| Sorin_Ardelean_1974 a întrebat:

Cain si-a luat femeie din„țara Nod"...De unde femeie, de unde țară?

7 răspunsuri:
| Mclaren12 a răspuns:

Buna intrebare laughing

| Holiday a răspuns:

Au uitat sa zica astia in poveste. Cain avea vreo 400 de ani cand s-a insurat, iar intre timp Eva fatase cateva sute de copii, baieti si fete, care se imprastiasera pe ici, pe colo. Deci in Tara lui Papura Voda aia, erau surori si/sau nepoate de-ale lui.
Cam asa ti-ar raspunde un credincios.
Oamenii cu capul pe umeri iti spun ca toata poveste e o tampenie si ca nici n-are importanta cu cine si-a tras-o personajul Cain.

| xerxes1 a răspuns:

Adam si Eva nu au fost primii oameni.
Elohimii doar au modificat niste umanoizi ca sa-i ajute la extractia de minereu, deoarece erau prostanaci rau.
Cain nu a avut pretentii, se vede.

| danay72 a răspuns:

Unul dintre fiii lui Adam a fost Cain, iar el s-a căsătorit cu una dintre surorile lui, o fiică a lui Adam. Geneza5:3,4.Cain nu a întâlnit-o pentru prima dată pe soţia sa în ţara în care fugise, ca şi cum ea ar fi făcut parte din altă familie. Ci acolo a avut un copil cu ea,,, a cunoscut-o,, la acest lucru se refera.Gen. 4:16, 17

| xerxes1 a răspuns (pentru danay72):

Martorii lui Jehova" se cunosc" intre ei?
Tu iti cunosti vecinii?
Cunosti Biblia?

| RAY a răspuns:

Danay72 minciuna, dupa ce la omorat pe abel, cain tia intalnit femeia care avea familie apoi adam si eva au mai facut copii

Domnul a zis lui Cain: „Unde* este fratele tău Abel?" El a răspuns: „Nu ştiu**. Sunt eu păzitorul fratelui meu?"
* Ps 9:12; ** Ioan 8:44;
10 Şi Dumnezeu a zis: „Ce ai făcut? Glasul* sângelui fratelui tău strigă din pământ la Mine.
* Evr 12:24; Apoc 6:10;
11 Acum, blestemat eşti tu, izgonit din ogorul acesta, care şi-a deschis gura ca să primească din mâna ta sângele fratelui tău!
12 Când vei lucra pământul, să nu-ţi mai dea bogăţia lui. Pribeag şi fugar să fii pe pământ."
13 Cain a zis Domnului: „Pedeapsa mea e prea mare ca s-o pot suferi.
14 Iată că Tu* mă izgoneşti azi de pe faţa pământului; eu va trebui să mă ascund de Faţa** Ta şi să fiu pribeag şi fugar pe pământ, şi oricine† mă va găsi mă va omorî."
* Iov 15:20-24; Iov 15:11; Iov 15:9; ** Ps 51:11; † Gen 9:6; Num 35:19; Num 35:21; Num 35:27;
15 Domnul i-a zis: „Nicidecum, ci, dacă va omorî cineva pe Cain, Cain să fie răzbunat de şapte* ori." Şi Domnul a hotărât** un semn pentru Cain, ca oricine îl va găsi să nu-l omoare.
* Ps 79:12; ** Ezec 9:4; Ezec 9:6;
16 Apoi, Cain a ieşit* din Faţa Domnului şi a locuit în ţara Nod2, la răsărit de Eden.
* 2 Imp 13:23; 2 Imp 24:20; Ier 23:39; Ier 52:3;
Cain şi urmaşii lui
17 Cain s-a împreunat cu nevastă-sa; ea a rămas însărcinată şi a născut pe Enoh. El a început apoi să zidească o cetate şi a pus* acestei cetăţi numele fiului său Enoh.
* Ps 49:11;
18 Enoh a fost tatăl lui Irad; Irad a fost tatăl lui Mehuiael; Mehuiael a fost tatăl lui Metuşael şi Metuşael a fost tatăl lui Lameh.
19 Lameh şi-a luat două neveste: numele uneia era Ada şi numele celeilalte era Ţila.
20 Ada a născut pe Iabal: el a fost tatăl celor ce locuiesc în corturi şi păzesc vitele.
21 Numele fratelui său era Iubal: el a fost tatăl* tuturor celor ce cântă cu alăuta şi cu cavalul.
* Rom 4:11; Rom 4:12;
22 Ţila, de partea ei, a născut şi ea pe Tubal-Cain, făuritorul tuturor uneltelor de aramă şi de fier. Sora lui Tubal-Cain era Naama.
23 Lameh a zis nevestelor sale: „Ada şi Ţila, ascultaţi glasul meu! Nevestele lui Lameh, ascultaţi cuvântul meu! Am omorât un om pentru rana mea Şi un tânăr pentru vânătăile mele.
24 Cain* va fi răzbunat de şapte ori, Iar Lameh, de şaptezeci de ori câte şapte."
* Gen 4:15;
Naşterea lui Set
25 Adam s-a împreunat iarăşi cu nevastă-sa; ea a născut un fiu şi i-a* pus numele Set3; „căci", a zis ea, „Dumnezeu mi-a dat o altă sămânţă în locul lui Abel, pe care l-a ucis Cain".
* Gen 5:3;
26 Lui Set i s-a născut* şi lui un fiu şi i-a pus numele Enos. Atunci au început oamenii să cheme** Numele Domnului.

La vârsta de o sută treizeci de ani, Adam a născut un fiu după chipul şi asemănarea lui şi i-a pus* numele Set.
* Gen 4:25;
4 După naşterea lui Set, Adam* a trăit opt sute de ani şi a născut** fii şi fiice.
* 1 Cron 1:1; ** Gen 1:28;
5 Toate zilele pe care le-a trăit Adam au fost de nouă sute treizeci de ani, apoi* a murit.
* Gen 3:19; Evr 9:27;
6 La vârsta de o sută cinci ani, Set a născut* pe Enos.

| Mayhem666 a răspuns:

''Si-a luat''?
Mai nou femeile sunt obiecte?