E la fel ca la ortodoxie că trebuie să mergi duminică la biserică să te rogi.pai ce daca mă rog acasă nu mă vede Dumnezeu sau ce?
Hehe deci nu asta am întrebat, mă rog îți mulțumesc pentru răspuns!?
Eu sunt penticostala. Nu ne machiem, nu purtam bijuterii deoarece consideram ca Dumnezeu ne a creat perfecți, fara a fi nevoie sa ne înfrumusețăm noi.
Nu dansam ptc dansul e o forma de destrabalare, de indecenta de cele mai multe ori.
De furt, viol sau crime nici n ar trebui sa zic deoarece scrie clar in Biblie ca aceste pacate te duc in iad. Toate pacatele te duc in iad, cu cat mai mult păcatele astea... daca ai întrebări mai multe imi poti da mesaj in privat si te lamuresc atat cat stiu
Nu cred, nu consider că este "păcat" sau ar fi "păcat" sa dansezi sau să "porți cercei"
Doar musulmanii își torturează femeile, fetele ce să poarte/îmbrace, doar la ăștia vezi apucăturile astea bolnave,...
Orice om orice femei, fată, Domnișoară îmbracă orice ținută îi face plăcere ei.
Nu consider normal, săi impui, unui bărbat, băiat unei femei, fete ce să îmbrace ce sa facă cu viața ei/lui inima ei/lui sufletul ei/lui fiecare om are felul său de afi, dacă vrea să asculte muzică să asculte cine suntem noi? Să trecem înaintea lui Dumnezeu să decidem noi? Ce să facă un om cu viața lui? Dece să nu asculte muzică sau danseze? Dece să nu poartă cercei? Dece să nu poartă orice ținută orice haină care îi place și îi face placele acelui om?
Eu cred cu Adevărat că Dumnezeu este îndeajuns pentru noi toți oamenii încât să decidă el pentru sufleul, inima, viața noastră, Nu cred că Dumnezeu ar avea ceva în potriva a unui om dacă dansează, dacă poartă cercei ca femeie și fată.
Eu cred că Dumnezeu are probleme de rezolvat mult mult mult mult mai grave și importante! Decât să-l "deranjeze" ținuta vestimentară a unui om sau dacă poartă săi nu cercei sau dacă dansează sau nu.
Nu se machiaza, dar vorbesc cu pastorul ce sa prooroceasca ca din partea lui Dumnezeu, proorocesc lucruri care stiu sigur ca nu li le-a spus Dumnezeu, proorocesc direct ce e in interesul lor, iar dupa ce ceea ce au proorocit nu se indeplineste sau se vede clar ca a avut efecte negative, o tin in continuare ca sunt prooroci. Desi Biblia spune ca daca spusele proorocului nu se indeplinesc, nu a vorbit de la Dumnezeu si trebuie sa nu ai teama de el. Dupa cum spuneau curtenii, puritanilor: ''noi avem pacate omenesti, un vin, o femeie, dar voi aveti pacate diavolesti, trufie, neiertare, impotrivere la autoritatea legitima''.
Pai uite cum e am tot căutat acest răspuns dar nu l-am găsit niciunde nu cred că este vreo rușine atâta timp cât nu știi răspunsul!
Pt @minrest
NU MAI MINTI OAMENII
Daca tu ai intalnit astfel de "asa-zisi" penticostali, nu inseamna ca toti sunt asa. Înțelege, omule, si nu mai minti impotriva lui Dumnezeu ca vei fi tras la răspundere.
Buna, Naomi. Imbracamintea si comportamentul diferit de al celor din jur, adica ce ai zis tu, sa nu porti farduri, bijuterii, sa nu dansezi, sunt semnele sigure ale unui cult. Un cult isi izoleaza membrii de restul lumii prin comportamente diferite de ale restului societatii, doar de dragul de a ii izola, pentru a ii inchide intr-o bula, in scopul de a le controla intreaga viata. Nu zice nimeni sa dansezi lasciv, sau sa te machezi strident, dar un dans decent si un fond de ten, o bratara sau un medalion nu au cum sa fie pacate. Penticostalii, de exemplu, nu merg la teatru; pai sigur ca nu le convine ca sclavii lor sa inteleaga lumea si omul mai bine, caci astfel ar descoperi cat de aberanta este ideologia lor.
Omule scrie in biblie că e interzis așa ceva iar penticostali au dreptate,o spun că și ateu,e păcat,la faza cu dansatul contează decenta lui,lui Dumnezeu îi plăcea grătarele dar fara grăsimi iar în nt scrie,uite pe fiul Domnului ametit de vin cu paine,in asta și ei greșesc nu e must e vin, citește vechiul testament și noul testament, eu am citit și povestiri cu Adam și Eva scrise in ebraică traduse in engleză, de ce nu vreți să citiți Biblia? Eu am citit că ateu, dar drumul pocăinței e greu, înseamnă a lasă totul în urma ta
Ar trebui să te întrebi: ce contează cu adevărat înaintea lui Dumnezeu: aspectul exterior sau starea inimii? Îi va fi plăcută lui Dumnezeu o femeie care nu foloseşte produse cosmetice şi nu poartă bijuterii, dar care duce o viaţă imorală? Oare nu va aproba el femeile care dovedesc modestie şi judecată sănătoasă în folosirea produselor cosmetice şi în purtarea bijuteriilor şi care se împodobesc în primul rând cu calităţi divine şi cu o conduită creştină frumoasă?
Proverbele 31:30: „Farmecul poate fi înşelător şi frumuseţea poate fi deşartă, dar femeia care se teme de Dumnezeu îşi atrage laude".
Îți mulțumesc mult pentru răspuns! Exact asta cautam și mă bucur că ai dat acel citat din Proverbe pe care și eu îl stiu
Foarte simplu draga mea sora, deoarece Dumnezeu ne-a creat pe noi si nu putem sa distrugem creatia lui Dumnezeu cu machiaje, marirea buzelor sau ce stiu eu. Dumnezeu ne-a facut dupa infatisarea Lui. Ai sa zici: de ce sunt unii urati, orbi sau chiar mai rau de ata?" Ei bine asa cum ucenicii Domnului Isus a zis :,, Cine a pacatuit pentru ca omul acesta sa devina orb? El sau parintii sai?" Domnul Isus le-a spus ca nici el nici parintii lui, ci pentru. a arata lucrarile lui Dumnezeu. Cat despre dans, este o destrabalare, o murdarie inaintea Imparatului. Aceste pacate cum ai zis: furt viol etc. sunt pacate pe care faci inaintea unui om insa dansul e pacat inaintea lui Dumnezeu. Sper ca te-a ajutat.
În legătură cu furtul și violul ar trebui să ne amintim că toți oamenii trebuie să-i dea socoteală lui Dumnezeu pentru faptele lor.
Indiferent ce motiv ar invoca sau cât de scuzabilă ar putea părea fapta lui în lumina circumstanțelor, cel ce fură arată că acordă mai multă importanță lucrurilor materiale și dorințelor lui lacome decât legilor lui Dumnezeu.
O femeie care a fost violată este îndreptăţită să fie furioasă pe violator, deoarece violul este o mare nelegiuire în ochii lui Dumnezeu. Sub Legea mozaică, cel care viola o femeie trebuia pedepsit cu moartea, aşa cum se întâmpla şi dacă ‘un om se arunca asupra aproapelui lui şi-l omora’ -Deuteronomul 22:25, 26. Deşi astăzi nu ne mai aflăm sub Lege, ea ne arată cum consideră Dumnezeu o faptă îngrozitoare precum violul.
Nu ca nu avem voie, nu avem nevoie...
1 Petru 3:3-4 VDC
[3] Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor, [4] ci să fie omul ascuns al inimii, în curăția nepieritoare a unui duh blând și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu.
1 Timotei 2:8-10 VDC
[8] Vreau dar ca bărbații să se roage în orice loc și să ridice spre cer mâini curate, fără mânie și fără îndoieli. [9] Vreau, de asemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu rușine și sfială; nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe, [10] ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun că sunt evlavioase.
Romani 12:2 VDC
[2] Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.
Geneza 35:2-4 VDC
[2] Iacov a zis casei lui și tuturor celor ce erau cu el: „Scoateți dumnezeii străini care sunt în mijlocul vostru, curățiți-vă și schimbați-vă hainele, [3] ca să ne sculăm și să ne suim la Betel, căci acolo voi ridica un altar Dumnezeului care m-a ascultat în ziua necazului meu și care a fost cu mine în călătoria pe care am făcut-o." [4] Ei au dat lui Iacov toți dumnezeii străini care erau în mâinile lor și cerceii pe care-i purtau în urechi. Iacov i-a îngropat în pământ, sub stejarul de lângă Sihem.
1 Corinteni 6:9-11 VDC
[9] Nu știți că cei nedrepți nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? Nu vă înșelați în privința aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiții, [10] nici hoții, nici cei lacomi, nici bețivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreții nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu. [11] Și așa erați unii din voi! Dar ați fost spălați, ați fost sfințiți, ați fost socotiți neprihăniți în Numele Domnului Isus Hristos și prin Duhul Dumnezeului nostru.
1 Ioan 2:1-2 VDC
[1] Copilașilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiți. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihănit. [2] El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre; și nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi.
Psalmul 115 cu versetul 15 pentru tine citeste-l te rog, nu merita pentru nimic in lume sa il pierdem pe Hristos si al sau cer minunat pregătit pentru noi toti care vrem sa intram acolo:
Ioan 14:1-10 VDC
[1] Să nu vi se tulbure inima. Aveți credință în Dumnezeu și aveți credință în Mine. [2] În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. [3] Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiți și voi. [4] Știți unde Mă duc și știți și calea într-acolo." [5] „Doamne", I-a zis Toma, „nu știm unde Te duci. Cum putem să știm calea într-acolo?" [6] Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. [7] Dacă M-ați fi cunoscut pe Mine, ați fi cunoscut și pe Tatăl Meu. Și de acum încolo Îl veți cunoaște; și L-ați și văzut." [8] „Doamne", i-a zis Filip, „arată-ne pe Tatăl și ne este de ajuns!" [9] Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi și nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu dar: ‘Arată-ne pe Tatăl’? [10] Nu crezi că Eu sunt în Tatăl și Tatăl este în Mine? Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine, ci Tatăl, care locuiește în Mine, El face aceste lucrări ale Lui.
1 Corinteni 2:9 VDC
[9] Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc."
Dansul e păcat înaintea lui Dumnezeu? Unde ai învățat asta? În Israel, Maria, sora lui Moise, a condus femeile cu tamburine în dansuri. Şi după ce Dumnezeu a ajutat pe regele David să învingă pe duşmanii corupţi moraliceşte, „femeile au ieşit din toate cetăţile lui Israel cu cîntece şi dansuri". Evident, şi Isus Cristos a aprobat dansul, căci el a amintit dansul, în pilda sa despre fiul pierdut, ca o parte componentă a unei festivităţi onorabile. Isus a povestit că întoarcerea fiului risipitor a fost sărbătorită cu muzică şi dans. În afară de aceasta, Biblia aminteşte că persoane individuale, sau grupuri de bărbaţi sau femei au dansat. — Exod 15:20; 1 Samuel 18:6; Luca 15:25.
Asta e ce spune Biblia. Cine îți dă voie ție să spui că dansul e păcat? Uite așa îi supuneți pe cei care nu știu!
Putin imi pasa mie in ce fantezie traiesti tu.
Realitatea e una si nu implica zei.
Fanteziile religioase sunt multe, si fiecare traieste propria fantezie crezand ca fantezia lui e realitatea.
In general fanteziile astea sunt impuse ori de la nastere, ori pe parcurs de catre familie si anturaj. Asa ca e doar decizia ta daca o accepti sa nu.
De bun simt ar fi doar sa nu incerci sa o impui altora ca fiind realitate.
In Vechiul Testament oamenii ucideau, aveau mai multe neveste, aduceau jertfe, implineau Legea si multe altele, pe langa dans. Acele lucruri se mai fac acum sau sunt permise? Nu. Atunci de ce amintești de dansul din Vechiul Testament? Nu are logică. In Vechiul Testament oamenii erau sub Lege, noi acum suntem sub har. Dansul e o forma de destrabalare, de indecenta, chiar de ispitire. Domnul Isus cand a pomenit in pildele Sale de dans nu a spus ca il aproba, ci doar a spus pilda asa cum era ea. In pildele Lui a spus si despre bogatul acela care traia in desfatari si nu il ajuta pe Lazar, care statea la usa lui avea nevoie de putina mancare, ceva. Daca a pomenit de acel bogat inseamna ca a fost de acord cu el? Ma îndoiesc.
Intr o alta pilda a amintit de un om care si a ascuns talantul in loc sa il puna în negot. Asta inseamna ca a fost de acord cu fapta lui? Sigur ca nu, deoarece stim care e sfarsitul celor ce nu își pun talantul in negot. Intr o alta pilda, Domnul Isus a spus despre niște vieri care au batjocorit, ranit, batut si chiar omorât oamenii trimisi de stapanul viei. Asta inseamna ca Domnul Isus le-a aprobat comportamentul? Sigur ca nu.
Atunci ce sens are sa spui ca daca Isus a amintit dansul in pildele Sale e si de acord cu el? N are logica. De ce scoateti Cuvântul din context pentru a va face poftele fara a va simti mustrati?
Nu e o fantezie, ci e realitatea. Dumnezeu exista. Nu imi impun religia si n am facut o niciodată, dar nu pot sa spun ca Dumnezeu exista doar pentru mine din moment ce stiu adevarul
Îmi pare rău să-ți spun, dar toată argumentația asta este total dogmatică. Dogmele religioase şi conducătorii lor deseori te rătăcesc sau au motive egoiste. În contrast cu aceste dogme, Dumnezeu ne-a dat un ghid preţios: conştiinţa, un simţ înnăscut al binelui şi al răului. Folosită în mod corect, conştiinţa ne poate ajuta să facem ce este bine şi să evităm acţiunile greşite. Prin urmare, conştiinţa este o dovadă a iubirii lui Dumnezeu faţă de noi şi a dorinţei sale ca oamenii să facă ce este bine. Obiectivul nostru este să ne trăim viaţa într-un mod care să reflecte tot mai mult normele şi principiile lui Dumnezeu. Conştiinţa ne poate ajuta în acest sens. Studiind cu regularitate Cuvântul lui Dumnezeu, meditând la ceea ce citim şi străduindu-ne să aplicăm cele învăţate, ne instruim conştiinţa, adică o rafinăm.
Când citim, este important să sesizăm tot ce putem învăța dintr-un verset sau dintr-o relatare biblică. Vrem să descoperim nu doar învățăturile de bază, ci și adevărurile și principiile mai profunde, care așteaptă să fie scoase la lumină. Ele nu pot fi descoperite la o citire de suprafață. În 2 Timotei 3:16, 17 se spune: Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.
Potrivit acestor versete, „TOATĂ Scriptura este... de folos": 1) ca să învețe, 2) să mustre, 3) să îndrepte lucrurile și 4) să dea înțelepciune. Chiar și cărțile biblice pe care le folosim mai rar pot produce aceste rezultate. Când analizăm o relatare, să vedem ce ne învață ea cu privire la Dumnezeu. De asemenea, să sesizăm modul în care pasajul citit ne mustră. De exemplu, să observăm cum ne ajută să identificăm și să respingem tendințele ori atitudinile greșite pentru a-i rămâne loiali lui Dumnezeu. De asemenea, să remarcăm modul în care pasajul citit îndreaptă, sau corectează, un punct de vedere greșit. Să observăm cum ne dau înțelepciune versetele respective, astfel încât să privim lucrurile din perspectiva lui Dumnezeu. Dacă, în timp ce citim, urmărim aceste obiective, vom găsi comori spirituale, iar citirea Bibliei va fi o activitate recompensatoare. Pavel nu a spus că doar o parte a scripturilor ne poate fi folositoare, ci TOATĂ!
În Coloseni capitolul 2, Ap.Pavel a spus printre altele: Dacă aţi murit* împreună cu Hristos faţă de învăţăturile începătoare ale lumii, de ce, ca şi cum aţi trăi încă în lume, vă supuneţi la porunci ca acestea:„Nu lua, nu gusta, nu atinge cutare lucru"? Toate aceste lucruri, care pier odată cu întrebuinţarea lor şi sunt întemeiate pe porunci şi învăţături omeneşti, au, în adevăr, o înfăţişare de înţelepciune într-o închinare voită, o smerenie şi asprime faţă de trup, dar nu sunt de niciun preţ împotriva gâdilării firii pământeşti. În Galateni 5:19-21 el a mai spus: Şi faptele firii pământeşti sunt cunoscute şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea, închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide, pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei* ce fac astfel de lucruri nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.
O fi uitat Pavel de dans? Personal nu cred, el a scris sub îndrumarea duhului sfânt!
Așadar, dacă nu te-am plictisit, te invit ca în cazul în care ai găsit în Biblie o îndrumare, o lege sau orice altceva care le interzice creștinilor dansul, m-aș bucura să îl faci cunoscut.
Eu nu sunt religios, dar cred ca ar fi mai bine fara machiaj si fara bijuterii.
Ancuta_4169 întreabă: