| IEHOVADUMNEZEU a întrebat:

Bună ziua
Am să va spun și eu câteva lucruri
De ce botezul la majoritatea creștinilor se face când persoană botezată este copil mic și nu se face când acea persoană este mătură și e conștientă și vrea acest lucru să se boteze
Copilul nu poate să aleagă nu poate să conștientizeze acest lucru, numai prin credință se poate boteza un om așa be învăța Sfântă scriptură și la maturitate când credinciosul a ales el să se boteze să își ofere viață în mâinile lu Dumnezeu
Doamne Ajuta! Sa va ajute Bunul Dumnezeu pe toți și să aibă grije de sufletele voastre.
Amin!?

44 răspunsuri:
| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Problema este ca unii oameni nu vor sa respecte ceea ce primele comunitati crestine au avut si au transmis mai departe... sad

| pet555 a răspuns (pentru milan9):

"Botezul" evreilor este ceva in Vechiul Testament, Dumnezeu facuse legamant cu poporul, dar crestinismul este o alegere. Daca primele comunitati practicau lucruri scrise in Traditie, sigur scriau si in Biblie de ele, fiind importante. Prin primele comunitati spun apostolii, nu comunitati in secolul 3.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Biserica pastreaza din primele doua secole carti intregi ale ACELORASI episcopi ce au format si canonul Noului Testament. Colectia Noului Testament nu este singura scriere a BISERICII.
Din pacate unii au urechi dar nu vad, ochi dar nu suficient ca sa-si doreasca sa VADA...sad

Crestinismul este chiar "NOUL LEGAMANT" de care vorbeste INSUSI DUMNEZEU. Evreii aveau si ei "Vechiul Legamant", tot in dar primit, dar net inferior NOULUI LEGAMANT- primit prin harul lasat preotiei Bisericii...

| danut a răspuns (pentru milan9):

Unde scrie in Biblie ce spui tu?

| danut a răspuns (pentru milan9):

Unde ai citit tu de botezul copiilor la evrei?

| pet555 a răspuns (pentru milan9):

Degeaba, fiindca apostolul Pavel spune ca chiar daca el insusi sau un inger ar veni cu o alta Evanghelie, sa fie anatema.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai e scris in ghiblie,sa va ascultati parintii,si sa-i respectati ca sa traiti multi ani pe pamant. daca ei au luat hotarareaasta de a ma boteza si eu cand sant mare,constat ca au facut bine, care e problema? plus ca nasul meu de botez imi e parinte spiritual, care s-a lepadat de satana in numele meu avand grija ca de-a lungul vietii sa ma conduca, invete, si sfatuiasca in spiritul celor 10 porunci. DAAAACA desteptul care s-a facut mare prost, vrea sa se reboteze in ce clica doreste, nu are decat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exista oare vreo persoana care ar vrea sa fie văzut de restul persoanelor din biserica in puțulica goala? La copii macar nu e ceva aiurea ca na..sunt micuți. Dar ce om matur ar vrea sa fie botezat la o vârstă destul de înaintată? O sa-l vada toata lumea dezbrăcat, oameni buni laughing))))
Ps.: Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

| IEHOVADUMNEZEU explică (pentru anonim_4396):

Nimeni nu poate să se lepede de Satană în locul tău nimeni numai tu singur nu altcineva Doamne ce prostii vorbești Doamne
Doamne Ajuta pocăieștete

Nu ești botezat dezbrăcat
Ești botezat cu o haină albă pe ține pantalon și bluză alba
Dacă nu ști nu vorbi prostii ca nu ești bine informat doamnee ferește
Pace și Doamne Ajuta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru IEHOVADUMNEZEU):

Si de unde stii tu ca nu m-am nascut din nou, in ortodoxie? va scrie voua in frunte ca santeti pe calea a dreapta si ratacitii sant ceilalti? deja ati judecat, si condamnat voi ceia ce trebuie sa faca mantuitorul? poate vorbesc, prostii. poate vorbim amandoi prostii. poate Iisus ne va ierta macar pentru bunele intentii. vorbeam de nasul meu de botez atunci cand sant botezat de mic.Cand voi creste voi avea eu grija, educat de parinti si de preot, si de nas, ca asta e menirea lor fata de viitorii oameni.

Încă o data îți spun mântuirea tu tio faci nu părinți nu rudele nu altcineva tu împreună cu domnul Isus
Și nu noi adventiști judecam ci voi ortohoti pardon ortodocși judecăți ca suntem eretici, oare de ce suntem eretici? ca repsectam Sfintele Scripturi adică cuvântul Domnului și la voi la ortodocși și la catolici respectați si credeți mai mult în tradiție și obiceiuri de când în Sfântă Biblie și în Dumnezeu, tradițiile nu sunt Dumnezeu, Biblia e cuvântul sau si trebuie respectat doar cuvântul lui nu o poza in perete nu un mort adică moaște și alte asa zise minuni' scrie în biblie clar nu te închina icoanelor si idolilor și morților și respectați doar cuvântul lui nu tradițiile lumești
Pace și Doamne Ajuta

| milan9 a răspuns (pentru IEHOVADUMNEZEU):

Scuza-ma pentru redundanta, dar, vezi si tu, UNICUL SCOP pentru care a fost data porunca a II-a (acum 4000 de ani, fara a mai fi repetata in Noul Testament) a fost doar ELIMINAREA CONCURENŢEI (a falselor zeităţi păgâne care Îl concurau pe Dumnezeu), si nicidecum eliminarea obiectelor de cult, din moment ce evreii insisi aveau SUTE de obiecte de cult. thinking

Ca dovada,...
La porunca lui Dumnezeu (!) chiar deasupra Chivotului Legii şi DEASUPRA CELOR ZECE PORUNCI se aflau STATUILE (sau "chipurile cioplite") ale HERUVIMILOR.

Asta ce înseamnă? Că trebuie să renunţăm la confuzie şi să vedem că porunca a II-a a fost dată doar într-un anumit context, un context care a ţinut de O ANUMITĂ RELIGIE (poruncă dată doar evreilor!), contexte care au ţinut de UN ANUMIT timp istoric (dată acum 3800 de ani!).

| milan9 a răspuns (pentru IEHOVADUMNEZEU):

Cuvantul "obiceiuri" sau "traditii" se poate referi atât la "obiceiurile corecte ale crestinilor" cât şi la cele greşite ale grecilor spre exemplu.

Iată, doar cateva locuri în care este vorba de obiceiurile corecte ale creştinilor:
- Fapte 16, 21 - in care romanii pagani spunau despre crestini ca au anumite "OBICEIURI".
- "Nu vă lăsaţi înşelaţi. Tovărăşiile rele strică OBICEIURILE bune." I Corinteni 15, 33 etc…

Un loc în care cuvântul "obicei" este folosit critic este următorul:
"Fără să părăsim Biserica noastră, precum le este OBICEIUL UNORA, ci îndemnători făcându-ne, cu atât mai mult, cu cât vedeţi că se apropie ziua aceea." Evrei 10, 25