| Thecurious a întrebat:

aici, dezbaterile sunt oarecum aprinse, opiniile fiecaruia parand a fi ferme.
A trecut cineva printr-o experienta in care crede ca a intervenit divinitatiea?
Spre exemplu, rezolvarea unei probleme care parea fara solutie.

18 răspunsuri:
| Steregoi a răspuns:

Nu e nevoie. Si cand merg la wc si trag apa efectele existentei divinitatii sunt vizibile. Omul nu poate face apa din energie.

| RAY a răspuns:

In cazul meu uni spun ca a intervenit, eu cred ca a intervenit ampicilina
care a distrus bacterile

| mentholinks a răspuns:

Steregoi, si de unde stii tu ca Dumnezeul tau poate face apa din energie? Nu s-a inregistrat nicaieri apa aparuta din energie.

| mentholinks a răspuns:

Eu am supravietuit unei caderi de la etajul 7 si m-am ales doar cu un picior rupt care s-a vindecat dar ma mai doare cateodata si cateva cicatrici mici la nivelul barbiei. Daca a fost sau nu interventie divina n-as sti sa-ti spun fiindca nu stiu ce sa spun despre Dumnezeu, ca nu-l cunosc daca exista.

| RAY a răspuns (pentru mentholinks):

Si care dumnezeu, e de fapt intrebarea

| mentholinks a răspuns (pentru RAY):

Pai habar n-am. Lumea pana acum a modelat cativa dumnezei dar naiba stie daca e vreunul real. Daca exista un Dumnezeu adevarat e posibil sa nu stim nimic despre el fiindca nu se face nicidecum cunoscut.

| Thecurious explică (pentru RAY):

Nu m-am referit la vreun Dumnezeu al vreunei religii/secte, ci la divinitatea, in care voi credeti.

| RAY a răspuns (pentru Thecurious):

Eu nu cred in nici un Creator, poate in panteism, in procente de 10%
ce vrei sa isi povestesc despre natura?

Multi ar trai in imoralitate si desfrau, de aceea existenta unei divinitati, pe care tu o consideri fictiva, este utila.

Desi tu mai ucide daca nu ai avea frica fata de dumnezeu, am inteles

Nu, ai tras o concluzie pripita.

Pavel spunea cei care sunt singuri sau divortati sa ramana asa sau daca simt nevoie sa isi caute o nevasta, pavel traia in desfrau si imoralitate?

Dupa parerea mea, nu.

| Superior a răspuns (pentru mentholinks):

Tu il intelegi prost pe Iisus. Iisus nu te baga in iad pentru maasturbare sau daca ma injuri tu pe mine acum. Iadul e o stare sufleteasca, un proces dureros de vindecare a sufletelor pacatoase precum Hitler.

| Superior a răspuns (pentru RAY):

Este si o vorba,daca esti ateu,fii in continuare,dar gandeste asa : "Dumnezeu,nu cred in tine, dar nici nu neg ca existi, daca vrei, poti sa ma ajuti". Nu te omoara nimeni ca nu crezi, dar nu-l respinge si mai fa propaganda anti-teista.

| RAY a răspuns (pentru Superior):

Fi serios, exprimarea libera e propaganda -teista, care dumnezeu omule? tu vb de un dumnezeu creat de tine

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns (pentru mentholinks):

Nu pot sa-i mai raspund lui Steregoi. Dar omul e formidabil. Raspunsul asta il inramez si il pun pe usa clasei. E paroxism. Am lesinat de ras. Cred ca va aparea la televizor. Bravo, Steregoi. Premiul I. Alo, TPU, puteti sa dati un premiu pentru cea mai ingenioasa dovada a divinitatii! Aberanta, dar amuzanta ca dracu'!

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns:

"Crede" ca a intervenit! Corect subliniat. Sunt doar coincidente.
Oamenii sunt predispusi sa dea vina pe noroc, soarta atunci cand se intampla anumite lucruri.
In special romanii care sunt foarte superstitiosi. Nu mi s-a intamplat nimic de genul asta.
Si de ce as da "vina" pe o divinitate? Fiecare este responsabil de actiunile sale. Asta trebuie sa scrie in biblie, nu aiureli!