| Lulupana1234 a întrebat:

Buna TPU, as vrea să stiu ce înseamnă atunci când îți cosi hainele în timp ce le porți? Sunt multe superstitii despre cusut, de la mana am aflat câteva dar atunci când o întrebăm de ce, să îmi spună consecintele ea spunea pur și simplu ca nu e bine. M-a facut curioasă.

Răspuns Câştigător
| Alpha00 a răspuns:

Aceasta este o credință greșită. Superstițiile legate de cusutul hainelor în timp ce le porți nu au nicio bază religioasă sau spirituală în credința creștină. Nu există nicio referință în Scriptură sau în tradiția creștină care să susțină aceste credințe populare.

Este important să înțelegem că superstițiile nu sunt o parte a credinței creștine și nu trebuie să le acordăm mai multă importanță decât merită. Credința creștină se bazează pe iubirea și compasiunea față de aproapele nostru, pe respectul față de Dumnezeu și asumarea responsabilității pentru acțiunile noastre. Ar trebui să ne concentrăm asupra acestor aspecte importante ale credinței noastre, în loc să ne concentram pe superstiții și tradiții fără bază reală.

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Superstițiile sunt basme deci de ce ți-ai pierde vremea cu ele?

| AdioTPU a răspuns:

Nici ea nu știe, doar crede in superstiții doar pentru că a auzit la rândul e că "nu e bine". Asa-s mulți. Știu "că" dar nu știu și "de ce".

| Lulupana1234 explică (pentru AdioTPU):

Da așa e, acum și eu cred în ele poate nu în totalitate dar cred, poate ca semnificațiile unora dintre superstițiile astea s-au pierdut și nu mulți mai stiu ce înseamnă

| slayer09 a răspuns:

Sunt doar niste superstitii inventate de o minte care se plictisea, la fel si cu pisica neagra care iti trece calea, la fel si cu multe superstitii care nu au nicio logica. Lasa superstitiile si fii conectat mai mult cu Dumnezeu si nu se va lipi nimic rau de tine.

| Holiday a răspuns (pentru Alpha00):

"Superstițiile legate de cusutul hainelor în timp ce le porți nu au nicio bază religioasă sau spirituală în credința creștină."

De fapt nu e mare diferenta intre credinta crestina si supertitia conform careia ai avea noroc cand calci intr-un rahat, de exemplu. Crestinismul e mai popular doar pentru ca au reusit unii sa faca bani si sa obtina diverse alte avantaje din promovarea povestilor respective.