| Girly97 a întrebat:

TPU! Sunt catolica si din 2015 voi tine absinenta de carne miercurile si vinerile din Advent si din Postul Mare pentru ca asta face toata familia mea. Vreau sa stiu, dupa Postul Mare, se poate afecta sanatatea daca mananci carne? Mie nu imi place carnea, numai cea de porc, insa pot sa rezist si toata viata fara ea. happy

Răspuns Câştigător
| Mădă0611 a răspuns:

Se poate trai si fara carne, chiar si fara produse de natura animala, dar o sa fii o molusca deprimata.

"Consumul de legume si produse pe baza de cereale determina si el depresie. Vegetalele sunt bogate in cadmiu(ce provin in mare parte din randul ingrasamintelor), cadmiu determinand scaderea nivelelor de serotonina. De aceea, cei care consuma frecvent aceste produse nu sunt deseori ‘'shiny happy people'."
http://www.medicalstudent.ro/......cirea.html

Postul inseamna infranare, adica mancat doar cat sa iti potolesti foamea si abtinerea de la pacate. 40 de zile, sau cat tine postul mare, nu e bai daca mananci doar produse de natura vegetala, asa ca relax.

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Carnea de porc este cea mai periculoasa pentru organism.
Nu intamplator multe religii o interzic.
Suntem ceea ce mancam.
La noi se consuma foarte multa carne de porc si rezultatele se vad.
Acum nutritionistii au parerile impartite si depinde cat primesc spaga ca sa afirme una sau alta.
Eu nu consum cadavre de animale de multi ani.
Daca vrei sa vezi si cealalta parte a lucrurilor:

https://www.youtube.com/watch?v=nAu_TxmvCEg&feature=kp

| Mădă0611 a răspuns:

Salut! Nu, si carnea nu e asa daunatoare cum se crede in popor, conteaza cum o prepari, ea fiind chiar necesara organismului nostru*, cat despre porc, exista o anumita specie, Mangalita, a carei carne contine omega 3, sau din cate am citit pe ici colo, carnea porcilor sub 100 de kg contine acei acizi.

*http://www.scientia.ro/......carne.html

| Girly97 explică (pentru Mădă0611):

Eu am inteles de la o prietena ca ne ajuta oasele sa se dezvolte si chiar este folositoare. happy

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Biblia ne informeaza, ca poti sa mananci orce fel de carne dar fara sange. (doar unii obisnuiesc sa manance si sange, sangereti ) Dar, fara sa te lezez vreau sa te intreb : cine a hotarat care mancare sa fie de post sau de,, dulce"? Cine a stabilit postul ca un inceput al unei perioade de? Si zilele de miercuri si vineri cu ce sunt mai deosebite ca altele? Cine a hotarat peste Dumnezeu? Biblia nu ne invata asa ceva. Trebuie sa-ti analizezi pozitia ta fata de Dumnezeu(Isaia 48:17-19) si fata de traditii si obicei.

| Sunshine29 a răspuns:

De ce din 2015? De ce nu de acum?
Si eu sunt catolica si cand eram mica mama m a obisnuit treptat sa nu mananc carne miercurea si vinerea si in posturi. Dupa posturile mari poti manca carne deoarece organismul e slabit si are nevoie de ea insa nu trebuie sa exagerezi.

| ElenaRomann a răspuns:

In Biblie intalnim nenumarate exemple de persoane care au tinut post: profeti, apostoli, ucenici si bineinteles chiar Mantuitorul Iisus.

| Holiday a răspuns:

Daca ai o viata mai mult sedentara poti renunta la carne, nu e indicat, dar poti trai si fara, dar daca ai o viata activa, jobul presupune efort fizic, practici sport regulat, atunci mancatul doar de buruieni, chiar si doar pentru cateva saptamani, te pune in cap.

| Holiday a răspuns (pentru ElenaRomann):

"...profeti, apostoli, ucenici si bineinteles chiar Mantuitorul Iisus."

Cum am zis si mai sus, daca esti taietor de frunza la caini, nu muncesti, stai toata ziua si freci duda, poti sa mananci si doar buruieni.

| c0ton a răspuns (pentru Girly97):

Ai auzit gresit, poate ajuta dar in in masura mica, grasimile care le contine iti ingroasa sangele, slabeste inima si te ingrasa cu multe grasimi care iti tortureaza stomacu si ficatu sa le digere. Ajuta totusi daca petreci timpul la soare si te bronzezi pentru ca si calorile se transforma in vitamine D ce patrund in sange si cresc imunitatea, sanatatea oaselor, a inimi si ofera un ten frumos. Nu prea ne deosebim de plante nu?