| Mariaaaaaaa07 a întrebat:

Stiti ceva legat de acele satire pe care le citeste preotul? Mi-a dispărut aurul din casa si nu am de cine sa ma leg, am câțiva suspecți, dar nu ii pot acuza...

10 răspunsuri:
| Panamax a răspuns:

Domnul a dat, Domnul a luat fie numele Domnului binecuvantat.

| doctorandus a răspuns:

La chestia asta, preotul e la fel de hot ca si ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru doctorandus):

Nu toți. E ca și cum ai spune lucrul ăsta despre toți românii.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ele nu sunt satire, sunt un fel de blesteme, dar sunt foarte puternice, nu este de joacă cu ele. Să citești în Fapte în Biblie despre copii lui Sceva, ce au pățit.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Vai, nu. El nu e hoț, el este excroc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru sadrian46):

Unii.winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru sadrian46):

Serios? Chiar există o astfel de practică în ortodoxie? straight face
"Binecuvântați pe cei ce vă prigonesc: binecuvântați și nu blestemați." (Romani 12:14)

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, există, să practici slujba lui Vasile cel Mare acasă la tine. ȘI să foloseștu Biblia ca să faci divinație, dacă știi ce e aia. Dacă vrei îți dau și nume de popi care o practică. În ortodoxie.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, de exemplu cei ce împărtășesc de covid 100 de credincioși cu aceeași linguriță. Sau de prelatul Daniel care a aranjat ca pe clopotele de la catedrala măntuirii ( pierzării)_ neamului să fie gravat numele lui, să își asigure nemurirea, de parcă ar fi faraon, iar nu creștin. Mai sunt și alții, de exemplu părintele Pomohaci. Și un episcop de Huși acuzat de viol și pedofilie. Iar eu sunt vai de ei, din cei ce îi prigonesc pe ei, români 12 cu 14.

| roty78 a răspuns:

Psaltirea este cartea vechi-testamentara care cuprinde rugaciunile regelui David, scrise sub forma de psalmi. Psalmul este o rugaciune scrisa in versuri fara rima (stihuri). Cuprinzand 151 de psalmi, pentru folosirea in cult, Psaltirea este impartita in 20 de catisme, la randul ei, fiecare catisma fiind impartita in trei stari, iar fiecare stare avand pana la trei psalmi.
Psaltirea este cartea biblica cel mai des folosita in cultul Bisericii Ortodoxe, alaturi de Sfintele Evanghelii si de Epistole. Astfel, in perioada Postului Mare, in cadrul slujbelor randuite peste saptamana, Psaltirea este citita in intregime de doua ori, iar in afara Postului Mare, aceasta este citita in intregime o data pe saptamana.
Psaltirea cuprinde atat rugaciuni de lauda si de multumire, cat si rugaciuni de pocainta si de cerere. Astfel, pe langa folosirea ei in cadrul slujbelor publice, Psaltirea este folosita si in canonul personal de rugaciune, atat de monahi, cat si de mireni.
Psaltirea nu e carte de vrăji