Pentru ca au schimbat ordinea prioritatilor. Pacatul este pus la loc de cinste. Nu mai cunosc care sunt adevaratele valori.
Adevaratele valori: Familia, viata, viitorul personal (si altele probabil). Astea sunt principalele valori care ne conduc viata, indiferent de religie, pe care nu o vad in lista.
Buna TPU!
De ce tinerii nu mai vin la biserica? =
=ce să caute la biserică?
Oare in viata nu au nevoie de Dumnezeu?=
=Dumnezeu este Dumnezeu,
iar biserica este biserică.
Si ce treaba are biserica cu credinta personala in Dumnezeu, profunzimea credintei se dobandeste numai la biserica unde enoriasii mai mult barfesc.
Buna sa-ti fie inima...mersul la biserica nu te face crestin, INSA daca esti crestin, mergi pe urmele Lui, lasand la o parte traditia si implinind ceea ce sta scris nu ceea ce vor muschii tai.
Tineri vin la biserica trezi si merg acasa beti, ieri am pus o intrebare care mi-a fost sterasa adevarul e ca in Romania nu exista crestini, vorba lui eliade suntem un popor de supertitiosi nu religiosi, cum naiba sa bei langa biserica sa manci sa se vanda tot felul de porcari incredibil e clar ca religia ortodoxa nu are dea face cu isus
Nu vin la biserica ca sau marit nu mai sint copii de gradinita sa le spui povesti nemuritoare.Pt ca gindesc de aia si la biserica ce sa faca? Omul face ceea ce ii place sa faca. Celor mai multi tineri nu le place biserica, nu le place religia, nu le plac chestiile nelamurite care nu au raspuns si asa mai departe. Tinerii cauta lucruri simple si intelese si asa mai departe.Biserica pute, miroase a vechi, biserica minte, si asa mai departe, deci chiar daca tinerii nu ar gindii fi sigur ca subconstientul lor lear spune sa faca acelasi lucru ba chiar poate ca asa le si spune.Vin cind au necaz pentru ca se asteapta ca cineva sai ajute.Si daca voi nu-i ajutati de aia nici nu mai vin dupa.Pt ca biserica ortodoxa este lacoma, pentru ca nu se mai satura de bani toti pochii aia si vor totul pentru ei de aia. Daca ati gindi ceva mai mult ati stii cum sa atrageti lumea la voi.Biserica trebuie sa faca ceva daca vor clienti nu doar sa jumule oamenii dxe bani apoi se plinga ca nau clienti.Pai lasa ca nu mori daca dai o masa la enoriasi odata la luna, daca cumva organizezi un spectacol asa micut pentru copii pentru oricine, daca stiu si eu ajuti sa repare o casa azi un enorias mine altu si asa mai departe.De aia alte religii sau alte biserici au clienti si stii sa si tina pe cei care ii au.In alte tari biserica nu este subventionata de stat ca la noi si de aia aia sgiu ce sa faca cum sa faca sa supravietuiasca si mai mult sa aiba enoriasi happy.Biserica ortodoxa nu mai stie cum sa jumule bani de la lume si asta este taxat in timp.Singura solutie este privatizarea bisericii si atunci pochii barbbosii va trebuie sa gindeasca sa faca ceva sa poata supravieti.Cam asaa sta treaba cu tinerii si biserica romana, adica cu aceasta institutie lacoma, aceasta institutie consumatoare de mari fonduri de la bugetul statului.Nu avem nevoie de aceasta sinstutie sa fie sustinuta de stat, pentru ce? Sa existe e normal legea spune ca religia este libera.Pai daca este libera atunci sa se tina singura nu de stat si mai ales de unul la pamint cum este romania.Nu avem bani pentru copii, nu avem bani pentru pensionari dar avem bani pentru biserica.Pai cum asa? Adica ne lasam sa ne moara copii, batrinii care au muncit pentru noi pentru tara asta si ajutam pe cine? Pe barbosi care se lafaie in lux? Voi crestinii ar trebuie sa incepeti sa ginditi daca aveti cu ce si sa luati atitudine.Astfel bine nu prea vad romania.Noi ne ducem deja in jos cu fiecare an ce trece.Cine este de vina? Biserica ortodoxa, biserica subventionata de stat. Daca mentinem o astfel de instutitie vom incuraja coruptia, vom ramine asa la infinit.Vad statul elimina sau privatizeaza orice instutite sau a facut-o cu oricare a fost nerentabila.Pai si BOR este rentabila? Este o institutie consumatoare nu una producatoarte.O sa spuneti ca nu stiu ce ajuta lumea? Pai care lume daca tinerii nu vin nu-s curiosi.Deci eu nu vad nici un scop sa mentinem aceasta institutie la stat.Sa existe da nimeni nu este impotriva dar nu pe spatele cetatenilor care nu-s primesc pensia, carora lio se taie din pensie, nu din banii care ar trebuie dirijati la spitale sa fie renovate, sa se cumpere aparatura etc.Din bani alocati BOR s-ar face f multe lucruri utile oamenilor si voia crwestinilor.nu vedeti ca mergeti la un spital si vi se cere bani? Mergeti si vedeti in ce hal arata un spital ca zici ca este grajd.Mergeti si vi se spune nu avem aparatura, nu avem medicamente etc de ce? Pt ca o groaza de bai merg acolo unde nu sint nevoie de ei, se irosesc inutil.Cu xce tge ajuta biserica daca tu esti bolnav? Ca ce se roaga popa la Dzeu si te faci bine? Ar fi f bine daca lucrurile ar sta asa.Insa realitatea este alta.Voi trebuie sa va treziti si sa eliminati subventia biserici, sa cereti privatizarea bisericii.Asa si voi veti avea preoti mai seriosi, preoti care sa va ajute sa va indrume etc.Atunci preotii vor depinde de voi si nu voi de ei cum se intimpla acum.Preotul va stii cum sa iti vorbeasca, va face tot ce poate sa te ajute cumva sa ii ramii enorias.Asa acum cind el primeste de la stat il doare la basca de tine ca nu te duci la biserica.El oricum are bani ii vin din alte parti nu-ti fa grija.Ii vin de la senatori de la guvernanti cu care este in legatura.Se sustin unii pe altii in acest sistem bolnav.Si cine sufera? Noi rstul voi credinciposii, dar voi nu stiti cum se trag sforile la nivel de stat de tara.Ia sa fie popa privatizat sa vezi cum o sa te invete pe cine sa votezi, sa vezi cum o sa zica nu vota pe X ca e hot voteaza pe Y ca e bun.El va avea acest interes pentru ca votind persoane bune care fac ceva pentru lume pentru tara si popa va avea de cistigat.Cum? Pai daca statu iti da de munca tu vei avea bani sa traiesti bine si normal vei avea bani sa dai si la biserica.Cam asta este rationamentu. Daca votezi hotii care nu fac nimic ca tu sa ai un loc de munca sa ai bani atunci tu stai si cinti a paguba si 3 bani daca ii faci vine popa si dai si pe aia tot lui. Iara popa nu are nici un interes sa isi bata capul cu tine sau cu altele odata ce ii curge la robinet ce are nevoie.Scvuze ca am scris atit si nu stiu daca vei citi dar ar fi cazul sa si mai ginditi.Bafta si scuze daca am spus ceva aiurea sau care sa te supere.
Cand eram crestina practicanta si mergeam la biserica, vedeam multi tineri chiar venind. Consideram asta un lucru bun.
Acum s-a schimbat perceptia mea la 180 de grade.
Acum nu mai consider un lucru bun ca tinerii merg multi la biserica.
Si nu cred ca o mai fac asa de multi.
Daca crezi in ceva nu ai nevoie sa arati asta prin mersul la biserica. Poti crede si te poti ruga oriunde te simti bine.
Imi pare rau Kalla, dar lumea poate exista bine-mersi si fara crestini, crede-ma. Ba, chiar sunt populatii non-crestine care o duc mult, mult mai bine!
Ce superfiacial esti. Banii nu sunt totul. Poate o duc mai bine in mod financiar dar nu sunt fericiti pentru ca nu sunt cu Domnul
Mod financiar, social, spiritual. Crede-ma, poti fi fericit si fara religie, ba chiar uneori mai fericit (Depinde si de propriile posibilitati si "mofturi").
Poate ca ai dreptate. Fara religie este asa minunat dar fara Dumnezeu nu as putea sta. Nu mai am asa mare incredere in religii, doar in Dumnezeu si cei din rai.
Vai de cei ce isi pun increderea in lucrurile pieritoare. Peste noapte le pot fi luate. "Unui bogat i-a rodit din belsug tarina. Si el cugeta in sine, zicand: Ce voi face, ca n-am unde sa adun roadele mele? Si a zis: Aceasta voi face: Voi strica jitnitele mele si mai mari le voi zidi si voi strange acolo tot graul si bunatatile mele; Si voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunatati stranse pentru multi ani; odihneste-te, mananca, bea, veseleste-te. Iar Dumnezeu i-a zis: Nebune! In aceasta noapte voi cere de la tine sufletul tau. Si cele ce a pregatit ale cui vor fi? Asa se intampla cu cel ce-si aduna comori siesi si nu se imbogateste in Dumnezeu" (Luca 12, 16-21)
Kalla, tu nu intelegi la ce usa batem noi. Noi aparam saracii in sensul ca-i incurajam sa lucreze, sa-si faca un rost, nu ca_crestinii, care incurajeaza prosteste saracia. Mai bine zis, popii fac asta, pentru ca ei sa incaseze venituri enorme!
Si eu care aveam inpresia ca lumea merge spre bine.
Daca ti se pare ca lumea merge prost acum, poate ca ar fi trebuit sa te nasti in timpul celui deal doilea razboi mondial, si sa fii violata din 2 in 2 zile de soldatii nazisti sau rusi... aa ce mai zici acum? sau ce crezi ca te apara dumnezeu?
" Fara religie este asa minunat dar fara Dumnezeu nu as putea sta. Nu mai am asa mare incredere in religii, doar in Dumnezeu si cei din rai."
Să nu cădem în capcana de a relativiza totul, nu există religie fără formă spirituală.
Spiritualităţile moarte sunt mitologii.
Societatea de acum încurajează omul să respingă suferinţa şi să-şi creeze o "spiritualitate" personală căutând cu orice preţ confortul, deşi toate lucrurile de valoare se realizează prin suferinţă.
Într-o spiritualitate personală, chiar şi bizareriile, hedonismul, consumul de haş şi alte substanţe sunt încurajate doar pentru că dau o stare de bine.
Eroarea cu spiritualitatea personală e că nu vede mai departe de interesul de moment.
Ceva în genul
"A- îmi dă o stare de relaxare deci, A e întodeauna bun şi trebuie atins prin orice mijloace."
"B-presupune şi suferinţă + renunţare la o parte din confort pentru adaptarea la o conduită, deci nu e bun."
În felul acesta omul nu-şi mai asumă multe responsabilităţi şi fuge de greutăţi în plăceri de moment.
Nu mai confunda inimia cu creierul, asocierea inima dragoste e una strict metaforica
Are dreptate Kalla :banii si bunastarea nu aduc fericirea.Banii,titlurile,averile nasc ura,invidie si razboaie. Occidentali sufera cel mai mult de boli cardiovasculare si de depresii(statistici). Bunastarea occidentalilor le aduce boli(pe care nici cel mai bun doctor nu le poate vindeca), iar lipsa credintei le aduce intr-un final insingurare, tristete, depresie, lipsa sensului vietii ..si poate cel mai rau:sinuciderea. Oricum, adesea cand "civilizatii" din Occident scapa din lasa stransa a statului.s-ar putea sa te surpinda vazandu-le noul comportament.Crede-ma,am rude cacalau in Germania, unde nu e chiar asa ca in poze.
Poti avea 2 vile, 3 masini,familie(probabil si o sotie infidele, deoarece ti-a crescut burta), copii.iar un om de la tara cu o casa fara Tv sau curent, fara toaleta in casa, sa fei mult mai fericit.
De ce trebuie sa fi bogat? Explica-mi? Nu e suficient sa avem cat sa avem o viata placuta? Sau o viata placuta inseamna haine o data pe luna,piscina,vila, LCD-uri, bijuterii si parfumuri
fine?
Pilda data este un exemplu excelent(dar prea grea pentru unele minti stralucite) :Omul respectiv a strans, insa el confunda hranitul sufletului cu Cuvantul Domnului, cu hrana trupeasca.El uita sa aduca multumire si lauda lui Dumnezeu.De asemenea, Dumnezeu i-a aratat ca el poate muri oricand, iar desi a adunat o viata intreaga, acestea nu i vor fi de folos la Judecata de Apoi.
Un exemplu:
Dinu Patriciu si Gigi Becali.Amandoi au furat(probabil Patriciu mai mult).Au strans milioane, si-au construit palate. Dinu Patriciu s-a casatorit(dupa cum observam la Tv, o casatorie bazate pe dorinta de a acumula avere), insa este un zgarcit incurabil.N-ar da nici un sfant la nimeni.Si este nefericit si bolnav.Gigi s-a casatorit (si pana mai inainte avea viata de familie foarte fericita). Faptul ca a furat sau ca ese mandru va conta mult la Dumnezeu...dar, spre deosebire de patricu, el nu este zgarcit deloc! Oamenii il iubesc(mai ales cei simplii, in timp ce pe Patriciu il urasc) si era si fericit si sanatos. Uite diferenta dintre 2 oameni care au furat si au strans averi ...insa credinta i deosebeste foarte mult.
"Cautati Imparatia Lui Dumnezeu si toate vi se vor adauga voua"!
Nu te teme asa de tare...armata nazista era mult, mult, mult mai educata decat armata rusa.Cel putin in Romania nazistii nu sau atins de populatia de rand!
Am tot respectul pentru armata nazista, in principiu pentru ca era foarte profesionista. si cred ca holocaustul si crimele de razboi nu ar trebui sa fie asociate cu ei. Sa fim seriosi sau luptat cu mai bine din jumatate din glob, si sau descurcat decent. tot respectul!
"4. Tacerea bisericii. Tinerii nu stiu ce sa inteleaga de la BOR: ba zice una, ba zice alta, ba il primeste pe papa(desi conform dogmelor, papa este un eretic, asa ca nu aveam ce sa ne intalnim), ba merge cu ecumenistii, ba face Catedrala Mantuirii.
Biserica trebuie sa fie o voce puternica in stat(si aici nu ma refer ca sa conduca statul) prin exprimare opinie Ortodoxiei asupra diverselor teme(homosexualism, avort)".
Biserica s-a exprimat asupra acestor subiecte, ba chiar şi unii episcopi.
http://www.razbointrucuvant.ro/......toleranta/
http://citynews.ro/......-femeie-si
Ce a făcut B.O.R când l-a primit pe Papa e perfect legal pentru că anatemele din 1054 au fost ridicate simultan de Patriarhul Ecumenic şi de Papă în 1965.
Nici un duhovnic nu e împotriva unirii creştinilor cu condiţia ca unirea să fie făcută în adevăr nu politic.
Dacă nu admitem posibilitatea unităţii creştine, să nu ne mirăm că suntem clasificaţi ca fiind talibani.
Marii duhovnici care s-au pronunţat împotriva cezaro-papismului au atacat mai mult deciziile politice luate, iar pentru cele dogmatice e imperios să se poarte discuţii măcar pentru a înţelege numitorii comuni şi factorii care cauzează imposibilitatea unirii, dar şi pentru a arăta buna credinţă pentru comuniune şi nu pentru izolare.
Proiectul Catedralei Mântuirii nu e nici de la Daniel nici de la Teoctist, ci a fost o idee apărută încă după războiul de independenţă din 1877-1878 ca simbol al unităţii neamului.
http://www.historia.ro/......nii-interb
Nu crezi că ortodocşii care se dedau conspiraţiilor pe bloguri şi întreţin "sfânta" mânie proletară împotriva ierarhilor şi clerului sunt la fel de nocivi?
Un outseider care citeşte blogurile pline de acuze ce să înţeleagă?
In limba greaca cuvantul (kardia) inima, termenul este folosit cu referire la centrul lucrurilor.Nu exista nici o sugestie ca centrul constiintei, al gandirii si al vointei ar fi creierul.Inima e cea folosita in sensul acesta.In cultura noastra, sentimentele si mai ales iubirea sunt produse in inima.Inima,sufletul si duhul cuprind toata fiinta umana.Acestea impreuna formeaza personalitatea fiecarui individ in parte.Creierul este organul prin care se exprima sufletul.
Daca iti dau in picior in cap, si iti provoc vreo amnezie, sunt curios ce ai sa mai iubesti, ai sa iubesti morcovu ala din cur care il ai cand te gandesti, sa nu-ti superi, zeul atotiubutitor, si atotputernic, dar care nu poate face nimic aici pe pamant, unde omul domina
Halal educatie!
Exemplul tau este irelevant, tu imi spui de hoti iar eu am spus din contextul urmator;
"Unui bogat i-a rodit din belsug tarina. Si el cugeta in sine, zicand: Ce voi face, ca n-am unde sa adun roadele mele? Si a zis: Aceasta voi face: Voi strica jitnitele mele si mai mari le voi zidi si voi strange acolo tot graul si bunatatile mele; Si voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunatati stranse pentru multi ani; odihneste-te, mananca, bea, veseleste-te. Iar Dumnezeu i-a zis: Nebune! In aceasta noapte voi cere de la tine sufletul tau. Si cele ce a pregatit ale cui vor fi?"
Deci ce vroiai sa faca omul cu recota lui sa-i de-a foc si sa-i faca osanale lui God?
Mai bine putoare si sarac dar cu gandul la Dumnezeu sau ce?
"Iar tu indemni la lacomie."
Nu, la bunastare. Lacomia e caracteristica exentricilor si le place sa-si etaleze bogatiile.
Bil Gates e cel mai bogat om al planetei, 72 miliarde dolari este averea lui si a donat pana acum 37 de miliarde dolari. Cea mai mare donatie18 miliarde si jumatate de dolari pentru circumcizia baietilor in Africa, in cadrul unui proiect, derulat in Africa, pentru prevenirea infectarii cu HIV (circumciza este un mod natural de prevenire al infectarii cu HIV, riscul scazand cu 60%), alte 8 miliarde au fost cheltuiţi în scopuri medicale etc.
"Orice copil are dreptul la o viaţă sănătoasă şi productivă" spune el, deci "sanatoasa si productiva" nu sanatoasa, frecat menta si rugaciuni si asta o spune cel mai bogat om al planetei care e darnic nu lacom. Cand vreo data slujitorii Domnului de pe planeta ajunge sa faca acte de caritate mai onorabila ca a lui Bil?
Mitropolitul Banatului s-a impartasit cu greco-catolicii, iar Sfantul Sinod l-a iertat(fara ca el sa-si ceara iertare). Cred ca e suficient.
Da, e OK ca sa-l primim pe papa, dar in niciun caz nu-l primim ca liderul "bisericii surore".Ne vom unii cu ei, dar doar daca recunosc ca sunt eretici si vor sa treaca la dreapta credinta.Nu sunt de acord deloc cu termenul de "ecumenism" ca propaganda a unirii intr-o singura biserica(adica un fel de ghiveci).In orice caz romano-catolicismul e la fel de indepartat de Adevar ca si sectele neoprotestante.
"Un outseider care citeşte blogurile pline de acuze ce să înţeleagă?"
Dar am gresit cu ceva? "Liderii spirituali" ai neamului nu au fost cumva turnatori si tinuti in brate de comunism. Oare "preafericitul" Daniel nu l-a bagat in spital pe Adriand Fageteanu dupa ce l-a lovit cu carja in cap?
Dar in aceasta parabola i-a zis cumva Dumnezeu sa-si dea foc la recolte?
Exemplul este foarte relevant,deoarece dupa cum deduci din parabola,omul si-a daramat vechile hambare,ca sa faca altele si mai mari si sa stranga si mai mult (care nu i era necesar deloc,caci daca a trait bine si inainte,de ce trebuie sa-si faca hambare uriase? ).
Omul respectiv trebuia daca tot a adunat,sa aduca rugaciuni, multumire, iar cu surplusul rezultat sa faca milostenie. Dar nu! El a adunat si "i-a zis " sufletului:"Suflete, ai multe bunatati stranse pentru multi ani; odihneste-te, mananca, bea, veseleste-te. " el nestiind ca hrana sufletului nu este mancare lumeasca(mai ales ca deducem ca omul respectiv nu avea de gand sa dea la cei care nu au ), motiv pentru care Dumnezeu i-a zis : " Nebune! In aceasta noapte voi cere de la tine sufletul tau. Si cele ce a pregatit ale cui vor fi? "
Eu am citat din talcuirile Sfintilor Parinti induhovniciti. Na, daca tu crezi ca esti mult peste nivelul Bibliei... ar fi o lipsa de modestie crasa.
Sa nu crezi tu ca Billy a facut el asta moca. Toti "marii donatori" care nu sunt credinciosi in acelasi timp o sa-si impuna si ideologia, o sa faca propaganda si au interese majore.De ce crezi ca exista franc-masoneria? O asociatie foarte populara in randul conducatorilor lumii(si chiar in randul politicienilor romani care au devalizat tara).
Si donatile lui Billy au schimbat ceva? E de bonton ca un mare om din luma sa faca donatii.Eu cand ma uit in pozele din Africa ...tot saracie lucie este.
Da,asa e.Din pacate in orice cimitir din lume unde se vede vreo cruce nazista(deoarece respectivul a fost vreun militar), oamenii sunt scarbiti si se gandesc instantaneu la holocaust.Nu are nici o legatura.Si ei erau tot oameni, trimisi in razboi de un dereglat si acolitii sai.
Ba mai mult as zice, daca ar mai fi avut timp...te asigur ca nu americanii ar fi fost primii care ar fi testat bomba atomica, iar daca noi romanii nu i tradam in 23 august 1944 nemtii ar fi rezistat mult mai mult. Dar nori am fost niste lepre...in frunte cu regele Mihai(are dreptate Base in privinta lui, chiar daca se supara "monarhistii").
Mie imi place foarte mult sa citesc si sa vad documentare despre Al doilea Razboi Mondial.Nu tot ce se stie "oficial" este si adevarat.
"mai ales ca deducem ca omul respectiv nu avea de gand sa dea la cei care nu au"
Asta e la religiosii pe primul plan sa li se dea ca le cade c***le sa-si agoniseasca nu e mai bine sa trandavesti in rugaciune si sa-ti dea? In biblie toate aluziile catre omul avut e prezentat hraparet, lacom, zgarcit si rau, nimic nu se spune despre capacitatea lui despre munca depusa sa ajunga asa iar putoarea de saracie si cersetorul e om bun, pios si iubit de Dumnezeu. Mai ca-ti vine sa stai la colt de strada sa cerseti pentru slava Domnului si sa ajungi in rai decat sa muncesti si sa agoniseti caci nu da bine la God.
Sa ti-l mai dau si tie exemplu pe Bil Gates om rational care a ajutat material oamenii acestei planete mai mult decat toate bisericile voastre conduse de sefii lor lacomi? Doar o vorba de-a lui e suficienta;
"Orice copil are dreptul la o viaţă sănătoasă şi productivă"
Apropo, sfinti parinti pe care mii da-i exemplu sunt perimati pentra realitatea vieti de azi.
"Ba mai mult as zice, daca ar mai fi avut timp...te asigur ca nu americanii ar fi fost primii care ar fi testat bomba atomica, iar daca noi romanii nu i tradam in 23 august 1944 nemtii ar fi rezistat mult mai mult. Dar nori am fost niste lepre...in frunte cu regele Mihai(are dreptate Base in privinta lui, chiar daca se supara "monarhistii")."
Vorbesti prostii, nu cunosti conjuctura evenimentelor care ne-a facut sa intoarcem macazul, spui vorbe auzite pe marginea şanţului, iar Base e o lepra de actualitate fara a pune la socoteala chestiunea cu regele, e treaba lui.
" Sa nu crezi tu ca Billy a facut asta moca"
Bil Gates; "Banii nu mai au nicio utilitate pentru mine. Îmi cumpăr mâncare și haine, în rest prefer să îi folosesc pentru a-i ajuta pe cei mai săraci".
Aham...si te si uiti in gura lor...
"Vorbesti prostii"
Nu vorbesc prostii.Tocmai am terminat de citit cartea ministrului de externe roman din acea vreme, Mihail Sturdza.
Citeste frumos si o sa vorbim dupa.
http://www.scribd.com/......-1917-1947
"Apropo, sfinti parinti pe care mii da-i exemplu sunt perimati pentra realitatea vieti de azi. "
Faptul ca stau in pustie sau la mananstiri...nu inseamna ca nu cunosc problemele oamenilor, atat cele sufletesti, cat si cele lumesti.Ba mai mult, multi dintre calugarii de astazi au studii in diverse domenii(medicina, psihologie etc). Sfinti Paritni nu au fost numai in secolul 3, au fost si in secolul trecut(20) si oricand vor fi si sunt la actualitate cu problemele oamenilor.
"In biblie toate aluziile catre omul avut e prezentat hraparet, lacom, zgarcit si rau, nimic nu se spune despre capacitatea lui despre munca depusa sa ajunga asa iar putoarea de saracie si cersetorul e om bun, pios si iubit de Dumnezeu. "
Nu exista asa ceva.Tu nu uita ca omul de rand nu avea cum sa se imbogateasca si sa traiasca foarte bine! De ce? Simplu? Cel care facea averi, le facea pentru ca avea ori o functie foarte inalta...ori pentru ca avea mosii, pe care trudeau zi de zi oamenii de rand.Deci,a prigoni oamenii si ai puna sa munceasca ca sclavii inseamna "ca respectivul avea putere de munca"?
Sunt povesti de mult apuse cu sclavia tocmai de aceea ti-am spus de sfintii parinti ca sunt perimati.
Vrei sa vezi curve cu adevarat?
"Roosevelt şi Churchill au predat la Teheran şi Yalta aceluiaşi Stalin şi aceluiaşiMolotov, şi tuturor călăilor şi torţionarilor comunişti 130. 000.000 de Europeni. Aufăcut aceasta în momentul exact când la cunoştiinţa lor Kremlinul inaugurase unnou cicluri de măceluri apocaliptice şi de dezrădăcinări masive de popoare. CândStalin a cerut lui Roosevelt, la Teheran, consimţământul său, înainte de a punesângeroasele sale gheare pe atâtea nenorocite ţări, Roosevelt i le-a dat fără nici oşovăire, cu singura condiţie ca această concesie să rămână ascunsă până la viitoarelealegeri prezidenţiale în Statele Unite"
Probabil ca ai citit cartea dar nu inteleg cum de ai inteles ca noi am fost curve cand am fost bagati intr-un razboi care nu era al nostru. De ce trebuia sa fim loiali nemtilor pana la capat, pentru ca ne-a bagat in jocul lor murdar cu forta? Stii in ce conditii ne-a facut rapturile teritoriale Germania? Modova de dincolo de prut in urma tratatului Rinentrop- Molotov sau raptul transilvaniei prin "Dictatul de la Viena"? Stii ca Romania era amenintata cu desfiintarea ca stat daca nu semna actul de retrocedare a Transilvaniei ungurilor. Politicienii vremi au vazut si ei ca Germania pierde razboiul si au vrut sa scoata Romania din razboi pe o pozitie de avantaj dar spre ghinionul nostru deja fusesem vanduti in secret rusilor de catre Rooesvelt si Churchill la Teheran si apoi la Yalta. Astia curve nu noi. Ai inteles prost lucrurile.
De Churchill, Roosevelt si Stalin cred ca se lamuresc tot mai multi.
Pe langa scrierile lui Mihail Sturdza ti-l recomand si pe reporterul de razboi Virgil Gheorghiu:
Ora 25
Omul care calatorea de unul singur
Ard malurile Nistrului(reportaj)
Memorii
Casa de la Petrodava
Campania "IStoria furata" de la Digi 24 este una buna, chiar daca nu prezinta tot adevarul.
Raspunsuri:
1.Deoarece multi dintre parintii lor au crescut si au fost educatii in comunism.Acesti parintii erau atei...asa ca probabil si copii lro vor fi.
2.Fariseismul.Multi tineri sunt scarbiti de crestini din biserica(inclusiv preotii) deoarece vad ca acestia nu respecta nimic din crestinism.Acesta este una dintre cele mai mari sminteli...pentru care preotii respectivi vor fi trasi la raspundere(adica ma refer la preotii lacomi, avari, betivi, desfranati).Si asta este o tragedie mare a bisericii: desi conform statisticilor suntem peste 80% ortodocsi...in realitate suntem doar vreo 20%(ca practicanti, adica care merg duminica de duminica si de sarbatori, ba mai mult :respecta Cuvantul ).In cazul asta ce sa vada tinerii la babele "crestine", barfitoarele din biserica.
3.Multi dintre clerul superior al Bisericii ortodoxe au fost fie securisti, fie colaboratori.Cel mai bun exemplu este mitroplitul din Banat, Nicolae Corneanu, care a si recunoscut ca a fost turnator la securitate(fara sa mai spunem ca este un eretic incurabil).
4. Tacerea bisericii. Tinerii nu stiu ce sa inteleaga de la BOR: ba zice una,ba zice alta, ba il primeste pe papa(desi conform dogmelor,papa este un eretic, asa ca nu aveam ce sa ne intalnim), ba merge cu ecumenistii, ba face Catedrala Mantuirii.
Biserica trebuie sa fie o voce puternica in stat(si aici nu ma refer ca sa conduca statul) prin exprimare opinie Ortodoxiei asupra diverselor teme(homosexualism, avort)
http://www.razbointrucuvant.ro/......xualitate/
Dupa cum arata sondajul,romanii ar vrea ca biserica sa se implice,insa, deoarece avem conducatori eretici, acestia fie tac, fie au o pozitie neclara. Tinerii vor o atitudine ferma si foarte clara din partea bisericii!
De asemenea biserica in loc de catedrala Mantuirii putea construi numeroase azile, centre de ajutorare etc.
Insa cel mai grav este ca foarte multi din preotii de rand au cunostinte dogmatice foarte reduse(desi au terminat teologia) si adesea isi duc oamenii in ispita.Trebuie o epurare mare in preotimii, ca numai cei cu har si cu dorinta de a propovadui(ci nu cu dorinta de a bea, manca si fura)!
Aici nu-i vorba de popi, de biserica.
Poti sa te duci si fara sa asculti / dai bani la biserica, sau ce mai ziceti voi.
E vorba de vremuri, cum Scriptura spunea ca religia se va pierde, de aceea nu mai vin tinerii la biserica.
Vremurile din urma vin.
Putem decat sa ne bucuram ca numarul de atei a.k.a. oameni ce gandesc, este in crestere.
Nu mai suntem niste tarani in varf de munte. Nu mai avem decat pamantul, o vaca si biserica din sat unde ne putem trai viata.
Avem o societate informata care iti poate arata calea buna si logica a vietii. Avem cu ce sa deschidem mintea, avem cum sa dovedim ca Bibilie, spre exemplu, nu are pic de logica si de multe ori se contrazice singura etc.
And so on...
Nu-i destul ca sunt mintiti in viata reala, sa mai fie mintiti si la biserica? Dumnezeu si religiile sunt doar o forma de manipulare a prostimii. Dumnezeu e la fel de nemernic ca si satan, atata ca se ascunde sub masca bunatatii.Cat de bun poate fii dumnezeu cand a ucis toti primii nascuti ai egiptului? Vezi exodul capitol 12 verset 29: "La* miezul nopţii, Domnul a** lovit pe toţi întâii născuţi
din ţara Egiptului, de la† întâiul născut al lui faraon, care
sedea pe scaunul lui de domnie, până la întâiul născut al
celui închis în temniţă, si până la toţi întâii născuţi ai
dobitoacelor." Acest dumnezeu in toata slava lui de rahat, n-a putut gestiona altfel situatia, decat sa ucida in masa (ah uitasem sa-ti spun, Dumnezeu e cel mai mare criminal din istorie, conform bibliei). La fel, si la nasterea lui Isus, dumnezeu a lasat sa moara sute, mii de copii, cand de exemplu ii era mai usor sa-l fulgere pe Irod. Dumnezeu insusi instiga la crima, sunt o gramada de versete in biblie in care spune "sa-i ucideti cu pietre". Deci dumnezeu da dezlegare la ucidere.Deci pe bune, in toata puterea lui chiar si-a pus viermii de oameni sa ucida alti oameni? El ce facea? Isi sorbea cafeaua, spunandu-si "ce prosti sunt oamenii" Leviticul capitolul 20 verset 2: "Dacă un** om dintre copiii lui Israel sau dintre străinii
care locuiesc în Israel dă lui Moloh pe unul din copiii lui,
omul acela să fie pedepsit cu moartea: poporul din ţară să-l
ucidă cu pietre", la fel, leviticul capitolul 24, vers 16: " Cine va blestema* Numele Domnului va fi pedepsit cu
moartea: toată adunarea să-l ucidă cu pietre. Fie străin, fie
băstinas, să moară, pentru că a hulit Numele lui
Dumnezeu." Deci dumnezeu nu prea era el in stare sa faca nimic, zeus stie de ce, trebuia sa-si puna fanaticii religiosi sa ucida. Dumnezeu a fost, este si va ramane un criminal.
Buna!
Acum Tinerii Sunt Luati de Prieteni care nici nu au Habar de Dumnezeu.
Prietenii ii Atrag Prin Baruri unde ii Drogheaza si ii atrage spre multe lucruri rele si stupide.
Iar mai apoi isi dau Seama ca au gresit cu mult in fata lui Dumnezeu dar atunci (din pacate) e Prea Tarziu.
Acum Fiecare cu Religia Lui.
Care nu cred chiar in Nimic (Sunt Atei) care sunt Musulmani.
Daca esti Interesat de Asa Ceva Iti Recomand Wikipedia.com cauta informatii sau consulta pe la manastiri preoti, calugari cred ca ei iti vor povesti multe lucruri interesante despre asa ceva!
FUNDA?
Daca simti nevoia sa te rogi nu este nevoie sa te duci sa te rogi la biserica ci in liniste acasa.
Oamenii imprumuta de la banci cand au o situatie materiala acceptabila? Omul vine la Dumnezeu doar cand ii este rau iar dupa aia se face ca nici nu exista
Pai, pentru ca unii tineri il cauta pe Dumnezeu numai cand au nevoie de ceva in rest il uita, iar acest lucru este foarte urat.
Toata lumea are nevoie de Dumnezeu si recunosc ca nici eu merg la biserica. Eu sunt de parere ca poti sa te rogi oriunde nu neaparat trebuie sa mergi la biserica pentru ca Dumnezeu te aude oriunde esti si poate ca oamenii din ziua de azi nu mai sunt la fel de credinciosi.
DeProfundis99 întreabă: