| PavlovSorin a întrebat:

Buna ziua oameni Dumnezeu nu exista Sau DACA exista Este cel Mai prost dumnezeu am fost un om credincios ma rugam zilnic si am avut multe necazuri si nu mi-a mers bine in nimic numai de ghinioane am avut parte in aceasta viata asa ca am hotarat sa ma las si de credinta de cateva luni sunt un ateu convins si nu regret nimic imi pare bine ca m-am intora in potriva lui dumnezeu si ma razbun pe el injurandul chiar si noaptea inainte sa ma culc regret ca mi-am botezat si cei 2 copii am Mai cheltuit si o gramada de bani si timp cu botezurile pentru ce? Pentru ceva ce oricum nu exista un dumnezeu fals si mincinos inutil etc... dar ce bine imi pare ca viitorul copil nu îl voi Mai boteza sotia mea Este in a8a Luna vom avea 3 copii si ce bine imi pare ca al3lea copil va fi nebotezat abia astept sa imi creasca copii Mari si sa le explic si lor ca dumnezeu nu exista si sa îi transform si pe ei în atei acum deocamdata încerc sa îmi conving sotia sa se lase si ia de credinta asta inutila eu va sfatuiesc si pe voi oameni buni sa va lasati de credinta Sa nu Mai credeti in dumnezeu Sau DACA credeti inca ca exista sa VA bateti joc de el si sa îl injurati zilnic ca asa merita

2 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dumnezeu nu e chelner.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Dar si cand te vei intalni cu Dumnezeu, pe unde vei scoate camasa?

Citeste despre pariul lui Pascal.
Blaise Pascal, spunea că logica cea mai simplă ne îndrumează spre credinţă, ca fiind mai folositoare pentru destinul nostru veşnic decât necredinţa. Pascal pro­punea un fel de pariu, spunând: „Eu mă simt mai sigur să pariez pe existenţa lui Dumnezeu, decât pe inexistenţa Lui şi iată de ce: întâi, dacă nu există Dumnezeu şi cred, nu mi se va întâmpla nimic. Mor şi odată cu moartea, s-a sfârşit totul. Doi: dacă nu există Dumnezeu şi nu cred, de asemenea nu mi se va întâmpla nimic. Odată cu moartea s-a sfârşit totul. Dar, trei: dacă există Dumnezeu şi nu cred, atunci am pierdut totul. Şi patru: dacă există Dumnezeu şi cred, atunci am câştigat totul".

Nu este deci mai logic să pariez pe existenţa lui Dumnezeu, decât pe inexis­tenţa Lui?

https://doxologia.ro/......-gadarei-0