| robby212 a întrebat:

Buna ziua TPU!

Am revenit cu niste inrebari pentru atei.
In primul rand vreau sa va zic ceva, la iarna, incercati sa va uitati la niste fulgi de zapada.
Ce vreau sa zic...sunt o gramada de modele, crengute de brad, altul ca o steluta iesita din penita unui bun desenator; altul ca o inimioara.Cum se explica asta? Imi veti raspunde:norii incarcati cu vapori intalnesc in calea lor un curent rece.Se petrece un proces chimic sau fizic, picatura de apa plezneste.Devine fulg inghetat.Asa-i? Fulgul e rezultatul unor legi, aceleasi inevitabile - pe care le cunastem.Dar fulgul, pana ce nu se topeste, reprezinta un perfect desen.Cine a pus legile? Ce mana a croit desenul? Imi puteti raspunde?

58 răspunsuri:
| hate1t4ll a răspuns:

Amuzanta intrebare.

| Inferno a răspuns:

Dumnezeu, asemeni unui prescolar, deseneaza fulgi din zapada, dupa care ii arunca de sus.

| robby212 explică (pentru Inferno):

Ce prostie...

| Inferno a răspuns (pentru robby212):

Ca bine zici.

Ca sa ne intelegem.Nu am vrut sa zic ca e o prostie faptul ca Dumnezeu a creeat totul si El a alsat ca fulgii sa fie asa cum sunt.
E o prostie ceea ce ai scris tu.

Pai daca spui ca Dumnezeu e o prostie, de ce mai crezi in el? Tu crezi intr-o prostie?

Cine a zis ca Dumnezeu este o prostie?
Am zis ca ceea ce ai scris tu (chestia cu prescolarul) este o prostie.

O intorci ca la Ploiesti, initial ai spus ca Dumnezeu este o prostie, acum ca iti renegi asertiunile este alta problema.
Este ultimul meu raspuns adresat tie. O zi buna.

Nu e adevarat.Nu o intorc deloc.
Am zis ca e o prostie ce ai zis tu, adica "Dumnezeu este ca un prescolar, deseneaza fuli si ii arunca de sus".
Tu ai inteles gresit.Sau poate asa vrei sa intelegi.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

:))
"In primul rand vreau sa va zic ceva, la iarna, incercati sa va uitati la niste fulgi de zapada." - ok, man! Asa am sa fac!
Intre timp, treci sa discuti cu doamna Maria Ghiorghiu, va intelegeti de minune! :)

http://mariaghiorghiu.blogspot.ro/......de-un.html

| robby212 explică (pentru мιнαɛℓα36):

Ea stie deja probabil mai bine decat mine!
Eu incerc sa va fac pe voi sa credeti, nu pe ea.

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru robby212):

Cu ce scop? De ce incerci sa ne faci sa credem? Care-i interesul tau? Ce-ti pasa? Crezi ca astfel iti vei asigura un loc in Rai...sau?

| robby212 explică (pentru мιнαɛℓα36):

Pentru voi dar si pentru mine!
Voi vreti sa chinuiti vesnic in focul Gheenei?

"Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.
Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri."(Matei 10; 32 si 33).
Numai bine, Doamne ajuta!

| Dandanache a răspuns (pentru robby212):

Mai era unul la Iasi care vorbea cu Dumnezeu si a mers sa puna o bomba la universitate, la examene. s-a dovedit ca nu era sfant sau profet, doar un psihopat care nu isi lua medicamentele. PS: Ai vazut ca mi-a iesit profetia, si in doar o saptamana.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dandanache):

Deseori cei care il "vad" si l-au "vazut" sunt psihopati, bolnavi psihici

| Purec a răspuns:

Ati facut vreodata popcorn? Incredibilele varietati de forme si culori ( unele au gust de unt, oare ce mana a pus acolo aroma aceea fantastica? cred ca e de la Dumnezeu)

| RAY a răspuns:

Zeul zapezi creaza fulgi de zapada, doar ca vara e in concediu din pacate, asta e o dovada ca exista dumnezeul tau din 2700 de zeii tocmai zeul tau incredibil de ce nu-i valabil argumentul pentru zeus ca nu isi convine tie, eu spun sa acceptati diversitatea si sa lasati pe fiecare sa creada in ce vrea el, adu o dovada clara ca exista dumnezeu nu fulgi de zapada asta e o aiureala, da daca ai fi spus sa dam posibilitate de existenta la toti zeii egal as fi fost de acord dar tu vrei doar zeului tau de parca el e mai cool ca alti si nici asa nu-i o solutie stiinta a descoperit cum se formeaza ei in nori ca arata frumos asta e cea ce credem noi

| robby212 explică (pentru Mădă0611):

Am intrebat cine a croit asta? Cine l-a facut...
Tu ce tampenii imi dai aici?
Vreau sa aud un raspuns de la voi... ceva gen:natura sau "habar nu am".

| andreiush25 a răspuns (pentru Mădă0611):

laughing)...Ah ce video bun.
Mantuitorul sa iti lumineze mintea smug ...Se pare ca Ruby este in capul tuturor si ne stinge lumina la toti. smug

| Mădă0611 a răspuns (pentru robby212):

Pai explica acolo de ce sunt fulgii cum sunt. Explica pe scurt, asa trebuie, ca de la primit mura in gura se atrofiaza creierul.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Mădă0611):

App, la 1:43 e, doar ca am pus sa inceapa de la 1:27 pentru a intelege mai bine.

Vad ca nu am cu cine...
Dar asta cum explici? Iar prostii?
http://www.youtube.com/watch?v=ZN2zEfhZq0Y

Si, pentru ca am primit un raspuns."natura", dar, din pacate, numai tie pot sa iti spun urmatoarele, fiindca cel de la care am primit raspunsul, nu e in stare sa preceapa...
Natura le face...dar, cum tu iti vezi telefonul (il vezi, sper), in spatele lui este un creator, un inginer care l-a creat.
Si cu natura e la fel.In spatele ei exista Un Creator care a facut tot ce exista...
E logic.

rolling on the floor si in spatele creatorului tau e un creator, de fapt mai multi. Poti crede ca natura e dumnezeu, asa cum credea Einstein, si sa fii panteist, dar zeul tau e o inventie, sunt prea multe sa le iau pe rand sa ti le explic, si cred ca ti-as explica degeaba, tu simti nevoia sa crezi, ca asa ai fost crescut, fara dumnezeu esti nimic, cat despre crinii aia, daca nu vad un filmulet timelapse cum au inflorit, e facatura, simplu.

Ok.Dupa Creator nu exista nimic.
O sa mai aduc dovezi, la care sper sa nu dai tot raspunsuri atat de penibile.

Bineinteles ca exista, oamenii, ei au creat zeii.

Numai bine, Doamne ajuta! ^.^

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mădă0611):

Natura e un "zeu", ea creeaza desi e moarta, e o idee simpla dar reala(metaforic vorbind)

| ErrorFound a răspuns:

Se vede ca tu nu intelegi ca acele "forme" pe care le vezi tu nu sunt decat rodul imaginatiei tale(macar daca ti-ai folosi imaginatia in scopuri bune-sa faci comedii horror de exemplu).
Daca te-ai chinui destul cred ca ai gasi si una care arata fix ca un buritto.(ceea ce cred c-o sa si faci la cat de disperat esti...).

| robby212 explică (pentru ErrorFound):

Am dat niste exemple.Dar vad ca nu se poate aici.Nu se poate vorbii cu oamenii.Cand vad ca nu le place, imediat dau la intors...
Asta e, fie ca Mantuitorul sa va lumineze mintiile!
Probabil am exagerat cu formele alea, dar, de ce au diferite forme?

| ErrorFound a răspuns (pentru robby212):

Fiindca natura este HAOTICA. Ti-am zis, incearca cat vrei de mult si probabil gasesti si unu' in forma de Pedobear.
Tu ai luat in seama cazurile favorabile dar ai uitat de restul' 1bilion de cazuri in care forma fulgilor n-are nici o treaba cu lucrurile pe care le vezi tu.

Foarte bine.Dar natura e rationala? Se creeaza si-si da singura legi rationale? In cazul acesta, natura este Insusi Dumnezeu.Fiind cauza ultima si rationala a lucrurilor.

Si pentru Madalina si restul ateilor.

| chazz a răspuns (pentru ErrorFound):

Esti cam smecheras tu, pana nu ti-o iei in "barba" nu te lasi.

Esti prea fixat pe o idee. Mintea ta e ca o autostrada care n-ajunge nicaieri.
Sa-ti explic ceva scurt:
Natura nu a facut prima data legile. happy
Natura a format evenimente. Legile sunt create de noi pentru a putea intelege modelul dupa care lucreaza. happy Sau chiar lucruri mult mai simple. Cu cat o lege e mai complicata, cu atat e mai mare sansa sa greseasca.(un exemplu al haoticului)Un iepure + Un iepure nu fac mereu 2 iepuri, fiindca..Na! Doar sut iepuri....Mai iese puiutu' uneori. laughing
In fine, chiar trebuie sa intelegi ordinea logica a evenimentelor si prioritatilor.

Bine, deci voi venerati natura(paganism toata ziua, iti scrie clar in Biblie). happy

In primul rand nu a zis nimeni ca veneram natura.
Si, tu nu erai ateu? Ce ai cu Biblia atunci?

| anonim_4396 a răspuns (pentru ErrorFound):

Aici te incurci si tu, deoarece legiile fizici la care prietenul nostru se refera nu sunt create de noi, dar mai e o mica problema daca inainte de Univers a fost spatiu vid atunci cum au actionat legii fizici care au nevoie de materiethinking

| RAY a răspuns (pentru robby212):

Daca natura ar fi rationala nu ar exista lumea cuantica nici universul haotic din care facem parte, daca natura ar fi buna animalele nu sar ucide intre ele, daca noi am fi perfecti nu neam imbolnavi sau am muri, ceva perfect nu poate fi si imperfect

| ErrorFound a răspuns (pentru anonim_4396):

De materie intunecata sau de anti-materie n-ai auzit?
Oricum, nu noi cream legile fizicii(a fost o problema de exprimare), noi doar le enuntam bazandu-ne pe ce descoperim.

Si ce ma, n-am voie sa cunosc Biblia daca sunt ateu? Cred ca asta e diferenta intre mine si tine. Eu cunosc Biblia.
Se spune ca: "Credinciosul crede in Biblie, desi n-a citit-o niciodata.Un ateu a citit-o desi nu crede."

Cum ma n-a zis nimeni? laughing
Tu ai zis clar:"Foarte bine.Dar natura e rationala? Se creeaza si-si da singura legi rationale? In cazul acesta, NATURA ESTE INSUSI DUMNEZEU.Fiind cauza ultima si rationala a lucrurilor.

Si pentru Madalina si restul ateilor."
Tu ai spus-o chiar acolo. (ti-am ingrosat, poate nu vezi).

Uite-l pe destept.
De unde sti tu ca nu cunosc Biblia?

| ErrorFound a răspuns (pentru chazz):

Mi-o iau des si ma ridic de fiecare data. laughing Mai ales cu cei ca tine care ma desconsidera.

Fiindca daca ai cunoaste-o, ai da exemple din ea pentru a-ti mentine parerea. happy Vezi cum se vede?

Am incercat si asta.Si am vazut si la altii.
Dar, unii atei spun ca sunt doar niste basme...ce rost mai are?

| anonim_4396 a răspuns (pentru ErrorFound):

Ba da am auzit dar cu fizica nu stau eu prea bine de aceea am si intrebathappy

Deci recunosti ca baza religiei tale este un basm?

Nu! Dar, daca pentru atei nu inseamna nimic...degeaba ma obosesc.

Pentru ca NATURA ESTE CREATA DE INSUSI DUMNEZEU!
Si cum voi nu vreti sa credeti, am dat acest exemplu.
Pentru ca Dumnezeu creeaza si a creat totul, tot ce este in jurul nostru.

Ma lasa-ma dracu' in pace cu teoria chibritului.
Aberezi! Faci orice ca sa o intorci tu cum iti place. De acum te ignor pana-mi trec dracii.

Ignoara-ma pana mori.
Tot una e pentru mine.

| fuzzer a răspuns:

Natura, e raspunsul perfect.

| robby212 explică (pentru fuzzer):

Vezi raspunsul care i l-am dat Madalinei.Este cu raspunsul pentru "natura".

| fuzzer a răspuns (pentru robby212):

Tu nu intelegi un lucru. Nu-i poti convinge pe oameni sa creada in ceva ce nu vor. DAca unii refuza sa accepte ca exista cineva mai mare decat ei, care a creat tot ce ne inconjoara, e strict problema lor.

| robby212 explică (pentru fuzzer):

In sfarsit!
Cineva care si-a dat seama cum sunt ateii.
Nu vor sa creada, nu ca nu ar putea.
Si, oricum voi renunta cat de curand.
E imposibil cu ei, ba od au la intors, ba primesc raspunsuri penibile.

Tu nu vrei sau nu poti sa crezi ca exista un batran gras care sta la polul nord si iarna intra pe horn pentru a-ti lasa cadouri sub brad, sau o nuielusa? smug

| chazz a răspuns:

Hai ca esti plictisitor, bafta.