| Larisaaaa a întrebat:

Buna :* Imi puteti spune, va rog, ce pacate as putea spune la spovedanie? De exemplu... am mintit, am injurat... altele?
Si cate zile ar trebui sa tin post inainte sa ma spovedesc?
Funda.

Răspuns Câştigător
| Allrc24 a răspuns:

Buna.in legatura cu postul.noi pana pe 24 suntem in postul craciunului.ar fi trebuie sa il tii tot sau amcar miercuri si vineri.incearca macar sa tii o zi post negru(nu manaci si nu bei nimic toata ziua 24 de ore.) postul nu inseamna abstinenta de la mancare,ci mult mai mult. postul inseamna apropierea de Dumnezeu,renuntarea la egoism,l-am andrie,la rautate, la invidie, la minciuna etc. postul inseamna smerenie prin rugaciune si abtienrea de al macnare.e ca si cum te-ai abtine de la mancare pentru a fi egal si cu cei care sunt necajiti si nu au ce sa puna pe masa.asta inseamna smerenie.sa fim toti egali, nu unul mai presus ca altul. gandeste-te bine ce pacate ai.le poti nota pe o foaie de hartie daca iti vine mai usor sa nu le uiti.gandeste-te la toate pacatele de la ultima spovedanie(asta daca ai mai fost vreodata).minciuna.mandrie,egoism,invifie,rautate,lene,desfranare(sex in afara casatoriei,inclusiv masturbare),lacomie,minciuna, vorba necorespunzatoare(injuratul adica), etc. ( http://www.sfaturiortodoxe.ro/pacate/desprepacat.htm )
este f bine ca vrei sa te duci la spovedanie. Sfanta Spovedanie mai este numita si al doilea botez.prin Sfanta Spovedanie ti se iarta toate pacatele pana in momentul spovedaniei cu conditia ca tu sa mergi cu parere de rau pentru pacatele facute, cu dorinta de schimbare si cu credinta in Dumnezeu ca El este iubitor si drept si te va ierta prin Domnul Iisus Hristos care si-a dat viata pentru noi toti cei pacatosi care au nevoie de mantuire.Nu trebuie sa iti fie rusine de preot, spovedanie este una din cele 7 taine ale bisericii ortodoxe. ceea ce spui tu acolo va ramane.Un om trebuie sa se spovedeasca macar de 4 ori pe an in posturile cele mari de peste an. postul Craciunului,Postul Pastelui,Postul Sfintei Marii, Postul Sfintilor Apostoli si atunci cand simte incercari si greutati. Daca minti la spovedanie pacatele tale se vor dubla si iti faci mai mult rau. Un lucru pe care lumea nu il intelege din pacate este faptul ca acolo la spovedanie nu preotul este cel care iti iarta pacatele, el este doar un martor.Insusi Dumnezeu se afla acolo in chip tainic si nevazut care te asteapta cu dragoste si gata sa iti ierte pacatele.La sfarsitul spovedaniei preotul va pune mana pe capul tau va rosti o scurta rugaciune si pacatele tale se dezleaga.la sfarsit iti va da CANON(Canon=sfaturile pe care trebuie sa le urmezi).Ai incredere in Dumnezeu.Domnul sa te binecuvinteze

11 răspunsuri:
| sorinache21 a răspuns:

Post nu stiu cate zile, in rest te intreaba popa ce pacate, de ex
Ai mintit si u zici da sau nu

| XtremeIonut a răspuns:

Nu trebuie neaparat sa tii post inainte sa te spovedesti,si nu zici tu pacatele,le intreaba preotul tu razpunzi doar,, da,, su,, nu,,

| XtremeIonut a răspuns:

Nu trebuie neaparat sa tii post inainte sa te spovedesti, si nu zici tu pacatele, le intreaba preotul tu zici doar da si nu.

| DomineRex a răspuns:

Nu inteleg ce legatura avea cu intrebarea laughing
E oarecum adevarat ce spui tu desi sunt si crestini care cred in evolutie deoarece stiu ca biblia nu a fost creata pentru a explica misterele universului.

| Andreea19Alina a răspuns:

Cred ca trebuie sa tii post o saptamana sau daca nu poti macar cateva zile.Pacate ar mai fi:daca ai barfit. daca ai pica,daca te intelegi bine cu cei din jur, daca ai lovit pe cineva dinadins, daca doresti raul cuiva etc.

| denisa_8961 a răspuns:

Nu din cauza lui Dumnezeu nu e roz pe Pamant ci din cauza noastra, cea a oamenilor, bine acum nu zicem sa fim sfintii ca oricine oricat sar abtine tot face pacate, asta sta in firea noastra, sincer cred ca e mai bine sa crezi in Dumnezeu si sa aflii dupa ca nu exista, decat sa faci greseala sa nu crezi in El si pe urma sa afli ca el chiar exista, caci crede-ma vei regreta, in fine sincer si eu imi pun intrebari din astea, Oare exista Dumnezeu? Sau de ce ne'o dat viata si pe urma da sfarsitul lumii?

| wildcherry95 a răspuns:

Preotul mi-a spus ca tot postul ar fi trebuit sa-l tin, insa depinde si ce varsta ai. Pentru copiii pana la 12 ani nu e chiar "obligatoriu", si nici pentru oamenii bolnavi. Insa daca nu poti sa-l tii pe tot, macar jumate ar fi ok.
La spovedanie te-ar putea intreba chestii de genul: Ai tipat vreodata la parinti? Ai injurat? Ai mintit? Te-ai uitat la filme pentru adulti? etc.

| MMihai a răspuns:

Îi spui că te gândeai că Daniel-- arhiepiscopul Bucureștilor, mitropolit de Ungro- Vlahia, patriarh al României, -- este de fapt trimisul Satanei, că în loc să facă case pentru oamenii săraci, el face o biserică inutilă, „ Catedrala Prăbușirii Neamului-- în obscurantism-- ", și că majoritatea popilor nu sunt slugile Domnului ci slugile Diavolului și că avea multă dreptate Karl Marx când zicea că religia este un opiu al popoarelor.
Că ai citit treaba cu potopul mondial din cartea Facerii și că este o înșiruire de minciuni greu de crezut.
Cum a adunat Noe toate speciile de canguri din Australia, elefanții din Africa, elefanții din India, leii din Africa, leii din India, Yacii și ibiși din Asia centrală, urșii polari, tigrii siberieni, lamele din Anzi, caguarii, pumele, jaguarii, bizonii din America, urșii grizlii, tigrii din Bengal, tigrii din Indonezia, Tigrii din Sudul Chinei, lupii marsupiali din Australia, ornitoringii din Australia, pinguinii din Antarctica, șamd că era în imposibilitate fizică, să facă așa ceva?
Și cu ce a hrănit toate animalele carnivore de pe tot Pământul, că nu putea să țină carnea la congelator, că nu erau congelatoare pe vremea lui.
Că este o minciună teribilă prostia cu potopul mondial, că o poate crede unul fără carte, care nu cunoaște biologie.
Și după ce s-a terminat cu potopul ce au halit animalele, că plantele muriseră înecate, de ape.
Că numai un om fără școală poate crede minciunile cu potopul mondial și arca lui Noe.

| cristinacrissss a răspuns:

La spovedanie trebuie sa spui tot ce ai facut rau. Inainte de asta trebuie sa ti post 3 zile si sa te gandesti la pacatele tale, sa regreti ca le-ai facut.

| Larisaaaa explică (pentru Allrc24):

Multumesc mult m-ai ajutat mult cu raspunsul tau.
Am o intrebare... cand spune acea rugaciune, trebuie sa o zic si eu in gand acea rugaciune? Asa mi-a spus o prietena, dar nu sunt sigura.

| Allrc24 a răspuns (pentru Larisaaaa):

Pai aceea rugaciune este molifta Sfantului Vasile cel Mare.Preotul o spune periodic in timpul spovedaniei cam odata la o ora, pentru ca si cei veniti mai tarziu sa aiba molifta citita.cand o spune toti ingenuncheaza in biserica.la un moment dat va fi nevoie sa iti rostesi numele, dar asta o va spune preotul( de ex: rostiti-va numele!).il spui in soapta.nu este necasr sa te rogi si tu, dar trebuie sa fii atenta la mesajul rugaciunii la esenta ei. Sper ca team putut ajuta.Numai binehappy