In paradigma islamica, intalnim ideea de "Tahwid", inspirata din VT, care pentru ei reprezinta denumirea aceleiasi zeitati, sub forme diferite.
Da, musulmanii nu cred in NT, dar cred in Coran, cred ce spune Mohamed in Coran despre Isus, iar Mahomed spune despre Isus cu totul alte lucruri decat NT. Mahomed este intemeietorul religiei musulmane, este singurul profet ale carui texte sunt folosite de ei, alti profeti sunt cunoscuti de musulmani doar prin ce spune Mahomed despre ei, cateva cuvinte despre fiecare. Asa ca nici Isus, despre care nu stiu decat ce afirma Mohamed, nu poate fi un profet la fel ca Mahomed, de la care considera ei ca au Coranul, singurul lor text revelat.
A, vorbeai de Samson. Am crezut ca ai preferat pasajul in care Domnul il inspira pe Samuel, cred ca te servea mai bine. Cu Samson e mai simplu, ''Duhul* Domnului a venit peste Samson şi, fără să aibă ceva în mână, Samson a sfâşiat pe leu cum se sfâşie un ied. N-a spus tatălui său şi mamei sale ce făcuse''. Daca Dumnezeu inspira sau intareste pe cineva, se poate spine ca Duhul Domnului vine peste el, nu poti sa extragi din asta ca exista o a doua persoana divina, numita nu Domnul, ci Duhul Domnului. Daca vorbesti de duhul omului, inseamna ca ai in edere alta persoana decat omul? Autorul monoteist al textelor biblice in care aparea expresia asta, are in vedere existenta unei a doua persoane divine?
Nu credea ca Isus este un profet la fel de important ca el. Nu credea nimic din ce se spune despre Isus in Evanghelii, Fapte si orice alt text din NT. Nimic din Biblie nu avea valoare pentru Mohamed. Credea despre Isus, mai bine zis despre Isa, doar ce afirma el, Mohamed despre Isa in Coran. Cateva propozitii. Uite unul din pasajele din Coran, o editie in limba romana, in care se vorbeste de IsusIisus, fiul Mariei, spuse: „O, fii ai lui Israel! Eu sunt, într-adevăr, trimisul lui Dumnezeu la voi ca să întăresc cele în Tora dinaintea mea și ca să vă vestesc un trimis ce va veni după mine și al cărui nume va fi Ahmad." și când acela veni la ei cu dovezi vădite, ei spuseră: „Aceasta este o vrajbă vădită!" (Coran, 61: 6). Vezi ca ti-am dat referinta, cu care poti verifica tu insuti in orice editie a Coranului vrei ca iti spun adevarul. Asa se procedeaza in stiinta. Dupa cum vezi, rolul lui Isus in Islam este acela de a-l vesti pe Mohamed.
Asta era problema? Ce, nu se gaseste? Daca tu nu citesti carti, eu ce vrei sa iti fac, sa iti citesc eu la telefon? Cauta pe internet, il gasesti si pe Scribd, eu iti dau doar un rezultat: https://www.librariadelfin.ro/......l--i129873 Nu ai citit tu Biblia, o sa citesti Coranul, text util doar unor oameni foarte versati in teologie universala?
DeProfundis99 întreabă: