Ateu= persoana ce nu apartine nici unei religii si nu crede in nici un fel de fiinta divina;
Hmm... orice fiinta/om se naste ateu, pe parcursul cresterii sale el este,, convertit" la religia familiei sale (daca te nasti in Romania devii crestin, iar daca te nasti in tarile arabe devii musulman etc).
Da...ei de obicei sunt inmormantati dc nu ? Sunt multi oameni pe strada care trec pe langa tine si in sinea lor sunt atei chiar daca in documente scrie crestin-ortodox. Ateismul nu se declara pe foaie, tine de propria gandire a fiecaruia. Este posibil ca si tu sa devii in viitor liber-cugetatoare (adica atee, e o forma mai politicoasa ) sau nu, in functie de propria ta gandire si perceptie asupra lumii.
O completare, am vazut multi pe aici ce sustin ca ateii nu au,, antrenament spiritual". Trageti concluzii pripite, eu unul sunt ateu, insa nu ignor deloc latura spirituala, care intr-un fel o consider cea mai importanta si de neinteles.
PS: Da, ador si stiinta, insa nu ader la ea, la fel cum nu ma atasez de nimic si imi pastrez echilibru pentru a nu fi orbit de nimic.
Daca, atunci cand ai fost mica, parintii ti-ar fi spus ca Jack si vrejul de fasole este o religie, ai fi crezut acum in Jack!
Intelegi?
Ateul crede ca cel care a descoperit America a fost ateu, ca fara atei lumea nu ar exista, si ca parerea lor conteaza.
Ateii ne nastem cu toti, parinti ne indoctrineaza cu religia lor, apoi uni din noi observam ca totul e o inventie umana nu isi trebuie multe argumente doar 2 sau unul
era o data ca niciodata in univers nu era nimic si dintr-o data din absolut NIMIC apare un mega,mare,maximul complexitati, infinit de complex, care stie totul, cunoaste din nimic, ce putea sa cauzeze un asemenea personaj
2 din absolut nimic el creaza miliarde de stele,planete, galaxii etc
asa ceva e incredbil sa crezi, de aia ai nevoie de credinta, eu nu cred asta, ateu inseamna o persoana care nu crede in zeii asa cum tu nu crezi in 2700 de zeii asa nici noi in al tau
chiar nu ma intereseaza ca se intampla dupa ce mor, dar daca s-ar putea as vrea sa salvez vietii cu organele mele apropo eu nu cred in viata de dupa
Buna!
Ateu e cineva care nu crede in zei sau ceva supranatural.
Au credinta, dar nu in ce tocmai ziceam.
Toti oamenii se nasc atei, si tu ai fost [:O] pana au inceput parintii sa iti vorbeasca si sa te invete sa crezi in dumnezeu, asa ca unii trebuie sa si devina atei, de fapt sa redevina, dar acum au nevoie de multe informatii pentru a se desprinde de tot ce au fost invatati, lucruri gresite.
Daca nu cred in supranatural, deci nici viata dupa moarte, la ce le-ar trebui un popa care sa urle ceva deasupra lor? Pot fi ingropati, incinerati, fara slujba si circ.
Alo MAda. De-ar fi existat si acele perioade Medievale,sunt curios daca mai erai asa de... intepata?!
Eram ironic.
Bine, nu sustin fanatismul religiei din acea perioada, Doamne fereste, nici bestialitatea cum a procedat Biserica cu arderea pe rug sau etc..., dar imagineaza-te in acea perioada. Daca erai ateu, erai considerat incult, iar acum invers? De ce? Si totul din cauza mentalitatilor se fac asemenea discriminari, dar unii exagereaza mult prea tare. Va iubesc in special pe tine!
"Inteparea" vine din prostia altora. Cand eram in liceu ne-a spus un popa o poveste cu un calugar tanar, nou, care avea pofta de ou in zi de post, si cum aveau gaini acolo, a furat un ou, dar la bucatarie erau alti calugari, asa ca a furat o cana sau un polonic, apa, si tinea lumanarea sub, sa fiarba oul, invatatura povestii "dracu' iti da idei" 8-} acum stiu ca in anumite situatii, creierul pune stapanire pe oameni, nu diavolul. Aceeasi oameni "inteligenti" spun ca ateii, sau orice alt necrestini, sunt posedati 8-} s.a.m.d.
http://i.imgur.com/9UcjkI3.jpg :)) "Libertate, Egalitate, Fraternitate"
Ştii că astfel de ironii nu ţin la mine.
Faptele tale şi insultele directe şi indirecte pe care le împrăştii pe site (nu doar la adresa mea) spun cu totul altceva şi acel ceva nu aduce deloc a iubire. Dar mă rog, poate ai un alt fel de a iubi, unul mai sadic; însă în acest caz prefer să mă urăşti.
Cum ai ajuns la concluzia ca te urasc? NU este deloc cum crezi tu.
Te referi oarecum la gesturile mele de prost-gust? Da recunosc... au fost mici zile in care mi-am pierdut cumpatul -nu din pricina ta in orice caz- ci din pricina stresului, dar si a unor ingrati dupa acest site, cat si din viata reala. Oricum, nu fac decat sa-i numesc cum s-au nascut si da NOname! Ma uit si stiu de unde am pelcat, dar eu macar incerc sa-mi diminuez ''bestia'' din mine. Tu nu-i vezi pe unii mucosi la aceasta categorie? Cata bataie de joc.SI culmea e ca acestia primesc si voturi inteligente.
Tu nu mai eşti un puştan şi ai şi ceva minte, aşa că de la tine am pretenţii (s-o foloseşti şi să ai şi bun-simţ, cum iţi spune religia; mereu, nu doar uneori). Dacă ai fi mult sub nivelul tău, fii sigur că nici nu ai fi băgat în seamă. Cât timp eşti corectat, contezi. Rugămintea mea este să nu mă obligi s-o fac prea des...şi să dai mai des dovada de acea iubire.
Ateii nu cred in zei, zane, fiinte mitice etc.
Cu toti ne nastem atei, religia si credinta noastra este indusa pe masura ce crestem.
Larisa. Crede numai! Ateii sunt orbi sufleteste. CHiar si de li S-ar arata Dumnezeu Insusi, ar crede ca vor suferi de o psihoza. Ei isi aleg aceasta cale, dar Dumnezeu sa aiba mare milna denoi( vom avea muuulta nevoie de ea) in Ziua Judecatii.
Www.euateul.blogspot.com sper ca te-am lamurit, ps: ateismul nu e o religie, ci e lipsa religiei
Tu esti cea care a scris-o? Oricum mi se pare interesant si bine gandit in niste privinte...cel putin cat am apucat sa citesc.
Sunt baiat, si da eu sunt autorul blogului.
"Cel" scuze nu am fost atenta.Mi-am dat seama ca esti baiat.Scuza-ma, oricum e foarte interesant si mi-a dat mullte de gandit.
" Asa se nasc din familie sau devin in dealungul vietii"
Ei se nasc si provin din rude extraterestre de aceea sunt atei! NU AU BURIC!
"Cand mor se inmormanteaza?"
Sunt lasati pe gard sa putrezeasca nici decum inmormantati..Mai sunt unii care traiesc pentru totdeauna!
"Imi puteti da mai multe informatii ca sunt curioasa"
Ei detin arme laser au ochi cu inflarosu si oasele inoxidabile! De asemenea ei nu beau nu mananca nu se kk.
Si raspunsul tau mi se pare ciudat, insa nu prea mi se pare credibil.Dar mai am o intrebare: cunosc o persoana care pur si simplu nu crede in Credinta si nu cred ca are ceva "supranatural: e pur si simplu o persoana normala.Nu poate deveni ateu si o persoana obisnuita?
"Nu poate deveni ateu si o persoana obisnuita?" ateii sunt oameni obisnuiti, ai dovada in persoana pe care o cunosti, doar ca oamenii nu prea inteligenti spun ca ateii sunt altceva, si apoi se plang cand li se intoarce fapta.
Nici mie nu mi se pare prea credibil raspunsul tau...
Nici nu trebuie! "Prea credibil" adica un strop de credibilitate tot are!
Larisa? eu am fost ateu de la 15 ani pana la 23, cand tanar fiind si punandu-mi intrebari, cautam raspunsuri in descoperiri stiintifice, reviste carti, etc.la 23 de ani stiam foarte multe dar nu cunosteam latura spirituala, ca temelie a vietii mele de la 23 de ani incolo, casatorie, familie, copii, boli, moarte suflet.si am inceput sa studiez.acuma sant crestin ortodox si am 48 de ani.sant crestin nu din frica, nu din obligatie, nu am fost indoctrinat, ci din pura credinta si buna mea placere si convingere.
Pana acum nu am mai vazut vreau ateu sa devina crestin.Interesant.Multi inainte si va multumesc pentru raspuns.
Asa ne nastem toti. Apoi parintii nostri ne baga in cap alte prostii. Cand mor pot face ce vor. Eu spre exemplu o sa aleg cea mai ieftina metoda, daca se poate gratis. Prima mea optiune e sa-mi doneze corpul pentru a fi folosit in scopuri stiintifice. Sper ca te-am lamurit.
Iti garantez ca nu parintii nostri ne baga prostii in cap ci scoala, manualele de stiinta in care se vorbeste despre formarea pamantului acum 4.5 milioane de ani . Adica a vazut cineva cum s-a format pamantul? Scrie pe undeva pe pamanat data fabricarii a acestuia?,, Sunt dovezi stintifice care arata si induc vechimea pamantului...,, Daca vrei ca cineva sa creada o minciuna trebuie sa o amesteci cu putin adevar.
Si Soarele a fost creat la 2-3 zile dupa ce a fost creat Pamantul, plantele, apa, norii, si se roteste in jurul lui, nu, in jurul Pamantului? Unii spun ca o zi inseamna o era, deci Soarele a fost creat cu 2-3 ere mai tarziu, nu?
De unde pana unde o zi = o era?
Unii crestini spun asta. Ca sa le iasa la calcul, fura din alte religii, hinduism, de exemplu (zilele lui Brahma).
Asta e...nu ma intereseaza ce fac unii crestini
Look. a fii ateu este a face o alegere. bazata pe concluziile la care ajungi singur, si a face fata adevarului la care ajungi fara sa iti fie frica de el. nu e vr-o religie sau ceva de genul asta. nu prea are vr-o improtanta pentru vr-un ateu cred ce se intampla cu cadavrul dupa ce moare. asta e decizia rudelor daca nu ai vr-o dorinta explicita.
tu nu te-ai nascut cu vr-o religie religia ti-s-a bagat pe gat aproape involuntar de catre parinti si cu forta de catre scoala.
judeca unpic logic si uitat tot ce ai auzit de la altii deschide ochii si priveste bine realitatea si vei ajunge la aceeas concluzie ca toti ateii. ca faci fata adevaruklui care il descoperi sau te ascunzi sub pat de el e si aia o alegere personala si o tarie de caracter
Da,ai dreptate, sunt oameni care neagă existenţa Lui Dumnezeu. Dacă se nasc în familie aşa ...depinde unii da, alţii nu.Cei care nu se nasc în familie atei, devin aşa pe parcursul vieţii.Cei care se nasc în familie atei fac parte dintr-o familie de atei.Nu merg la biserică, dar în schimb sărbătorile religioase ştiu să le petreacă şi să-şi umfle burţile, că doar e vacanţa sau sărbătorim nimic, nu?
Sa inteleg ca umflatul burtii este obicei religios.
1. Nu provin din familie de atei
2. Familia mea crestina imi pune mancarea in fata...
De cand e obicei religios sa iti umflii burta? Poti gandi mai stupid de atat?