anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:


Am o nelamurire intre religi.Sunt religi Bahtiste, Penticostali etc.care sunt religi de pocaiti si cred in Dumnezeu si noi ortodoxi credem in Dumnezeu, dar avem si traditi...pana la urma care au dreptate si care nu?

24 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Conform zicalei ca pentru a ajunge in varful muntelui sunt mai multe carari, cam toate au dreptate si se inseala in acelasi timp.

Nu uita, ca la final, toate motivele pentru care au aparut protestantii, baptistii, lutheranii, etc au reprezentat ratiuni economice la baza.

Toate au nevoie de oameni pentru a construi cate ceva. E adevarat ca toate aceste ratiuni sunt ascunse frumos sub probleme de dogma (ca face crucea intr-un fel, ca unii se uita la icoana, altii la statui, etc si etc).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

"Religi,ortodoxi,traditi".

Refuz sa cred ca la 21 de ani inca nu stii sa scrii.


| IuliiMarie a răspuns:

Ortodoxii sunt singurele popoare care cred in D-zeu, desi cel mai credincios popor pare a fi poporul roman, in ciuda faptului ca romanii au fost cei care l-au rastignit pe Iisus!

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut

Potrivit Bibliei religia adevărată este cea care se conformează adevărului prezentat în ea şi trăiesc in armonie cu el. Isus a spus: "Nu oricine îmi zice: «Doamne, Doamne» va intra în regatul cerurilor, ci acela care face voinţa Tatălui meu care este în ceruri." - Matei 7:21

Cele bune!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ai sa intelegi cum sta treaba cu religiile daca vei invata mai mult, mai ales sa scrii. Dumnezeu nu te place analfabet!

| AdiTorrent7 a răspuns:

Dumnezeu e unul singur atunci si Biserica sa e doar una.

| Holiday a răspuns (pentru AdiTorrent7):

Care?

| Holiday a răspuns:

Avand in vedere ca toate religiile crestine pleaca de la acelasi fundament, si anume Biblia, care e doar o poveste, e usor de inteles care are dreptate...

| milan9 a răspuns:

În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.

Deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie flagrantă în cadrul mesajului lui Dumnezeu faţă de oameni, o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte! Numai creştinismul are vreo 39000 de versiuni!

Dar această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că BISERICA SA ESTE UNA SINGURĂ!

| Holiday a răspuns (pentru milan9):

Te intreb si pe tine: Care e aia? Sau faci doar o afirmatie teoretica, adica "e una singura, dar nu stiu nici eu care"?
Si daca numesti una da si o trimitere catre NT unde scrie ca aia e.

| sublime89 a răspuns:

Nici unii, nici ceilalti n-au dreptate.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

In linie directă rămasă neschimbată, (având "obsesia" păstrării neschimbate a învăţăturilor şi a interpretărilor lor pe linia în care primele comunităţi apostolice le-au păstrat) Biserica Ortodoxă a continuat fără nici o deosebire învăţăturile Bisericii primare.
De ce a insistat ca esenţa de bază a ei să fie „neschimbabilitatea"? Pentru că doar aşa s-ar fi păstrat şi autoritatea acestor învăţături (provenind fidel de la Hristos şi de apostoli)...

| Holiday a răspuns (pentru milan9):

Sunt atat de obsedati de pastrarea "invataturilor" incat au preluat nenumarate traditii, obiceiuri si ritualuri ale populatiilor crestinate. Iar despre coloana vertebrala a ortodoxiei, poate ai uitat, sau n-ai prins cand, inainte de 1989, nu era slujba fara urari de bine pentru conducatorul iubit si sotia lui.

| adifox a răspuns:

O sa ne dam seama care au avut dreptate dupa ce trecem in patea cealalta. personal cred ca adevarul crestin e undeva la mijloc.

| StefanAlexandru1427 a răspuns:

Eu zic, ca cea mai mare dreptate, au religiile monoteiste, dar, care cred in Dumnezeu si atat.Adica: Ortodoxismul, Catolicismul, etc.

| milan9 a răspuns (pentru Holiday):

Sunt 23000 de preoti si calugari in tara asta dar niciunul nu a facut ceea ce spui tu. Improsti cu noroi doar din oficiu... Din ce grupare esti?
Da-mi si mie exemplu de obicei pe care tu ai impresia ca Biserica l-a imprumutat neavenit, si nu numai ca-ti voi explica, dar iti voi si demonstra contrariul.
Biserica nu ingaduie superstitii si semnificatii necrestine. Nu confunda Biserica cu FOLCLORUL POPULAR despre care nimeni nu poate baga mana in foc sa spuna ca e deplin crestin...

| Holiday a răspuns (pentru milan9):

"Sunt 23000 de preoti si calugari in tara asta dar niciunul nu a facut ceea ce spui tu"
Daca te referi la preamarirea conducatorului iubit, ti-o poate confirma orice persoana care a dat pe la vreo slujba pe vremea aia, nu are rost sa ma contrazic cu tine, poate erai prea mic atunci si nu intelegeai, dar cum am zis, informeaza-te.

"Din ce grupare esti? "
Ateu.

"Biserica nu ingaduie superstitii si semnificatii necrestine"
Probabil de aia sunt pline bisericile de brazi impodobiti de craciun, o fi un simbol crestin te pomenesti.Si de oua verzi, albastre, mov, galbene sau cum mai vrei de paste. Plus ca asta cu vopsitul oualor nu e nicaieri in biblie, dar hai sa zicem ca rosii, reprezinta sangele nu stiu cui, dar si asta e un obicei/simbol inventat relativ de curand.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Retin foarte bine perioada comunista si eu, care mergeam si atunci la biserica, nu tin minte sa se fi intamplat vreodata asa o aberatie...

Oul si culoarea rosie au semnificatii crestine. Bradul? L-au inventat oare paganii? sau este poate un simbol care aminteste de bucuria sarbatorilor, si la fel comporta semnificatii ce nu au legatura cu cinstirea vreunui zeu pagan...
Sunt semnificatii culturale cel mult, dar nicidecum nu reprezinta vreo forma de idolatrie sau ceva asemanator...

| Daniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii a răspuns:

Am postat aceasta postare pentru a afla parerile voastre despre religii, nu daca stiu eu sa scriu sau nu? Am ajuns la concluzia ca multi prosti are Dumnezeu in gradina Sa.O zii buna sa aveti

| Holiday a răspuns (pentru milan9):

Originea bradului de Craciun porneste dintr-o traditie pagana, de sorginte romana, in care in noaptea de 24 spre 25 decembrie, se alegea un trunchi de brad care era taiat si mai apoi ars pe vatra, simbolizand arderea trecutului dar si o interpretare a semnelor din anul care urma sa vina.
Coloratul de ouă de Paști este o răspândită tradiție pre-creștină cunoscută, începând din Armenia, Rusia, Grecia, zona mediteraneană, până în Europa centrală.
În general, în istoria artei oul este simbolul Învierii

| milan9 a răspuns (pentru Holiday):

Bradul e folosit cel mult cu scop ornamental, pentru incantarea celor mici, pentru simbolismul puternic al acestui arbore, cu scop cultural deci si aproape deloc pentru semnificatii strict spirituale.
Nu sunt interzise simbolurile culturale in desfasurarea vietii umane...

| milan9 a răspuns:

Cuvantul "obiceiuri" sau "traditii" se poate referi atât la "obiceiurile corecte ale crestinilor" cât şi la cele greşite ale grecilor spre exemplu.

Iată, doar cateva locuri în care este vorba de obiceiurile corecte ale creştinilor:
- Fapte 16, 21 - in care romanii pagani spunau despre crestini ca au anumite "OBICEIURI".
- "Nu vă lăsaţi înşelaţi. Tovărăşiile rele strică OBICEIURILE bune." I Corinteni 15, 33 etc…

Un loc în care cuvântul "obicei" este folosit critic este următorul:
"Fără să părăsim Biserica noastră, precum le este OBICEIUL UNORA, ci îndemnători făcându-ne, cu atât mai mult, cu cât vedeţi că se apropie ziua aceea." Evrei 10, 25


Deci, în analiza cuvântului "obicei"-"obiceiuri" trebuie ţinut cont de CONTEXT. Iată, aici este vorba de OBICEIURI SFINTE ale CREŞTINILOR:
Fapte 16, 21:"Şi vestesc obiceiuri care nouă nu ne este îngăduit să le primim, nici să le facem, fiindcă suntem romani." (acuzatorii păgâni se refereau la "obiceiurile" sfinte ale apostolilor)
"Nu vă lăsaţi înşelaţi. Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune." I Corinteni 15, 33 etc…