| PufoseniaDF a întrebat:

Buna TPU! Am si eu o curiozitate: ce este de fapt un ATEU? Tot ce am inteles este ca ei sunt persoane care nu cred intr-un Dumnezeu sau cv de genu.Care nu au o credinta...nu? Asa se nasc din familie sau devin in dealungul vietii? Cand mor se inmormanteaza? Imi puteti da mai multe informatii ca sunt curioasabatting eyelashes! :d dau funda.

43 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns (pentru Exilee):

Tu nu mai eşti un puştan şi ai şi ceva minte, aşa că de la tine am pretenţii (s-o foloseşti şi să ai şi bun-simţ, cum iţi spune religia; mereu, nu doar uneori). Dacă ai fi mult sub nivelul tău, fii sigur că nici nu ai fi băgat în seamă. Cât timp eşti corectat, contezi. Rugămintea mea este să nu mă obligi s-o fac prea des...şi să dai mai des dovada de acea iubire.

| Exilee a răspuns (pentru NOname):

S-a facut.

| PufoseniaDF explică (pentru anonim_4396):

"Cel" scuze nu am fost atenta.Mi-am dat seama ca esti baiat.Scuza-ma, oricum e foarte interesant si mi-a dat mullte de gandit.

| PufoseniaDF explică (pentru anonim_4396):

Pana acum nu am mai vazut vreau ateu sa devina crestin.Interesant.Multi inainte si va multumesc pentru raspuns.

| Mădă0611 a răspuns (pentru PufoseniaDF):

"Nu poate deveni ateu si o persoana obisnuita?" laughing ateii sunt oameni obisnuiti, ai dovada in persoana pe care o cunosti, doar ca oamenii nu prea inteligenti spun ca ateii sunt altceva, si apoi se plang cand li se intoarce fapta.

| Mădă0611 a răspuns (pentru NickRudolf):

Si Soarele a fost creat la 2-3 zile dupa ce a fost creat Pamantul, plantele, apa, norii, si se roteste in jurul lui, nu, in jurul Pamantului? Unii spun ca o zi inseamna o era, deci Soarele a fost creat cu 2-3 ere mai tarziu, nu?

| NickRudolf a răspuns (pentru Mădă0611):

De unde pana unde o zi = o era? laughing

| Mădă0611 a răspuns (pentru NickRudolf):

Unii crestini spun asta. Ca sa le iasa la calcul, fura din alte religii, hinduism, de exemplu (zilele lui Brahma).

| Vladuthz a răspuns:

Ateu= persoana ce nu apartine nici unei religii si nu crede in nici un fel de fiinta divina;

Hmm... orice fiinta/om se naste ateu, pe parcursul cresterii sale el este,, convertit" la religia familiei sale (daca te nasti in Romania devii crestin, iar daca te nasti in tarile arabe devii musulman etc).
Da...ei de obicei sunt inmormantati dc nu laughing? Sunt multi oameni pe strada care trec pe langa tine si in sinea lor sunt atei chiar daca in documente scrie crestin-ortodox. Ateismul nu se declara pe foaie, tine de propria gandire a fiecaruia. Este posibil ca si tu sa devii in viitor liber-cugetatoare (adica atee, e o forma mai politicoasa ) sau nu, in functie de propria ta gandire si perceptie asupra lumii.

| Kaℓi a răspuns (pentru anonim_4396):

rolling on the floor
Nici mie nu mi se pare prea credibil raspunsul tau... laughing

| Vladuthz a răspuns:

O completare, am vazut multi pe aici ce sustin ca ateii nu au,, antrenament spiritual". Trageti concluzii pripite, eu unul sunt ateu, insa nu ignor deloc latura spirituala, care intr-un fel o consider cea mai importanta si de neinteles.

PS: Da, ador si stiinta, insa nu ader la ea, la fel cum nu ma atasez de nimic si imi pastrez echilibru pentru a nu fi orbit de nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Kaℓi):

Nici nu trebuie!happy "Prea credibil" adica un strop de credibilitate tot are!

| NickRudolf a răspuns (pentru Mădă0611):

Asta e...nu ma intereseaza ce fac unii crestini laughing