| EmaS a întrebat:

,, Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină, şi din cuvintele tale vei fi osândit.,, Cuvantul este o forta puternica de care dispune omul.Stiind ca la judecata vom putea fi salvati sau acuzati datorita cuvintelor noastre, credeti ca ar trebui sa ne revizuim vocabularul?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ar trebui sa-l revizuim in sensul pozitiv. Prea putini suntem constienti de puterea pe care o au cuvintele de a da viata sau moarte, ca sa folosesc niste extreme. S-a dovedit stiintific acest lucru. Experienta cu borcanele care contineau boabe de orez. Erau 3 borcane care aveau boabe de orez in ele. Timp de o anumita perioada, cercetatorul a mers zilnic la un borcan si a spus cuvinte de lauda, la al 2-lea borcan a proliferat injurii, pe al 3-lea l-a tratat cu indiferenta. La incheierea perioadei propuse pentru studiu, in "borcanul laudat" boabele de orez au incoltit, in "borcanul injurat" boabele s-au innegrit si au putrezit, in "borcanul neglijat" boabele s-au innegrit, insa nu asa tare ca si in "borcanul injurat". Alt test stiintific a fost studierea la microscop a unei molecule de apa supusa muzii clasice sau muzicii armonioase, muzicii hard-rock si vocii lui Hitler. In primul caz, molecula de apa prezenta o configuratie placuta, iar in ultimele, "un design" oribil. Nu numai cuvintele ucid ci si indiferenta, IN ANUMITE MOMENTE.

42 răspunsuri:
| adita32 a răspuns:

As vrea sa-ti raspun dar am intra intr-o polemica religioasa pe care sincer vreau sa o evit

| ZvT a răspuns:

''vom putea fi'', un singur ''i''.

| ZvT a răspuns:

Ai dat edit repede.

| Birjaru a răspuns:

Surdo-mutzii sunt cei mai fericiti, vor mosteni raiul.

| SupradozaDeViseXD a răspuns:

Nu neaparat. Depinde de vocabularul fiecaruia, si de cum priveste fiecare lucrurile. De exemplu eu cred ca vocabularul meu nu are nevoie de revizuire, poate doar de mici retusuri la unele cuvintehee hee.

| AverageIAlex a răspuns:

Eu tot cred ca esti vreun copil handicapat ce nu are ce face cu viata lui. Mori si du-te langa Dumnezeu.

| EmaS explică (pentru ZvT):

Am corectat inca de cand am citit intrebarea, pe cand a aparut raspunsul tau, era corectat deja.Nu mi-ai raspuns la intrebare.

| ZvT a răspuns:

Prefer sa traiesc fara sa ma gandesc ca o sa imi ceara cineva socoteala pentru tot ce am facut, pentru ca omul este construit genetic, sa fie tentat, sa faca ceea ce ii este interzis.

Vezi ca si tu faci greseli.

| ZvT a răspuns (pentru EmaS):

E o greseala de tehno-redactare, nu gramaticala (in cazut asta e grav).

De scris a fost si la mine, imediat dupa ce am citit intrebarea, am observat-o.

| justitiarul a răspuns:

Da.Si ar trebui sa incepi inca de acum.

| EmaS explică (pentru justitiarul):

Adica?

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Daca tu faci chestii pentru care ai putea fi judecata, e problema ta si a avocatului tau. Poate ar fi mai bine sa te supui legilor tarii in care traiesti ca sa nu fie nevoie sa fii judecata.
Oops! Te refereai la judecata aia din povestile tale biblice? Soarta!

| EmaS explică (pentru ardnaxur1961):

Avocatul meu este Domnul Isus.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns (pentru EmaS):

Cum spuneam mai devreme: esti patetica!

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns (pentru EmaS):

Și presupun că judecătorul e D-zeu. Dar grefierul cine este?

Tu esti demna de mila!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Iar jignescti. Cum nu-ti convine ceva, versi veninul.

| EmaS explică (pentru anonim_4396):

Spune-mi de ce esti partinitor, tu vezi cine a inceput?

anonim_4396

Cum ramine cu "intorsul celuilalt obraz"?

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns (pentru EmaS):

laughing Cine zice, ala e! Asa-i? Eu nu am facut altceva decat sa exprim o opinie de bun simt: atat timp cat traiesti printre oameni, te supui legilor oamenilor si esti judecat conform unor principii juridice clare. Dupa ce dai in primire si ajungi la asa-zisa "judecata de apoi", chiar nu mai are nicio importanta. Chiar crezi ca vei ajunge altceva decat hrana pentru viermi?
Si, admitand ca ala de zici tu ca te va judeca isi va pierde timpul cu tine. Nu crezi ca tot veninul asta pe care il scuipi va atarna al dracului de greu in balanta?

Este valabil doar pentru mine?

Dar unde este veninul, la mine sau la voi?

anonim_4396

Nu tu spuneai ca preferi sa intorci obrazul, decit sa jignesti?

Daca esti crestin asta nu inseamna ca trebuie sa te faci punte peste care sa treaca toti...ateii.
Bro,sa stii ca raspunsurile mele le dau cu stapanire de sine,nu scriu cum ar merita ca sa ii raspund,ca as stii eu ce sa ii scriu, dupa firea mea pamanteasca, i-ar tiuii urechile!

anonim_4396

Deci intorsul obrazului ramine doar la nivel declarativ.

Bro,eu stiu ca un barbat care se respecta, cu caracter, nu se preteaza sa intervina in cearta a doua femei!

Toate legile sunt in conformitate cu Cuvantul lui Dumnezeu.Te invata sa faci binele si nu raul. Daca eu sunt pacatoasa, atunci nu stiu cum pot sa te numesc, nu am apelative pentru tine.

anonim_4396

Gresesti. Ce v-ati face voi femeile fara noi? Certurile ar degenera si-ar iesi cu scintei.