Multi oameni au citit toata Biblia. Eu de exemplu am citit-o complet de patru ori, dar Fapte, Evangheliile, Psalmii, Proverbe, unii profeti, unele epistole, le-am citit de mult mai multe ori. Ce mare lucru. Daca citesti din Biblie doar ce te intereseaza, citesti doar ce-ti da dreptate, poti sa justifici orice teologie, oricat de aberanta.
Dece miroase trupul unui om mort de cateva zile? Descompunere rapida. Dar ce se intampla cu trupul unui om mort de un an? Miroase doar de aproape. Descompunerea e lenta. Bine as putea sa dau si alte amnunte, sa arat ca abdomenul i-a explodat, si materialul cel mai supus degradarii s-a degradat deja la exterior de corp, sa arat efectul diferitelor larve, care apar pe rand, dar nu e toata lumea morbida ca tine; nu vreau sa fac cuiva greata, sau sa viseze urat. Iar carnea uscata pe oase a Paraschevei este relativ stabila, se degradeaza foarte lent. De asta nu miroase. E data cu mir periodic. Te sfatuiesc ca peste orice aliment, ca zacusca, icre facute, peste marinat, etc., sa pui o lingura de ulei de masline. E incredibil ce bine se pastreaza ceva acoperit cu aceasta substanta. Iar asta se face si cu Sfanta, mirul este ulei de masline sfintit, in care se amesteca diferite substante aromate, care toate sunt prezervativi puternici; asta este ritualul bisericesc privind moastele. Vestmantul ei este mereu schimbat, daca apare o pata, nu conteaza, pana la pelerinajul urmator a fost schimbata de haine de cateva ori. Pentru vestmant si pentru mir se strang bani, pe fata, de la credinciosi.