| yelowblack a întrebat:

Cand spuneti ca nu exista Dumnezeu pe ce va bazati? Pe cunostintele pe care le detineti cel mai probabil, ca daca nu ar fi asa s-ar numii credinta. Dar cat la % din cunostintele pe care le-a acumulat omenirea de-a lungul timpului detineti? Hai sa fiu optimist si am sa zic un 2%, deci puteti sa va incredeti propriile cunostinte si sa afirmati cu certitudine inexistenta unui Dumnezeu?

23 răspunsuri:
| Crisis a răspuns:

Eu nu aprob existenta Dumnezeului religios fiindca nu s-a adus pana acum nicio dovada clara ca acesta exista. Daca nu am dovezi de ce sa cred in ceva care cel mai probabil nu exista? Si sa nu aud de lacrimarea icoanelor, minuni la castigare la loto sau alte prostii, fiindca astea nu sunt dovezi. Daca Dumnezeu exista sper sa aiba o explicatie buna pentru tot ce se intampla pe pamant.

| Hombre a răspuns:

Cred ca stai prost cu logica, cere sa-ti demonstreze ceva care exista, nu inexistenta. Numai la credinciosi-religiosi am intalnit genul acesta de intrebare.

| Zenicide a răspuns:

Eu ma bazez pe lipsa dovezilor. De exemplu eu cred in unicornul roz cu logoul Coca Cola tatuat pe spate, tu pe ce te bazezi cand zici ca nu exista? Sau accepti existenta lui doar pentru ca asa am zis eu?

| yelowblack explică:

Ok m-ati intrebat despre dovezi, pai eu am sa va arat dovezile care se gasesc in oameni, deoarece cand vine vorba despre creatie, in multe privinte sunt de acord cu stiinta.Cand un om dependent de droguri, devine un om fericit si un sot iubitor, nu este asta o dovada in sine? Este la fel cum eu v-as pune sa imi dati dovezi ale existentei constiintei noastre, sa mi-o aratati. Puteti sa o faceti? Bine inteles ca nu, dar puteti sa imi arati efectele pe care le are asupra omului, la fel cum si Dumnezeu schimba omul, iar efectele se vad.

| Nuvăsufăr a răspuns:

Eu nu cred, eu nu resping pe zeul tău.
Această proastă interpretare a respinge=scepticism, a sponzorizat creştinismul de-a lungul secolelor.
Sunt sceptic în privinţa existenţei lui Dumnezeu. Nu-l resping pe Dumnezeu, el doar trebuie să vină şi să-mi dea mâna şi îl accept.
Faptul că TU te simţi respins, cu toate că nu eşti tu persoana în cauză, este pentru că Dumnezeu e credinciosul, credinciosul e Dumnezeu. De aceea de multe ori ţi se pare că Dumnezeu ştie ce gândeşti, ştie ce vrei, ştie ce-ai făcut, de aceea ţi s-ar părea asemănătoare părerile tale cu ale unui alt creştin.

Şi a propos se scrie cu doi de "l" yellow, asta pentru cultura ta generală.

| GodBlessYou a răspuns:

Daca nu stiu cat e 2+2, atunci raspunsul trebuie sa fie cu certitudine Dumnezeu, asta e gandirea ta?

| Catalinnna a răspuns (pentru Crisis):

In istorie au existat dovezi clare, monente cand Sfanta Treime s-a aratat omului, atat Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul cat si Duhul Sfant.
Explicatiile pentru ce se intampla pe pamant, le vom aflat cu totii dupa moarte.
Cum iti explici adevaratele minuni? Partea cu castigul la loto e doar o intamplare, probabil, in niciun caz o minune.

| Catalinnna a răspuns (pentru yelowblack):

Foarte bun exemplul cu constiinta. Toata lumea stie ca exista, insa nimeni nu a vazut-o mergand pe strada. Astfel se poate explica si cu existenta lui Dumnezeu, desi in istorie Sfanta Treime s-a aratat fizic prin cele fete ale sale.

| Crisis a răspuns (pentru Catalinnna):

Momente cand Sfanta Treime s-a aratat omului? Si ce-a facut cand s-a aratat omului? Cui i s-a aratat? Esti tu sigura ca nu era omul ala drogat sau doar agitator, incat sa spuna ca a vazut un duh? Adevaratele minuni? Exista si minuni false? Daca e asa de bun Dumnezeu incat i s-a aratat omului, de ce mai e foamete pe pamant, de ce exista razboaie?

| Woodenpints91 a răspuns:

Este imposibil ca să ne fi creat unzeu,mai boss decât ceilalţi zei,care te poate pedepsi dacă nu crezi în el,sau crezi într-un zeu subaltern lui,care te obligă să-ţi trăieşti viaţa într-un anumit mod,te pedepseşte atunci când greşeşti, chiar dacă el ştie că vei greşi, un zeu care a făcut un întreg univers dar a lăsat doar o planetă locuită.
Pe asta mă bazez.pe logică.

| Catalinnna a răspuns (pentru Crisis):

Totul are un rost, iar explicatia nu o stim intotdeauna la momentul cel mai potrivit. Viata pe acest pamant este trecatoare, tot ce facem aici are o rasplata sau o pedeapsa in viata viitoare, viata vesnica.
Exista si false minuni facute de prooroci mincinosi, spre exemplu. La fel ca si eternele povesti cu sfarsitul lumii, anuntate de tot felul de eretici. Prin cate "sfarsite ale lumii" am trecut, totusi nu am murit, nici nu s-a schimbat, caci "de ziua si de ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal" (Mt. 24, 36).
Daca exista razboaie e pentru ca aceasta sa linisteasca intr-un fel lumea si s-o trezeasca din pacat. Marele Popot a venit cand era prea mare pacatul pe pamant, motiv pentru care Dumnezeu l-a vestit pe Noe cele ce aveau sa se intample, acesta construindu-si apoi arca. O eveniment mai contemporan, al II-lea razboi mondial a reprezentat o pedeapsa pentru evrei ce l-au rastignit pe Iisus Hristos. La cate au patit acestia, pe atat vor mai pati, pentru ca l-au ucis si batjocorit pe Fiul Domnului.
In Vechiul Testament găsim doar preînchipuiri ale Sfintei Treimi (Facere I, 26; III, 22). Patriarhul Avraam a fost cercetat de Dumnezeu la stejarul Mamvri sub înfătisarea a trei bărbati (Facere XVIII, 1—2). In Vechiul Testament nu se grăieste limpede despre Sfînta Treime, pentru că oamenii acelor vremuri nefiind pregătiti, ar fi putut întelege gresit o taină atît de mare, si ar fi putut crede chiar în mai multi dumnezei. Dar în Noul Testament, cu venirea Mantuitorului, învătătura ni se descoperă lămurit. Mai întîi, la Botezul Domnului, cînd Tatal da mărturie despre Fiul grăind : «Acesta este Fiul Meu cel iubit întru Care am binevoit», Fiul primeste Botezul si Duhul Sfînt coboară ca un porumbel asupra Lui (Matei III, 15—17). Numele celor trei Persoane ale Sfintei Treimi le găsim si în cuvintele prin care Mîntuitorul Iisus Hristos trimite pe sfintii apostoli la propovăduire: «Mergînd, învătati toate neamurile, botezîndu-le in numele Tatălui si al Fiului si al Sfîntului Duh» (Matei XXVIII, 19). Iar sfîntul evanghelist Ioan zice : «Trei sînt cei care mărturisesc în cer : Tatăl, Cuvantul (Fiul) si Sfantul Duh, si acesti trei una sunt» (1 Ioan V, 7).

| Polaris a răspuns:

Același lucru pot zice și eu despre zeul tău, oricare-ar fi ăla. Sincer, buddy, după ce ai fost tras din toate părțile spre mai multe religii de-a lungul timpului, nu-ți mai arde de religie și divinități.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca sa spui ca Dumnezeu nu exista ar trebui sa stii totul despre ceea ce exista; lucru care este imposibil pentru omul limitat in ineteligenta, cunostere etc.

| Zenicide a răspuns (pentru Catalinnna):

Vad ca iti place sa explici lucruri folosind citate din Biblie. Validitatea Bibliei cum o dovedesti? Tot cu citate din Biblie?

Si toate animalele si insectele existente au dreptul la o viata vesnica daca duc o viata model, linistita? Sau sunt aici doar pe post de decor?

| FucktheSystem a răspuns:

De fapt nu cred pentru că nu pot să cred în acel personaj. Ce e așa de greu de înțeles? Nu pot să cred în povestea cu raiul și iadul, nici în aia cu Adam și Eva dar și multe altele. Dacă aș spune că sunt credincioasă și că pot să cred în așa ceva m-aș minți pe mine și dacă ar exista un Dumnezeu ar știi asta deci n-ar fi mulțumit că mă mint pe mine și pe el doar de frică ca să nu ard în iad.

| Rapplex a răspuns:

Din moment ce creierul functioneaza ca un calculator, are limite, un fel de"hard". Aceasta limita nu poate fi depasita de niciun om(chiar daca aceasta variaza de la om la om), oricat de inteligent ar fi.La ce iti trebuie toate cunostiintele omenirii, cand e de ajuns cunostiintele in fizica? In plus, cum a spus si Mark Twain, calea vindecarii de religie este citirea Bibliei.Sunt contradictii foarte mari, chiar uriase, si se vede ca a fost scrisa de oameni de acum cateva secole. Zeul denumit "D-zeu" este ultima reduta in fata adevarului, pentru ca ceilalti mii de zei au fost demontati de stiinta, si toti acceptam ca ploaia face parte din ciclul natural si nu ne-o da Zamolxe(cum credeau stramosii nostri, dacii). Deci, intr-un final, zeii vor fi doar legende.E frumos sa crezi in ei, la fel cum un copil e fascinat de basmele cu dragoni, zane, lumi de vis etc., asa suntem si noi fascinati de aceste povesti(doar ca unii le iau foarte in serios si ii imbogatesc pe altii), pentru ca ne e frica de neant, ne e frica sa traim cu gandul ca murim si totul se termina, ne e frica sa acceptam ca facem parte din ciclul natural si nu suntem deasupra naturii.Adevarul trebuie acceptat asa cum este.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uita-te in jurul tau e cea mai buna dovada ca nu exista zei

| hate1t4ll a răspuns:

Este vorba mai degraba de logica decat de cunostinte.

| Catalinnna a răspuns (pentru Zenicide):

Doar omul este facut de Dumnezeu, dupa chipul si asemanarea sa, nu animalele, caci acestea nu au ratiune ori sentimente. Dupa a creat intreaga lume, Dumnezeu a creat omul, dupa ce ia pregatit tot cadrul necesar pentru a trai.
Nu pot spune ca imi place neaparat sa explic tot chiar prin Sfanta Scriptura, deoarece nu am pregatirea necesara pentru a o putea intelege intr-adevar ceea ce trebuie inteles. astazi exista foarte multe persoane ce tanguiesc Sfanta Scriptura, dupa bunul plac, dupa ureche, fara a avea o pregatire. Traducerea cuvant cu cuvant in acest caz nu este cea corecta.
Nu am inteles exact la ce te'ai referit cu validitatea Sfintei Scripturi, si nici ce raspuns astepti,. fii putin mai explicit, te rog

Am inteles, animalele sunt doar decor!

O sa incerc sa fiu mai explicit. Adica, de unde stii ca Biblia spune adevarul, si nu e doar o poveste? Ca relateaza o intamplare adevarata si nu e doar fictiune?

| Catalinnna a răspuns (pentru Zenicide):

Animalele nu sunt favute dupa chipul si asemanarea Domnului, nu u nici ratiune, nici viata vesnica!
Sfanta Scriptura spune adevarul caci au existat dovezi clare in istorie ce au dovedit acest lucru. In Vechiul Testament s-au facut proorociri, ce s-au adeverit in Noul Testament, spre exemplu. Prin Sfanta Scriptura se intelege colectia tuturor cartilor sfinte ale Vechiul si Noului Testament, care au fost scrise sub insuflarea Duhului Sfant, intr-un rastimp de aproape 1800 de ani, adica de la Moise (circa 1700 de ani inainte de Hristos) pana la autorul Apocalipsei (circa 100 de ani dupa Hristos), coform "Hronografului lui Gheorghe Kedrinos, tradus in lb. rom. de Mitropolitul Veniamin Costachi, la Manastirea Neamt in 1837, paginile 44-45. Aceste persoane, desi au trait la sute de ani distanta unii fata de altii, au relatat aceleasi intamplari, doar prin insuflarea Duhului Sfant. Este foarte evident!

Desigur ca la dovezi ma refer, Captain Obvious.

| PinkPanter a răspuns:

Crisis,Dumnezeu exista chiar daca nu-l putem vedea!
Daca eu asi spune ca tu nu ai minte,m-ai crede? Pai daca nu o vad?
Dumnezeu a creeat lumea, Dumnezeu ne-a creeat pe noi, Dumnezeu iti poate indeplini orice dorinta:du-te INTR-O SINGUA ZI la 3 biserici,puneti dorinta si ai sa vezi ca ti se va indeplini! Dar trebuie sa ai rabdare!
Asa poate se va demonstra ca Dumnezeu exista,cui va rugati cand aveti necazuri?
Cui ii cereti ajutorul? Cui? LUI DUMNEZEU,LUI IISUS HRISTOS, LA FECIOARA MARIA!
Ei sunt cei la care trebuie sa va rugati, macar o data pe zi!

Întrebări recente