Pai trebuie sa deschideti si voi ochii la un moment dat. Tu prin afirmatiile tale imi demonstrezi psihologia tipica a omui modern (si cu precadere a crestinului modern) care are nevoie sa i se zica minciuni pentru a-si asigura "linistea sufleteasca" si pentru a-si confirma credintele oarbe.
"dar nu accept nici ca cineva sa incerce sa ma convinga sa imi schimb crezul."
Asta se cheama *ignoranta*, fara suparare. De ce sa nu te documentezi mai bine ca sa te convingi ca ai un crez gresit? Este o chestiune de principiu si orgoliu sau o chestiune de frica de o posibila pedeapsa? Eu doar te sfatuiesc sa arunci un ochi si "in cealalta parte".
Da, am auzit și eu de fatala "OUG 31/2002".
În primul rând Constituția, conform articolului 30 (1) din Titlul II îmi garantează totală libertate de exprimare a gândurilor, a ideilor etc. iar dat fiind faptul că, Constituția reprezintă "lege fundamentală" atunci ea ar trebui să fie superioară și primară oricărei ordonanțe de urgență.
În al doilea rând, arată-mi tu unde scrie în regulament că site-ul TPU este un site public astfel încât să se supună OUG 31/2002. Dacă site-ul TPU nu este un site public, atunci eu nu sunt obligat să respect pe acest site "OUG 31/2002" pentru că acest site nu este cuprins în acea "lege".
Eu înțeleg că voi vreți să respectați legea, dar în același timp voi ar trebui să îmbrățișați și să promovați adevărul și dreptatea, nu să vă supuneți unor așa zise "legi" luate de unii oameni doar pentru a-i reduce la tăcere pe cei care au posibilitatea să se afirme cu privire la existența sau falsitatea unui eveniment istoric.
Daca tot invoci constitutia, atunci citeste si punctul 7 de la articolul amintit de tine: 30. Libertatea de expresie nu iti permite sa spui chiar orice, pentru ca atunci nu ar mai exista procese de calomnie. Nu trebuie sa scrie in Piata Unirii din Bucuresti ca e spatiu public ca sa stii ca e spatiu public. Faptul ca postezi pe un forum unde oricine iti poate citi opinia iti confirma faptul ca opinia ta e publica. Si nu trebuie sa ma convingi pe mine ca ai dreptate, ci eventual procuratura. Legat de adevarul istoric, asta nu il stabileste orice praslea pe internet. Am peste 2 decenii de activitate pe documente istorice primare si inca nu am gasit o sursa credibila ca Holocaustul a fost inventat. Dimpotriva, sunt infinite dovezi care afirma contrariul. Doar ca expertii conspirationisti nu prea pun piciorul prin arhive.
Vezi ca încalci articolul 7 din "OUG 31/2002" pentru că aprobi Holocaustul.
Oricum, să-mi arați ți mie dacă poți ce surse negaționiste ai consultat tu încât sa te facă să crezi ca sunt eronate, chiar sunt curios dacă ai cautat ceva de genul în primul rând sau dacă doar ai așteptat sa vina sursele la tine.
Nu ai inteles articolul de lege. Una e sa aprobi Holocaustul, alta e sa aprobi existenta lui. Legat de surse, eu vorbesc de surse primare - documente de arhiva din deceniul 5. Nu exista surse negationiste primare, doar infinite surse confirmative.
Nu înțeleg ce rost are să răstălmăcești articolul ăla. Ori că te referi la Holocaust, ori că te referi la existența lui, te referi la același lucru, și anume presupusele persecuții ale evreilor din secolul trecut. Sensul primar al termenului de "Holocaust" se referă la cel inventat de evrei care se presupune că a avut loc în Europa în secolul trecut iar sensul secundar se referă la termenul generalizat de "genocid". Nu cred că trebuie să-ți clarific la ce "Holocaust" ne referim.
Și normal că nu există surse negaționiste primare pentru că anumiți oameni nu au permis circularea lor, ci doar a dovezilor artificiale fabricate de ei. Eu nu știu în ce lume trăiești tu, dar eu trăiesc într-o lume unde minciunile sioniste sunt ridicate la rang de evenimente istorice. Te sfătuiesc să-ți faci timp liber și să cercetezi subiectul, eventual să vezi un documentar sau să citești o carte despre decât de "adevărat" este holocaustul din Europa din secolul trecut și să nu te lași păcălit de "versiunile oficiale" și mărturiile ambigue ale presupușilor "martori". Mulți dintre ei au fost deja identificați drept mincinoși (Joseph Hirt sau Dario Gabbai de exemplu). Am găsit cărți scrise de evrei (Norman Finkelstein de exemplu) despre negarea Holocaustului, iar faptul că un evreu neagă persecuțiile evreilor zice multe.
În fine, din nou îți cer să-mi arăți sursele alea care nu erau suficient de credibile pentru tine.
Domnule exeget, articolul ala e clar, singurul care il rastalmaceste copilareste esti tu. E interzisa si NEGAREA Holocaustului (sa afirmi ca n-a existat) si APROBAREA lui (sa fii de acord cu ce s-a intamplat). Eu nici nu il neg, nici nu il aprob.
Tu traiesti intr-o lume paralela, in care educatia superficiala si tupeul alimenteaza convingerilor celor mai neavizati ca au descoperit mari adevaruri. Eu sunt ca un veterinar in cabinetul caruia intra un trecator si ii susoteste: Tu stii ca nu exista iepuri? Eu ii raspund: cum sa nu fie, ca doar am consultat mii de iepuri in ultimii ani. Iar el: lasa asta, iti eu dau 2-3 articole care neaga existenta lor.
Discutia s-a prelungit inutil, ce voiam sa stiu era daca esti constient de implicatiile legii. E treaba si responsabilitatea ta ce afirmi in continuare, nu imi revine mie sa iti schimb opiniile.
Mă stimate erudit, tu n-ai aruncat niciodată un ochi asupra unei surse negaționiste serioase dar ești așa de serios pe tine încât mă faci să râd.
"Eu nici nu il neg, nici nu il aprob. "
Tu cât de idiot mă crezi? Ai zis clar mai sus că nu ai găsit nicio sursă credibilă care să ateste falsitatea acestui eveniment deci se deduce clar că tu în momentul de față îl aprobi ca eveniment istoric veridic. Și având în vedere că nu-mi cunoști identitatea nu ai dreptul să-mi vorbești de sus, "prâslea". Poți să ai tu și 50 de ani vechime în documente istorice, este fix degeaba dacă ești victima mass-mediei. Ai dreptate, trăiesc într-o lume paralelă pentru că eu, spre deosebire de tine, prefer să aprofundez adevărul și nu să nu trăiesc cu minciuna toată viața doar pentru că "lasă că n-o să-mi trebuiască la nimic".
Discuția asta a fost de la început inutilă dar îți mulțumesc că ai încercat să mă "luminezi".
Nu incerc sa te luminez, doar iti spuneam ce scrie legea, inainte sa te reclam adminilor si politiei. Nu ma chinui sa schimb parerile oricarui ageamiu, ti-am scris si mai sus, e treaba ta ce crezi. La fel cum e treaba mea ce cred. Si cand am vazut cu ochii mei mii de "iepuri", nu dau doua paralele pe cateva opinii teoretice ca "iepurii" nu exista. Nu are legatura cu mass-media, are stricta legatura cu ce imi vinzi. Nu vreau sa iti vad marfa.
Cu ce drept sa ma reclami adminilor si politiei? In discutia asta esti la fel de vinovat ca si mine, ca sa nu mai zic ca subiectul nu te-a vizat pe tine.
Infractiunea de ''aprobare'' a Holocaustului consta in propagarea acelor idei, sa aprobi ca a existat nu e o infractiune.
Ai respect si pentru mine? Ti-am spus deja ca nu vreau sa fac topic din intrebarea asta. Am pus-o doar cu scopul de a ma informa, nu de a asculta discutii absurde. Te invit sa continui polemica in privat.
Ce legatura are Holocaustul cu ceea ce am intrebat eu? Aveti putin respect si pentru mine si continuati discutia asta absurda in privat.
Cu tot respectul, eu unul dadusem inapoi de la "discutie", ba chiar am sters mesajul care a cauzat litigiul, dar nu puteam sa stau sa ma uit la un individ care vine de nicaieri si arunca acuzatii nefondate de parca l-as fi ofensat pe el.
V-am atentionat pe amandoi. Nu-mi place cand cineva discuta la o intrebare de a mea si, mai cu seama, urasc cand discutia degenereaza intr-o cearta. Nici eu nu sunt genul, si eu ma las prada, de obicei, furiei sau dorintei de a arata celuilalt ca il pot combate, insa, ca tot suntem la categoria "Religie", hai sa ne iubim mai mult unii pe altii si sa incercam sa discutam, cand este cazul (si cand cel care a pus intrebarea permite), civilizat si prieteneste. Aceeasi problema vad si cand se vorbeste despre politica. Atat de inversunati sunt unii de ar fi in stare sa iti dea si un pumn daca te-ar vedea.
Dacă nu ma insel Luca spune ca in 6, iarMarcu in 4, cel putin asa reiese contextul relatari.
Isus a spus ca prietenii lui cunosc adevarul despre el, asa ca cei care doresc sa se bucure de adevarata viata, trebuie sa cunoasca adevarul.Asadar, Isus a avut o viata preumana in cer, alaturi de tatal sau, iar la vermea hotarata de Dumnezeu, a fost trimis jos pe pamant pentru a se naste ca om perfect si pentru a rascumpara omenirea din pacat si din moarte Asadar s-a nascut in anul 2 i.e.n, adica in anul 1 el avea deja un an, la inceputul lunii octombrie.Nici decum nu s-a nascut in decembrie in perioada saturnaliilor pagane. Daca doresti mai vorbim.