Preoții sunt oameni. Și, la fel ca oamenii, unii sunt acolo pentru că își doresc să facă bine, alții pentru că își doresc să facă bani.
Oricum ar fi, nu uita că preoții sunt un mesager, iar biserica doar un templu. Religia este pentru tine și doar între tine și zeul tău, oricare ar fi el și oriunde te-ai afla tu.
N-ai nevoie de alții să-ți spună ce să simți și ce să crezi. Descoperă singur ce înseamnă lumea, oamenii, mintea, corpul, omenirea, universul și trage concluziile tale.
Preoti au fost si vor fi intodeauna "ingeri si demoni"uni au intr-adevar ce sa spuna insa alti sunt doar cu anumite interese, iar religia delungul timpului a facut mai multe victime decat majoritatea razboaielor la un loc! asta da un pic de gandit, deci gandeste-te!
Preotia a devenit o afacere. Nu mai reprezinta ce a fost in trecut. Sunt destui care se fac preoti doar pentru banii care ii pot castiga.
Daca intrebi un Crestin daca el crede in rugaciuni si in Biserica va raspunde cu DA.Cu atit mai mult Preotii care au studii Teologice. Preotii ca si mirenii au de urcat pe scara Duhovniceasca unii se mai impotmolesc unii mai cad dar toti indemnam la deal, deoarece " Mare este rasplata noastra " si dupa fapte si credinta vom fi masurati la Dreapta Judecata
Nu inteleg intrebarea.
PRÉDICĂ, predici, s. f. Cuvântare rostită de un cleric în biserică, în care se explică și se comentează un text biblic și se dau credincioșilor îndrumări morale; omilie.
Desigur ca preotul crede in adevarul Bibliei si il explica, pe cat poate de limpede, credinciosilor.
Iar cat despre rugaciune, desigur ca preotii se roaga, iar slujbele bisericesti asta sunt, sunt un sir de rugaciuni, imne etc. Rugaciunea e "vorbirea mintii cu Dumnezeu", "vlastarul blandetii si al lipsei de manie", " Rugaciunea este cheia imparatiei cerurilor ". (Filocalia).
http://www.plasticsusa.com/ortho/lit2.html
http://www.orthodoxphotos.com/books/LFC/rugaciune.shtml
Ce ai vrut sa intrebi, de fapt?
Va multumesc pentru raspuns. Am avut un vecin era preot, acum nu stiu daca mai este s-a mutat, dar pe per. cat am fost vecini el preotul fuma si bea mai ceva ca sotul si mai rau l-a indepartat de biserica
E pacat ca unii oameni nu numai ca nu vor ei sa aiba o legatura buna cu D-ZEU, dar nici pe altii nu-i lasa prin exemplul pe care-l dau, din pozitia pe care o detin.
DeProfundis99 întreabă: