| superpissy40 a întrebat:

Buna TPU. Am si eu 2 intrebari din domeniul religiei:
1.De ce crestinismul nu accepta ideea incinerarii?
2.De ce crestinismul nu accepta ideea reincarnarii, ci pe cea legata de Rai si Iad?

Răspuns Câştigător
| LordCristobal a răspuns:

Reincarnarea e idee ce tine de budism sau hinduism si nu are treaba cu religia crestina.
In ideologia crestina sufletul unui om care moare trebuie sa mearga in iad sau rai pe baza faptelor sale, el nu se mai poate intoarce pe Pamant.
Dar eu as zice ca reincarnarea e posibila in situatia urmatoare:sa zicem ca un om a facut foarte mult rau celolralti sau nu si-a indeplinit misiunea pe Pamant, eu cred ca va mai primi o alta sansa primind o noua viata.

10 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

La întrebarea asta cred că cel mai bine s-ar răspunde cu o altă ntrebare: De ce ăia care susțin teoria reîncarnării nu acceptă teoria cu "rai și iad"? Cu alte cuvinte, fiecare cu teoria lui. Nu crezi?

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

Cred cã te referi la dogmele ortodokse, nu creștine. Din cate știu eu, în Noul Testament nu se face nicio referire la obligația îngropãrii în pãmânt.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

La prima intrebare nu stiu raspunsul.Insa ideea de reincarnare presupune ideea de a avea mai multe vieti pe pamant in care sa te poti orienta catre calea cea dreapta, insa nu este adevarat.In viata asta trebuie sa faci ceea ce este drept pentru a mosteni Imparatia Cerurilor.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Daca ai citi Biblia, ti-ai raspunde singur/a la multe intrebari! Credinta crestina este ancorata in real si promoveaza firescul, nu deviatia de orice fel, fiindca nu este nimic firesc si normal in a-ti da foc! Numai paganii practica autodafeurile si incinerarea! Ei, care nu au respect pentru persoana umana. In crestinism si in realitate, totul a fost facut pentru om, ca vas al alegerii si ca stapanitor, pentru a-si ridica mintea de la creatie la Creator. Dumnezeu ne-a facut unici, cu identitate proprie si neschimbatoare, astfel ca nu poti acum sa fii om si in viitor pasare sau insecta/animal. Inca o data, daca ai citi Biblia, ai afla ca Sf. prooroc Moise, dupa moarte, a ramas tot Moise, nu s-a transformat/metamorfozat, dovada c-a aparut, impreuna cu Sf. prooroc Ilie, pe muntele Tabor si vorbeau cu Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, despre apropiatele Lui patimi si despre inaltarea Sa.

| doctorandus a răspuns:

"1.De ce crestinismul nu accepta ideea incinerarii?"

Toate generalizarile sunt gresite!

| CostinAlamariu a răspuns:

O sa răspund la a doua întrebare. Creștinismul nu acceptă ideea reîncărcării deoarece persoana umană este creată ca trup și suflet. Nu există suflet care să posede un alt trup decât al său, iar sufletul fără trup nu este un întreg. În Creștinism sufletul a fost făcut pentru trup și trupul pentru suflet, amândouă alcătuind împreună persoana umană.

| MEugen a răspuns (pentru LordCristobal):

Nu te baza pe ce crezi. Nu va faceti religii personale. Mergeti pe calea dreapta. Nu mai ascultati de satana.
Chiar daca nu este vazut, satana aduce ganduri in mintea noastra sau a celor de langa noi.
El vrea distrugerea noastra. E clar ca vrea sa crezi ca daca ai pacatuit mult o sa mai ai o sansa dar acest lucru nu se va intampla.
De asta avem constiinta, ca sa stim daca suntem pe calea dreapta.
Nu trebuie, insa, sa ne acoperim constiinta.
Cititi ce a scris Sf, Paisie Aghioritul, Kalus Kenneth si Arsenie Boca.
Nu mai asteptati raspunsuri de la unii sau altii pentru ca s-ar putea sa picati intr-o cale gresita.
Doamne ajuta!

| doctorandus a răspuns (pentru MEugen):

Satana este creepypasta (BauBau pentru adulti).

| doctorandus a răspuns (pentru MEugen):

Si ce-mi pasa mie ce face Sorin Gadola? Filmuletul e plictisitor: un adult infantilizat isi face autocritica in public.