Asa o sa te saturi dupa un timp de raspunsurile de genul, ca o sa le raspunzi la misto doar , si scurt, categoria asta e prea amuzanta s-o parasesti usor.
Daca tu nu crezi in D-zeu asta nu inseamna ca nu exista... Lasa-i pe cei ce cred sa creada iar tu daca nu crezi nu te mai macina atat pe tema asta, chiar de s-ar arata in fata ta sau ar face o minune tot n-ai crede...
Neo, esti chiar tu?
Nu ma macina ca "D-zeu" exista sau nu, ci doar de standardul de evidenta ce il astepti. Daca iei o pastila si te vindeci sunt convins ca multi credinciosi vor spune ca "D-zeu m-a vindecat", nu?
Dar totusi de unde alegi ca "D-zeu" a facut acel "miracol" si doar nu e o explicatie ce pur si simplu n-a fost explorata.
Te-ai gandit la "miracolul" curcubeului? Ce il picteaza zeul Iahve conform Genezei? Sau cum Iahve filtreaza picaturile norilor ca intr-o sita?
Astea tot in seama lui Iehova erau puse conform Bibliei dar azi cred ca nici una din pozitii nu le tii (nu-i asa!?), deci de ce nu ai face si pentru restul pozitiilor?
Chiar atat de rau doare sa vezi cum altii cred iar tu nu? O sa doara mai rau când vei muri, dar atunci va fi prea tarziu... Pana atunci stai in banca ta si nu te mai complica cu cei ce cred!
Drag crestin ce cred ca nu intelegi, nu ma doare ca nu cred, nu m-ar durea nici daca eu cred.
Incerc sa fiu rational si intrebarea mea are aceasta calitate.
Daca tu crezi ca nu e o pozitie buna, nu e nici o problema pentru mine, totusi: te-ai gandit cum ar suna o amenintare a unui musulman pentru tine? Sau a unui hindus?
Gandeste-te ca amenintarile ca ma va durea dupa ce voi muri suna "infricosatoare" daca intelegi ce zic. Ca sa iti simplific discutia (daca tu crezi ca mesajul tau aduce "indoiala" in inima mea): Neg Duhul Sfant (sau Fantoma Sfanta).
Nu traiesc cu mituri, si amenintarea ca o sa ma bata Mos Craciun ca n-am fost cuminte merge pentru copii, dar am crescut in inteligenta intre timp, tu nu?
Daca esti asa inteligent cum zici nu ai mai pune astfel de intrebari, nici nu ai mai da importanta daca ai fi atat de sigur ca D-zeu nu exista, DAR undeva in tine exista acel DACĂ...
Iar cu inteligenta, când e vorba de credinta NU SUNT iar ce ti-am zis inainte nu e o amenintare e un adevar!
Nici nu e nevoie de virusuri, organismul distruge celule canceroase zilnic, doar unul slabit sau hartuit des nu se mai apara, din neputinta sau nechef (asa as face eu daca as fi organismul cuiva nesimtit). Majoritatea oamenilor nici nu stiu ce e cancerul, cum ai putea crede ca nu dumnezeu l-a vindecat? Culmea e ca nu el l-a dat, ci pacatele sunt de vina, sau alimentatia, "ca tot zic aia la tv", printre care si carnea, mai ales daca e consumata in zilele de post, deci organismul de imbolnaveste singur, iar pentru vindecare ii trebuie ajutor, http://i.imgur.com/GgrL30C.jpg dooh.
"Daca esti asa inteligent cum zici nu ai mai pune astfel de intrebari... "
Daca ai fi cat de cat inteligent, nu ai rapunde la o intrebare: "care e explicatia cea mai rezonabila pentru cancer?" cu: "Dumnezeu exista".
La final: "ce ti-am zis inainte nu e o amenintare e un adevar!"
Este o vorba in America: "ce fumezi?" cand cineva face o afirmatie fara nici o baza.
De cate ori te-ai gandit ca daca un zeu exista, acela nu e Iehova. Omenirea a construit aproximativ 1000 de zei. Deci daca ai nimeri corect, probabil ar fi prin sansa. Daca zeul tau ce il promovezi e Iahve, deocamdata bunul simt ma face sa zic cel putin ca nu poate sa aiba calitatile ce probabil spui ca le are. Deci daca am pleca ca sunt 1000 de zei, unul din iei e Iehova, Iehova ar fi intre primii taiati de pe acea lista.
Sunt pastafarian, te rog sa te informezi, e cel putin o credinta a bunului simt! Are dovezi ale existentei sale mai abundente decat crezi, are o evanghelie cu vesti mai bune de umanitate decat te astepti, ce nu are nici un sacrificiu uman in ea; biserica are o contributie mai buna pentru umanitate decat multe miscari crestine.
http://www.venganza.org/2014/03/kiva-2-million/
Iti recomand sa te rogi sincer la Monstrul de Spaghetti Zburator si poate apendicele sau iti va aduce inapoi adevarata umanitate.
Ai dreptate! Imi pare a singurul fel sub care o "discutie" are loc aici e sa ridiculizezi cate putin cei ce pun astfel de probleme.
PS. Si poza cu "Aleluia" este foarte inteligenta!
Pentru ca o vindecare sa fie certificata de Biserica drept miraculoasa, este nevoie de indeplinirea unor criterii, precum:
-sa fie vorba de o boala incurabila potrivit stadiului actual al stiintei.
-vindecarea sa aiba loc instantaneu sau intr-un timp foarte scurt
-sa nu existe o explicatie in ordine naturala.
In cazul citat, despre care, deocamdata, nu avem un studiu stiintific publicat (dar vom avea), vindecarea, daca s-a produs, este in ordine naturala. Nu este, asadar, vorba de un miracol.
In cazul in care oamenii vindecati nu au suficienta dorinta de a documenta vindecarea, Biserica nu poate certifica miracolul, ci, cel mult, da un "non constat de supernaturalitate" (adica: "nu constatam caracter supranatural", din insuficienta probelor).
Intr-adevar azi Dumnezeu nu face vindecari si nu e nici partinitor, pe unii sa ii vindece si pe ati nu.
Sa zicem ca d-zeu ar vindeca acel cancer. Intrebarea e de ce tot el l-a si imbolnavit pe acel om in primul rand. De ce cand se intampla ceva rau, niciodata nu dam vina pe d-zeu pentru acel rau? Dar cand se intampla ceva bun, cu totii sarim sa-i multumim domnului. Suntem penibili.
Asta cu vindecarile "miraculoase" e clara. Oamenii sunt ignoranti, nu cunosc nimic despre acele boli. Stiu doar atat ca sunt fatale, pentru ca a auzit de atatia si atatia oameni care au murit de cancer. Majoritatea mor, dar sunt cativa putini care scapa, iar aceia imediat considera ca a fost un miracol. Oamenii sunt foarte vulnerabili in fata norocului. Pur si simplu nu vor sa accepte ca au avut un mare noroc, si ca asa s-a nimerit ca ei sa fie printre cei cativa care scapa cu bine dintr-o asemenea situatie. Ei vor sa creada ca cineva ii iubeste si i-a ajutat. Se simt mai speciali asa. De cate ori nu auzim expresia: "Cineva acolo sus ma iubeste." E acea dorinta de a ne simti deosebiti, "alesii" cuiva important. In acest, chiar ai presupusului creator al intregului Univers.
Daca ar exista vindecari miraculoase, ele ar fi evidente, si ar fi constatate de medici. De ce nu vedem un membru amputat sa creasca la loc, de exemplu? Asa ceva chiar ca ar fi vizibil, si cu totii si-ar da seama ca nu poate fi decat un miracol, pentru ca asa ceva nu s-a mai intamplat niciodata, si e complet impotriva "legilor" dupa care functioneaza organismul uman.
Jay1 întreabă:
kaynmaincallme întreabă: