| 777eSpirituales777 a întrebat:

happy
Anafura trebuie neaparat luata pe stomacul gol? Are ceva daca o iau dupa ce am mancat?
Ateii si satanistii sa nu raspunda!
Multumesc mult mult pentru raspunsuri. happy

Răspuns Câştigător
| krazzy a răspuns:

Dada, anafura este binecuvantata de preot la Cuvinese Cu Adevarat, este darul si binecuvantarea Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si o cinstim ca atare prin faptul ca din respect si ca evlave, nu socotim nimic mai de pret decat ea, neluandu-o dupa orice mancare, ea fiind un dar ceresc, Tainic nevazuta, dar reala!

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Anafura este pentru atunci cand postesti aspru si trebuie sa rezisti.iei doua bucatele si o gura de aghiazma. daca ai un Canon, ori daca ajunezi in ziua respectiva, se ia pe stomacul gol.anafura nu se ia dupa ce ai mancat si nici nu mananci si faci matul cat bocancul dar fiindca nu ai mancat de frupt zici ca ai postit.sa fim seriosi.

| ExprimareLibera a răspuns:

Da, altfel intra dracii în tine, la propriu.

| Kis_Iuliana_1983 a răspuns:

Anafura o iei intotdeauna pe stomacul gol, dimineata, dupa ce te trezesti si spui "Tatal nostru". Poti sa o iei in fiecare zi, fara sa fie nevoie sa tii post sau fara sa fi primit vreun Canon. Exceptie fac zilele de menstruatie.

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru Kis_Iuliana_1983):

"Exceptie fac zilele de menstruatie."
Ar trebui batuti cu Biblia in cap toti cei care sustin asemenea aberatii.

| LordulAdevarului a răspuns:

Scrie aici crestinismulexpus.blogspot.com
Glorie lui Satan

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce este Sfanta Anafura.
Sfanta Anafura este painea sfintita prin binecuvantarea preotului la Sfanta Liturghie in timpul cantarii Axionului. In fapt, bucatelele de anafura care se binecuvinteaza sunt ceea ce ramane nefolosit din cele 5 prescuri din care s-au scos particelele, iar cand nu este de ajuns pentru toti credinciosii, este ingaduit sa se adauge paine. Anafura se mai numeste "antidoron", adica "in loc de dar", pentru ca se imparte la sfarsitul Sfintei Liturghii spre mangaierea si sfintirea credinciosilor care nu se pot impartasi cu Trupul si ­Sangele ­Mantuitorului.
Cum se ia Sfanta Anafura.
Sfânta Anafura se ia, inchinandu-ne cu semnul Sfintei Cruci:
de toti cei care s-au impartasit, dupa Sfanta impartasanie;
de cei carora le este ingaduit, in fiecare zi, de obicei dimineata, fie la biserica la sfarsitul Sfintei Liturghii, fie acasa;
intotdeauna inainte de aghiasma mica;
dupa aghiasma mare, cand credinciosul a primit binecuvantare pentru a lua aghiasma mare, sau in perioada 5-14 ianua­rie, cand tot crestinul are binecuvantare de a lua aghiasma mare;
numai pe nemancate, adica numai de cei care nu au mai mancat si baut nimic dupa miezul noptii precedente.
Nu este ingaduit a lua Sfanta Anafura:
cei care traiesc in desfranare;
sotii cununati care au avut relatii sexuale in noaptea precedenta;
femeile în perioada lunara si barbatii care au avut scurgeri in noaptea precedenta.
Daca anafura, fiind pastrata rau, a mucegait, ea nu se arunca, ci trebuie arsa si ingropata in locul amenajat special al bisericii, sau la alt loc curat, ca orice lucru sfintit.