Îmi displac foarte mult îngustimea minţii, îndoctrinarea forţată, obiceiul de a persecuta şi fanatismul unora. Ar fi dispuşi să-şi priveze copiii de libertate, să-i considere posedaţi sau satanişti, să-i insulte, să-i renege sau să-i taie de restul lumii, de cunoaştere, doar ca să-şi impună superstiţiile şi convingerile (primitive, dacă mă întrebi) şi ca să scape de gura satului (tipic pentru oamenii din mediul rural).
O mentalitate barbară, insuflată de religie, care sper că se va schimba cândva.
Trist. Din pacate lucrurile functioneaza fix asa, cu atat mai mult la sate. Primeaza rusinea, sa nu se faca de rusine in sat. Cazul nu este unul izolat! Probabil multi copii crescuti la sate, in momentul cand ajung la liceu, asimiland informatii noi, au un soc!
Informatiile sunt limitate pentru ei, asa ca o schimbare nu vei vedea foarte curand.
Preotul isi face datoria, parintii sunt oameni cu frica de Dumnezeu si bineinteles cu frica de gura targului, singura sansa sunt profesorii, dar...ca la tara. Daca spun ceva neadecvat copiilor, ii sar toti satenii in cap plus popa
E trist ca propriul parinte sa te constranga sa faci ceva ce nu iti place! Asta este valabil in orice domeniu..."Atat timp cat esti in casa mea, faci cum zic eu", am auzit destul de des. Dar sa spui "crezi in ce zic eu" e deja exagerat!
Baiatul nu are prea multe posibilitati, din pacate! Trebuie doar sa reziste psihic. Nu stiu daca un telefon pe la protectia copilului sau vreun denunt ar rezolva ceva, probabil ar inrautati situatia. El cu siguranta sta pe banii parintilor si asta spune tot.
Eu mai degraba i-as raspunde lui tac-su
Macar asta a devenit ateu la liceu.
Cei mai distractivi sunt cei care declara ca au devenit atei la 7 ani.
Abia știe sa balbaie din Abecedar" Ana are mere" si următorul pas este "eu sunt ateu, creștinii sunt niste idioti".
Si el "persecutatul" a invatat sa scrie crestinism cu (s) intre paranteze.
Ca sa-mi fac o părere ar trebui sa aflu si cealaltă parte a povestirii, pe care se pare ca persecutatul a omis-o.
Ce efect mai are si ternetul asta.mai ceva decat tembeliziunile. orice postare,orice povestire,orice apare pe monitor si sticla,ESTE adevarat,si schimba,principii,credinte,vieti, obsti intregi.a disparut individul ca OM integru cu pareri personale, experienta proprie, decizii personale.religia oricare ar fi,ca orice sistem din lumea asta, are reguli de conduita. legi de respectat, modalitati de corectare pentru o buna convietuire, sub tutela legilor sociale.ne putem da cu parerea toti in toate felurile.dar nu putem spune ca ceia ce spunem noi e litera de lege, religioasa ori laica.la astea vrei nu vrei, bei grigore aghiazma.nu stii? te invatam.nu poti te ajutam.nu vrei? te obligam.cam asta e.
Este o pare buna si o parte proasta la aceasta poveste:
crezand in Dumnezeu se ruga se tot.(etc) Lui Dumnezeu a avut mai multa incredere fapt in care a luat note mari 9, 66 la liceu dar apoi a vazut ca lumea nu e asa cum a fast invatat el...trebuia sa fie mai relaist si a devenit iar apoi tatal sau i-a impus aceste lucruri dar scria acolo ca: ''De ce nu te rogi vrei sa rada lumea de mine'' deci nici macar nu era vorba de baiat ci de tata sau....asta inseamna ca nici nu ii pasa.:/
Si eu fac parte dintr-o familie de ortodoxi practicanti, dar la mine in familie nimeni nu mi-a bagat credinta pe gat ea vine doar din propria mea convingere. Sa ii spui tatalui tau ca daca e un crestin "adevarat" sa te lase in pace, pentru ca credinta adevarata vine doar din proprie convingere, ea nu poate fi impusa cu forta! Incearca sa ii dai tatalui tau argumente din Biblie care sa-l trezeasca! FII TARE! TPU E ALATURI DE TINE!
Mai era un baiat, rocker, pe care l-a tuns si batut unchiul lui pentru ca a zis ca nu crede in dumnezeu, in 2013, parca l-a facut si satanist.
Intr-un fel mi se pare amuzant. Ateul, pentru crestini, n-are moralitate, deci ar putea sa-l zdrobeasca, la propriu, pe crestin, si totusi, sunt oameni linistiti, spre deosebire de cei care se cred sfinti.
Nu prea are ce sa faca. Dupa ce face 18 ani sa plece de acolo, crestinii de genul sunt periculosi, de la creier (lipsa lui) se trage.
Parinti incuiati,ce sa le faci?
Ai mei au reactionat mai bine decat m-as fi asteptat. Au inteles ca nu cred, si punct. Parintii mei sunt genu de oamen icare spun " doamne ajuta " doar cand au probleme, cand nu ' aleluia' eu in schimb, nu imi pasa, si le-am spus si lor asta, decat sa port la gat cruciulite, bratari si tot felul de lucruri care's balari dupa parerea mea.Mai bine stau cuminte in banca mea, ei au inteles ca sunt ateu si nu au cum sa ma schimbe, ba chiar vecini cand au auzit ca sunt ateu mau incurajat, ba chiar sunt de acord cu mine ca nu exista dumnezeu, am fost foarte socat sa aud treaba asta, nu credeam ca oameni pe la 50 de ani sunt atei.
Bună, NOname!
Uite pe cineva ce îmi împărtășește ideea.
Oamenii (nu toți, ci despre cei care s-a pus întrebarea) „religioși", în numele „religiei și al credinței" fac lucruri „morale", cum ar fi persecutarea celor de alte religii sau non-religii, homosexualilor, femeilor ce vor să avorteze și pot să merg mai departe cu exemple.
...
Unde e iubirea tipic creștinească?
Înțelegerea persoanei de lângă tine? Ajutarea ei? Blândețea?
(Știm noi de ce și că nu e așa) Se spune că Dumnezeu ne-a lăsat cu liber arbitru.
Lumea în mediul rural e groaznică din orice punct de vedere! Vin, intră peste tine în casă noaptea, îți „împrumută" câte o lopată, o ruletă, un sac de ciment sau chiar în plină zi când nu ești atent sau cheamă Poliția când sunt invidioși că ai mai mulți porci decât ei din te-miri-ce. Sunt bârfitori, complet imorali, dar nuuuu! Ei se strâng la biserică la fiecare sărbătoare! Ce înțeleg ei din ce predică popa? Știu și eu, o Biblie e accesibilă oricui, oricât ar fi ei de înapoiați. Câh!
Persecutat între ghilimele?
Și dacă ar fi fost invers: să fi fost părinții atei și el dorind să fie religios, tot nu aș fi fost de acord. Deși prefer să cred că agnosticismul (nu sunt atee, deci) este cea mai rațională cale, ce le împacă pe toate, fiecare are dreptul să își pună întrebări și să se refugieze în orice! Sunt și creștini inteligenți cu argumente bune, tocmai de aceea sunt eu agnostică.
...condamni mult.
Are you kidding me o.O?
Tocmai, grație internetului, cărților, televizorului, avem mai mult acces la informare decât „prietenii" noștri de la țară!
Nu cred că a fost influențat în a doua fază, ci a făcut orice om inteligent face, și-a pus... întrebări!
Modalități de corectare pentru o bună conviețuire? Da, desigur. Cum ar fi, restricționarea accesului la lucruri normale pentru dezvoltarea minții?
N-am nimic cu cei care te conving într-un mod logic (chiar dacă-s sofisme uneori) de credința lor.
Acel „sistem condus de religie mai ales financiar" uite la ce a dus. Îți place?
http://i.imgur.com/90fV8MS.jpg
Nu crezi că ar trebui să se trezească lumea?
Nu se spunea că fiecare are liber arbitru? Ce obligații?
I-aș transmite mesajul tău, dar, după cum ai văzut, facebook-ul lui e cam cenzurat .
Nu poate să îi transmită, e prea încuiat. Eu gândesc că orice creștin din ăsta înfocat a deschis măcar de curiozitate Biblia. Au ajuns ateii să cunoască mai bine -.-?
Așa am fost și eu. Am vorbit cu o colegă atee care mi-a răspuns la niște întrebări. Pe atunci nu prea puteam să îmi pun sau îmi dădeam singură un răspuns pueril. Și da, nu consideram că e meritul meu să am medii mari, fiind umilă din cauza (și nu datorită!) religiei!
Oricine are puțin cap pe umeri nu dă doi bani pe părerea consătenilor, una retrogradată, să nu spun chiar retardă din punct de vedere al logicii și exprimării. Ei, trăind la țară, sunt indoctrinați.
Asta e și ideea! Oricât l-ar forța tatăl lui să devină creștin, lui nu o să îi pese pentru că are niște idei bine puse la punct.
Everlino? eu mai departe de pretenii nostri de la tara si ajung in camp unde lupul este un vajnic vanator, teligent si perspicace si nu a pus mana pe o carte in viata lui daramite pe o tastatura. leverul arbitru presupune alegerea personala, dar la noi la oameni e valabila doar de la o vreme incolo.nu eu am facut regula asta.ci niste teligenti stiintifici care ma mint zilnic si ma bombardeaza cu tot felul de informatii ce eu trebuie sa le cern si sa aleg.dar de un adevar sant sigur, si nu stiinta la spus intai.; vei muri negresit si vei merge in tarana ca din ea esti luat.nimic nu a schimbat asta in timp.deci e un adevar de necontestat.stiinta doar l-a constatat si acceptat.sa-mi fie cu iertare dar vad zilnic cum cuvantul Domnului se implineste si de catre oameni, sant mintit cu nerusinare de cati ani am eu si o vor fave multi ani dupa mine.iar cand OMUL va muri de dorul ADEVARULUI, si il va cauta cu ardoare nu va mai fi nimeni care sa-si amintesca; ce e ala?
Art. 25
(1) Copilul are dreptul la libertate de gandire, de constiinta si de religie.
(2) Parintii indruma copilul, potrivit propriilor convingeri, in alegerea unei religii, in conditiile legii, tinand seama de opinia, varsta si de gradul de maturitate a acestuia, fara a-l putea obliga sa adere la o anumita religie sau la un anumit cult religios.
(3) Religia copilului care a implinit 14 ani nu poate fi schimbata fara consimtamantul acestuia; copilul care a implinit varsta de 16 ani are dreptul sa-si aleaga singur religia.
(4) Atunci cand copilul beneficiaza de protectie speciala, persoanelor in ingrijirea carora se afla le sunt interzise orice actiuni menite sa influenteze convingerile religioase ale copilului.
http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_protectiei_copilului.php
Stii ce mi se pare ciudat? Zice acolo ca lumea il crede posedat, tatal lui i-a interzis sa mai citeasca si sa se mai joace la pc, il forteaza sa se roage si sa mearga la biserica desi el nu vrea dar totusi spune ca de cand a devenit ateu viata lui a luat cea mai buna intorsatura posibila. Chiar ii place ce i se intampla?
Da, e minunat să te descătușezi de mituri și să începi să capeți cunoaștere, să șimți că ai și tu un merit în viața asta, și acela să fie al tău, nu al lui Dumnezeu. Dogmele Bisericii te limitează.
Sincer, m-am nascut ateu si l-am negat pe Dumnezeu dinainte de 7 ani chiar daca mi s-a povestit despre el si ca ar trebui sa ma rog inainte de culcare sau alte prostioare de genul.
M-am rugat dar nu am simtit nimic si bineinteles ca nu am crezut, dar fiecare cu limitarile lui si sa stii ca nu necesita o cine stie ce cultura ca sa negi existenta unui batran invizibil acolo sus care face si drege.
Ma crezi distractiv probabil dar asta este adevarul si nu mint ca sa par eu cine stie ce, nici nu vad mare lucru in asta.