| gege12321v a întrebat:

Bună, în ultimul timp simt foarte multa vina, dar nu este legata de ceva sau cineva. Cred ca de mine... nu știu sa explic. Am început sa ma rog, deși eu nu sunt credincioasa, și cu cât o fac m ai mult cu atât ma simt m ai vinovata. Nu știu exact ce se întâmplă, vreau sa merg pana la urma la biserica sa ma spovedesc dar nu apuc. Și de când când început sa ma rog a început sa îmi fie și frica de întuneric, nu am avut problema asta înainte, dar acum sunt îngrozită. Nu m ai pot sa dorm fără vreo lumina în fiecare camera, chit ca stau în ea sau nu. Nu știu ce sa fac

11 răspunsuri:
| Smmo a răspuns:

Trebuie sa te fi speriat ceva. Vreun film sau cine stie ce. Poate esti si obosita, stressata cu lucrul sau ce faci tu.
Concret, pana iti trece frica, iti poti pune lampi de veghe in camere, sunt mici si nu te deranjeaza mult. Atata ca nu prea face bine la ochi sa dormi cu lumina aprinsa. Poti sa iti iei si un animal de companie, te mai distreaza ca umbla prin casa.
Despre fricile si vinile pe care le simti, vorbeste cu un preot si cu un psiholog. Nu trebuie sa mergi foarte des, dar poate ai sansa sa gasesti repede un sfat bun.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma gândesc ca te simți tot mai vinovata pe măsură ce te rogi ptc Dumnezeu începe sa scoată la iveala păcatele tale, adică sa te facă sa îți dai seama ca ai păcate și ca El e sfânt, cumva o smerenie adâncă, nu știu sigur

| Holiday a răspuns:

Sa nu fii credincioasa, dar sa te rogi, e ca si cand nu ti-ar placea alcoolul, dar bei tuica. E normal sa te simti din ce in ce mai rau cu cat "bei" mai mult. Pana si simptomele sunt asemanatoare. De la alcool in exces, ori razi ca prostu`, ori plangi. Tu esti din aia cu plansul.

| Darius50boss a răspuns:

Vina păcatelor apasă omul sângele lui Isus Hristos spală orice păcat

| RAY a răspuns:

Iisus spune sa te inchisi in odaia ta si sa te rogi la dumnezeu, nu spune sa te rogi in public ca pagani nici de spovedanie nu pomeneste, citeste povestea lui iov https://www.youtube.com/watch?v=dS8R_WIflIk nu suferi tu cat a suferit el

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

O mustra constinta poate

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Cumva da, la asta ma gândesc

| Whateverrr a răspuns:

Buna!
Incepe sa citesti Biblia. Spovedania nu o sa rezolve nimic, pentru ca Dumnezeu nu vrea doar o marturisire, ci o predare. Este nevoie de o credinta si pocainta pentru a fi mantuiti, iar numai cei mantuiti prin jertfa lui Hristos vor putea fi priviti perfect curati de catre Dumnezeu Tatal.
Daca te intorci la Dumnezeu, nu va mai avea sens sa te simti vinovata, pentru ca intr-adevar pacatele tale vor fi puse in contul Mantuitorului.
Think about these things happy

| slayer09 a răspuns:

Aici e lucrarea lui aghiutabig grin Vezi, atunci cand te apropii de Dumnezeu, aghiuta iti baga bete in roate si te duce in starea de depresie si tristete si frica mai ales, am fost si eu prin toate starile, dar niciodata nu am deznadajduit, sau cand am dejnadajduit, i-am spus Dumnezeului meu cu toata taria si cu toata siceritatea, unde este El in momentul ala, unde este El sa ma vada cum sunt, m-am revoltat un pic, dar nu m-a parasit nici atunci, era langa mine, dar eram eu plin de mine insumi, si atunci cand inima mea s-a deschis in durerea mea catre EL, atunci a venit si m-a izbavit de durerea sufletului meu. Deci, in concluzie, orice s-ar intampla nu lasa frica sa te doboare, lipeste-te de Dumnezeu, lasa-te in voia Lui, roaga-te cu tarie in momentele alea de frica. Sa stii ca Dumnezeu e bucurie si iubire, nu e vinovatie, vinovatia adanca e de la aghiuta. Dar cred ca toti trecem prin asta ca sa invatam, si eu aveam momente extraordinare de panica si frica, multe nopti bune nu am dormit, dar mereu imi puneam nadejdea in Dumnezeu, si incercam sa nu ma gandesc la nimic, doar la Dumnezeu, cat de mare era frica eu imi impuneam sa fiu cu Dumnezeu si ma gandeam ca Dumnezeu e mai puternic si ca e cu mine si ca nu are rost sa imi fac probleme si frici si orice s-ar intampla, chiar daca as muri, sunt cu Dumnezeu, si ma imbarbatam si ziceam rugaciunea lui IIsus, si ma gandeam numai la ea, si incercam sa imi relaxez si corpul in timp ce ziceam asta, si trecea totul. Mult conteaza si postul si miscarea, si comunicarea si mai ales iubirea pentru ceilalti. Fa milostenii, ajuta, implica-te...si totul se va schimba.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Poti merge oricand la un psiholog lasand povestile cu zei deoparte si avand grija de sanatatea ta mintala.

| ania a răspuns:

Vinde-ți sufletul Mantuitorului Hristos, asa cum unii își vând sufletul și viata deavolului, mărturisește lui Dumnezeu toate lucrurile care îți apasă conștiința, și cere-i sa te curareasca cu sângele Mantuitorului Hristos de toate păcatele, iartă specific, numind persoanele și cu ce te-au rănit toți care îți vin în minte și crede ce promite Dumnezeu în Biblie, ca El iartă tot ce mărturisim, cere_ti iertare de la oamenii care îți pune conștiința ca ai greșit fata de ei. "Dacă ne mărturisim păcatele El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele di sa ne curareasca de orice nelegiuire" - 1 Ioan1:9
Pune-te pe genunchi și discuta cu El ca și cu cel mai bun prieten tot ce simți, ce gândești și citește Noul, Testament începând cu Evangheliile, la fel și Psalmii, cu rugămintea către Dumnezeu sa îți lumineze mintea prin Duhul Sfânt ca să întelegi ce vrea sa îți vorbească prin Cartea Lui, cauta și alți oameni care îl iubesc și îl cunosc pe Dumnezeu.