| Mooonsure a întrebat:

Buna dimineata, am cativa prieteni care fac parte dintr-o alta religie decat a mea, este vorba de crestin-penticostal. Vorbiti-mi desrpre ea! Va multumesc!

37 răspunsuri:
| Esperança a răspuns:

Buna Mooonsure, am citit raspunsurile pe care le-ai primit la intrebare.
Repede mai sar "crestinii" ortodocsi cand e vorba de vorbire de rau fata de o persoana sau de a judeca pe cineva.
Tot ce ti se spus nu este nimic adevarat!
Penticostalii nu sunt o secta periculoasa, ci sunt niste oameni cu frica de Dumnezeu care fac Voia Lui.
Si este cult religios, nu secta.
Acum am auzit cateva critici si despre vorbirea in limbi, as vrea sa spun si eu cateva vorbe despre asta, pentru ca vorbesc in cunostinta de cauza.

*Prin vorbirea in alte limbi, fiecare credincios se zideste pe sine: "1 Corinteni 14:4 Cine vorbeşte în altă limbă se zideşte pe sine însuşi; dar cine proroceşte zideşte sufleteşte Biserica."

*Prin vorbirea in alta limba,dam posibilitatea duhului nostru sa se roage.

*Prin vorbirea in limbi, omul spune taine necunoscute, pe care diavolul nu le poate auzi si nu le poate intelege, pentru ca atunci cand te rogi la Dumnezeu si diavolul aude ce ii ceri si de multe ori intervine pentru a crea probleme, dar vorbirea in alte limbi este singura modalitate de a vorbi cu Dumnezeu, fara ca diavolul sa inteleaga ce ii ceri.
Satana uraste vorbirea in alte limbi pentru ca el stie ca ea este semnul scriptural al crestinului care a primit botezul cu Duhul Sfant:

"Marcu 16:17 Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;

Acum unii spun ca vorbirea in limbi nu este adevarata si este doar o bolboroseala,acum te intreb si ii intreb,cum poate un om sa bolboroseasca timp de o ora?

Sau cum poate un om sa se roage in chineza la perfectie,cand el nu stie o boaba de chineza,ci se roaga pentru ca asa i-a dat Domnul sa se roage pentru un frate de credinta chinez care a fost in necaz?

In biserica penticostala se intampla minuni, vindecari, insa nu in toate, trebuie sa gasesti o biserica in care Dumnezeu lucreaza si atunci vei intelege mai bine.
Nu apleca urechea la vorbele nebunilor, care nu stiu ce vorbesc.
Si sper ca Dumnezeu sa ii ierte, desi hula impotriva Duhului Sfant nu va fi iertata niciodata!

De ex.in Biserica in care merg eu o femeia a facut comotie cerebrala,iar sotul ei era necredincios si dupa ce biserica s-a rugat pentru ea,si-a revenit si s-a sculat din patul in care era,chiar si medicii au ramas uimiti, iar sotul ei vazand ca Dumnezeu exista si lucreaza si inca asculta rugaciunile copiilor Sai, s-a intors si el la Dumnezeu si sunt multe alte marturisiri frumoase si adevarate.
Chiar si cu oameni ortodocsi insa depinde si de biserica, ca nu toate bisericile penticostale sunt cu adevarat bune, mai sunt si exceptii!

Daca mai ai intrebari, iti raspund cu mare drag (la orice fel de intrebari), deoarece noi nu avem nimic de ascuns.

Răspuns utilizator avertizat
| AliGab a răspuns (pentru Esperança):

Te rog frumos sa mai citesti inca o data aceste raspunsuri caci majoritate ortodocsilor nu au judecat persoane, ci viziunea penticostala. Multumesc

| AliGab a răspuns (pentru GalinaBlanca):

Eu inteleg ca doresti sa aperi ortodoxia, dar uneori nu are rost sa ne batem cu morile de vant. Pur si simplu fiecare alege pentru sine. Cred ca nu-si are rostul sa continuam sa demontram ca ortodoxia este neschimbata si corecta. Asta o stie si isi va da seama orice om cu capul pe umeri si care cauta sincer pe Dumnezeu. Se stie, de asemena foarte bine ca Hristos a venit pe pamant si S-a sacrificat pentru noi oamenii si pentru mantuirea noastra. Daca "vorbirea in limbi" are pentru unii intelesul individual de ruga asta de nota egoismul si, clar, lipsa comuniunii si a dragostei, doua coordonate primordiale ale Bisericii lui Hristos. Personal, si sa ma ierte Dumnezeu daca gresesc, cred ca Moonsure a primit destule argumente ca sa traga singura o concluzie sanatoasa si nu cred ca are rost sa ne mai tot contrazicem cu reprezentantii penticostali. Toate bune

Răspuns utilizator avertizat
| Esperança a răspuns (pentru AliGab):

Nu poți critica sau judeca ceva ce nu cunoști în întregime. Căci cel care vorbește fără să cunoască adevărul, este ca cel care judecă fără dovezi.