| Ioanantonia a întrebat:

Bunaa....am o intrebare pentru pocaiti...voi luati impartasania. daca da..cum laughing?

44 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Pentru informarea corecta a ta, Neo Protestanti, cei carora li se spune in mod general si luati la gramada "pocaitii" iau ceea ce a LASAT Isus Hristos ca AMINTIRE a MORTI SALE, Cina Domnului sau Stanta CINA care se ia in functie de Cult la anumite date sau perioade de timp. In functie de cult se foloseste vin si paine sau pentru religile anti alcoolice se foloseste Vinul Biblic (un must care nu fermenteaza) si Pasca.
Acum pentru intelesul tuturor crestinilor indiferent de religie, TOTI cei ce DORESC sa fie cu Dumnezeu TREBUIE sa se POCAIASCA. Nimeni NEPOCAIT nu v-a intra in cer.

| fllu07 a răspuns (pentru danut):

Oamenii buni, drepti, vor trai pe pamant. ps 37:29

| danut a răspuns (pentru fllu07):

Pe pamant DAR un ALT PAMANT, deci o alta locatie, evident in Cer.
2 Petru 3, 10. Ziua Domnului însã va veni ca un hot. În ziua aceea, cerurile vor trece cu troznet, trupurile ceresti se vor topi de mare cãldurã, si pãmântul, cu tot ce este pe el, va arde.
11. Deci, fiindcã toate aceste lucruri au sã se strice, ce fel de oameni ar trebui sã fiti voi, printr-o purtare sfântã si evlavioasã,
12. asteptând si grãbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, si trupurile ceresti se vor topi de cãldura focului?
13. Dar noi, dupã fãgãduinta Lui, asteptãm ceruri noi si un PAMANT NOU, în care va locui neprihãnirea.

| fllu07 a răspuns (pentru danut):

Inca de la inceput, de cand i-a creat pe adam si eva, Dumnezeu le-a dat porunca de a umple pamantul cu descendentii lor, dar nu le-a zis pentru cat timp vor locui pe pamant.
la prima vedere asta se intelege din versetele amintitte de tine, dar la o studiere mai amanutita, o sa observi ca termenul "pamant" sau "pamant nou" din versetele amintite de tine, se refera la altceva.
uite alte veresete care arata ca pamantul nu va fi distrus, niciodata:
Psalmul 104:5; Psalmul 119:90; Eclasiatul 1:4; Isaia 11:9; Isaia 45:18.
interesant este ce spune si Apocalipsa 11:18!
aici se spune ca vor fi distrusi cei ce distrug pamantul azi. prin urmare, gandeste-te: ar fi logic si drept din partea lui Dumnezeu sa ii distruga pe cei care azi ruineaza pamantul, iar mai apoi sa il distruga el?
este ca si cum un paritne in timp ce fumeaza in fata copilului sau, ii spune ca fumatul ii rau, si ca il va pedepsi daca il va prinde fumand. cam asa ar veni acest verset: Apoc. 11:18.

| danut a răspuns (pentru fllu07):

Apocalipsa 21, 1. Apoi, am vãzut un cer nou si un PAMANT NOU; pentru cã cerul dintâi si PAMANTUL DINTAI PIERISERA, si marea nu mai era."
Biblia nu se interpreteaza pe impresi si pareri personale sau ale unor culte ci DOAR pe CUVANTUL Biblic. Este evident ca Dumnezeu spune in Apocalipsa ca v-a FACE un PAMANT NOU unde va fi NOUA RESEDINTA a LUI DUMNEZEU
Apocalipsa 21, 2. Si eu am vãzut coborându-se din cer de la Dumnezeu, cetatea sfântã, noul Ierusalim, gãtitã ca o mireasã împodobitã pentru bãrbatul ei.
3. Si am auzit un glas tare, care iesea din scaunul de domnie, si zicea: "Iatã cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, si ei vor fi poporul Lui, si Dumnezeu însusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.
Iti poti imagina ca TRONUL lui Dumnezeu poate fi asezat pe o asemenea planeta plina de tot ce poate fi mai rau in univers?
Domnul Isus Hrsistos spune ucenicilor: MA DUC SA VA FAC LOCURI NOI IN CER
Ioan 14, 27. "Acum v-am spus", le-a rãspuns el, "si n-ati ascultat. Pentru ce voiti sã mai auziti încã o datã? Doar n-ati vrea sã vã faceti si voi ucenicii Lui!"
2. În casa Tatãlui Meu sunt multe locasuri. Dacã n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Mã duc sã vã pregãtesc un loc.
3. Si dupã ce Mã voi duce si vã voi pregãti un loc, Mã voi întoarce si vã voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sã fiti si voi.
Oare Apostolul Petru delireaza in 2 Petru 3, 10. Ziua Domnului însã va veni ca un hot. În ziua aceea, cerurile vor trece cu troznet, trupurile ceresti se vor topi de mare cãldurã, si pãmântul, cu tot ce este pe el, va arde.
13. Dar noi, dupã fãgãduinta Lui, asteptãm ceruri noi si un pãmânt nou, în care va locui neprihãnirea.
NICIDECUM, dar nu prea se potriveste cu "parerile si convingerile" anumitor culte, asta e, nu totul este perfect cand mergi "PE LANGA" si nu CHIAR PE calea lui Isus Hristos (Iahve pentru anumiti martori).

| Suntbaiat123456789 a răspuns (pentru danut):

Încă unul cu gândire de asta. Da preoții ortodocși, catolici, reformați etc nu știu predica? Astealalte religii nu păstrează aceste legământe cu Dumnezeu și cu Iisus ci numai pocăiții? Părerea mea este că orice biserică unde se vorbește despre Dumnezeu este sfântă. Primele religii creștine au fost ortodocsia și catolicismul. Apoi mai târziu în istorie au apărut și protestanții (reformatii luterani/calvini etc) care și ei se roagă la același Dumnezeu ca și ortodocșii, catolicii etc. Neo-protestanții (penticostalii și baptiștii) se roagă la Dumnezeu dar voi pocăiții vă considerați mai sfinți decât celelalte religii (și în astealalte religii îs de ăștia care se țin așa sfinți, ceea ce eu consider că este greșit pentru că toți ne rugăm la același Dumnezeu). Eu cel puțin nu am nimic cu religia nimănui da nu mi se pare normal indiferent de orice religie ești să te consideri așa sfânt pentru că toți ne rugăm la același Dumnezeu. Așa că de asta zic, specia umană mai are multe de învățat.

| danay72 a răspuns:

In Biblie nu scrie asa ceva.

| milan9 a răspuns:

In Biserica impartasania NU ESTE DOAR SIMBOLICA ci presupune o prefacere in trupul Mantuitorului, o prezenta reala a Acestuia. Acest lucru se realizeaza prin lucrarea harului Duhului Sfant, transmis in mod continuu in Biserica de la Hristos si de la apostoli.
Incepand cu protestantismul care a iesit din comuniunea Bisericii si a harului transmis aici s-a ajuns doar la comemorari simbolice care inlocuiesc Sf. Impartasanie.

| KhludCiprian a răspuns (pentru milan9):

Esti pocait? De cand? Raspunsul tau nu are sens sub perspectiva asta. Cat ortodocsii au idoli, icoane si traditii ce-s cu siguranta pagane (ce le accepta orice etnolog ca fiind pagane), nu stiu cum cineva cu o barna atat de mare isi da cu parerea legat de cum isi tin altii ritualurile. Mergi inainte!

Ca sa raspund la intrebare: ca si baptist se lua cu vin (alb) si chifla. Si se insista in a se cita referintele biblice ce le-a zis Isus (si Pavel) legate de amintirea lui Isus. Se insista in a ne aminti de jertfa mantuitorului.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Eu sunt ORTODOX, dar nu pot sa nu observ ca si denominaţiunile sectante au "icoanele" lor, imaginile lor, un cult al "reprezentărilor" asemanator. Fiecare cult creştin exploatează excesiv FUNCŢIA DE REPREZENTAREA A IMAGINII.

Astfel, „imagini" ale lui Hristos şi ale sfinţilor, apar în cărţi, reviste, biblii cu imagini, pliante, filme, postere, etc., iar aceste "imagini" sunt însoţite cel puţin de un "gând" de respect! Ei când le reprezintă peste tot, reprezintă idoli? La fel, în Biserică, icoanele sunt însoţite doar de un "gând" de cinstire, respect, şi legătură cu persoana reală!

Icoana nu primeşte "personalitate proprie", ea are doar „funcţia" de a „reprezenta" o persoană reală (care există în realitate, în afara icoanei), are funcţia de a aminti persoana reprezentată, aşa cum cărţile, bibliile şi revistele şi filmele oricărui cult amintesc de persoanele biblice! Gândul de respect sau cinstire care însoţeşte privirea icoanei se îndreaptă spre personele respective, cu existenţă reală.

| KhludCiprian a răspuns (pentru milan9):

"Astfel, „imagini" ale lui Hristos şi ale sfinţilor, apar în cărţi, reviste, biblii cu imagini, pliante, filme, postere, etc., iar aceste "imagini" sunt însoţite cel puţin de un "gând" de respect!"
Dragul meu, ai gasit un etnolog ce zice ca nu-s icoane ce au motive pagane, precum:
- soarele si luna ca fiind persoane
- referinte la Adam si Eva mancand mere
- Isus ca fiind de rasa caucaziana
- diferite motive precum Satan arata ca o capra neagra
Toate acestea se gasesc in icoane si daca arata un respect sau nu, eu nu pot comenta, ce pot comenta e ca e clar ca cine lucreaza in domenii precum etnologie gasesc manipulari laice in "arta" religioasa.

Daca sunt asa, te poti juca cum vrei tu cu ce inseamna "respect", dar din pacate ai mai multe probleme decat crezi ca le rezolvi. Te las totusi pe tine sa te justifici. Si un criminal daca ar ucide pe cineva ar zice: "a fost autoaparare", sau "desi am ucis dusmanul, eu l-am iubit ca si crestin", si multe alte de genul.

E alegerea ta sa faci gimnastica biblica, eu nu ader la ea oricum ar fi ea citita, dar o citire directa a Bibliei, in special NT, nu mai are referinte la idoli si imagini la care ne rugam.

| pet555 a răspuns (pentru milan9):

"cum se poate ca peste 40000 de culte sa fie adevarate daca Hristos a lasat o singura biserica?"- poti fi din orice religie, daca respecti Cuvantul Lui faci parte din Biserica Lui, care e una singura. "Harul Duhului Sfant" il are oricine e crestin adevarat. Hristos este prezent real la Impartasanie si nu are cum ca ea sa nu fie simbolica

| pet555 a răspuns (pentru milan9):

Cand a spus sa mancam Trupul lui s-a referit simbolic, asa cum a spus despre Sine ca e Painea vietii. Cum ar putea sa nu fie simbolica?

| pet555 a răspuns (pentru milan9):

Si scopul Impartasaniei este doar de comemorare

| milan9 a răspuns:

"Pocăinţa" reprezintă hotărârea de a nu mai greşi, urmată de marturisire (spovedanie) si primirea concretă a Harului in Biserica apostolica.
Sf. Scriptura cheama oamenii la asemanarea cu Dumnezeu. Cea care sadeste in sufletul omului smerenia, modestia atat de necesara, este "pocăinţa", părerea de rău pentru păcatele facute (mărturisirea, taina spovedaniei sau a "pocăinţei").
Ca regret pentru păcatele făcute, ca primire a a harului iertării prin spovedanie, ea însoţeşte întreaga viaţa a omului.

Este necesar ca păcatele respective să nu mai fie repetate, altfel pocăinţa (regretarea păcatului, spovedania şi îndreptarea vieţii) nu este dusă până la capăt.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Noul Testament nu mai face referire la interzicerea idolilor pentru ca nu mai era acel context al evreilor de acum 4000 de ani care se confruntau cu "uitarea" lui Dumnezeu, cu inlaturarea Lui pentru a fi inlocuit cu zeitati inezistente.

Nimeni din Biserica nu considera ca soarele si luna ar fi persoane. Acesta este un aspect eronat, si nu oricum ci unul tendentios.

Reprezentarea Mantuitorului Iisus ca avand profil caucazian este universal, dar NU ESTE O PRETENTIE EXCLUSIVISTA. Exclusivista nu este nici reprezentarea universala a lui Adam si a Evei mancand mere. Prezentarea este pur stilistica. Nu exista pretentia ca fructul interzis era un mar. In sederea lor in rai cu siguranta au mancat si mere... happy

| KhludCiprian a răspuns (pentru milan9):

Vreau sa fac cateva note, critica constructiva:
- cand dai "raspunde" da click la cel ce raspunde. Daca nu, unul ca mine poate sa inteleaga ca nu raspunzi la ceea ce zic eu, sau tu in mintea ta gandesti ca ai raspuns dar nu ai primit raspuns ca ai o critica foarte avansata
- Vezi de exemplu aici: http://sprezzatura.it/......fixion.jpg sunt soarele si luna personificate?
Dar aici: http://files.abovetopsecret.com/files/img/se50491ef1.jpg
- originea cu marul este acceptata de aproape orice istoric (mai putin unul ultra-ortodox) ca e de origine greaca. Sigur "stilistica" si "cu respect"
- "Reprezentarea Mantuitorului Iisus ca avand profil caucazian este universal, dar NU ESTE O PRETENTIE EXCLUSIVISTA."

La final, caucazian, eh:
http://www.popularmechanics.com/......312-de.jpg

Respect Milan!

| milan9 a răspuns (pentru KhludCiprian):

"Nimeni din Biserica nu considera ca soarele si luna ar fi persoane."
Transformare unui aspect natural (referitoare la creatia care "surprinde" sau "participa" la suferinta Creatorului- luna care a eclipsat soarele in timpul rastignirii) in metafora vizuala e posibila dar DOAR SUB ASPECT STILISTIC. Altfel nu. Altfel devine o gafa.
Prezentarea oferita de tine este pur stilistica, si oricum FOARTE RARA (e prima data cand vad asta).

Profilul "caucazian" este universal. E luat de model atat atat catolici cat si de protestanti. http://www.popularmechanics.com/......312-de.jpg
Respect Ciprian! :)

| KhludCiprian a răspuns (pentru milan9):

Soarele si luna sunt sub aspect stilistic azi! Ma mir ca nu iei acelasi standard al iepurelui de paste. E doar un fel stilistic de a da un cadou copiilor un ou de ciocolata, alt simbol stilistic la ouale rosii, ce e un simbol al darului lui Isus.

Arta bizantina abunda cu aceste motive la finalul primului mileniu:
http://www.labyrinthdesigners.org/......lennium/2/

Deci reflectarea realitatii cu: "Nimeni din Biserica nu considera ca soarele si luna ar fi persoane. Acesta este un aspect eronat, si nu oricum ci unul tendentios. " respectiv: "Prezentarea oferita de tine este pur stilistica, si oricum FOARTE RARA (e prima data cand vad asta). " fac ultimele afirmatii (putin) gresite!

Te rog sa cauti arta bizantina in evul mediu (in special inainte de renastere, sau Galileo) si sa imi arati locuri unde soarele nu-i personalizat!

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Scopul Impartasaniei NU este doar de comemorare. A se vedea integral capitolul 6 din Evanghelia IOAN.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Transmite harul lui Dumnezeu făcea obiectul unei lucrări cu totul speciale. Imediat după Înviere (lucru care arată importanţa fundamentală a celor transmise), Mântuitorul Hristos le-a spus apostolilor:

Ioan 20, 21 :"Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi (iniţial doar pe apostoli, ulterior –pe episcopi şi preoţi). "
Ioan 20, 22 :"Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; "
Ioan 20, 23 :"Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute (taina pocăinţei şi iertării- taina Spovedaniei)."

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Transmite HARULUI era o actiune CONCRETA:
I Timotei 4, 14 - Nu fi nepăsător faţă de harul care este întru tine, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoţilor.

Până şi un vrăjitor pe nume Simon, întâlnit în Faptele Apostolilor, cunoştea cele legate de TRASMITEREA HARULUI DUHULUI SFÂNT:

Fapte 8, 17 : "Atunci îşi puneau mâinile peste ei, şi ei luau Duhul Sfânt."
"Şi Simon văzând că PRIN PUNEREA MÂINILOR APOSTOLILOR se dă Duhul Sfânt, le-a adus bani," (Fapte 8, 18)
"Zicând: Daţi-mi şi mie puterea aceasta, ca acela pe care voi pune mâinile să primească Duhul Sfânt." (Fapte 8, 19)

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Biserica este una, asta inseamna ca NU inglobeaza pe toate cele 40000 de grupari si secte.
Ea reprezintă o singura credinta/confesiune, suma anumitor PRINCIPII concrete şi inconfundabile, ea formează "un corp distinct" care nu se interpretează aleatoriu.

Acest "un corp distinct", această "realitate distinctă" putem să o numim fie credinţă, fie religie... Asta reprezintă Biserica: o formă concretă instituită de Dumnezeu, fără interpretări, fără variante, fără confuzie.


Biserica este comunitatea celor care cred în Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu, care păstrează ierarhia harică instituită de Hristos, sacramentele de transmitere a harului, care păstrează nealterate învăţăturile apostolice ale primelor comunităţi creştine...

| Holiday a răspuns (pentru milan9):

BOR-ul e doar o sleahta de impostori, manipulanti si corupti.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

- Evidenţa responsabilităţilor uriaşe pe care le au preoţii în vederea mântuirii oamenilor face ca exemplele negative din rândul lor să fie deplânse dar asta nu schimbă cu nimic lucrarea lui Dumnezeu în biserică şi aceeaşi reconfirmare de 2000 de ani a preotului ca purtător al harului divin absolut necesar mântuirii...
Avertismente in privinţa eticii, a corectitudiniii lor, au primit şi preoţii lăsaţi de Fiul lui Dumnezeu, dar asta nu L-a împiedicat pe Fiul lui Dumnezeu să întemeieze Biserica Sa: Timotei 5, 17, I Tim. 5, 19, Tim. 5, 22; I Tim. 3, 6, I Petru 5, 1-2, Fapte 20, 28, I Tim. 4, 14, Matei 18, 6, etc).

| fllu07 a răspuns (pentru milan9):

Isus i-a trimis pe TOTI continuatorii sai, nu doar pe episcopi si preoti.
dar normal tu nu faci aceasta lucrare, si bagi scuze.
cum sa mearga domnu popa pe jos, prin soare sau ploaie, sa bata la usi, si sa il respinga, sau sa il insulte, sau sa se oboseasca. feri doamne.

| fllu07 a răspuns (pentru milan9):

Dupa Dex-ul actual, dar si cele neactualizate, biserica ortordoxa este cea mai mare secta. laughing
ti-am mai zis eu: nu folosi cuvinte care nu stii ce inseamna. s-ar putea sa aiba efect de boomerang laughing
vezi exemplul cu divinatia.

si acum: heruvimii ciopliti CARE CHIAR DUMNEZEU I-A CERUT! laughing

| fllu07 a răspuns (pentru Holiday):

NOTA 10.

| milan9 a răspuns (pentru fllu07):

Cand Fiul lui Dumnezeu a intemeiat Biserica, completand astfel Revelatia divina, eliberand poporul de Legea Veche, El Nu a intemeiat o "secta", El a infiintat BISERICA!

- Cuvantul sectă vine din limba latina si înseamnă ruptură, ori dacă astăzi sunt peste 40000 de grupări, de denominaţiuni, acestea nu pot fi altceva decât,, rupturi", din moment ce la început a existat doar o singură Biserică, BISERICA, pe care Fiul lui Dumnezeu a întemeiat-o cu preţul vieţii Sale, o singură Biserică, doar Una, a cărei unicitate a fost confirmată de atâtea ori în Noul Testament: Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17. .).

| milan9 a răspuns (pentru fllu07):

Pentru transmiterea Evangheliei
Mantuitorul a lasat Biserica. Noul Testament confirmă de la început şi până la sfârşit întemeierea Bisericii şi ierarhia în Biserică (distincţia între diaconi, preoţi şi episcopi):

- NOUL TESTAMENT despre episcopi (mitropolitul este episcop, are în rândul clerului distincţia harică de episcop, diferenţa de titulatură ţinând doar de organizare):
- 1). -I Timotei 3, 2:,, Se cuvine, dar, ca episcopul să fie fără de prihană, bărbat al unei singure femei, veghetor, înţelept, cuviincios, iubitor de străini, destoinic să înveţe pe alţii."
2). -Fapte 20, 28:,, Drept aceea, luaţi aminte de voi şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câstigat-o cu însuşi sângele Său."
3). -I Timotei 3, 6: "Episcopul să nu fie de curând botezat, ca nu cumva, trufindu-se, să cadă în osânda diavolului."

- NOUL TESTAMENT despre preoţi:
1). - I Timotei 4, 14:,, Nu fi nepăsător faţă de harul care este întru tine, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoţilor."
2). -Iacov 5, 14 :,, Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn in numele Domnului."
3). -Ioan 20, 21-23:,,Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; Cărora veţi ierta păcatele se vor ierta şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute."
4). -Tit l, 5:"Pentru aceasta te-am lăsat în Creta, ca să îndreptezi cele ce mai lipsesc şi să aşezi preoţi prin cetăţi, precum ţi-am rânduit."
5). -I Petru 5, 1-2:,,Pe preoţii cei dintre voi îi rog ca unul ce sunt împreună preot şi martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei celei ce va să se descopere. Pastoriţi turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câstig urât, ci din dragoste."
6). - Timotei 5, 17:,, Preoţii, care îşi ţin bine dregătoria, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul şi cu învăţătura."
7). -I Tim.1, 14:,, Comoara cea buna ce ti s-a incredintat, pazeste-o cu ajutorul Sfântului Duh, care sălăşluieşte întru noi."
8). Şi cuvântul lui Dumnezeu creştea, şi se înmulţea foarte numărul ucenicilor în Ierusalim, încă şi mulţime de preoţi erau supuşi credinţei.
9). -Faptele Apostolilor l4.23:,,Şi hirotonindu-le preoţi in fiecare biserică, rugâdu-se cu postiri, i-au încredinţat pe ei Domnului în care crezuseră."
10). -II loan 1.1:,,Preotul, către aleasa Doamnă (Biserica) şi către fiii ei, pe care eu îi iubesc întru adevăr şi nu numai eu, ci şi toţi care au cunoscut adevărul."
11). -I Timotei 6, 20:,, O, Timotei, păzeşte comoara ce ţi s-a încredinţat, depărtându-te de vorbirile desarte şi lumeşti şi de împotrivirile ştiinţei mincinoase."
12). -Fapte 11, 30 :..."Ceea ce au şi făcut, trimiţând preoţilor prin mâna lui Barnaba şi a lui Saul."
13). -I Timotei 5, 19;,, Pâră împotriva preotului să nu primeşti, fără numai de la doi sau de la trei martori."
14). - Timotei 5, 22:,, Nu-ţi pune mâinile degrabă pe nimeni, nici nu te face părtaş la păcatele altora. Păstrează-te curat."
15). -Fapte 20.17:,,Şi trimiţând din Milet la Efes, a chemat la sine pe preoţii Bisericii."
16).-Evrei 7,24:,,Aici însă, Iisus, prin aceea că rămâne în veac, are o preoţie netrecătoare (veşnică)".

NOUL TESTAMENT despre diaconi:
1). -I Timotei 3, 10:,, Dar şi aceştia să fie mai întâi puşi la încercare, apoi, dacă se dovedesc fără prihană, să fie diaconiţi."
2). -I Timotei 3, 8-9 :,, Diaconii, de asemenea, trebuie să fie cucernici, nu vorbind în două feluri, nu dedaţi la vin mult, neagonisitori de câştig urât, păstrând taina credinţei în cuget curat."
3). -I Timotei 3, 12:,, Diaconii să fie bărbaţi ai unei singure femei, să-şi chivernisească bine casele si pe copiii lor."
4). -Faptele Apostolilor 6, 6: "Pe care i-au pus înaintea apostolilor, şi ei, rugându-se şi-au pus mâinile peste ei ( i-au hirotonit diaconi)."

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Scriptura confirmă şi existenţa "cerului" ca loc al veşniciei. El se poate referi chiar la un spaţiu, nelimitat, armonios, lipsit de monotonie, cu mult peste farmecul existenţei actúale:

- "După acestea, am auzit, în cer, ca un glas puternic de mulţime multă zicând: Aliluia! Mântuirea şi slava şi puterea sunt ale Dumnezeului nostru!" Apoc 19, 1 (SUFLETELE DIN CER pot răspunde)

- "Căci ştim că, dacă acest cort, locuinţa noastră pământească, se va strica, avem zidire de la Dumnezeu, casă nefăcută de mână, veşnică, înceruri." II Corinteni 5, 1

- "Căci de aceea şi suspinăm, în acest trup, dorind să ne îmbrăcăm cu locuinţa noastră cea din cer" II Corinteni 5, 2

- "Şi a trâmbiţat al şaptelea înger şi s-au pornit, în cer, glasuri puternice care ziceau: Împărăţia lumii a ajuns a Domnului nostru şi a Hristosului Său şi va împărăţi în vecii vecilor." Apoc 11, 15

- "Şi am auzit glas mare, în cer, zicând: Acum s-a făcut mântuirea şi puterea şi împărăţia Dumnezeului nostru şi stăpânirea Hristosului Său, căci aruncat a fost pârâşul fraţilor noştri, cel ce îi pâra pe ei înaintea Dumnezeului nostru, ziua şi noaptea." Apoc 12, 10

-"Pentru aceasta, bucuraţi-vă ceruri şi cei ce locuiţi în ele. Vai vouă, pământule şi mare, fiindcă diavolul a coborât la voi având mânie mare, căci ştie că timpul lui e scurt." Apoc 12, 12

- "Şi şi-a deschis gura sa spre hula lui Dumnezeu, ca să hulească numele Lui şi cortul Lui şi pe cei ce locuiesc în cer." 13, 6 etc..., etc.

| Holiday a răspuns (pentru fllu07):

Sincer, iarta-ma, dar nu sunt flatat de nota data de tine pentru ca aceeasi impostura o regasim si la cultul sau secta, ce o fi, din care faci tu parte.
Mai concret si ai tai vand iluzia unei posibile vieti eterne, sub un mod putin diferit, dar in esenta e aceeasi fantezie.

| fllu07 a răspuns (pentru Holiday):

Nu trebuie sa fii flatat. nu cu scopul asta te-am notat.
si e diferenta enorma intre ce invat EU din biblie, si ce invata ortodocsii.

| fllu07 a răspuns (pentru milan9):

Haha, iti joaca istoria, sau memoria feste.
exact. inseamna ruptura. ia ghici ce sa intampalt in 1.054 laughing exact.
si in 325 e.n. a luat fiinta biserica catolica dupa consililul de la niceea.
Isus a murit la 33 de ani. deci de la 33 e.n. pana la 325 e.n. este o mica mare diferenta de aproape 300 de ani. nu te mai obosi sa-mi raspunzi. istoria nu o poti schimba.

| fllu07 a răspuns (pentru milan9):

Nu are logica 1 tim 3:6 daca ar fi cum spui tu.
de ce? simplu. voi ii botezati pe toti la 6 sau 8 saptamani. atunci cum? il faceti episcop sau diacon la varsta de 5 luni? laughing

| fllu07 a răspuns (pentru milan9):

Psalmii 37:29, provebele 2:21, 22, Isaia 11:6-9, Isaia 65:21-24; Apocalipsa 21:4, 5.
apropo de apocalipsa, in cer cand o existat moarte, pentru ca Dumnezeu sa o inlature?

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

La început când nu exista nici o comunitate creştină, apostolii nu îndrăzneau să se gândească la vremuri în care toate familiile să fie creştine.

La început, când lumea nu era creştină, era normal ca iniţierea în creştinism să vizeze convingerea oamenilor maturi, botezarea lor mai întâi. Cu ei a început totul, era normal. Când apostolii vizitau o comunitate pâgână, nu începeau pur şi simplu să le boteze pruncii şi apoi să le dea bună ziua. La început au fost vizaţi părtinţii, mai apoi şi copiii- nu exista nici o interdicţie în acest sens.
(I Tim3, 6: "Episcopul să nu fie de curând botezat, ca nu cumva, trufindu-se, să cadă în osânda diavolului.")

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Dintre cele două Biserici (Ortodoxă şi Catolică) ce se suprapun peste istoria creștinismului, cea care a făcut pasul în "lateral", cea care a adus schimbări și a inovaţii (lipsite de baze biblice), este Biserica Romano-Catolică. Ea adus schimbarea și "mărul discordiei" înainte de Schisma din 1054!

Anul 1054 este anul ei oficial de "naștere", facand prima modificare fata de ceea ce a lasat Biserica apostolica.

Denumirea de "catolică" a fost introdusă în 1054, iar deosebirile (inovaţiile, schimbările) faţă de ortodocşi, le aparţin şi au fost introduse cu aproape un secol înainte de despărţire! Chiar aceste schimbări ale învăţăturilor creştine autentice, au reprezentat puncte de discuţii, tensiuni şi în final, separare!

Iată o parte dintre ele:
1.Papa a început să fie considerat locţiitorul lui Hristos pe pământ, (pretenţia de conducere sau jurisdicţie universală);
2. adaosul filioque în crez;
3. introducerea teoriei purgatoriului;
4. introducerea folosirii azimelor la taina sfintei Împărtăşanii (pâine nedospită);

În schimb, în linie directă rămasă neschimbată, (având "obsesia" păstrării neschimbate a învăţăturilor şi a interpretărilor lor pe linia în care primele comunităţi apostolice le-au păstrat) Biserica Ortodoxă a continuat fără nici o deosebire învăţăturile Bisericii primare! De ce a insistat ca esenţa de bază a ei să fie „neschimbabilitatea"? Pentru că doar aşa s-ar fi păstrat şi autoritatea acestor învăţături (provenind fidel de la Hristos şi de apostoli)!

Vechea biserică apostolică a preluat numele de "Ortodoxă" doar pentru a se deosebi de catolici, începând din 1054.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Biserica a fost infintata de Mantuitorul Hristos in timpul sederii Sale printre o oameni, si nu 300 de ani mai tarziu:

Hristos a legat însăşi mântuirea oamenilor de Biserica pe care a întemeiat-o! Există zeci şi zeci de versete în acest sens:

- " ...ca s-o înfăţişeze Sieşi, BISERICĂ slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU ZBÂRCITURĂ, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- (Efes. 5, 25-27)

- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28

- "Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată EU CU VOI SUNT (erau prezenţi doar apostolii- clerul Bisericii) în toate zilele, PÂNĂ LA SFÂRŞITUL VREMILOR. Amin." - Matei 28, 20

- „Şi EL ESTE CAPUL trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate." - Coloseni 1, 18

| fllu07 a răspuns (pentru milan9):

Las nu o mai suci ca la Ploiesti. in 1054 s-a rupt biserica ortodoxa de cea catolica.
o fi fost si unele neintelegeri privnid doctrina, dar inainte de acestea au fost banii si influenta teritoriilor care au facut ruptura.
http://www.historia.ro/......juns-acolo
nu te mai obosi, nu are rost. eventual mai baga aia cu heruvimii :))

| fllu07 a răspuns (pentru milan9):

Sigur, BOR, are obsesia sa ramana neschimbate invatatura lui Isus. de aia o mai adaugat sfanta traditie, invatatura parintilor, inchinarea la icoane, si de aia invataturile din biserica sunt fix pe dos, fata de ce invata biblia. deci asa ii, precum spui.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Icoanele sunt doar obiecte de cult.
Evreii nu se "temeau" de sutele de feluri de obiecte de cult adoptate la cererea lui Dumnezeu...
Deşi cinstirea sfinţilor sau a obiectelor de cult mai este numită uneori "închinare", aceasta nu e decât o confuzie cauzată lingvistic de polisemia termenului. Confuzie explicată probabil prin faptul că acest termen provine din latinescul lat."inclinare" – înclinare.
Ori, ştim foarte bine că NE ÎNCLINĂM în sute de moduri diferite, spre a arăta în general politeţea sau respectul, dar nu în toate aceste sute de cazuri divinizăm pe cei din faţa noastră. Astfel, nu ne divinizăm nici părinţii, nici bunicii, nici profesorii, etc…

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Nu numai Biserica, dar chiar si fiecare sectă de pe lumea asta poartă în spate o tradiţie, poartă tradiţii...

Ca un exemplu, în urma reformei protestante au rezultat pentru început atunci mai multe traditii (cu adevarat omenesti, fara legatura cu divinul):
traditia protestanta lutherana;
traditia protestanta reformata, calvina;
traditia protestanta anabaptista;
traditia protestanta anglicana;

Deci in concluzie, conteaza DE UNDE vin acele traditii: de la Martin Luther si acolitii lui, Calvin si Zwingli (eretici ai sec XVI), sau daca acele traditii sunt lucruri neschimbate de catre secte de-a lungul timpului, lucruri lasate chiar de EPISCOPII PRIMELOR SECOLE CREŞTINE!

Ceea ce in Biserica este numita Traditie nu este altceva decat un corp compact de invataturi patristice NESCHIMBATE. Atât de "neschimbate" încât atunci când în istoria Bisericii s-a schimbat un singur cuvânt, doar unul singur (filioque) din Sf. Traditie, a aparut prima schismă si prima grupare dizidentă, separată de Biserică: Catolicismul.

| Lucian_Magnus_1980 a răspuns:

Pocaiti de ce fel? Ca e o intreaga menajerie. Adventisti? Penticostali? Protestanti? Apostolii de ziua a 7-a, Martori?

Întrebări similare