| Magie2525 a întrebat:

Bună tuturor, cine este Duhul Sfânt în religia islamică, adică cine este Duhul Sfânt pentru musulmani?

39 răspunsuri:
| gaminator a răspuns:

In paradigma islamica, intalnim ideea de "Tahwid", inspirata din VT, care pentru ei reprezinta denumirea aceleiasi zeitati, sub forme diferite.

| Magie2525 explică (pentru gaminator):

Adică nu l - a întrebat nimeni pe Mahommed cine este Duhul Sfânt?

| minrest a răspuns (pentru Magie2525):

Musulmanii nu folosesc Noul Testament, asa ca notiunea de Duh Sfant nu are sens pentru ei.

| gaminator a răspuns (pentru minrest):

Musulmanii il considera pe Iisus profet, insa despre NT spun ca este "corupt"

| Magie2525 explică (pentru minrest):

Dar musulmanii cred că Iisus Hristos este un Profet la fel ca Mahommed.
Despre Duhul Sfânt vorbește Iisus Hristos.
Adică musulmanii nu cred în Noul Testament, dar cred că Iisus Hristos este un Profet la fel ca Mahommed?

Păi cum să fie corupt?
De ce să fie corupt?

| sabin89 a răspuns (pentru minrest):

Era și înainte de N.T. Cine a venit peste Samson (Judecători 14:6)?

| gaminator a răspuns (pentru Magie2525):

Evident ca NT nu este corupt, insa ei spun asta pentru ca altfel ar arunca in aer credinta islamica.

Cum adică " să o arunce în aer "?

| minrest a răspuns (pentru sabin89):

A venit Duhul Domnului, adica Domnul i-a dat cunostere supranaturala, cum am spune azi a fost in acelasi spirit cu Domnul, iar nu Duful Sfant din crestinism, care e o alta persoana decat Dumnezeu Tatal, din crestinism.

| Magie2525 explică (pentru sabin89):

Cine să fie înainte de Noul Testament?

| sabin89 a răspuns (pentru Magie2525):

Duhul Sfant

Știi cine este el?
Poți să îl descrii?
Știi cine este Duhul Sfânt în Islam?

Da, musulmanii nu cred in NT, dar cred in Coran, cred ce spune Mohamed in Coran despre Isus, iar Mahomed spune despre Isus cu totul alte lucruri decat NT. Mahomed este intemeietorul religiei musulmane, este singurul profet ale carui texte sunt folosite de ei, alti profeti sunt cunoscuti de musulmani doar prin ce spune Mahomed despre ei, cateva cuvinte despre fiecare. Asa ca nici Isus, despre care nu stiu decat ce afirma Mohamed, nu poate fi un profet la fel ca Mahomed, de la care considera ei ca au Coranul, singurul lor text revelat.

Dar nu știi ce spun musulmanii despre Duhul Sfânt?

De ce ar avea notiunea de ''duh sfant''? De unde? In Coran nu exista asa ceva. NT nu au. Nu spun nimic despre Duhul Sfant. Musulmanii, incepand cu Mohamed, spun ca asocierea altor persoane cu Dumnezeu, cum ar fi Isus sau Duhul Sfant, este cel mai mare pacat.

Dar ei vorbesc despre Iisus Hristos, iar Iisus Hristos pune accent pe Duhul Sfânt.

Crezi că Duhul Domnului menționat acolo nu era sfânt?

Nu știu despre ce dus spui tu, dar eu mă refer la Duhul despre care vorbea Iisus Hristos.

Dumnezeu, care l-a inspirat pe Samuel, este sfant, sigur. Nu era ceva separat, insa. Si nu era parte a unei triade divine.

ProorocUl Isa, despre care vorbeste Mohamed, nu e prezentat ca fiind Dumnezeu sau fiul lui Dumnezeu, nu a murit pe cruce, ci a murit mai tarziu, si NU vorbeste de nici un duh sfant. Pentru musulmani conteaza doar ce scrie in Coran despre Isa, si scrie foarte putin.

Pe Samuel zici?

Nu l - a întrebat nimeni pe Mohamed cine este Duhul Sfânt?

A, vorbeai de Samson. Am crezut ca ai preferat pasajul in care Domnul il inspira pe Samuel, cred ca te servea mai bine. Cu Samson e mai simplu, ''Duhul* Domnului a venit peste Samson şi, fără să aibă ceva în mână, Samson a sfâşiat pe leu cum se sfâşie un ied. N-a spus tatălui său şi mamei sale ce făcuse''. Daca Dumnezeu inspira sau intareste pe cineva, se poate spine ca Duhul Domnului vine peste el, nu poti sa extragi din asta ca exista o a doua persoana divina, numita nu Domnul, ci Duhul Domnului. Daca vorbesti de duhul omului, inseamna ca ai in edere alta persoana decat omul? Autorul monoteist al textelor biblice in care aparea expresia asta, are in vedere existenta unei a doua persoane divine?

De ce l-ar fi intrebat cineva pe Mohamed ceva despre o notiune din Noul Testament, in care Mohamed nu credea?

Adică Mahommed nu credea în Duhul Sfânt, dar credea că Iisus Hristos - cel care a vorbit despre Duhul Sfânt - este un Profet trimis de Dumnezeu la fel cum este și el?

Nu credea ca Isus este un profet la fel de important ca el. Nu credea nimic din ce se spune despre Isus in Evanghelii, Fapte si orice alt text din NT. Nimic din Biblie nu avea valoare pentru Mohamed. Credea despre Isus, mai bine zis despre Isa, doar ce afirma el, Mohamed despre Isa in Coran. Cateva propozitii. Uite unul din pasajele din Coran, o editie in limba romana, in care se vorbeste de IsusIisus, fiul Mariei, spuse: „O, fii ai lui Israel! Eu sunt, într-adevăr, trimisul lui Dumnezeu la voi ca să întăresc cele în Tora dinaintea mea și ca să vă vestesc un trimis ce va veni după mine și al cărui nume va fi Ahmad." și când acela veni la ei cu dovezi vădite, ei spuseră: „Aceasta este o vrajbă vădită!" (Coran, 61: 6). Vezi ca ti-am dat referinta, cu care poti verifica tu insuti in orice editie a Coranului vrei ca iti spun adevarul. Asa se procedeaza in stiinta. Dupa cum vezi, rolul lui Isus in Islam este acela de a-l vesti pe Mohamed.

Unde ai găsit Coranul în limba română?

Asta era problema? Ce, nu se gaseste? Daca tu nu citesti carti, eu ce vrei sa iti fac, sa iti citesc eu la telefon? Cauta pe internet, il gasesti si pe Scribd, eu iti dau doar un rezultat: https://www.librariadelfin.ro/......l--i129873 Nu ai citit tu Biblia, o sa citesti Coranul, text util doar unor oameni foarte versati in teologie universala?

Era un preot musulman pe TPU care nu a mai intrat de mult timp. Răspunsurile lui au rămas pe TPU.

Întrebări similare