Avatonul este legea care interzice femeilor a intra in Sfantul Munte Athos. "Avaton" inseamna "neumblat", prin acest cuvant facandu-se referire la interdictia femeilor de "a umbla" pe pamantul Sfantului Munte Athos. Avatonul este actul care a permis locului sa ramana pana astazi unul sihastresc si monahal, singurul de acest gen din intreaga lume. Avatonul este un fel de granita naturala a Sfantului Munte.
Evident avaton nu este doar acolo, avaton este si la Manastirea Frasinei de exemplu, dar daca se va ridica avatonul la Athos in cele din urma, la fel se va intampla si in celelalte locuri care au aceeasi lege.
M-ai linistit.gata.ma musulmanesc fiindca de tiganit, a avut grija evropa si seilalti din lume; tati ne stiu de tigani.dar in sensul rau.
Dorinta tot mai acerba a lumii de a indepartarea avatonul de la Muntele Athos nu face decat sa confirme profetia.
Poate-s mai putin sensibil, dar pe mine nu prea ma smintesc daca-s rujate sau fardate.
Cred ca e mau grava problema divorturilor. Si ce o fi cauzand-o.
Si a avorturilor costis.dar cand intervii acolo unde a creat domnul inseamna ca nu esti multumit si te ridici mai presus de el, corectand ce a facut el bine.sincer,prefer sa vad o fata asa cum e si nicidecum boita peste tot iar cand se sterge, ti-e frica sa innoptezi cu ea intro casa.
Eu daca ma imbrac in pantaloni scurti vara, nu o fac pentru a atrage oamenii de pe strada, ci o fac pentru ca e cald. Daca ma machiez o fac pentru a-mi ascunde imperfectiunile nu pentru a-i face pe barbati sa aiba vise erotice cu mine in metrou. S-a produs o exagerare cu imbracamintea la femei. In trecut purtau numai rochii, dar lumea a evoluat. Daca o femeie se imbraca in pantaloni nu trebuie sa fie trimisa in iad pentru asta, e o porcarie. Totul se numeste evolutie si emancipare.
A-ti schimbat frumos legea Domnului, punand in locul ei obiceiurile voastre pamantesti.mai ales in materie de sex in toate gaurile, s-au emancipat femeile considerand normal asta, fiindca este scris in biblie; voor deveni robii proptiilor pofte carnale si ale desfraului.nu poti spune ca nu e asa fiindca ai fi crestina in cazul asta, deoarece pentru femeia crestina, trupul este templul duhului sfant.fa evoluat-o si emancipat-o.se pare ca evoluarea voastra nu mai are limite,facand sex in vazul lumii pe plaje,in public, si oriunde, doar fiindca santeti emancipate.iar in vremurile din urma, nu se vor mai deosebi, femeile de barbati din pricina nerusinatei imbracaminti.auzit-ai de fimeia cu barba? care a castigat eurovizionul? stii cate fane barboase are? si impantalonate? tu te imbraci in pantaloni scurti? unele nu se mai imbraca.sant mult mai emancipate decat tine.si mai perfecte evident, de vreme ce incarca cu pomezi, iruri si vopsele.ai curaj sa te asezi, langa sotia si fiica mea nemachiate? as avea ce vedea.prietenul ori iubitul tau va vedea doar ambalajul vopsit.he-he.ori hoitul de deasupra.dar inauntru ce va vedea? o fiinta nemultumita de ea insasi?