| Informatech a întrebat:

Buna, sunt un tanar de cult penticostal care intr-un moment dat va trebui sa fiu botezat insa ma sperie un lucru: mereu trebuie sa-mi pun intrebarea: Sunt nascut din nou? Si in fiecare zi, imi vin ganduri care imi zic:,, Naste te din nou" si nu gasesc momentul potrivit. In fiecare zi imi place sa Il laud pe Domnul Isus, si cant cantece de lauda in strazi fara rusine si nu mi-e rusine sa vorbesc despre Domnul Isus pentru ca Il iubesc pe El si mereu fac fapte bune insa fac acelasi pacat si nu gasesc pace in suflet. Vine la un moment dat cand va trebui sa ma nasc din nou insa nu stiu cand si ma sperie. Il iubesc pe Domnul Isus insa poate fac pacatul ca scriu la oameni in loc sa ma incred in El insa am nevoie de ajutor. Sa ma ajute cineva sa mi dea sfaturi de cum sa scap de gandurile in care zic:,, Naste-te din nou" si sa pot sa ma nasc din nou. Va rog din suflet. Domnul sa va binecuvinteze.

Răspuns Câştigător
| T0Teu a răspuns:

Si eu sunt penticostala, am facut botezul anul trecut. Gandul cu "Naste te din nou" nu e unul rau, eu consider ca e de la Duhul Sfant, nu trebuie ca acel gand sa dispara, ci trebuie ca tu sa asculti de acel gand. Nu reusesti sa scapi de acel pacat? Marturiseste te sincer unui frate slujitor dar si Domnului. Cere ti iertare pentru acel pacat si cere putere ca sa nu l mai faci.
Ca sa te nasti din nou trebuie sa ti rastignesti firea pamanteasca, sa umbli in omul cel nou, cum a scris Pavel ca el a murit si bu maj traieste el, ci Hristos trăiește in el. Asa trebuie sa fim toți. Daca mai ai întrebări imi poti da mesaj in privat happy

45 răspunsuri:
| minrest a răspuns (pentru TeiubesteDumnezeu):

Stimate TeiubesteDumnezeu, ce spui tu se potriveste pentru evanghelizare, parca iti spuneam ca am fost penticostal multa vreme si de abia dupa 20 de ani am putut sa scap complet, cu ajutorul lui Dumnezeu. Ce vrei sa spui, ca daca aud glasul lui Dumnezeu trebuie sa accept orice prostie ca venind din partea lui Dumnezeu?

| pacatosulBogdan a răspuns:

Secta americana penticostala nascocita pe la o mie noua sute toamna nu are nicio legitimitate! Nu-i de mirare ca te tulburi din cauza ei, fiindca nu are nimic firesc si crestinesc. Ca si celelalte secte straine neoprotestante, secta americana penticostala este in razboi cu Ortodoxia, adica cu Adevarul si Harul din Biserica Ortodoxa Romana.

| MihaitzaItza a răspuns (pentru EestiSodalane):

Și atunci de ce faci fapte bune tu?

| T0Teu a răspuns (pentru kalasnicov22):

Nasterea din nou e asa cum o spune Biblia, nu niste hindusi, si sa stii ca Domnului chiar Ii pasa daca Ii canti cantari de lauda pe strada

| T0Teu a răspuns (pentru sabin89):

Cineva care nu e nascut din nou nu poate ajunge in rai, dupa cum scrie in Ioan

| EestiSodalane a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Pentru că: Dumnezeu l-a creat pe om după chipul și asemănarea Sa. Asta înseamnă că omul e înzestrat cu demnitate dumnezeiască. Având această demnitate omul trebuie tratat cu demnitate. De asta fac fapte bune, pentru că omul este icoană a lui Dumnezeu. Nu din frică ca Dumnezeu ne condamna la iad sau ceva de genul ci din faptul că omul este icoana a lui Dumnezeu. Din respect față de ceva ce e sacru și are demnitate sacră

Deci daca faci fix ce face si Dumnezeu esti ok sa omori intr-o zi un copil dandu-i cancer nu?

| doctorandus a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Meh, a propaga religia este tot "vointa de putere".

| anonimg a răspuns:

Ca membru al bisericii adventiste de ziua a șaptea îți scriu următoarele lucruri.

Nașterea din nou înseamnă a trăi pentru Dumnezeu; a începe să trăiești pentru Dumnezeu. "Fie că mâncați, fie că beți, fie că faceți orice altceva, să faceți totul pentru slava lui Dumnezeu", spunea apostolul Pavel.
Firea pământească nu are nicio legătură cu Dumnezeu; ba încă existența ei în noi ne-a făcut dușmani ai lui Dumnezeu, încă din naștere și fără voia noastră.
Dar firea duhovnicească este nașterea din nou, este acea schimbare a întregii noastre ființe care ne face să iubim pe Dumnezeu. Și acest lucru este imposibil să fie de la om; această naștere din nou este lucrarea Duhului Sfânt în om.
Dacă iubești pe Dumnezeu așa cum cere El, și nu doar din obligație așa cum o făcea Nicodim pentru că funcția lui cerea acest lucru, sau nu doar că părinții tăi sunt credincioși, atunci poți spune că ești născut din nou. Dar această naștere este doar parțială. Domnul Isus vorbește despre naștere și din Duh dar și din apă. După ce vei fi botezat, atunci vei înțelege la o altă dimensiune nașterea din nou.
Cunoașterea de Dumnezeu este mereu crescândă. Creșterea în credință este zilnică. Sfințirea vieții este și ea zilnică. Nașterea din nou reprezintă și păzirea poruncilor lui Dumnezeu. "Cine are poruncile Mele şi le păzeşte acela Mă iubeşte; şi cine Mă iubeşte va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi şi Mă voi arăta lui." (Ioan 14:21)
În relația cu Dumnezeu, creștinii nu trebuie să se bazeze pe dragostea față de Dumnezeu dar fără păzirea poruncilor Lui; și nici pe păzirea poruncilor Lui fără dragoste. Relația cu Dumnezeu este un tot unitar.
De asemenea, creștinul nu trebuie să aștepte să devină curat, sfânt și apoi să intre în relație în legământ cu Dumnezeu, că acest lucru nu se va întâmpla. Doar după ce va intra în legământ cu Dumnezeu, doar după aceea va începe viața de credință. Doar după aceea va începe curățirea și sfințirea vieții. Dumnezeu face totul; omul nu poate să facă nimic altceva decât să-și predea zilnic voința sa lui Dumnezeu.
Omul nu trebuie să aștepte să devină el curat și sfânt, să renunțe mai înainte la defectele sale de caracter și apoi să vină la Dumnezeu. Ci omul trebuie să vină așa cum este el la Dumnezeu. "Poate un etiopian să-și schimbe pielea sau un pardos să-și schimbe petele?" Tot așa nici omul de unul singur nu poate să facă nimic cât stă departe de Dumnezeu.

Nu te lua după gândurile care-ți vin în minte și nu-ți dau pace. Satana profită de neștiința noastră și de toate slăbiciunile noastre. Isus Hristos nu ne cere să cunoaștem teorie.
Gândul care îți vine în minte ca să te naști din nou nu este de la Dumnezeu. Pentru că în primul rând nașterea din nou este lucrarea Duhului Sfânt și nu a omului; și în al doilea rând Dumnezeu nu ne cere ceva ce nu știm ce și cum să facem. Cunoștința vine crescând zilnic: în credință, în dragoste, în nădejde; în faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele.

N-ai înțeles ce ziceam. Ziceam că omul e icoană a lui Dumnezeu și de asta fac fapte bune. Tu care ești ateu n-ai niciun motiv rațional sa faci fapte bune

| Effy35 a răspuns:

Botezul reprezintă un legământ creștin prin care îți exprimi dorința de a-L urma pe Hristos. În schimb, nașterea din nou este un act distinct de botez, referindu-se la procesul de sfințire care începe odată cu pocăința (o schimbare profundă a minții, cunoscută și sub numele de metanoia).

Ba fix de asta fac fape bune, ca am ratiune.

Ne învartim în cerc. Deja am zis că există oameni foarte raționali care si-au dat seama ca n-au de ce sa facă fapte bune. Poti sa fii rational si extrem de egoist, sa calci peste toata lumea ca sa ajungi la putere. Și ca sa ajungi atat de puternic ai nevoie de rațiune. Asta n-are nicio legatura cu a face fapte bune.

| ania a răspuns:

Sa te nasti din nou, insamna ca ne indeamna Pavel-"Daca mărturisești deci cu gura ta pe Iisus ca Domn (Stapan) și dacă crezi în inima ta ca Dumnezeu l-a înviat din morți vei fi mântuit" Romani 10 :9
Adica esti de acord sa nu mai fii tu sef peste viață ta ci il alegi pe Mantuitorull Hristos.

| RAY a răspuns:

Ce păcat că îți pierzi singura viață crezând în fantezi inventate de om