce atatia Sfinti,care au zis despre viitor, si s-a adeverit.
Pacat se mint pe ei, cand isi vor da seama, prea tarziu, dar Domnul nu va intoarce spatele niciodata.
Da, are rost, ca de aia te-am intrebat. Am vrut sa vad tu ce crezi, cat de vechi e universul, pamantul, omenirea? Nu-s chiar inutile contrazicerile. Pot fi constructive daca sunt civilizate E bine sa incerci sa te uiti putin si la parerile astea ale "ateilor", si la dovezile care sunt. Ca nu vorbesc aberatii. E doar asa, un sfat. Pana la urma, e alegerea ta.
Ca o paranteza, daca esti ateu presupun ca nu sarbatoresti nici craciunul si nici pastele adevarat? Nu ciocnesti oua, si nu impodobesti bradul si nici nu accepti cadouri... corect? NU spui la multi ani prietenilor atunci cand este ziua lor de nume (sarbatoarea vreunui sfant), nu folosesti expresia "Doamne fereste", sau "oooo Doamne!" si lista poate continua!
Am refuzat sa raspund la intrebari pentru ca stiu ca vor fi unele fara sens sau cine stie
Ei se simt liberi, o senzatie foarte placuta. Te-ai gandit mult cand ai pus intrebarea?
Craciunul si Pastele nici nu sunt sarbatori crestine la origini. Poti sa te documentezi sa vezi. Iar ouale de paste si bradul de craciun sunt obiceiuri pagane si ele. Ce legatura are pana la urma impodobitul bradului cu nasterea lui Iisus? Se stie ca el nici macar nu s-a nascut pe 25 decembrie. Asa ca sunt doar obiceiuri. Nu inseamna ca daca le respecti trebuie sa crezi in religia crestina. Si pana la urma nu e treaba ta ce obiceiuri am eu si ce expresii folosesc.
MI se pare mie sau te simti atacat si nu ai un raspuns?
De craciun (indiferent daca s-a nascut sau nu pe 25 decembrie Iisus) se sarbatoreste nasterea Lui, iar de paste invierea. Ouale rosii simbolizeaza sangele acestuia care a curs cand a fost rastignit.
Din moment ce ciocnesti si tu un ou de paste si zici Hristos a inviat nu crezi ca esti cam ipocrit daca te consideri Ateu si ataci atat de mult crestinismul?
Da, ti se pare tie. Raspunsul tocmai ti l-am dat.
De Craciun si de Paste se sarbatoresc astea de cand au furat crestinii sarbatorile de la cei de dinaintea lor si le-au dat insemnatate crestina ca sa le fie mai usor la pagani sa treaca la noua religie. De aceea s-au pastrat datele respective.
Dar de unde stii tu ca eu ciocnesc oua de paste si spun "hristos a inviat"? mai tu chiar esti amuzant. Si nu, nu ma consider ipocrit pentru ca nu am de ce. Eu nu am cerut sa fiu nascut intre crestini, sa fiu crescut cu obiceiuri crestine. Si cand am realizat adevarul am lasat religia in urma mea si nu mai am nimic de a face cu ea in prezent. Ciudat ca tu vorbesti de ipocrizie, si voi crestinii in general. Voi care ar trebui sa va uitati in oglinda si sa vedeti ca sunteti cei mai mari ipocriti. In primul pentru ca esti pe site-ul asta esti un ipocrit. Pentru ca va folositi de internet si de stiinta, si-n acelasi timp atacati stiinta din toate partile in numele "religiei" voastre "sfinte". Nu uita ca daca nu era stiinta, tu si toti ceilalti ca tine traiati in pesteri in continuare. Dupa traditia bibliei voastre dragi. Asa ca, ai grija ce vorbesti si pe cine acuzi. Look in the mirror first.
Deci voi aveti o problema... MEREU puneti stiinta in antiteza cu religia si sincer nu prea vad de ce. Ce treaba are religia cu internetul si cu stiinta in general? Din cauza acelor cativa care neaga cu tarie teoria creationista? Tin sa-ti reamintesc ca vaticanul a anuntat ca nu se opune ideilor promovate de teoria lui Darwin si acum cativa ani a declarat ca accepta posibilitatea existentei extraterestrilor.
Si eu sustin si imi place sa studiez stiinta din toate punctele de vedere, si ca absolvet de facultate cu profil stiintific, dar in acelasi timp sunt si crestin, si nu vad nimic rau in asta. NU vad ce atata opozitie intre religie si stiinta! Religia si stiinta nu se contrazic asa cum crezi tu!
Adica tu vrei sa zici ca tu crezi si ca universul are 6000 de ani vechime, si-n acelasi timp crezi ca are 13, 8 miliarde de ani? Vrei sa zici ca tu crezi si-n adam si eva, si crezi si-n teoria lui Darwin? Vrei sa zici ca tu crezi si ca Pamantul este centrul universului si ca toate se invart in jurul lui, si-n acelasi timp crezi ca pamantul e doar o planeta care se invarte in jurul unei stele (soarele)? Sau tu crezi in ideea ca soarele, luna si toate stelele au fost "create" dupa ce Pamantul a fost "creat", si-n acelasi timp esti de acord si cu faptul dovedit stiintific ca Pamantul s-a format impreuna cu restul sistemului solar la 9 MILIARDE de ani dupa restul universului? Si ca s-a format din praf stelar, din resturile exploziilor altor stele? Daca crezi in toate astea in acelasi timp esti o rusine pentru umanitate.
Doamne fereste... prietene, nu tot ce scrie in Biblie trebuie luat mot-a-mot mai ales partea cu Creatia. Daca zice ca Universul a fost creat in 7 zile asta nu inseamna ca sunt 7 zile asa cum le stim noi azi 7x24 ore, parerea mea este ca asta are un sens metaforic. Tin sa-ti reamintesc ca inca nu exista dovezi concrete privind originea universului. Teoria Big-Bangului este doar o teorie ce nu a fost complet dovedita. Asta nu inseamna ca eu cred ca in 7 zile s-a format Pamantul, dar nu vad de ce ar fi exclus ca la formarea universului acum 13.8 miliarde de ani sa fi existat o interventie divina care a dus la formarea universului asa cum il stim noi azi. Recunosc ca nu am citit Biblia si nici nu pot sa zic ca sunt extrem de credincios cat sa merg in fiecare duminica la biserica, dar cred in Dumnezeu, si nu vad unde stiinta exclude posibilitatea existentei lui Dumnezeu.
godless1859 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: