Da. Se referă la credința în Isus.
Oamenii în general nu pun mare preț pe El și Cuvântul Său.
Iar când un membru al familiei decide sa-L urmeze, să asculte de El, atunci apar discrepanțele de păreri și comportament...care vor ajunge sa genereze certuri.
Eu de exemplu sunt singura din casa mea care incerc pe cat pot să-mi practic credința și sa-L ascult. La început părinții mă certau fiindcă mergeam prea des la biserica. Când îi mai enervam, mă pedepseau sa nu mai merg la biserică. Ce confiscat telefon sau stat în casă fără prieteni? Atacau la biserica.
Tatăl meu vitreg și acum mai are apucături când mă lovește peste cap, trec pe langa el pe hol și mă trage înapoi de par. Mă pregătesc de biserica și îmi dă picioare în fund sau in spate, numai sa mă enerveze zicând "așa te învață la biserica. Halal creștin ești".
Sau când vine vorba de aplicație a credinței...la facultate părinții mi-au sărit în cap fiindcă am preferat sa pic un curs, in loc sa trișez făcând niste chestionare "din burta", fiindcă asta înseamnă trișare.
La liceu am incasat-o de la colegi care voiau să chiulim iar eu rămâneam, fiindcă nu voiam să incalc regulile...și lista continuă.
Piedici apar peste tot, dar cele mai dureroase sunt cele din familie..de la oamenii pe care îi iubești. Motiv pentru care Hristos ne-a avertizat. Credința autentică care se revarsă în practică nu e mereu dulce...
Felicitări pentru ambiția de a merge mai departe!
Nu-ți părăsi credința orice ar fi.
Din pricina credintei. Hristos ne spune sa nu ne miram daca chiar cei din familia noastra ne vor renega. Fiind persoane pe care le iubim, cel rau se foloseste de ele pentru a incerca sa ne indeparteze de Dumnezeu.
Oooooooo, mare e durerea asta de care vorbesti... si numai Duhul Sfant o alina si-i da chiar valoare. Sa te protejeze Maica Domnului cu Focul cel neaprins al Mantuitorului. Te rog Isuse, trimite Harul tau sa aduca linistea sufletului lui Betty.
LisaJulie întreabă: