| lazarsergiu a întrebat:

Buna ! Imi puteti spune ce este scris in Sf.Scriptura despre apa , un citat ceva pentru ca am nevoie la un proiect . Funda mare !

Răspuns Câştigător
| CrissuCristina a răspuns:

De apă în Biblie

Cât de multe ori este "apa", a menţionat în Biblie şi cât de importantă este ea?

Am rula trimiterile la apă (sau derivate din ea), în Scriptură şi să vină cu 722. Semnificaţia de apă în Scriptură este o întrebare uriaşă, şi unul care va dura până spaţiu mai mult decât am aici. Poate pot să vă dau doar câteva gânduri care va uda apetitul pentru continuarea studiilor.

Prima mentionare a apei în Scriptură se găseşte în Geneza 1:2
şi ultima menţiune se găseşte în Apocalipsa 22:17
. În între cele două cărţi de apă curge chiar prin paginile Scripturii. Aceasta ar trebui să înveţe este că există o mare semnificaţie spirituală să-l.

Apa vorbeşte de fizică (sau naturale) naştere

În Geneza 1:20
, am citit din prima mentiune de viata, si aceasta viata vine de la apa, "... Să scoată apele de belşug creatura care se deplasează are viaţă ...". Acest gând este din nou repetat în Noul Testament, în Ioan 3 atunci când Nicodim, un conducător al evreilor este să pună întrebări ale lui Isus. În versetul 5 citim, "Dacă un om se naşte din apă şi din Duh, nu poate intra în Împărăţia lui Dumnezeu." Observaţi aici, naşterea de apă (fizic), vine inainte de nastere Duhul (spiritual). Vom vedea realitatea de acest lucru atunci cand o femeie este în forţei de muncă şi copilul este pe cale să se nască. Ne aşteptăm pentru "ape de a rupe", la care înconjoară copilul până la naştere. Noi nu putem fi spiritual re-născut până când am fost mai întâi născut natural.

Apa ne vorbeşte despre Cuvântul lui Dumnezeu

În Efeseni 5:26
, în ceea ce priveşte Biserica, citim: "Faptul că el ar putea să sfinţească şi a curăţit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt." Psalmistul in Psalmul 119:9
scrie: "Cu ce se cureţe un tânăr calea lui? de a lua aminte la aceasta după cuvântul tău." Citirea Bibliei are un efect de curăţare pe cititor. Creştinii ar face bine să stea şi să citească, să studieze şi să medităm împreună la cuvântul lui Dumnezeu. În Tabernacol, în Vechiul Testament, citim în Exodul 30:18
că Moise a fost de a face un lighean de aramă şi pune apă în ea. Acest lucru a fost să fie situat între Cortului şi altarului. Preoţii au fost să se spele pe mâini şi pe picioare, în acest lucru atunci când au intrat în Tabernacolului ", ca să nu moară". Ei au nevoie pentru a purificat. Domnul le-a fost spus în mod constant că au nevoie pentru a avea picioarele lor curăţate. Am vedea o imagine de acest lucru în Ioan 13. Domnul Isus spală picioarele ucenicilor. Ei au fost deja spala-te, dar este nevoie de spălat picioarele lor.

Luaţi în considerare cuvintele versetele 9-10 "Simon Petru i-a zis:, Doamne, nu numai picioarele mele, ci şi mâinile şi capul meu Iisus i-a zis:., El care este spălat nu are de a salva de a spăla picioarele lui, dar este curat fiecare pic: şi voi sunteţi curaţi, dar nu toţi ".

Act de faptul că Domnul (V14), apoi spune ucenicilor că ei ar trebui, de asemenea, să vă spălaţi picioarele fiecare alţii, "Daca Eu, Domnul şi Învăţătorul vostru, v-am spălat picioarele voastre, voi, de asemenea, ar trebui să vă spălaţi picioarele unii altora." Mi se pare că aceasta este o instrucţiune în viitor, ca la acest punct de picioarele lor au fost curate. Desigur, spiritual vorbind, ne spalam fiecare picioarele pe altii prin citirea cuvântului lui Dumnezeu. De aceea Domnul a spus în Ioan 15:3
"Acum voi sunteţi curaţi, prin cuvântul pe care-am vorbit cu tine." În viaţa creştină, noi toţi trebuie să fie purificat de mizeria acestei lumi, toti avem nevoie de picioarele noastre curăţate.

Apa ne vorbeşte despre purificare a creştin

Acest lucru este cu adevărat legat de luarea în considerare anterior, dar versetele următoare sunt interesante pentru a cugeta la. În ceea ce priveşte naţiunea lui Israel într-o zi viitor, următoarele cuvinte sunt înregistrate în Ezechiel 36:25
:

Ezechiel 36:25
Apoi voi stropi cu apă curată peste voi, şi voi trebuie să fie curată: de toate spurcăciunile voastre şi de toţi idolii voştri, vă voi curăţi.
Aceasta este o promisiune de la Dumnezeu pentru un timp când Israelul se întoarce la El (vezi vs 24-38). Cu toate acestea, există, de asemenea, în mod clar o cerere aici pentru păcătosul care vine la Hristos, atunci când am compara acest verset cu Evrei 10:22
:

Evrei 10:22
Să ne apropiem cu o inimă adevărată în credinţă deplină, cu inimile stropite de un cuget rău, şi cu trupul spălat cu apă curată.
Apa ne vorbeşte despre viaţa spirituală

In Geneza 2, citim de condiţiile perfecte de grădina Edenului. Aceasta gradina a fost udat de un râu (v10). Fără apă, grădina ar fi murit, ca plantele, animalele şi oamenii nu pot supravieţui fără apă. Mi se pare că acest râu este o imagine frumoasă a vieţii pe care Hristos le oferă copiilor Săi, prin Duhul lui Dumnezeu. Luaţi în considerare următoarele versete care vorbesc despre acest lucru:

Exodul 17:6
Iată, Eu voi sta înaintea ta acolo la stânca din Horeb, iar tu vei lovi stanca, si nu va veni apa din ea, că oamenii pot bea. Şi Moise a face acest lucru în vedere de bătrânii lui Israel.
Isaia 12:2-3
Iată, Dumnezeu este mântuirea mea, voi avea încredere, şi să nu fie frica: pentru Domnul Dumnezeu este tăria mea şi cântecul meu, el este, de asemenea, să devină mântuirea mea. Prin urmare, cu bucurie veţi scoate apă din izvoarele mântuirii.
Isaia 55:1
HO, fiecare unul care thirsteth, voi veni la apele, şi el că n-are bani, voi veni, cumpara, si mananca, da, vin, cumpăraţi vin şi lapte, fără bani şi fără preţ.
Ieremia 02:13
Pentru oamenii mei s-au comis două rele, ele mi-au părăsit izvorul apelor vii, şi a săpat-le cisterne, rezervoare sparte, care pot conţine nici o apă.
Ioan 4:14
Dar oricui va bea din apa pe care eu voi da Eu nu va înseta niciodată, dar apa pe care eu voi da Eu se face in el izvor de apă, până în viaţa veşnică.
Ioan 7:38-39
Cel ce crede în Mine, aşa cum zice Scriptura, din inima lui vor curge râuri de apă vie. (Dar el vorbea despre Duhul Sfânt, pe care cei ce cred în El ar trebui să primească: pentru Duhul Sfânt nu a fost încă dat: pentru că Isus nu a fost încă glorificat.)
Această apă este viaţa veşnică pe care ne bucurăm acum, în Hristos. De aceea Scriptura spune în 1 Ioan 5:12
"Cine are pe Fiul are viaţa; şi el că nu are pe Fiul lui Dumnezeu nu are viaţa." Fără apă nu poate exista viaţă: fără Domnul Isus Hristos, nu poate fi viaţa veşnică. Este interesant pentru mine faptul că cea mai mare întindere de apă, în lumea de astăzi este mare. Mare în Scriptură este un subiect fascinant, si unul nu putem intra în aici. Cu toate acestea, aş încuraja să vă uitaţi la referinţele şi veţi vedea că marea de multe ori ne vorbeşte de nelinişte şi de necazuri (vezi Matei 14:22-33
, Marcu 6:47-52
, Ioan 6:15-21
). Notă, în toate aceste pasaje, mările au fost calmate de Domnul Isus. Când urmăm aceste gânduri prin intermediul, am citit aceste cuvinte minunate, în Apocalipsa 21:1
.

Apocalipsa 21:1
Şi am văzut un cer nou şi un pământ nou: pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi nu era mare, nu mai mult ".
Mare nu mai sunt în cer, nu restlesness mai mult, nici mai mult necaz, toate calmat de către Domnul Isus Hristos pentru totdeauna. Cu toate acestea, deşi nu va fi mare, nu mai sunt în cer, nu va fi apa, apa care curge etern pentru totdeauna.

Apocalipsa 22:1-2
şi mi-a arătat un râu cu apa vieţii, limpede ca cristalul, care ieşea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu şi al Mielului. În mijlocul străzii de ea, şi pe fiecare parte a râului, era pomul vieţii, rodind douăsprezece feluri de fructe, şi dând rod în fiecare lună: şi frunze de copac au fost pentru vindecarea naţiuni.
Nu pot fi alte tipuri spirituale pentru apa pe care nu au luat în considerare, dar de mai sus sunt cele care de primăvară în minte. Eu voi pleca cu referire la final de apă în Biblie găsit în Apocalipsa 22:17
:

Apocalipsa 21:17
Şi Duhul şi Mireasa zic: Vino. Şi să-i spun că aude, Vino. Si lasa-l că este sete, să vină. Şi cine vrea, să ia apa vieţii fără plată.

5 răspunsuri:
| RubikSD a răspuns:

As avea multe exemple, dar daca nu imi spui despre ce anume este vorba am sa iti scriu cateva:

1. http://ro.wikipedia.org/wiki/Mersul_lui_Isus_pe_apă (o minune a lui Iisus)
2. http://ro.wikipedia.org/wiki/Nunta_din_Cana_Galileii (alta minune in care Iisus a transformat apa in vin)
Plus alte mici fragmente...

| lazarsergiu explică (pentru CrissuCristina):

Deci, mie nu imi trebuie atatea detalii. Astea lea-m gasit si eu, vreau ceva in care sa zica ce este apa sau care este semnificatia ei, nu sa copiezi 10 pagini de pe nu stiu ce blog.

| lazarsergiu explică (pentru RubikSD):

Nu vreau minuni! Doar un singur citat in care sa fie specificat cat de importanta este apa, sau ce este apa, ATAT
doar!

| RubikSD a răspuns (pentru lazarsergiu):

Cred ca asta ti-a dat CryssuCryssa.

| Raniia a răspuns:

Domnul isus a spusbig grinaca inseteaza cineva, sa vie la mine si sa bea.Cine crede in mine,din inima mea vor curge rauri de apa vie.Apa vie are in componenta sa:bunatate,bunavointa,dragoste,mila, pace, blandete.