Eoarte buna intrebarea!
Un crestin nu isi ajuta fratii deoarece toti fratii din biserica lui au acelasi nivel de viata. Asa scrie si asa se face! Iar celor care cred ca sunt crestini le scriu niste citate :
"Căci cine te deosebeşte pe tine? Şi ce ai, pe care să nu-l fi primit? Iar dacă l-ai primit, de ce te făleşti, ca şi cum nu l-ai fi primit?"
(Epistola catre Corinteni a Sf. Apostol Pavel – 4/7)
"Datori suntem noi cei tari să purtăm slăbiciunile celor neputincioşi şi să nu căutăm plăcerea noastră."
(Epistola catre Romani a Sf. Apostol Pavel – 15/1)
"Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi aşa veţi împlini legea lui Hristos."
(Epistola catre Galateni a Sf. Apostol Pavel – 6/2)
Asta o crezi tu ca fratii din biserica sunt fratii lui Isus. Eu ma refeream la oamenii sarmani de pe strazi, din spitale, aziluri, camine.
Un crestin nu poate avea grija de toata lumea, de acest lucru se ocupa institutiile statului. Eu am spus "fratii" deoarece asta sunt crestinii intre ei, sunt frati din punct de vedere spiritual si traiesc impreuna asa cum traiesc fratii si surorile intr-o familie. Daca nici intr-o biserica nu se intampla asta nu inseamna ca Evanghelia nu e buna, inseamna ca bisericile sunt organizate gresit.
A da de pomana cuiva un leu sau o mie este egal cu zero, pentru ca dupa ce ii consuma ramane tot sarac. Daca insa ii creiezi posibilitatea sa-si castige singur existenta sau daca nu e capabil sa munceasca sa poti sa ii asiguri tu cele necesare pe toata perioada vietii, ai facut o fapta buna, normala pentru un crestin.
Daca e cum spui tu inseamna ca mai putin de 0, 1 la suta dintre crestini au facut vreodata o fapta buna. Daca spui ca credinta fara fapte este moarta, ce fapte bune ai facut tu in viata ta? Sa dai din gura nu e vreo fapta buna.
De ce te interesează așa mult ce face altul'? De ce judeci pe alții? Fă tu și nu te lăuda cu ce faci.
Crestinii sunt modesti, deci nu se lauda cu faptele pe care le fac. A spune ca a ajutat pe cineva inseamna a se mandri ca ai facut ceva bun, iar mandria este opusul modestiei si este iubita de satana nu de crestini
Nu o mai da cotita atat, recunoaste ca nu fac fapte bune si gata.
Nu cred ca e ceva fain sa dam bani la cersetori.Dar cand un crestin se intampla sa faca ceva bun, de cele mai multe ori o face cu gandul ca-l vede nenea si-l ajuta.https://imgur.com/a/DvOpYVo
Eu nu o dau cotita niciodata, spun ce stiu
" Luaţi aminte ca faptele dreptăţii voastre să nu le faceţi înaintea oamenilor ca să fiţi văzuţi de ei; altfel nu veţi avea plată de la Tatăl vostru Cel din ceruri".
(Sfânta Evanghelie după Matei – 6/1)
"Tu însă, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta, Ca milostenia ta să fie într-ascuns şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie."
(Sfânta Evanghelie după Matei – 6/3, 4)
Nu am vazut pe nimeni sa se dea mare crestin, mai ales mantuit. Fiecare ajuta dupa posibilitatile pe care le are.
mentholinks întreabă:
anonim_4396 întreabă:
frato întreabă: