Isus a fost botezat la 29 de ani si i-a indemnat pe discipolii sai sa ii invete pe oameni care abia apoi puteau fii botezati.Matei28:19-20.
Asadar Dumnezeu nu pretinde din partea noastra sa obligam niste copii carw nu stiu ninic sa faca parte din religia noastra.Fiecare trebuie sa decida pentru el atunci cand are caoacitatea de a face acest lucru
Te interesează părerea unor oameni raționali și logici deci,
Pai, sincer, l-aș boteza în spiritul religiei dominante, deoarece, orice am alege aici, oricum v-or fi îndoctrinați de majoritatea care adoptă această religie, de profesori din școală ( evident, cei de religie ), preoți, etc.
Nu l-aş boteza deloc. Nu văd rostul acestui ritual, mai ales în cazul unui nou-născut/minor, decât poate pentru preot, care îşi ia banii.
Din cate stiu botezul se poate face la orice varsta, eu unul l-as lasa sa aleaga singur.
Din punctul meu de vedere nu am dreptul sa-l initiez intr-o religie anume atunci cand nu poate alege pentru el.
De altfel, sincer vorbind daca ar fi dupa mine l-as lasa pe copil sa-si aleaga si numele, ma rog, sa si-l schimbe mai tarziu daca doreste.
Si pe mine m-au botezat crestin si am judecat singur cum am vrut si cum am considerat de cuviinta si acum cred ce vreau eu cu argumente logice.
Tin minte si acum ca diriginta parca, m-a intrebat ce religie am desi nu vad legatura cu nimic din ce treaba avea ea ca doar nu era profa de religie, ba chiar era de matematica, si desi i-am spus ca sunt ateu, a insistat sa-i spun eu ce religie au parintii si daca am fost botezat, si a concluzionat "deci esti crestin ortodox"
Asta ce inseamna? C-a durut-o in fund de opiniile si dorintele mele ceea ce e aberant pentru oricine.
Eu as pune altcumva intrebarea! Daca vreau sa fac un copil cu o femeie, as face copilul cu alta femeie?
Atat "Scriptura" evreilor, cat si cea crestina, mentioneaza "botezul" pruncilor.
Dacă maturii pot primi, atunci pruncii CU ATÂT MAI MULT! Botezul ocazional al celor maturi a fost şi este doar un caz particular.
Pruncii nu au oare nici un merit să-L primească pe Hristos, să se unească cu Hristos prin botez?
Nici evreii şi nici creştinii Bisericii nu au îndrăznit să-i nedreptăţească tocmai pe prunci şi să-i îndepărteze jumătate de viaţă de la unirea cu Hristos!
Astfel, evreii aveau "intrarea în legământ" (SINGURUL "BOTEZ" al evreilor aplicat pruncilor), la vârsta prunciei: CIRCUMCIZIA;
As vrea sa il botezez in spiritul religiei si sa aiba aceeasi religie ca mine, mai tarziu cand va deschide ochii va alege singur ce sa faca.(bineinteles ca il voi indruma)
Desi e un raspuns tipic "crestin" imi place ca nu e intesat de prejudecati. Pentru asta primesti funda.
Chiar si Mântuitorul Hristos a primit CA PRUNC BOTEZUL "Legii mozaice" – CIRCUMCIZIA. Până la Învierea Mântuitorului, acesta a fost singurul "botez", calea de intrare în LEGĂMÂNTUL pe care evreii îl aveau cu Dumnezeu.
Faptul că se făcea la cea mai fragedă vârstă nu încălca vreun drept al copilului, pentru că Legământul sacru al evreilor era privit ca DAR, ca legământ al promisiunilor şi profeţiilor divine!
Era şi o dovadă a devotamentului față de legea Lui Dumnezeu: intrarea in Legamant la acea varsta nu putea fi pentru evrei o greşeală.
"Botezul" făcut de Sf. Ioan Botezătorul a fost doar un FAPT IZOLAT, nicidecum procedura obişnuită a evreilor.
Eu nu o sa aleg nimic pentru ei, ci doar ii voi indruma spre o educatie cat mai buna. Ii voi invata sa priceapa, sa aprecieze, si sa iubeasca stiinta. Daca vor fi sau nu inclinati spre asa ceva, asta nu depinde de mine. E dreptul fiecaruia sa aleaga ce-i place dupa ce se maturizeaza sufiecient incat sa inteleaga.
Constantin1963 întreabă:
Connor300 întreabă:
frato întreabă: