Sfatul meu este sa te duci, Dumnezeu te a ales si te vrea pe calea cea buna
Nu are nimic, dimpotrivă este foarte bine
Te mai sfătuiesc sa te duci la o biserica penticostala de tineret ss te pocăiești acolo, e foarte fain si frumos
Pentru sfat. Gen mersi că mi-ai răspuns la mesajul postat de mine aici?
Scumpa Cristina
Pe tine, Dumnezeu te iubeste intr-un mod UNIC si DEOSEBIT, in mod PERSONAL!
Domnul Dumnezeu bate la inima ta, trebuie sa deschizi usa.
Apocalipsa 3:20
Iată, Eu stau la uşă şi bat.
Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el, cu Mine.
Daca tu simti in interiorul tau, ca trebuie sa te intorci la Domnul,
eu vreau sa i ti spun ca aceasta CHEMARE este de la Domnul in mod UNIC si PERSONAL pentru tine!
Eu vreau sa iti spun ca Duhul Sfant (Duhul Domnului) lucreaza in viata ta, lucreaza la inima ta!
Eu cred ca tu ai O CHEMARE SPECIALA din PARTEA Lui Dumnezeu.
Dumnezeu are un PLAN CU TINE SI VIATA TA!
Ramane la latitudinea ta, daca accepti CHEMAREA Domnului!
Ramane la alegerea ta, daca RASPUNZI la aceasta CHEMARE UNICA, la care ai fost chemata!
Du-te linistita la POCAITI la biserica, ar fi ideal la penticostali.
Si incepe URGENT si citeste Biblia, Noul Testament.
Doar daca CITESTI Biblia, Domnul va vorbi inimii tale!
Vreau doar sa te ATENTIONEZ, in vremea aceasta si Diavolul se implica in viata ta.
Ca nu CUMVA sa te IMPACI cu Dumnezeu.
Cand un om vrea sa faca un PAS spre Dumnezeu, si sa se POCAIASCA!
Atunci intervine si Diavolul, ca sa il OPREASCA pe ACEL OM!
Vezi ca Diavolul, aduce si GANDURI la MINTEA OMULUI!
Vezi ca Diavolul doreste sa il TINA PE LOC pe OM!
Diavolul aduce FRICA si TEAMA in viata omului, cand vine vorba de POCAINTA!
Diavolul are putere sa intervina si la mintea omului, cu tot felul de ganduri!
De ce? Ca sa il opreasca pe acel om ca sa se IMPACE cu Domnul Isus.
Spre exemplu:
Cand un om incepe sa citeasca Biblia, Diavolul vine la cel om, ca sa puna fel si fel de piedici, ca acel om sa numai citeasca Sfanta Scriptura.
1.Important sa Citesti Biblia.
Sa incepi cu Noul Testament
Si Domnul, iti va vorbi, te va ajuta, te va lumina.
Uite care este UNA DINTRE PROMISIUNILE pe care le face Dumnezeu
celor care se IMPACA cu EL prin Domnul Isus
Aceasta PROMISIUNE se va aplica si pentru tine scumpa Cristina
Iremia 31:33
Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor
Ezechiel 11:19-20
Le voi da o altă inimă şi voi pune un duh nou în voi.
Voi lua din trupul lor inima de piatră şi le voi da o inimă de carne,
ca să urmeze poruncile Mele, să păzească şi să împlinească legile Mele,
şi ei vor fi poporul Meu, iar Eu voi fi Dumnezeul lor.
Nu CONTEAZA ce spun oamenii despre NOI,
CONTEAZA si VA CONTA, ce SPUNE Domnul Isus despre NOI!
Intotdeauna pe acest pamant, se va gasi cineva care sa ne BARFEASCA,
din cauza felului cum ne imbracam, din cauza la ce mancare mancam sau cum ne traim viata!
Important ce spune Dumnezeu despre noi!
POCAINTA este O ALEGERE!
POCAITII, sunt copii Domnului! Pentru ca ei IMPLINESC Biblia!
POCAINTA este PORUNCA Domnului, pentru fiecare om in parte!
Fiecare om ALEGE pentru el, in dreptul lui, daca se POCAIESTE sau NU!
Este adevarat ca POCAITII sunt barfiti, mistocariti, injurati, batjocoriti in societate!
DAR Dumnezeu nu se lasa la INFINIT BATJOCORIT!
Domnul Isus a spus in Cuvantul Lui sa ne IUBIM, nu sa ne INJURAM si sa FACEM misto unul de celalalt!
Ioan 13:34
Vă dau o poruncă nouă:
Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.
Un om care il iubeste pe Domnul Isus, are inima schimbata, niciodata nu te va JIGNI!
In schimb, un om RELIGIOS, care nu il cunoaste pe Fiul Lui Dumnezeu
si nu cunoaste Cuvantul Lui, acel om te poate JIGNI, BARFI!
Cultul ortodox, nu traieste dupa Cuvantul Lui Dumnezeu!
Eu nu am nimic cu preotii si cu acest cult.
Si eu tot ortodox am fost, pentru ca parintii mei nu citeau Biblia.
Cand am citit Biblia si am AFLAT ADEVARUL, am renuntat sa mai pup icoane si sa ma inchin la haina MORTULUI!
DAR, Dumnezeu doreste ca noi sa avem o RELATIE cu Fiul Lui,
adica cu Domnul Isus.
Cine a MURIT pentru PACATELE noastre?
MORTUL sau Fiul Lui Dumnezeu?
Dumnezeu NU DORESTE, sa ne inchimam la MORTI si la HAINELE MORTULUI!
Domnul Dumnezeu a lasat Biblia pentru NOI oamenii,
ca fiecare dintre noi sa o Citim si sa AFLAM cum doreste
EL sa traim FRUMOS inainte Lui!
SECRETUL, este sa IMPLINIM Cuvantul Lui!
Doar daca CITIM Cuvantul Lui, AFLAM ADEVARUL,
in Biblie, Domnul ne invata cum sa IMPLINIM
Cuvantul Lui si cum sa PARASIM PACATUL!
In momentul cand un ORTODOX, citeste Biblia,
Duhul Sfant il lumineaza pe acel om,
il cerceteaza, se atinge de trupul lui de carne, se atinge de inima omului.
Cand acel ortodox AFLA adevarul, el pleaca de la biserica ortodoxa!
De ce?
Pentru ca a aflat din Biblie, ca este o URACIUNE sa te inchini la MORTI!
Nu este voie sa ne INCHINAM LA MORTI! Este IDOLATRIE!
Dumnezeu doreste sa ne RUGAM la Fiul Lui, la Isus Hristos Domnul!
1 Timotei 2:5
Căci este un singur Dumnezeu şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos
Deci, Biblia spune clar, intre noi si Dumnezeu este un SINGUR MIJLOCITOR, Domnul Isus.
LA EL trebuie sa ne RUGAM, insusi Cuvantul Lui Dumnezeu, ne spune ca trebuie sa ne rugam la Domnul Isus.
Cand PACATUITM, Biblia ne invata la cine sa ne rugam!
Uite: 1 Ioan 2:1
Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiţi.
Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihănit.
In SCHIMB, preotii ne invata sa ne rugam la MORTI, la Maria, la preotii care au MURIT!
Te poate ajuta un om MORT?
Daca unul dintre preoti, se AFLA acum in Locuinta Mortilor, la chin si suferinta, se poate ruga acel preot la Dumnezeu pentru tine?
Omul din Locuinta Mortilor, NU SE MAI ROAGA, pentru ca ei se afla la chin si DURERE.
Domnul Isus sa te binecuvanteze cu MANTUIRE.
Putem comunica si prin mesaj privat, ma poti intreba, daca ai intrebari.
Nu contează religia sau dogmele ei. Contează să crezi in Dumnezeu din toată inima ta, sa-L iubești pe Dumnezeu cu tot sufletul și cugetul tău și să asculți de poruncile lui. Asta e datoria fiecărui om.
Ioan 14:15-31 VDC
Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele. Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac; și anume Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște, dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi și va fi în voi. Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi. Peste puțină vreme, lumea nu Mă va mai vedea, dar voi Mă veți vedea; pentru că Eu trăiesc, și voi veți trăi. În ziua aceea, veți cunoaște că Eu sunt în Tatăl Meu, că voi sunteți în Mine și că Eu sunt în voi. Cine are poruncile Mele și le păzește, acela Mă iubește și cine Mă iubește va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi și Mă voi arăta lui." Iuda, nu Iscarioteanul, I-a zis: „Doamne, cum se face că Te vei arăta nouă, și nu lumii?" Drept răspuns, Isus i-a zis: „Dacă Mă iubește cineva, va păzi cuvântul Meu, și Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el și vom locui împreună cu el. Cine nu Mă iubește nu păzește cuvintele Mele. Și cuvântul pe care-l auziți nu este al Meu, ci al Tatălui, care M-a trimis. V-am spus aceste lucruri cât mai sunt cu voi. Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl în Numele Meu, vă va învăța toate lucrurile și vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu. Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte. Ați auzit că v-am spus: ‘Mă duc și Mă voi întoarce la voi.’ Dacă M-ați iubi, v-ați fi bucurat că v-am zis: ‘Mă duc la Tatăl’, căci Tatăl este mai mare decât Mine. Și v-am spus aceste lucruri acum, înainte ca să se întâmple, pentru ca, atunci când se vor întâmpla, să credeți. Nu voi mai vorbi mult cu voi, căci vine stăpânitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine, dar vine pentru ca să cunoască lumea că Eu iubesc pe Tatăl și că fac așa cum Mi-a poruncit Tatăl. Sculați-vă, haidem să plecăm de aici!
Răspunsul dat de AI, pardon! am vrut să zic de DEVdani, este destul de elaborat. Dacă ai răbdare să-l citești tot, poate vei găsi ceva care s-ar potrivi în cazul tău.
Propaganda sectanta de la un cont facut azi. Da, stiu "reteta": vezi Doamne, esti ortodoxa dar ai vrea sa stii cum este la sectanti. Mai ramane doar sa faci reclama la secta X.
Sectantii nu sunt niciodata in viata asta pocaiti, ci razvratiti! Dumnezeu a intemeiat o singura Biserica, "stalp si temelie a adevarului" (conform 1 Timotei 3, 15), nu cateva mii de secte neoprotestante! Dumnezeu spune sa nu parasim Biserica Lui pentru secte, ci sa ne departam de sectanti (eretici), dupa intaia si a doua mustrare a lor(conform Tit 3, 10).
Cristina în Ortodoxie avem pocăință și îmi pare teribil de rău că nu s-a găsit nimeni să-ți zică asta. Nu trebuie să mergi la așa zișii "pocăiți". Crede-mă că nimeni nu se pocăiește de fapt acolo. Adevarata pocăință există doar în Biserica Ortodoxă. Citește viețile sfinților Bisericii noastre și o să vezi adevărate exemple de pocăință.
Dacă te duci la neoprotestanti n-o sa fii niciodată împlinită și o să simți permanent că nu ăla e locul tău fiindcă ți-ai abandonat prima dragoste așa cum scrie în cartea Apocalipsei.
"Dar am împotriva ta faptul că ai părăsit dragostea ta cea dintâi."(Cap. 2:4)
Ce inseamna pocăiți?
Dacă vorbiți de protestanti ( neoprotestanti), ei nu oferă nici o salvare fireasca ( mantuire prun biserica) ci au doar niște principii ( la fel ca budiști, yoghini și alte mișcări religioase) dealtfel bune dar care se regăsesc în toată religia creștină! Va puteți pocăi în cultul ortodox, iar primul pas este sa va căutați un dohovnic care sa știe sa va asculte și îndrume! Dacă nu găsiți, spuneti-mi localitatea în care trăiți și va pot indruma!
Nu cred ca este nici o propaganda (neo)protestanta ci doar o nedumerire presonala. Noi ( biserica veche, seculara) am uitat de persoane, de omul obisnuit care are dureri si nelamuriri, ne-am prins cu "dogmele " cu ortodoxia ( tradiționalista), cu catolicirea ( universalitatea) și de aceea protestanti găsesc teren liber și fertil. Ei au găsit o soluție la pilda seminței căzută între spini, folosesc ( metaforic vorbind ) îngrășăminte artificiale și pesticide, care pe moment dau recolta bogata dar pe timp îndelungat sunt dăunătoare ( sufletului. Noi, biserica milenara, trebuie sa punem mana pe sapa ( precum țăranul sănătos și la minte și cu trupul) și sa folosim ( ca odinioară) ingrasamantul natural iar Dumnezeu ne va trimite ploaia ( Sfântul Duh) iar lucrurile se vor așeza în firescul lor. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Care e problema ta cu dogmele ortodoxe, cont facut azi? Fara aceste adevaruri de credinta revelate si traite in Biserica, nu am sti cui sa ne rugam, am fi ca samarineanca de la fantana lui Iacob, careia Iisus Hristos Dumnezeu ii spunea ca ea se inchina caruia nu stia, dar "noi ne inchinam Caruia stim" (conform Ioan 4, 22). Daca nu am avea dogma Sfintei Treimi foarte bine inteleasa si stabilita, am sti oare cui ne rugam? Nu am ajunge sa ne rugam la cai verzi pe pereti, care nu mantuiesc in veci?
Nu putem sa spunem altceva decat ca: "Iisus Hristos, ieri şi azi şi în veci, este acelaşi." - Evrei 13:8 Nu putem schimba aceasta dogma, nici s-o targuim cu neoprotestantii sau cu oricine altcineva! Adevarul, atat de important ca si concept in filosofie, este in credinta crestina o Persoana in Trup si Sange cu care trebuie sa ne impartasim pentru viata vesnica. "Cel ce ma mananca pe Mine, va trai prin Mine", spune Iisus Hristos Dumnezeu! - Ioan 6:57
Ce vrei sa targuim, ce vrei sa lasam de la noi in privinta asta?! Cine schimba aceste dogme este anatema! Anatema sectelor neoprotestante care imprastie ereziile lor ca niste pesticide mortale pentru suflet!
Ereziile lor sunt deja anatemizate de Sinoadele Ecumenice ale Bisericii Ortodoxe.
Asa se pierd sufletele! Noi ne dam teologi ( inclusiv eu) dar nu facem cateheza cu ceilalți! Omul obișnuit cauta răspuns iar noi îl trimitem direct în bratele protestantilor, ba mai rău la necredința vorbindu-i de canoane, dogme ( nu ca nu ar fi neimportante, sunt Sfinte și Neschimbabile) iar omul nu înțelege nici măcar ce este Sfânta Treime! Cu dragoste.
Pe mine cine m-a catehizat? Pe mine cine m-a invatat cine este (nu ce este!) Sfanta Treime? Cine iubeste adevarul il cauta! Studiaza si se roaga sa-l gaseasca. Si atunci cand il gaseste in Persoana, nu doar in conceptu, nu l-ar targui si negocia cu nimeni. Dar cel mai bine se cunoaste Adevarul in Biserica, una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca, prin impartasire cu Sfintele Taine.
Propaganda sectantilor cu pliante mincinoase, asa cum am vazut azi, prinde doar la prosti!
Cum ar putea Iisus să fie atât Dumnezeu, cât și Fiul lui Dumnezeu? Doar întreb. Eu nu am o explicație sau vreo doctrină, dar mi se pare...nu știu cum să afirmi așa ceva. Dacă se folosesc termenii: tată; fiu, înseamnă că se face analogia cu familia pe care o știm noi. Dar în familie, tatăl e tatăl și fiul e fiu - două persoane distincte.
Să nu crezi că întreb cu ironie sau sarcasm. Pur și simplu aș vrea să înțeleg.
Persoanele sunt distincte, fireste, dar natura sau firea dumnezeiasca este aceeasi! Si la oameni, fiul este o alta persoana decat tatal tau, dar nu are o alta natura, adica nu e altceva decat om! Iti poti inchipui o varianta logic-reala in care tatal este om, iar fiul este, sa zicem, lemn? Deci, inca o data, deosebirea este de persoana dar nu de natura sau de fire.
Hristos este nascut din Tatal, mai inainte de veci, fara de mama, si in timp, din mama fara de tata. Astfel, Hristos are doua firi: dumnezeiasca si omeneasca, unite neamestecat si neschimbat, adica fiecare fire a Sa are vointa si lucrarea proprie.
Iti recomand spre lectura "Noul Testament" si "Invatatura de credinta crestin ortodoxa", pentru a te lamuri suplimentar.
De ce cărțile Ellenei White, când avem sfintele evanghelii, mari dascăli cum ar fi Ioan Hrisostom, Grigore Teologul, Grigorie Palama pe care-l sărbătorom astăzi, etc Ellen W. s-a născut în SUA unde nu pătrunsese atunci adevărul credinței ci propaganda Reformei. Recomand întrebătorei dornică de pocăință să nu o caute între miile de secte ieșite din reforma împotriva Catolicismului, ci s-o caute în Biserica cea una, sfântă sobornicească și apostolească, să-și întemeieze credința pe cuvântul Domnului Iisus care a spus că cine nu mănâncă trupul Meu și nu bea sângele Meu nu are viață veșnică, fără credință dreaptă și fapte bune nimeni nu se mântuiește. Această dreaptă credință se a păstrat-o Ortodoxia cea sfântă căreea nu-i lipsește nimic decât să fie cunoscută, trăită și iubită. Doamne, ajută tuturor.
Ați scris niste nume, dar nu puteți compara sub nici o forma cu ellen g white.Ar trebui să știți că Fiara din apocalipsa este Biserica Romano-catolică, o spun istorici mari învățați ai timpului, căutați și vă veți vedea.
De fapt: nu. O spuneau propagandisti protestanti, pe vremuri, cand inca nu se consumase esecul profetiilor lui Miller. Acum, in afara de adventisti si Martorii lui Iehova, nicio culta protestanta sau neoprotestanta nu mai urmeaza interpretarea istoricista a Cartii lui Daniel si a Apocalipsei lui Ioan. Iar protestantii de azi care urasc Biserica Catolica, o urasc din alte motive. Iar din punct de vedere istoric, ortodocsii n-au fost problema lor, deci pe ortodocsi nu prea i-au bagat in seama, nici macar incat sa-i sapuneasca.
Astfel de întrebãri pot apare în orice religie sau cult. Ortodoksia face parte din cultele Creștine. Creștinismul nu este o religie, ci o relație cu Dumnezeu prin Duhul Sfânt. Religiile au la bazã anumite ritualuri, obiceiuri, practici, învãțãturi date de oameni, instituții și reprezentanți ai acelor instituții prin care se realizeazã legãtura/interacțiunea cu Divinitatea respectivã.
În Creștinism, roadele Duhului Sfânt sunt evidente atunci când persoana îi este credincioasã lui Dumnezeu prin modul de viațã, atât personal, cât și în relațiile cu ceilalți.
Se spune cã nu existã pãdure fãrã uscãturi, dar dacã o pãdure este plinã de uscãturi și probleme încã de la începuturile ei, clar este o mare problemã acolo.
Dacã cultul sau religia din care faci parte persistã în imoralitate, materialism, corupție, dezinformare, infracționalitate, intoleranțã, influențã politicã/monarhicã, idolatrie și pãgânism, iar la "sectanți" nu este la fel._.
Cere- i lui Dumnezeu sa te ajute sa găsești unde e locul tău în trupul Mantuitorului Hristos, adică Biserica Lui din care facparte toți urmașii Lui.
Te asigur ca propagandistii nu au drept la opinie.))))))
La fel cum nici ortodocsii drept la a pretinde ca s credinta adevarata.
Acceptati in *** de frustrati ca ati fost destituiti inca de pe vremea lui Luther)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).
Nici nu ma uit peste ce trimisa si, ca oricum e non sens.
" ' în 11 Martie | HyperboreaSchizoPosting a răspuns:
Cristina în Ortodoxie avem pocăință și îmi pare teribil de rău că nu s-a găsit nimeni să-ți zică asta. Nu trebuie să mergi la așa zișii "pocăiți". Crede-mă că nimeni nu se pocăiește de fapt acolo. Adevarata pocăință există doar în Biserica Ortodoxă. Citește viețile sfinților Bisericii noastre și o să vezi adevărate exemple de pocăință.
Dacă te duci la neoprotestanti n-o sa fii niciodată împlinită și o să simți permanent că nu ăla e locul tău fiindcă " _ '
Rãspuns : stimabile.,. realitatea te contrazice în mod flagrant! Nu existã si nici nu a existat vreodata in alt cult creștin atata imoralitate, coruptie, oportunism, infracționalitate, omucideri, dezinformare, interes politic, intolerantã/prigonire religiosã, misticism, erezii si pãgânism, cum existã in ortodoksie si catolicism.
DeProfundis99 întreabă: