| ateu123 a întrebat:

Ca ateu care este scopul vietii?

28 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Acelasi ca si la cei credinciosi.Indiferent de inclinatia religioasa.

| Esperança a răspuns (pentru darrio2007):

Un crestin adevarat are o singura prioritate in viata,Dumnezeu.
Celelalte sunt responsabilitati, necesitati, utilitati, NU prioritati!
Deci nu poti baga prioritatea crestinilor cu a ateilor!

| ateu123 explică (pentru darrio2007):

Un ateu nu are religie

| evostyle7 a răspuns:

Fiecare are un scop unic, indiferent dacă crezi sau nu în zei. Cum nici la credincioși scopul vieții nu e slăvirea lui dumnezeu, nici la atei nu e promovarea negării lui. Așa că toți avem scopuri sociale, materiale, sentimentale, etc.

| darrio2007 a răspuns (pentru Esperança):

La cele sociale + altele nu te gandesti?

| Paulla a răspuns:

Depinde de persoană. Dar cel mai practic ar fi să încerci să-ţi atingi potenţialul maxim ca individ.

| Rapplex a răspuns:

Sa faci ce-ti place, atat cat iti permite timpul.La urma urmei, suntem o specie a naturii, doar ca suntem specia care domina, cum au mai fost si altele(dinozaurii). Stiu ca e greu sa accepti ca nu esti mai presus de natura, dar asta e adevarul.

| ateu123 explică (pentru Rapplex):

Sunt de acord cu tine

| Esperança a răspuns (pentru darrio2007):

Tu nu vezi? "Celelalte sunt responsabilitati, necesitati, utilitati, etc. NU prioritati!"

| alabalaportocala2011 a răspuns:

Cât timp am fost ateu, nu mi-am pus o asemenea întrebare.

| ateu123 explică (pentru alabalaportocala2011):

Acum ce esti?

| Inferno a răspuns (pentru darrio2007):

Deci scopul vieii pentru un ateu este mantuirea?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te-a cam batut dumnezeu, nu Raymusic, ti-au sters contul.
Apropo de ce l-au sters?

| ateu123 explică (pentru anonim_4396):

Asa isi arata iubirea dumnezeul tau prin batut

| costis a răspuns:

Un psiholog german a facut o piramida a nevoilor unui individ. De jos in sus: necesitatile de baza (hrana, imbracaminte), confortul casnic, divertismentul, cultura si altele. Ce crezi ca era in varful piramidei? "Stima de sine", mai pe romaneste orgoliul. Cand le ai pe toate vrei din ce in ce mai multa apreciere de la cei din jur. In cazul tau se potriveste; din orgoliu, vrei ca toata lumea sa iti impartaseasca ideile si teoriile, trecand peste drepturile, libertatile, bucuriile celuilalt.

| ateu123 explică (pentru costis):

Nu e adevarat nu vreau sa accepta ideile mele, teorii nici nu am asa ceva vreau doar sa gandeasca liber sa ma contrazica nu sa creada ce spun eu merg pe filozifia lui buddha nu cer nimanui sa ma creada si sa cerceteze, si daca vor sa ma contrazica s-o faca cu dovezi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ateu123):

Mai am o intrebare: Cine te-a inspirat sa devii ateu?

Nimeni mereu am fost ateu de cand sunt rational

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ateu123):

Eu am fost inspirat sa devin agnostic de un om foarte inteligent, un om demn de tot respectul, el este ateu convins si crede doar in stiinta.

| Polaris a răspuns:

Să nu fie un ignorant.

Nu cred ca crede in stiinta un ateu nu crede in nimic un ateu observa un fenomen si trage concluzi pe baza de dovezi, eu nu cred in teoria evolutiei pentru ca mereu se adauga ceva nou, nimic in stiinta nu este batut in cuie, mie unu numi plac agnosticii poti fi ateu negativ (ateismul slab)

| Toluk19 a răspuns (pentru ateu123):

Si un crestin tot n-are religie!
Un crestin are credinta!

| ateu123 explică (pentru Toluk19):

Multi nu au nici una dintr ele, un ateu nu-i ipocrit recunoaste ca nu e moral cum spunteti voi oricum cum o iei o singura cale este ateismul pozitiv sau negativ, sau viata in iluzi, amagiri

| costis a răspuns (pentru ateu123):

Parca tu spuneai ca treaba e buna numai sa nu iti contrazica cineva ideile. Nu cred ca mai mult de o luna in urma. Si din cate imi amintesc erai mai mult cu evolutionismul decat cu filozofia lui Buddha.

| ateu123 explică (pentru costis):

Oricine are filozofia lui, evolutia este reala sunt dovezi adn, fosile urasc ca cineva sa ma contrazica fara dovezi dar daca aduci dovezi sunt de acord, nu sufar de sindromul ideilor fixe

| sebysebyca a răspuns:

Traieste,f...si mananca bine, ca nu stii moartea cand vine.

| doctorandus a răspuns:

Exista atei care considera ca lumea n-are niciun sens (e absurda) si atei care-si stabilesc singuri scopul vietii lor.

Întrebări similare