| doru1233 a întrebat:

urmatorea intrebare este pentru practicantii de meditatie.
De ce va vreme am inceput sa meditez dar am o problema, nu pot gasi o pozitie de lotus in care sa nu-mi amorteasca picioarele sau sa ma doara spatele, am nevoie de niste sfaturi.

9 răspunsuri:
| OOOLEOOO a răspuns:

Ca incepator poti practica meditatia intr-o pozitie mai confortabila.

| ania a răspuns:

Mai bine meditează la Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e obligatoriu sa faci meditatiile in pozitia lotus, le poti face in orice pozitie vrei, chiar si intins pe spate, dar ai grija sa nu adormi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Meditezi intr-o pozitie confortabila. La ce te ajuta ma lotusu' mamii lui?

| suffarstar a răspuns (pentru anonim_4396):

Pozția are logica ei. Se consideră că Muladhara (chackra specifică pământului, prezentă la nivelul osului sacru de la baza coloanei vertebrale) trebuie sa fie cât mai aproape de suprafața pământului. Poziția verticală este conform sensului de urcare a energiei Kundalini (de la Muladhara spre Sahasrara, a șaptea chackră, specifică glandei epifize).

| anonim_4396 a răspuns (pentru suffarstar):

Cand meditez imi e mai bine sa o fac in pozitia mea fara nici o aberatie d-asta deci eu nu consider asta.

| suffarstar a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce meditație practici?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti medita pe un scaun sau fotoliu daca reusesti sa iti mentii coloana vertebrala dreapta.

| intermision1 a răspuns:

Nu conteaza cum stai atata timp cat stai intr-o pozitie relaxanta. Practica insasi e o metoda asa ca renunta la metoda, tu vrei exact mura-n gura. Meditatia se presupune sa nu faci nimic, chiar si acest nimic este superficial. Stai cum iti place tie, fa liniste in jurul tau si lasa gandurile sa vina si sa treaca, nu te identifica cu ele.
La un moment dat ai sa ajungi sa faci liniste in lacul mintii tale. Succes