| ACboxeur a întrebat:

Cand se va termina subiectul "DUMNEZEU"? Nici un filozof nu a ucis un preot! Dar stiti cati preoti au ucis filozofi? repede ca dau fundawinking

23 răspunsuri:
| martzian a răspuns:

Nu e vorba de preoti. E vorba de tine si de sufletul tau. La judecata doar despre asta vei fi intrebat.

Biblia spune ca Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta, si porunceste acum tututor oamenilor, de pretutindeni, sa se pocaiasca.

| martzian a răspuns:

PS: Dumnezeu nu este un subiect. Fara El nici nu ai avea subiecte, pentru ca nu ai exista.

| AnonimDeOcazie a răspuns:

Numărul e prea mare şi prea greu de estimat.

| danay72 a răspuns:

Asa este cum spui, dar sa stii ca Dumnezeu nu are nici o legatura cu preotii, de fapt in Biblie ei sunt condamnati de Isus.Matei23:23-39

| EmaS a răspuns:

Atunci cand se va termina si aceasta lume.Si cei care L-au slujit pe Dumnezeu vor fi cu El in vesnicii, iar cei care nu L-au primit ca Domn si mantuitor vor merge in iad.

| SentimentalConsil a răspuns:

Dumnezeu nu se va termina in veci vecilor si nici aceasta lumea nu are sfarsit, totul este intr-o transformare continua, fiecare avem sfarsit si inceput, deoarece asa ne este scris.
"Eu sunt Alfa şi Omega, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Atotţiitorul."

| morningstar a răspuns:

Tu traiesti dintotdeauna ca sa afirmi ca niciun preot nu a ucis un filozof? Uita-te numai in ziua de azi cati preoti isi fac de cap in biserici, in familiile lor si nu numai.

| iamy a răspuns (pentru morningstar):

Vezi de asta relatia cu Dumnezeu e personala iar mantuirea la fel. Preotii de care vorbiti voi aici au de mult un alt dumnezeu(banii si puterea).

| morningstar a răspuns (pentru iamy):

Eu cred ca generalizezi. Nu ai cunoscut toti preotii ca sa poti afirma asta. Preotii care au chemarea din partea lui Dumnezeu ( cand spun 'preoti, ma refer la orice lider religios, pastor, etc) au un rol pe care Dumnezeu l-a stabilit pentru ei. Nu sunt intermediari intre noi si Dumnezeu, dar sunt asezati intr-un loc anume pentru a ne invata din Cuvantul lui Dumnezeu, pentru ca biserica sa aiba un oarecare echilibru. Acuma bineinteles ca nu toti preotii sunt chemati sa faca asta sau ca nu toti Il slujesc pe Dumnezeu asa cum El cere. Dar de asta, ei vor da socoteala intr-o zi.

| iKronstadt a răspuns:

Nu se va termina, atâta timp cât prostia va fi ridicată la rang de virtutewinking

| doctorandus a răspuns:

Lenin a trimis destui preoti in lagarele de concentrare. Unii din ei acolo au si murit.

| iamy a răspuns (pentru morningstar):

Bineinteles ca generalizez! Vorbeam de preotii ce au tendinta de a ucide ''filozofii'' ca doar asta e subiectul nu?

| iamy a răspuns (pentru doctorandus):

Dar de cand a ajuns si Lenin filozof?

| doctorandus a răspuns (pentru iamy):

Ce intrebare pusa sa te afli-n treaba! De filosofie politica ai auzit? Vezi http://www.marxists.org/archive/lenin/works/sw/index.htm

Filosofia impusa de Lenin a dus la excluderea din Facultatea de Filosofie a Universitatii din Bucuresti a unui student care a indraznit sa-l citeasca pe Kant. Asta arata influenta pe care a avut-o filosofia leninista pe aproape jumatate de glob.

| iamy a răspuns (pentru doctorandus):

:)) si eu am multe filozofii asta inseamna ca sunt filozof? Confunzi lucrurile.
http://www.marxists.org/romana/lenin/bio/tabel-cronologic.htm

FILOZÓF, -OÁFĂ, filozofi, -oafe, s.m. și f. 1. Persoană care se ocupă cu filozofia, care studiază și prelucrează problemele fundamentale ale filozofiei, care are o concepție proprie în domeniul filozofiei; gânditor. 2. (Pop.) Om învățat, priceput în toate; spec. astrolog. 3. Persoană care are o atitudine înțeleaptă față de viață. [Var.: filosóf, -oáfă s.m. și f.] - Din ngr. philósophos, fr. philosophe

| doctorandus a răspuns (pentru iamy):

Nu, tu nu esti filosof, ci te tii de sofisme. Citat de pe URL-ul dat de tine:

1908 februarie

Începe să lucreze la o carte de critică a filozofiei idealiste contemporane.

1909 noiembrie

Apare „Materialism şi empirocriticism" - principala sa operă filozofică - în care apără şi dezvoltă materialismul dialectic şi materialismul istoric.

| iamy a răspuns (pentru doctorandus):

Da, si badea Gheorhe ciobanul este filozof! Acum am inteles...tot imi explica mie de filozofia branzei si eu nu intelegeam.

| doctorandus a răspuns (pentru iamy):

Cartea lui din 1909 este o carte de filosofie celebra. Asa ca cioban sau neocioban esti dumneata, nu Lenin. Daca nu esti de acord cu ideile lui Lenin, asta nu inseamna ca nu a fost filosof. Nici eu nu sunt de acord cu el, dar e un filosof celebru.

"Lenin was a prolific political theoretician and philosopher who wrote about the practical aspects of carrying out a proletarian revolution;" citat de pe http://en.wikipedia.org/wiki/Lenin#Writings

Maine-poimaine te pomenesti cu neociobani ca dumneata, care afirma ca nici Burke, nici Locke n-au fost filosofi.

| iamy a răspuns (pentru doctorandus):

Auzi eu nu am zis de Lenin ca e cioban si nici de tine cu toate ca te dovedesti a fi unul! Si Ceausescu a avut o filozofie politica si Hitler si multi altii si asta nu face din ei mari filozofi.
Nici eu nu sunt mare filizof ca sustin o idee, cum de altfel nici tu nu esti cioban ca nu esti de acord cu ideea mea.
Lenin a fost un comunist ce a extins filozofia (doctrina politica a lui Marx)

| doctorandus a răspuns (pentru iamy):

Lenin a fost un ganditor original, iar principala acuzatie care se poate formula impotriva lui Lenin este ca l-a rastalmacit pe Marx incat Marx nu s-ar fi recunoscut in ideile marxist-leniniste (daca le-ar fi cunoscut).

Dupa cum marturisea Lenin, Marx nu a oferit nici macar o sugestie despre organizarea economiei socialiste.

| iamy a răspuns (pentru doctorandus):

Reciteste link-ul ce l-ai trimis.Acolo scrie clar ca a dezvoltat si extins filozofia lui Marx.Nu mi se pare original.

| doctorandus a răspuns (pentru iamy):

Ca a fost sau s-a pretins marxist nu incape indoiala. Originalitatea nu se bazeaza pe neant, ci pe cunoasterea deja existenta. El s-a considerat drept cineva care face parte din evolutia istorica a filosofiei marxiste, corectand ce era gresit, aplicand-o la conditii in care creatorii ei gandeau ca nu se poate aplica, adaugand la ea teze care nu le-ar fi trecut prin cap lui Marx si lui Engels chiar de-ar fi trait pe vremea lui Lenin.

Opera lui Lenin a fost cenzurata la ordinul lui Stalin, deoarece Stalin nu dorea sa fie contrazis de operele complete ale lui Lenin si nu dorea sa-l prezinte pe Lenin ca pe un ganditor failibil.

Diferenta dintre filosofia lui Marx si marxism-leninism reiese din marxismul occidental, care ofera o interpretare complet diferita a marxismului decat cea oferita de Lenin.

| iamy a răspuns (pentru doctorandus):

Ok.O lasam cum vrei tu. Oricum politica e ultima mea preocupare.