| LOVELORY16 a întrebat:

TPU! Ce inseamna Aleluia?

Răspuns Câştigător
| คภ๔гєยtzค16 a răspuns:

Laudat fie Domnul!

37 răspunsuri:
| ManStrong a răspuns (pentru gabaon):

Ceva special despre ezra nu am doar ceea ce este scris.
Ce altceva te intereseaza
cine esti Gabaonitule, ca dupa nume, nu mi suna bine.Desi nu vreau sa te judec.Sa nu ma intelegi gresit.

| riri2 a răspuns (pentru ManStrong):

Buna seara!

Ai gasit, intre timp, versetele cu care mi-ai ramas dator?

| ManStrong a răspuns (pentru riri2):

Nu ca azi a fost o zi foarte grea.Este iarna cumplita in Israel.Si eu nu am avut linie de internet.
O sa incerc miine.

| riri2 a răspuns (pentru ManStrong):

OK.
Ma intereseaza indeosebi cel in care se afirma ca doar marele preot, cand intra in Sfinta Sfintelor, o data pe an, avea voie - deci doar el si doar atunci - sa pronunte numele divin.
Ca Sfanta Sfintelor era rezervata doar marelui preot, pentru a aduce jertfa (a stropi cu sange) mi-e, desigur, ca oricarui crestin care se ocupa serios cu Biblia, cunoscut.

| FartsMaker a răspuns:

Este raspunsul oltenesc la intrebarea:Ale cui sunt?

| ManStrong a răspuns (pentru ManStrong):

Nu am intrat de ceva timp numai foasrte scurt ca am fost foarte ocupat.
Nici Moise nu cunostea pronuntia numelui lui Dumnezeu, paoet ai observat ca Domnul personal. pronunta, rosteste sau cheama Numele Domnului in fata lui Moise.Vezi la Exod cap 33 su 34.
Cind Moise a auzit rostimdu se numele lui Dumnezeu, sa inchinat.
Dupa ce a sfintit pe Aron ca mare preot si ia incredintat slijba sfinta o singura data pe AN MARELE PREOT ITRA IN sFINTA SFI NTELOR SI FACEA ISPASIREA pentru popor.Rostind numele Domnului.Nu gasim nicaieri ca cinev asa fi rostit numele lui Dumnezeu la intimplare.

| Mașka98 a răspuns:

Iata ce spue wikipedia :Aleluia: expresie întâlnită foarte des în Psalmii regelui David din Vechiul Testament, dar si in Noul Testament (vezi Apocalipsa 19:1) provine din ebraicul hallelujah si conține particula "JAH" care este o prescutare a Numelui Divin Jahwe (YHWH) si înseamnă "Lăudați pe Jah". http://ro.wikipedia.org/wiki/Aleluia