| robby212 a întrebat:

Buna ziua TPU!

Am revenit cu niste inrebari pentru atei.
In primul rand vreau sa va zic ceva, la iarna, incercati sa va uitati la niste fulgi de zapada.
Ce vreau sa zic...sunt o gramada de modele, crengute de brad, altul ca o steluta iesita din penita unui bun desenator; altul ca o inimioara.Cum se explica asta? Imi veti raspunde:norii incarcati cu vapori intalnesc in calea lor un curent rece.Se petrece un proces chimic sau fizic, picatura de apa plezneste.Devine fulg inghetat.Asa-i? Fulgul e rezultatul unor legi, aceleasi inevitabile - pe care le cunastem.Dar fulgul, pana ce nu se topeste, reprezinta un perfect desen.Cine a pus legile? Ce mana a croit desenul? Imi puteti raspunde?

58 răspunsuri:
| robby212 explică (pentru Inferno):

Ca sa ne intelegem.Nu am vrut sa zic ca e o prostie faptul ca Dumnezeu a creeat totul si El a alsat ca fulgii sa fie asa cum sunt.
E o prostie ceea ce ai scris tu.

| fuzzer a răspuns (pentru robby212):

Tu nu intelegi un lucru. Nu-i poti convinge pe oameni sa creada in ceva ce nu vor. DAca unii refuza sa accepte ca exista cineva mai mare decat ei, care a creat tot ce ne inconjoara, e strict problema lor.

| robby212 explică (pentru ErrorFound):

In primul rand nu a zis nimeni ca veneram natura.
Si, tu nu erai ateu? Ce ai cu Biblia atunci?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Dandanache):

Deseori cei care il "vad" si l-au "vazut" sunt psihopati, bolnavi psihici

| Inferno a răspuns (pentru robby212):

Pai daca spui ca Dumnezeu e o prostie, de ce mai crezi in el? Tu crezi intr-o prostie?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mădă0611):

Natura e un "zeu", ea creeaza desi e moarta, e o idee simpla dar reala(metaforic vorbind)

| robby212 explică (pentru fuzzer):

In sfarsit!
Cineva care si-a dat seama cum sunt ateii.
Nu vor sa creada, nu ca nu ar putea.
Si, oricum voi renunta cat de curand.
E imposibil cu ei, ba od au la intors, ba primesc raspunsuri penibile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ErrorFound):

Aici te incurci si tu, deoarece legiile fizici la care prietenul nostru se refera nu sunt create de noi, dar mai e o mica problema daca inainte de Univers a fost spatiu vid atunci cum au actionat legii fizici care au nevoie de materiethinking

| RAY a răspuns:

Zeul zapezi creaza fulgi de zapada, doar ca vara e in concediu din pacate, asta e o dovada ca exista dumnezeul tau din 2700 de zeii tocmai zeul tau incredibil de ce nu-i valabil argumentul pentru zeus ca nu isi convine tie, eu spun sa acceptati diversitatea si sa lasati pe fiecare sa creada in ce vrea el, adu o dovada clara ca exista dumnezeu nu fulgi de zapada asta e o aiureala, da daca ai fi spus sa dam posibilitate de existenta la toti zeii egal as fi fost de acord dar tu vrei doar zeului tau de parca el e mai cool ca alti si nici asa nu-i o solutie stiinta a descoperit cum se formeaza ei in nori ca arata frumos asta e cea ce credem noi

| Mădă0611 a răspuns (pentru robby212):

Tu nu vrei sau nu poti sa crezi ca exista un batran gras care sta la polul nord si iarna intra pe horn pentru a-ti lasa cadouri sub brad, sau o nuielusa? smug

| RAY a răspuns (pentru robby212):

Daca natura ar fi rationala nu ar exista lumea cuantica nici universul haotic din care facem parte, daca natura ar fi buna animalele nu sar ucide intre ele, daca noi am fi perfecti nu neam imbolnavi sau am muri, ceva perfect nu poate fi si imperfect

| ErrorFound a răspuns (pentru anonim_4396):

De materie intunecata sau de anti-materie n-ai auzit?
Oricum, nu noi cream legile fizicii(a fost o problema de exprimare), noi doar le enuntam bazandu-ne pe ce descoperim.

| ErrorFound a răspuns (pentru robby212):

Si ce ma, n-am voie sa cunosc Biblia daca sunt ateu? Cred ca asta e diferenta intre mine si tine. Eu cunosc Biblia.
Se spune ca: "Credinciosul crede in Biblie, desi n-a citit-o niciodata.Un ateu a citit-o desi nu crede."

Cine a zis ca Dumnezeu este o prostie?
Am zis ca ceea ce ai scris tu (chestia cu prescolarul) este o prostie.

Cum ma n-a zis nimeni? laughing
Tu ai zis clar:"Foarte bine.Dar natura e rationala? Se creeaza si-si da singura legi rationale? In cazul acesta, NATURA ESTE INSUSI DUMNEZEU.Fiind cauza ultima si rationala a lucrurilor.

Si pentru Madalina si restul ateilor."
Tu ai spus-o chiar acolo. (ti-am ingrosat, poate nu vezi).

Uite-l pe destept.
De unde sti tu ca nu cunosc Biblia?

| ErrorFound a răspuns (pentru chazz):

Mi-o iau des si ma ridic de fiecare data. laughing Mai ales cu cei ca tine care ma desconsidera.

Fiindca daca ai cunoaste-o, ai da exemple din ea pentru a-ti mentine parerea. happy Vezi cum se vede?

Am incercat si asta.Si am vazut si la altii.
Dar, unii atei spun ca sunt doar niste basme...ce rost mai are?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ErrorFound):

Ba da am auzit dar cu fizica nu stau eu prea bine de aceea am si intrebathappy

| Inferno a răspuns (pentru robby212):

O intorci ca la Ploiesti, initial ai spus ca Dumnezeu este o prostie, acum ca iti renegi asertiunile este alta problema.
Este ultimul meu raspuns adresat tie. O zi buna.

Deci recunosti ca baza religiei tale este un basm?

Nu! Dar, daca pentru atei nu inseamna nimic...degeaba ma obosesc.

Pentru ca NATURA ESTE CREATA DE INSUSI DUMNEZEU!
Si cum voi nu vreti sa credeti, am dat acest exemplu.
Pentru ca Dumnezeu creeaza si a creat totul, tot ce este in jurul nostru.

Ma lasa-ma dracu' in pace cu teoria chibritului.
Aberezi! Faci orice ca sa o intorci tu cum iti place. De acum te ignor pana-mi trec dracii.

Nu e adevarat.Nu o intorc deloc.
Am zis ca e o prostie ce ai zis tu, adica "Dumnezeu este ca un prescolar, deseneaza fuli si ii arunca de sus".
Tu ai inteles gresit.Sau poate asa vrei sa intelegi.

Ignoara-ma pana mori.
Tot una e pentru mine.

| chazz a răspuns:

Hai ca esti plictisitor, bafta.