Man nu esti singurul in situatia asta evita a vorbi despre credinta in preajma lor, scopul lor este sa te faca sa crezi in basmele lor
Sunt cateva conditii, sa poti sa te INTRETI singur, sa NU mai depinzi de parintii tai, sa intelegi ce este "ateismul" ca filozofie, sa stii ce este aia filozofie, sa mai sti a scrie din limba natala cand in cand si pana la urma sa mai CRESTI cativa ani (vreo 20).
Cat timp cat raspund in fata legii si a societatii pentru intretinerea, educarea si formarea pentru societate a copilului pot sa-l formeze si spiritual. Cand devine independent face ce vrea. Deci au dreptul sa il constranga si in acest domeniu.
Copii ai? Da frați?
Ce treaba are bataia cu religia? Sau tu asimilezi cele doua?
Ar fi bine daca fiecare ar avea nuci in creier. Fecare persoana are dreptul la libera opinie DAR un copil este sub TUTELA parintilor, deci acestia sunt raspunzatori pentru TOATE actiunile celor de sub tutela deci si a religiei. Cand devine MATUR are dreptul la propria opinie dar cat timp eu te intretin, hranesc si iti platesc TOATE cele necesare traiului esti sub tutela mea, dupa aia faci ce vrei.
Nu mai spune, dar in scoliile din Romania ortodocsi ce fac, nu indoctrinare? Si atunci eu nu am dreptul sa o fac cu produsul meu dar unii aiurea o au, haida mai.
Da, de aceia toti aia se drogheaza si sunt satanisti sau fara Dumnezeu, e perfect, hrana FOCULUI.
Vrei tu sa-i cresti fara religie, nici o problema, cati copii poti intretine?
Faptul ca parintii spun copiilor lor ceea ce ei cred prin libertate de exprimare nu inseamna neaparat ca isi indoctrineaza propri copii. Adica eu ca parinte n-am voie sa ma exprim liber inaintea copilului meu si sa-i spun ceea ce cred si gandesc si ce stiu?
Daca parintii vor ca copiii lor sa-i insoteasca in activitatile lor religioase inseamna neaparat constrangere? Adica parintii nu merita si ei ca macar sa fie insotiti de catre copiii lor? Si asta in conditiile in care parintii nu-si obliga copiii sa fure, sa dea in cap, sa talhareasca, sa minta, sa bata, sa-si puna in pericol viata si sanatatea, sa se supuna unor abuzuri se xuale din partea lor sau a altora, nu-si bat copiii.
"au dreptul sa il constranga si in acest domeniu." - parintii nu au dreptul sa-si constranga copiii sa le urmeze religia. Nu o face Dumnezeu si o facem noi ca parinti? Parintii, este bine, sa dialogheze cu copiii lor si sa le spuna motivele pentru care ei cred in Dumnezeu si in existenta lui Dumnezeu.
"Du-te tu in tarile baltice si sa bati copiii sau sa ii certi.Sa vezi ce patesti." - sunt de acord. Copiii nu este bine sa fie certati si batuti ci educati. Educatia nu inseamna cearta si bataie. Sunt multe metode de a educa copilul in mod respectuos si iubitor fara bataie si fara cearta.
Eu nu spun nimanui cum sa gandeasca ci imi exprim doar propriile mele ganduri ca libera exprimare. Si copilul la randul lui este bine sa fie lasat sa-si exprime liber parerile si gandurile si sa-si argumenteze modul de gandire. Dumnezeu ne lasa sa gandim liber si nu ne obliga insa daca vrem sa primim ceva bun de la el este necesar sa-l respectam si sa-l iubim si sa facem ceea ce el pretinde de la noi. Dumnezeu nu ne cere sa facem lucruri nerezonabile.
Nici eu nu sunt.
Produs al dragostei dintre sot si sotie sau la tine a fost "altfel".
Cate o data tine chiar si mai mult de o masa, au fost cazuri cand a tinut si saptamani.
In fata lui Dumnezeu, parintii, sunt raspunzatori pentru copii lor pana acestia pot sa discearna in privinta optiunilor religioase iar nuiaua este un "bun" sfetnic. Daca parintii considera ca urmasii lor sunt in masura sa iteleaga bine ce este cu Dumnezeirea IAR copii lor au primit O BUNA educatie religioasa le pot acorda libertatea in acest sens. Poti face o statistica, cati sunt in situatia asta?
Întrebasem ca să știu de cine să-mi fie milă, respectiv de ai cui copii să-mi fie milă.
Tu cred că pui semnul inclus între atei și oamenii fără moralitate. Ba mai mult, tu pui semnul asemănător între atei și sataniști și între copii și handicapați mentali. Lucru GREȘIT.
Trecerea de la copil la adult nu este spontană. Copilul trebuie la un moment dat să-i fie oferită libertate, iar acel moment nu este când iese din pușcăria ta.
Tu mereu spui că un copil "are dreptul la opinie proprie" dar în același timp tu spui că acest drept trebuie suprimat de către părinte. Păi mai are dreptul sau nu? Pe cine crezi că iei de cretin?
Părinții sunt răspunzători pentru toate ACȚIUNILE, adică FAPTELE COMISE!: nu pentru OPINII, nu pentru CREDINȚĂ, nu pentru PREFERINȚE, nu pentru RELAȚII, nu pentru PERFORMANȚA LA ȘCOALĂ!
Când vrei să ai un copil trebuie să-ți asumi responsabilități: una din ele este că acel copil nu va fi sclavul tău, deci nu va face și nici nu trebuie să-ți facă pe plac. Alta este că s-ar putea să nu aibă aceeași viziune despre lume ca și tine și tu trebuie să-i respecți viziunea. "Respectă și vei fi respectat" este valabil peste tot, inclusiv în relația fiu-părinte sau părinte-fiu.
Un copil nu trebuie educat să facă precum părintele, un copil trebuie educat prin relații cauză-efect: respecți, ești respectat; dar pupi în fund, nu vei fi pupat înapoi; nu înveți, ajungi la McDonalds; îți găsești pasiunea, vei fi mai fericit; prea fricos, ratezi oportunități, prea neînfricat, intri-n belele; îți iei medicamentele, ești mai bine; mănânci prost, corpul te va pedepsi, etc. Sunt unele lucruri care poate nu le înțelege la o vârstă și doar acolo intervii(vârsta aceea nu e o vârstă fixă și mai ales vârsta la care pleacă). Trebuie și răsplătit când are o realizare, pedepsit când face o PAGUBĂ, nu o inconveniență. Toate cu măsură.
Nici o religie nu e buna daca e sa ne luam dupa definitia ei descrisa in dex.
Eu nu am nici o religie. Ce sa caut la ora de religie daca nu urmez nici o religie? La fel si cu "biserica". Nici o "biserica" nu e buna. Nici o religie nu e buna. Eu nu dau bani din buzunar nici unei religii. In Biblie scrie sa ies din orice religie si nu scrie sa intru in vreo religie. La scoala nu stateam la orele de religie si plecam acasa. Orice religie este de fapt guvernare umana. La guvernele umane laice se platesc taxe si impozite. La guvernele umane religioase se platesc taxe fie ele benevole sau obligatorii. Dumnezeu nu are nevoie de bani, de case, de temple, de lacase de cult. Daca m-as identifica precum un membru al vreunei religii as purta in mod nedrept toate prostiile sau faptele rele pe care le fac membrii unei anumite religii fara ca eu sa fac nimic rau.
Vreau sa spun de ceea ce a lasat Dumnezeu, familia, nu curvasaria (sex cum se spune acum).
Nu te-am facut cretin pana acum si nici nu am sa te fac cum inca nu am facut pe cineva pe aici dar s-ar putea sa te ignor daca mai repeti asa ceva.
Copilul de 16 ani poate asculta sau nu de parinti, nu mai este cazul unei nuiele dar decat sa ajunga pe mana mea un ratat poate discerne intre doua oferte, ori face cum spun eu si continuam ori se intretine singur cum au facut-o si o mai fac destui. Fiindca nu am intrat din prima la liceu (acum multi ani cand se intra cu media 8 pe ultimul loc la examene, si ce examene) la 15 ani am avut primul loc de munca in viata mea si munca grea, de 12 ore pe zi, asa ca munca inobileaza si modeleaza caracterele cand dau de greu.
Nene, ai intrat, dar cum mentalitatea de dulghenă comunistă ai rămas. La gandirea pe carevo ai nu meriți respect tati, dacă era nițel mai indoctrinat ți-ai omorât copilul dacă nu îți pupa zeul în fund. Dă-mi ignore nu-i scap de ocazia de-a socializa cu gunoaie umane.
In tarile dezvoltate si civilizate s-a inteles ca existenta unor parinti idioti de-a dreptul, de genul tau, e nociva si ca e necesara interventia sistemului de invatamant in educatia copilului prin persoane specializate in asta. Cretinismul romanesc, bineinteles strans legat si de credintele tampite in spiridusi, da multor parinti impresia ca au drepturi nelimitate asupra copiilor lor. Ceea ce nu e deloc asa.
Ca plod poti avea orice opinie vrei, cand vei creste si vei avea pe umeri soarta plodului TAU, atunci mai vorbim. Nimeni nu cere respect de pe net, daca doresti asa ceva esti un om suferind cu mari probleme la "calculator". jignirea unuia ca tine este o mangaiere pentru unul ca mine. Cand vei intelege afirmatia anterioara (ma indoiesc dar sper) atunci va mai fi o speranta si pentru unul ca tine.
De aceia avem din ce in ce mai multi drogati, criminali, idioti, tembeli si scursuri umane ca se aplica "noile" teori fara Dumnezeu ci a "societatii". Intr-adevar este nociv pentru actuala societate de principi crestine, ea care are nevoie ACUM NUMAI de cretini pentru ai manevra, de altfel se poate vedea ce iese de pe bancile scolilor incepand cu clasele primare si pana la universitati. Accidental am avut ocazia sa urmaresc multi, foarte multi tineri care isi faceau lucrarile de masterat si sincer chiar l-am intrebat pe profesorul indrumator cum se descurca cu asa idioti, cum de termina aia niste studii fara sa aiba cunostinte generale de nivel liceal sau chiar scoala generala (ce o mai fi si aia), sti ce a spus, ca in facultatile tehnice AJUNG studenti unii care nu stiu tabla inmultiri sau sistemul metric ne mai punand educatia CELOR sapte ani de acasa. Tu asta vrei si de asta aveti parte, tot inainte. Voi sunteti ULTIMI, generatia Z.
Fiind ateu o sa fii mereu condus si constrans in vreun fel de oameni. Ai vrea tu sa fii constrans doar de vointa ta insa in 6000 de ani de istorie umana s-a dovedit ca omul stapaneste peste alt om ca sa-l faca nenorocit si nu ca sa-i mearga bine. Atata timp cat traiesti cu parintii acestia merita respectati chiar daca nu esti de acord cu gandirea lor. Si tu o sa vrei ca gandirea ta sa-ti fie respectata. Parintii tai nu te obliga sa urmezi credinta lor ci vor doar sa le respecti modul lor de gandire adica credinta lor. Faptul ca ei iti poarta de grija dpdv material este mare lucru. Alti copii de varsta ta nu au parinti si nu-si cunosc parintii. Apreciaza-i si respecta-i si iubeste-i pentru ca la un moment dat ei o sa moara si o sa le duci dorul. Si tu cand o sa ai copii o sa-ti doresti ca acestia sa te respecte sau sa-ti respecte convingerile tale. Ateismul nu-ti promite nimic iar daca iti promite totusi ceva iti promite ca vei ajunge supusul omului si ca in cele din urma vei muri vesnic. Ateismul iti promite o libertate iluzorie sau falsa care va insemna de fapt stapanirea omului asupra ta spre raul tau si spre nefericirea ta. Ateismul neaga in mod arbitrar existenta lui Dumnezeu. Am scris arbitrar pentru ca omul nu e in stare sa depaseasca tot ceea ce exista in natura adica de exemplu omul nu e capabil sa faca o celula vie de la zero si nu poate invinge imbatranirea si moartea. Cand omul va putea controla natura si toata materia si va fi Dumnezeu abia atunci va putea sa spuna si sa demonstreze ca "nu exista Dumnezeu" iar asta ar insemna ca omul sa devina si atotputernic ceea ce de fapt omul nu va realiza niciodata.
Nu te poate obliga nimeni sa ai credinta lor, deoarece crestinismul nu este constrangator. Daca ei si-ar cunoaste credinta, ar stii ce a spus Hristos, si anume ca: "Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea in fiecare zi si sa-Mi urmeze Mie" (Luca 9, 23) si: "Iata, stau la usa si bat; de va auzi cineva glasul Meu si va deschide usa, voi intra la el si voi cina cu el si el cu Mine." (Apocalipsa 3, 20)
Eu am fost ateu si am cautat pe Dumnezeu din vointa mea libera, nu m-a obligat nimeni.
Da, pai... la 14 ani esti suficient de matur sa stii ce este bine pentru tine.
Pe cand eram in Pașcani niste pusti(adolescenti) isi bateau joc de un batranel pentru ca citea Biblia. Am vrut sa intervin dar batranelul era ataaat de linistit, parca ma enerva cat de blând era.
La un moment dat unul din adolescenti il intreaba unde e iadul(l-a intrebat intr-un mod mai vulgar, totusi), batranelul s-a uitat in jur apoi a spus ca e dupa colt aratand in stanga lui. Nu mi-am dat seama dupa ce colt s-a referit pentru ca se termina un parc, apoi un bloc; tipul s-a dus dupa cel de la bloc(nu stiu ce voia sa demonstreze ) imediat a fost calcat de o masina si a murit. Adica... cel mai probabil a murit, i-a curs foarte mult sange din cap.
Ca sa ajungi cu masina acolo in acea directie cu acea viteza(in raport cu acea masina) trebuie sa vii in contrasens de pe o strada cu sens unic si sa tai o strada cu benzile delimitate cu linie continua(linia continua nu ai voie sa o calci, ti-o imaginezi ca un perete).
Neh, ce concluzii sa mai tragi cand vezi asa ceva?