| Omega233 a întrebat:

Buna!
Ma gandeam la origini, la Adam şi Eva şi m-am întrebat: De ce a fost nevoie ca Dumnezeu sa o creeze şi pe Eva? Adam locuia în Rai, unde totul este bine şi frumos, unde nu exista suferinţa. Şi totuşi, Dumnezeu realizeaza ca Adam e singur şi n-are pe nimeni. Asta inseamna ca omul poate fi fericit doar printre semeni si ca Raiul nu e asa de perfect precum se zice?

18 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

A fost nevoie sa o creeze si pe Eva pentru ca barbatii nu s-ar putea descurca fara femei.

| Inferno a răspuns:

Ai pus bine problema.

| danut a răspuns:

Omeguta tata, tu cum scrii dar inca nu sti a citi? Ia citeste mataluta si afla unde era Adam la creatie si nu te mai da zglobiu cu intelepciunea ca miroase rau a necunoastere. P.S. Adam era in gradina Edenului, nu in Rai.

| danut a răspuns (pentru Inferno):

Ma faci sa rad, daca taceai, intelept ramaneai. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru J0B0MAT):

Cam stupida si sexista afirmatia ta nu crezi?

| J0B0MAT a răspuns (pentru anonim_4396):

Nuup happy

| Inferno a răspuns:

Ca dovada ca nimeni nu raspunde.

| Omega233 explică (pentru danut):

Da, bine zici. Nici nu ma mai intereseaza de Adam. Un alt exemplu de imperfectiune este Lucifer, îngerul decazut. Ce cauta pacatul acolo? In ceva creeat de Dumnezeu?

| danut a răspuns (pentru Omega233):

Pacatul lui satana este un lucru mult prea complicat pentru nivelul de intelegere a unui om. Ne limitam la nivelul nostru de perceptie, dar cred ca impulsul care te-a facut sa pui o asa intrebare este asemanator ca cel din Lucifer. Intai sa poti face macar a miliarda parte din ceea ce a facut Dumnezeu ca sa poti emite o asemenea intrebare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@danut

Deci mai pe scurt, raspunsul tau la intrebarile lui Omega este "nu stiu". De ce nu zici asa fara sa lungesti discutia cu detalii nesemnificative?

Daca raspunsul tau la niste intrebari este "nu stiu", zi pur si simplu asta nu o arde gen "misterioase ie caile domnului iar treaba asta e prea complicata pentru noi si nu putem sa intelegem". Penibil.

| Omega233 explică (pentru danut):

Mai intai se pun intrebarile si dupa vin raspunsurile. Vrei sa cred fara sa cercetez?

| danut a răspuns (pentru Omega233):

Cerceteaza.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Edenul a fost un laborator pentru experimente genetice al unor indivizi numiti Elohim.
Adam inseamna grup de persoane de sex masculin.

| noone666 a răspuns:

Ai greșit Entheos

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru noone666):

Satana la evrei era doar o functie provizorie cum ar fi avocat sau procuror, nicidecum un nume propriu.
Mai pe intelesul tau Satana nu exista.
Dar cum gandul creeaza, cei care se roaga chiar si la ceva inexistent, reusesc sa creeze o forma gand sau un egregor pe care il pot boteza cum vor, de exemplu Satana.
Nu sunt ideile mele, le-am citit si eu pe undeva si mi s-au parut ok.
Cand o sa incetezi cu spamul o sa putem discuta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inseamna ca bunul Dumnezeu le-a facut toate bune si pe rand.

| danay72 a răspuns:

Nu,am fost creati cu dorinta de a avea companie.De aceea i-a facut lui Adam o sotie.