anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara, ma confrunt cu o serie de probleme de cand am parasit ortodoxismul, sotul meu e penticostal si de cand am trecut la religia lui am avut accident de munca ramanand fara un deget, am avut un accident la cap m-am operat pe creier, rudele mele dau vina pe mine spun ca asta e pedeapsa de la Dumnezeu pentru ca nu trebuia sa las ortodoxismul. Simt ca mi-a ramas frica asta ca sunt pedepsita la orice pas. Stau acasa de 6 luni de frica.
Spuneti voi ce credeti sunt blestemata? Sunt presata sa ma intorc la ortodoxism. Unchiul imi spune ca nu o sa mai fiu niciodata o crestina buna insa macar scap de pedeapsa pentru ca sunt constant atentionata ca sunt pe drumul cel rau.
Daca inainte vedeam accidentele ca simple ghinioane acum incep sa simt ca am facut o mare greseala cu toate ca in adancul meu nu inteleg de ce o religie e mai buna ca alta, credeam ca toti avem acelasi zeu?
Traiesc o confuzie, o teama, uneori imi vine sa fug in lume, sotul e singurul care ma intelege, toata familia mea e impotriva mea.
Cum ati proceda in locul meu?

14 răspunsuri:
| CostinAlamariu a răspuns:

E o situatie dificila si eu te-as sfatui sa vorbesti cu un preot ortodox despre asta.

Lucrurile rele care ti se intampla pot sa fie urmarea acestei decizii de a parasi Adevarul.
Daca stii pilda fiului risipitor si el cand l-a parasit pe tatal lui a inceput sa dea de probleme si s-a intors acasa la tatal său.

Sunt sigur ca Dumnezeu vrea să te întorci acasă și să știi ca nu e tot una Ortodoxia cu alte religii fiindca adevarul nu e niciodata acelasi lucru cu minciuna.

Poate reusesti sa-ti convingi sotul sa vina si el acasa in Ortodoxie si atunci veti putea amandoi sa traiti o viata binecuvantata de Dumnezeu happy

| Holiday a răspuns:

N-are nici o legatura una cu alta. Mai nasol e ca ti-a intrat in cap ca se intampla lucruri pentru ca pupi in fund un spiridus inexistent intr-un fel sau altul. Ideal ar fi sa lasi naiba povestile cu spiridusi si fricile absurde si sa-ti vezi linistita de viata. Ca esti ortodox, sau penticostal, e acelasi rahat, e aceeasi poveste fara noima.

| Meme10Meme a răspuns:

rolling on the floor și eu îs ateu de doua luni și n am pățit nimic

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu e din cauza religiei, e din cauza neatentiei tale.
In orice religie de-ai fi, daca esti prostut(a), neatent(a), rea, necredincioasa karma te va lovi din nou si din nou. Eu merg pe cauza-efect, nu religie-efect.
Nu dupa religie vei fi etichetat(a) de Dumnezeu (in caz de ar exista), ci dupa faptele tale.
Tu chiar crezi ca religia crestin-ortodoxa detine tot adevarul?
Daca te uiti cu bagare de seama in lucrurile ei vei vedea ca practicile ei nu se potriveste deloc cu invatatura apostolilor.
Ce zici daca acolo unde nu loveste Dumnezeu sunt fii facuti din curvie?
https://www.google.com/amp/s/www.bible.com/ro/bible/191/HEB.12.8.VDC

| halogen001 a răspuns:

Dumnezeu e un personaj imaginar de poveste primitiva, fantezista, puerila si absurda, deci accidentele n-au nici o legatura cu religia.

| badpanda a răspuns:

Totul este in capul tau.Stiti cum se zice, fie tie dupa cum crezi.
Sunt convins ca undeva in universul asta mare exista multe lucruri, dar nu mai cred gogoasa cu zeul evreilor.
Tine doar de tine tot ce ti se intampla, si de propriile convingeri.
Daca nu esti convinsa 100% o iei pe cocoasa.
Prin natura jobului cunosc foarte multe accidente de munca petrecute in zile de sarbatoare. Oamenii convinsi de pedeapsa divina.
Nu numai ca este plin calendarul de sarbatori fara sens, oamenii chiar cred orbeste niste dogme expirate.
Iar subconstientul face restul.

| 8selah8 a răspuns:

Pace!
Răspunsul pe care îl cauți:
https://youtu.be/X-A5tWNXYr8

| Meme10Memu a răspuns:

In locul tau as trece la Martorii lui Iehova. E singura religie adevarata.

| badpanda a răspuns (pentru 8selah8):

Dintre toti indoctrinatii care sufera de diaree verbala pe You Tube cum l-ai gasit pe prapaditul ala?
Ai ascultat macar ce ineptii zice?

| 8selah8 a răspuns (pentru badpanda):

Pace, frate. Am auzit și nu găsesc vreo greșeală în vorbirea lui.
"Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsură. De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău şi nu te uiţi cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău?" – Matei 7:1-3

| Digikey a răspuns:

In locul tau mi-as face mai putine conturi pe TPU.

| badpanda a răspuns (pentru 8selah8):

Salut Steregoi, te-ai vaccinat?

| ania a răspuns:

Frica e cea care deschde poarta pentru lucruri rele in viata. ta. Loialitatea unui crestin nu e fata de cultul penticostal sau ortodox ci fata de Mantuitorul Hristos, Biserica Lui e formata din toti cei care au ales sa creada in Hristos, sa il aleaga ca si Stapan al vietii lor. Eu m=am botezat in biserica penticosala, m-am casatorit in biserica baptista, sotul meu fiind baptist si acum apartinem unei biserici non denominationale pentru ca sotul meu a ales sa mergem aici ( ca si crez se bazeaza pe Crezul de la Niceea care e comun ortodocsilor, catolicilor, reformatilor, penticostalilor, baptistilor, crestinilor dupa evanghelie, etc).Nu consider ca l-am tradat pe Hristos, eu Lui i-am promis loialitate la botez si ascult de ce spune Biblia si anume sa imi urmez sotul. Incurajarea mea e sa te rogi, sa citesti Bblia si sa poruncesti duhurilor de frica sa plece de la tine in Numele lui Iisus Hristos.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Rudele mele dau vina pe mine spun ca asta e pedeapsa de la Dumnezeu pentru ca nu trebuia sa las ortodoxismul.
Rude tâmpite.
nu inteleg de ce o religie e mai buna ca alta credeam ca toti avem acelasi zeu?
Este aceeași religie, acelaș Dumnezeu, doa bisericile sunt diferite. popii și pastorii sunt cu idei diferite.