| GalinaBlanca a întrebat:

M-am tot gandit zilele acestea la ceva.Nu vreau sa il judec pe Bunul Dumnezeu sub nici o forma. Poate sa imi spuna cineva sau macar sa imi explice Dumnezeu stia ce se va intampla cu lumea sau nu? Ca va cadea in pacate, ca lucifer va se va revolta si toate celelalte. Vreau rasounsuri doar de la crestini care imi pot da niste argumente bune ca sa pot intelege.Asa ca ateilor, abtinetiva de la comentariile voastre fiind ca nu ma intereseaza! Dau Funda si voturi:*

Răspuns Câştigător
| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Faptul că te interesează anumite întrebări nu înseamnă că punându-le l-ai putea întrista pe Dumnezeu. Din contră, El doreşte să găsim răspuns şi prin Cuvântul său, Biblia, ne ajută. În ce priveşte întrebările tale:
1. Dumnezeu stia ce se va intampla cu lumea sau nu?
Răspuns: Da. Dumnezeu este singura persoană care are capacitatea de a privi în viitor. Isaia 46:10 spune: Eu am vestit de la inceput ce are sa se intample si cu mult inainte ce nu este inca implinit. Eu zic: "Hotararile Mele vor ramane in picioare si Imi voi aduce la indeplinire toata voia Mea.
2. A ştiut Dumnezeu că unele creaturi vor deveni neascultătoare?
El a creat îngerii şi oamenii cu liber arbitru, deci posibilitatea ca să se folosească greşit de acest dar era, însă Dumnezeu nu a cunoscut acest lucru. De ce? Cunoaşterea viitorului este o capacitate a lui Dumnezeu, şi ca orice altă capacitate El şi-o foloseşte doar atunci când are nevoie de ea. Nu e ca şi cum, întrucât poţi cunoaşte viitorul acest lucru se întâmplă în regm automat. Dacă Dumnezeu şi-ar folosi astfel această capacitate, noi nu am mai putea spune că avem liber arbitru.
De asemenea, multe relatări din Biblie şi-ar pierde complet sensul. De exemplu, în 1 Samuel 15:11, Dumnezeu spune: "Imi pare rau ca am pus pe Saul imparat, caci se abate de la Mine si nu pazeste cuvintele Mele." Samuel s-a mahnit si toata noaptea a strigat catre Domnul.
Ce sens ar avea părerea de rău a lui Dumnezeu cu privere la Saul dacă, de la bun început ar fi ştiut că el avea să devină infidel?
Aceste sunt doar câteva dovezi biblice ce demonstrează că deşi are capacitatea de a cunoaşte viitorul, Dumnezeu nu şi-o foloseşte pentru a afla orice detaliu despre cum vom proceda noi. Îţi doresc o zi bună.

12 răspunsuri:
| pati2021 a răspuns:

Dumnezeu le stie pe toate doar ca la fiecare decizie pe care noi o luam e alta continuare! tu decizi calea ce vrei sa o urmezi!

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Dumnezeu nu vrea sa nu avem libertate, si chiar daca este Atotstiitor, el nu vrea sa ne impuna o oarecare supunere, deoarece el vrea sa fie folosesc uzata expresie "liber-arbitru" ca sa nu zica apoi ca El ne-a tinut din libertate.
Deci, Dumnezeu a creat omul cu capacitatea de a alege. Aceasta inseamnă ca nu suntem fortati sa intram intr-o relaţie cu El. El ne îngăduie să Îl respingem şi să comitem si alte fapte rele. El ne-ar fi putut forta să fim iubitori. Ne-ar fi putut forta să fim buni. Dar atunci, ce fel de relatie am fi avut cu El? Nu ar mai fi fost deloc o relatie, ci o ascultare fortată şi controlata. Dar El ne-a dat demnitatea umană a vointei libere.
Insa noi trebuie sa il urmam dupa cuvintele Mantuitorului : "Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine."

Răspuns utilizator avertizat
| ven0m a răspuns:

Da, stia, altfel nu ar fi omniscient.

| Miauti a răspuns:

Da stia ce se va intampla cu lumea. In biblie exista un dialog intre Satan si Isus; in care Satan ii spune ca lumea se va autodistruge.

Asa ca Dumnezeu a ales sa dea liber oamenilor si sa evolueze asa cum stiu ei.

Un mic exemplu: elevul mereu se crede mai presus decat profesorul. asa santem si noi.

| M25M a răspuns:

Dumnezeu este atotstiuitor, deci stie ce se va intampla ce s-a intamplat si ce se va intampla. El ne-a dat acel liber arbitru dar prin caracterul sau omniscient stie ce vom face cu el, stie ce vom alege in viata stie ce actiuni vom faptui si cum vom pacatui. Stie cine va fi trimis in rai si cine in iad etc. Este una din caracteristicile Sale de baza. Si prin intrebarea ta nu il judeci pe Dumnezeu, ca nu ii comentezi faptele ci doar vrei sa afli caracteristicile unui atribut al sau.
Toate cele bune.
P.S. sunt ateu dar raspunsul meu este valid.

| glitchMirror a răspuns:

Răspunsul e simplu:"Nebănuite sunt căile Domnului..."
Deci se înțelege logica, da?
P.S Eu nu sînt nici creștin, nici ateu, sînt robot!
Pa, pa.

| Swordsman a răspuns:

E simplu. Cand mama ta a decis sa te aiba, stia ca nu tot timpul o sa fii cuminte, stia ca o sa fii si obraznica uneori si ca o sa o superi, dar tot te-a facut. Asta si in caz ca te intrebi mai apoi "ok, si daca stia ca lumea va fi rea de ce ne-a mai facut?"

| andreeaema96 a răspuns:

Dumnezeu stie absolut tot ce se intampla pe pamant, dar de cand Adam si Eva au pacatuit i-a lasat pe oameni sa aleaga ce vortonguee El sau Pe Satan.de fiecare data cand ai de ales il alegi pe satan sau pe Dumnezeu. Dumnezeu stie viitorul stie ce se va intampla cu aceasta lume si este scris si in Apocalipsa despre ce se va intampla. stie de asemenea si despre Ziua destinata sfarsitului lumii.Citeste Apocalipsa si ai sa intelegi mai multe! sper ca am fost de ajutor.

| rocco09 a răspuns:

Cum spuneau si ceilalti, nu doar ca stia ci asa a conceput-o ca fiecare din noi sa avem libertatea de alegere! Nu ai fi stiut ce e raul niciodata daca in lumea in care te-ai fi nascut era numai "binele"! Dumnezeu nu avea nevoie de roboti care sa faca binele doar pentru ca nu stiu sa faca altceva! Nu poti fi liber sa alegi decat atunci cand ai doua variante in opozitie, cand a decis ca diavolul sa ramana liber pe pamant a facut-o tocmai cu scopul de a oferi posibilitatea sa alegi sa-L asculti fie pe Dumnezeu fie pe diavolul! Nu cred ca ti-ai fi dorit sa fii un robotel care sa faca ceva doar pentru ca nu are alta optiune!

| RaduMD a răspuns:

"Lumea" nu a căzut în păcate niciodată. În păcate au căzut unii oameni. În unele epoci mai puţini, în altele (precum epoca lui Noe) mai mulţi. Epoca noastră pare a face parte dintre acelea în care cad în păcate mai mulţi oameni, fără a însemna, totuşi, că toţi cad în păcate.

În concluzie, responsabilitatea păcatelor (cel puţin cea spirituală) este individuală.

Răspuns utilizator avertizat