Defineste "studiu". Ca daca inseamna "cum sa faci sa accepti tampeniile biblice", nu are nici o importanta cine iti povesteste, tot un rahat e.
Cred că am uitat să fac ceva util...
Https://yalebiblestudy.org/ Cursuri despre Biblie de la Facultatea de Teologie Yale
https://www.biblicalarchaeology.org/......aye-cohen/ Cursuri despre Vechiul Testament de la Universitatea Harvard
https://ruml.com Cursuri despre Biblie de la Universitatea Harvard și de la Universitatea Yale
Si un copil de 13 ani poate sa inteleaga Biblia. Asta cu studiul e o prostie doctrinara, cei care cica te invata de fapt iti vara in cap rahaturi.
Ok, explică legătura între Geneza 1 și Ioan 1. Cea mai simplă legătură dintre două cărți din Biblie.
Nu exista legatura. Ioan e o scriere gnostica pe cand Geneza face parte din traditia iudaica. Sa legi VT de NT e ca si cum ai incerca sa impaci capra cu varza. Desigur, pentru idioti e posibil si asta.
Asta ziceam. Te-ai făcut singur mai nepriceput ca un copil de 13 ani(că el înțelege, nu?).
Tu incurci sula cu prefectura. Nu poti pricepe ceva ce nu exista si anume legatura despre care zici tu dar textul poate sa-l priceapa.
Este, sigur că este. De fapt te asigur că orice capitol din Biblie are cel puțin o legătură cu orice alt capitol din Biblie.
Faptul că nu știi cea mai ușoară legătură dintre două cărți din Biblie, prin asta te-ai făcut singur mai prost ca cel de care ai afirmat că o înțelege pe toată.
Faptul că ignori efectiv această afirmație fără să cercetezi, nu te face doar mai prost, dar și ignorant față de cel de care ai afirmat.
"Dintotdeauna a existat un principiu, care a fost, este și va fi o barieră împotriva oricărei informații, o dovadă împotriva oricărui argument, și care nu poate da greș în a-l ține pe om într-o stare de ignoranță fără sfârșit. Acest principiu este condamnarea înaintea oricărei investigații." Edmund Spencer
Eu aveam vreo 12-13 ani cand am incercat sa citesc ineptiile adunate ca biblie. M-am cocosat de ris de cateva ori, apoi m-am simtit jignit si am considerat ca nu sunt suficient de idiot cit sa pierd atita timp cu elucubratiile alea asa ca m-am apucat de studiat chestii cum se cade la varsta aia: Asimov, Niven, Herbert...
Nici pe alea nu le-ai citit, nu mai minți.
Da, recunosc, nu am citit atit de mult Asimov pe cit as fi vrut.
Pai da, cautand acul in carul cu fan, innebunesti si faci legaturi intre toate paiele si apoi sustii ca sunt matematic aranjate.
Așa este, și după vine un deștept ce spune că nu sunt aranjate matematic el neștiind cât face 1+1.
Cel ce studiază Biblia singur, si cere ajutorul lui Dumnezeu pentru a o înțelege, nu are nevoie de nimeni care sa o explice. Dumnezeu este cea mai buna călăuză in a înțelege Biblia. Adevărul este ca eu nu am făcut studii biblice cu nimeni. Si susțin ca Biblia nu se înțelege intelectual. Ci, duhovnicește. Posibil ca "cel de la coada vacii" sa fie binecuvântat cu Duhul Sfânt in timp ce "marele teolog" nu. Mai mult, eu citesc cărți scrise de autori din diverse denominațiuni, care interpretează Biblia, dar nici unul nu a reușit sa ma convingă sa renunț la modul in care am inteles-o eu. Si sunt sigura ca am dreptate. Acesta este motivul pentru care am părăsit Biserica Adventista de ziua a 7-a. Tot adventista ma consider pentru ca aștept revenirea Domnului Isus.
Aici are dreptate Anna.Nici Isus nu a avut parte de nu știu ce Învătămant Universitar
Superior, ci el singur a studiat pe cont propriu biblia si a înțeles-o
Dar dacă e să ne raportam la noi, la vremea actuală, și la faptul că suntem separati de poporul evreu, cultura, limbajul și traducerea fidelă, atunci mergi pe 50% 50% împreună cu studiul pe cont propriu.
De ce? Fiindca nu știm cu certitudine dacă cultura s-a mai schimbat ori adaugat ceva la dansa, sau limbajul litera fidel, sau istoria.De fapt se considera că vocabularul cuvintelor evreiesti contine foarte puține cuvinte originare, care ce s-a mai pastrat de a lungul timului. Unele cuv. iar, au fost un adaos de la biblie iar altele prin cate ce s-a mai pastrat de la sine.Toti stim ca limbile moarte sunt doar niste cuvinte care s-au lovit de aceste consecinte precum ștergerea unui popor de pe fața pământului.
Duhul Sfânt vine să-ți arate Adevărul, să îți facă cunoscut lucrurile bune, dar dacă tu nu înveți nimic șomează. Vrei să-ți bage El în cap cunoștințe? Unde ar mai fi liberul arbitru?
Isus Hristos este Dumnezeu, nu ne putem noi compara cu El.
Nu trebuie să înțelegem Biblia cum vrem noi ("modul in care am inteles-o eu") ci cum vrea El, iar pentru asta trebuie să studiem Biblia, nu de alta, dar până și evreii au picat la capitolul ăsta: Luc. 13:34 -> Luc. 19:42
"De fapt se considera că vocabularul cuvintelor evreiesti contine foarte puține cuvinte originare, preluate desigur din biblie și introduse în noua limba de circulatie a evreilor de astazi." Ce?
"Aici are dreptate Anna.Nici Isus nu a avut parte de nu știu ce Învătămant Universitar
Superior, ci el singur a studiat pe cont propriu biblia si a înțeles."
Domnul Isus Hristos este YHWH cum am spune noi acum, adică Dumnezeul ce a vorbit cu Avraam, Moise, David, etc. Nu că a citit Biblia, EL A FĂCUT-O! Aoleu... Nu ne putem compara cu Domnul Isus.
Apropo, dacă te declari pocăit spune DOMNUL Isus Hristos, pentru că este Domn! Nu avem noi suficientă neprihănire să ne tragem de mânecă cu El!
Învăț singura citind Biblia. Duhul Sfânt este cel ce ma luminează si ma ajuta sa o înțeleg. Am citit-o de 20 de ori pana acum. Si continuu sa o citesc.
Dar învaț-o pe de rost! Așa făceau cărturarii și fariseii, iar tu ar trebui să știi ce a spus Domnul Isus despre noi în raport cu ei: Matei 5:10. (că tot ai citit-o de 20 de ori)
Dacă ești femeie, slavă Domnului, mă bucur că te ocupi de astfel de lucruri, fii binecuvântată!
Știu că am cam dat în învățătura adventistă, dar dacă tu acolo ți-ai găsit Biserica, Dumnezeu să o binecuvânteze!
Si Domnul Isus da citate de versete din VT. Si lui Satan i-a răspuns tot la fel cu "Sta scris..." Nu vad de ce e greșit a memora Biblia? Fara sa vrem ne intra in memorie din prima citire a Bibliei. Mai ales traducerea Cornilescu. Si pana la urma avem nevoie de aceasta hrana pentru suflet si atunci când nu e timp pentru Biblie, dar cunoscand-o putem medita la cuvânt in orice loc ne-am afla, chiar si seara la culcare, pana sa adormim.
Nu, chiar a fost un îndemn.
Învaț-o. Neprihănirea(dreptatea) cărturarilor și a fariseilor asta a fost: că știau Scripturile pe de rost și împlineau Legea întocmai.
De asta spun: învaț-o pe de rost! Îți va veni și mai ușor acum că ai citit-o de 20 de ori. Eu nu am citit-o de atâtea ori și îmi este greu să o memorez(te invidiez în sensul bun), dar ție îți va fi mult mai ușor.
Pare ca esti evreu si de aceea o tii cu interpretarea ca cei 144000 sunt evrei.
Wow, de unde a venit asta?
Ai cam greșit întrebarea și ipoteza.
Nu trebuie să fiu evreu să înțeleg ceva ce mi se dă mură-n gură. Acolo scrie clar care sunt cei 144000. Iar încerci să jignești? Să ne spui de Pavel că a spus de toți creștinii că sunt împotrivitorii Evangheliei sau mai știu eu ce?
Una este Noul Ierusalim care este alcătuit de toți sfinții Săi și alta este numărul de 144000 al evreilor ce s-au pocăit în Necazul cel Mare pentru că Harul s-a mutat la ei după ridicarea Bisericii.
Ai citit?
Ce zice ca "fondul lexical al limbii ebraice de azi este de patru ori mai bogat față de cel al ebraicei biblice. 5500 de cuvinte- sec X-II î.Hr si la originea lor se afla cele 5000 de radacini"
Aha, da, evident.
Nu e motiv ca tribul lui Dan sa fie omis. Asadar cei 144000 nu sunt doar evrei.
Nu este vorba de trib, este de seminție. Ghici ce înseamnă seminția celor 12 în Biblie...
Cei 144000 sunt regi si preoti. Regii doar din semintia Iuda iar preotii doar din semintia Levi.
Tu tot continui să confunzi lucrurile. Bătrânii reprezintă Biserica Domnului Isus.
Tu confunzi.
Reacție de copil mic...
Tu stii engleza? Nici romaneste nu stii. Eu am zis ca putini dintre evrei au fost dusmani dar s-au cait iar tu vii precum as fi spus ca toti crestinii sunt dusmani ai evangheliei. Iti place sa faci acuzatii nefondate.
Legat de Romani 11:28 vin si te intreb de ce spune "dusmani in folosul crestinilor?"
Ar trebui să știi răspunsul având în vedere că nu are nevoie de interpretare...
Pentru că evreii nu L-au primit pe Domnul Isus, Acesta și-a îndreptat atenția asupra întregii lumi luând Harul de la ei și dând-ul nouă, neamurilor.
Romans 11:11:"But by their false step, there is salvation to people of the nations, to incite them to jealousy"
Daca citesti cu atentie Romani capitolul 11 vei putea observa ca se refera la Israelul spiritual si nu cel carnal. Vorbeste despre maslinul salbatic altoit. Prin tot Israelul se refera la tot Israelul spiritual si nu cel carnal care e lipsit de credinta legat de identitatea Lui Iisus. Radacina este Iisus si cei 12 apostoli care au fost evrei.
Revenind la Romans 11:28:"True, with respect to the good news, they are enemies for your sakes; but with respect to God’s choosing, they are beloved for the sake of their forefathers." "they are enemies for your sakes" se refera la evreii necredinciosi care prin necredinta lor au deschis calea spre reconciliere cu Dumnezeu a oamenilor natiunilor neevrei intrucat Dumnezeu si-a indreptat atentia spre oameni ai natiunilor din care sa-si aleaga un popor pentru Numele Sau. Fapte 15:14:"Symʹe·on+ has related thoroughly how God for the first time turned his attention to the nations to take out of them a people for his name". Nu se refera la Israelul carnal ci la Israelul spiritual.
"but with respect to God’s choosing, they are beloved for the sake of their forefathers" - Dumnezeu acorda sansa de redresare pentru a fi altoiti inapoi pe evreii care s-au cait si datorita stramosilor lor. Acestia constituie o minoritate dintre evrei. Dumnezeu trateaza cu severitate pe evrei intrucat poporul lor l-au respins dar de dragul stramosilor lor acorda sansa de redresare pentru cei care se caiesc si nu pentru intreaga natiune Israel carnala care nu il recunoaste pe Iisus ca Mesia nici in prezent. In Romani 11 se pune accent pe lipsa de credinta care constituie motiv de taiere din maslin. Adica ci necredinciosi sunt taiati din maslin.
Asadar tu te grabesti sa tragi niste concluzii si sa interpretezi Biblia superficial ca din avion.
De ce continui să-mi dai citate în engleză? Poate mai citește cineva și nu știe engleză atât de bine...
Îți dau și eu în ebraică și nu mai înțelege nimeni ce vorbim.
În fine, citatul din Romani 11 pe care ți l-am dat a fost să te fac să înțelegi că Israelul ca popor(evreii) are un loc sfânt, pus deoparte pentru Dumnezeu, pentru planul Său. Unde va veni Domnul Isus pentru a împărăți? În România? Nu; iar acel citat o explică cel mai bine.
În plus nu mai băga cuvinte de la tine. Nu scrie de Noul Ierusalim acolo, termenul apare abia în Apocalipsa în 3:12 arătând că are să COBOARE(Apoc 21:2). De unde? DIN CER! Ia vezi, unde a coborât și de ce.
Iar în Apocalipsa 7 scrie de evrei. SCRIE, nu interpretabil, efectiv scrie care sunt aceia.
Unde va veni Domnul Isus pentru a împărăți? - pe intregul pamant si nu doar in Romania sau pe teritoriul Israelului din prezent. Ca sa intelegi corect trebuie sa compari intreaga Biblie si ceea ce se intampla in realitate. Reciteste ce am scris mai sus. Noul Ierusalim sunt cei 144000 care vor cobora pe Pamant dupa ce vor fi inviati in cer. Nu vor cobori in sens literar intrucat ei nu vor redeveni oameni avand aceeasi moarte ca Iisus prin care au renuntat definitiv la viata umana pe Pamant. Ei vor cobori in sensul ca isi vor exercita guvernarea impreuna cu Iisus si asupra Pamantului dupa Armaghedon, ca regi si preoti.
Efectiv ai luat-o de la capăt.
Dacă spui că cei 144000 sunt toți creștinii și se găsește un creștin care nu se trage din acele seminții menționate Îl faci mincinos de Domnul Isus. Sper că înțelegi gravitatea păcatului.
Cei 144000 nu sunt toti crestinii ci turma mica. Turma mare va trai pe pamant. Turma mica sau cei 144000 vor trai in cer cu Iisus.
Isus le-a spus celor chemaţi pentru a fi sigilaţi: „Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a găsit de cuviinţă să vă dea regatul" (Luca 12:32). Alte versete, precum Revelaţia 6:11 şi Romani 11:25, arată că numărul celor din turma mică este limitat şi, prin urmare, stabilit dinainte. Următoarele cuvinte ale lui Ioan confirmă acest lucru: „Şi am auzit numărul celor sigilaţi: o sută patruzeci şi patru de mii, sigilaţi din toate triburile fiilor lui Israel: Din tribul lui Iuda douăsprezece mii sigilaţi, din tribul lui Ruben douăsprezece mii, din tribul lui Gad douăsprezece mii, din tribul lui Aşer douăsprezece mii, din tribul lui Neftali douăsprezece mii, din tribul lui Manase douăsprezece mii, din tribul lui Simeon douăsprezece mii, din tribul lui Levi douăsprezece mii, din tribul lui Isahar douăsprezece mii, din tribul lui Zabulon douăsprezece mii, din tribul lui Iosif douăsprezece mii, din tribul lui Beniamin douăsprezece mii sigilaţi". — Revelaţia 7:4-8
Este posibil ca aici să se facă referire la Israelul carnal? Nu, deoarece între triburile prezentate în Revelaţia 7:4-8 şi triburile Israelului carnal există diferenţe (Numerele 1:17, 47). Este evident că numele triburilor nu figurează aici cu scopul de a-i identifica pe evreii naturali după triburile lor, ci pentru a arăta că Israelul spiritual este organizat în mod echilibrat, la fel ca Israelul antic. Această naţiune trebuie să aibă 144 000 de membri, câte 12 000 din fiecare trib. Nici regalitatea, nici preoţia nu va aparţine în exclusivitate unui trib din Israelul lui Dumnezeu. Toţi membrii acestei naţiuni vor fi regi şi vor sluji ca preoţi. — Galateni 6:16; Revelaţia 20:4, 6.
Romani 2:28, 29:"Căci iudeu nu este cel care e așa în exterior+ și circumcizie nu este cea exterioară, în carne. Ci iudeu este cel care e așa în interior,+ iar circumcizia lui este aceea a inimii,+ prin spirit și nu printr-un cod scris."
Apocalipsa 5:9, 10:"Ei cântau o cântare nouă:+ „Tu ești demn să iei sulul și să-i desfaci sigiliile, fiindcă ai fost înjunghiat și cu sângele tău ai cumpărat pentru Dumnezeu+ oameni din orice trib, limbă, popor și națiune+ 10 și ai făcut din ei un regat+ și preoți pentru Dumnezeul nostru;+ și ei vor domni ca regi+ peste pământ".
Apocalipsa 14:3b:"Nimeni nu putea să învețe această cântare decât cei 144 000, + care au fost cumpărați de pe pământ."
Apocalipsa 20:6:"Fericiți și sfinți sunt cei ce au parte de prima înviere!+ Asupra lor moartea a doua+ nu are autoritate,+ ci ei vor fi preoți+ ai lui Dumnezeu și ai lui Cristos și vor domni ca regi cu el"
Asa cum se spune la Apocalipsa 5:9 cei 144000 sunt din orice natiune inclusiv dintre putinii evrei care s-au cait si printre care se numara si cei 12 apostoli ai lui Iisus si Maria mama lui Iisus.
Îmi dau seama de două lucruri:
1. Ești naiv și crezi că dacă scrie într-o aplicație ceva deștept înseamnă că trebuie să fie adevărat. Ține minte că și penticostalii dau din gură ceva ce nici ei nu înțeleg și cred că vorbesc limba Împărăției lui Dumnezeu.
2. "Nu, deoarece între triburile prezentate în Revelaţia 7:4-8 şi triburile Israelului carnal există diferenţe (Numerele 1:17, 47)." ce triburi nene? Este vorba de seminția lui Israel, nu de triburi. Aoleu...
Citeste tot ce am scris si nu are rost sa faci atata caz din trib semintie.
https://dexonline.ro/definitie/semin%C8%9Bie
SEMINȚÍE, seminții, s. f. 1. Neam, naționalitate, popor; gen (uman). 2. Totalitatea urmașilor care au același străbun; familie, trib; descendență.
Apocalipsa 14:4b:"Au fost cumpărați+ dintre oameni ca prime roade+ pentru Dumnezeu și pentru Miel". Acestia au parte de prima inviere care e mai intai in cer. Cei 144000 sunt primele roade in imparatia Lui Dumnezeu sau primii care manifesta roadele duhului sfant si care devin beneficiari si supusi ai imparatiei Lui Dumnezeu fiind inviati primii dintre oameni.
Restul vor fi inviati pe pamant iar ei vor invia in adevaratul sens cand vor atinge perfectiunea la sfarsitul miei de ani. Asupra acestora moartea a doua poate avea autoritate pentru ca daca, la testul final de la sfarsitul miei de ani cand Satan va fi eliberat, vor pica testul vor muri a doua oara suferind moartea a doua. Cei 144000 asupra carora moartea a doua nu are autoritate nu vor fi supusi testului de la sfarsitul miei de ani.
Romani 11:16:"partea din aluat oferită ca prim rod este sfântă"
Romani 11:25:"numărul complet al oamenilor din națiuni." Se refera la numarul 144000 adunati din natiuni inclusiv evrei care vor fi altoiti inapoi prin revenirea la credinta corecta si datorita stramosilor lor evrei fideli printre care Noe, Avraam, Iacov, Isaac, etc. Datorita acestor stramosi Dumnezeu a ales sa nu-i abandoneze complet pe evrei ci sa le dea o a doua sansa daca se caiesc si revin la credinta corecta si sa faca parte din numarul 144000 care domnesc cu Iisus in cer ca regi si preoti.
La acelasi numar se face referire si la Romani 11:12b:"cu atât mai multă bogăție va fi când numărul lor va fi complet!"
Apoi in Apocalipsa 7:14 se vorbeste despre o mare multime care va supravietui Armaghedonului.
Apocalipsa 7:9:"După aceea m-am uitat și iată: o mare mulțime, pe care niciun om nu putea s-o numere, din toate națiunile, triburile, popoarele și limbile." E turma mare care nu poate fi numarata si sigilata precum cei 144000 intrucat doar dupa testul final de la sfarsitul miei de ani cei fideli care vor fi gasiti in cartea vietii vor primi viata vesnica insa asupra acestora moartea a doua va avea autoritate in sensul ca fiind in carne si oase atata timp cat vor asculta vor trai vesnic insa daca vor pacatui precum Adam sau Eva vor muri vesnic ca Adam si Eva suferind moartea a doua.
Asta inseamna studiu Bibliei si asta inseamna sa cunosti corect Biblia Cuvantul Lui Dumnezeu.
Nici DEX-ul nu-l înțelegi.
[TRIB, triburi, s. n. Grupare de mai multe ginți sau de familii înrudite, care au limbă și credințe comune, locuiesc același teritoriu și se supun autorității unui șef ales.] De ce crezi că nu are aceeași definiție?
În Apocalipsa 7 se referă la descendenți. La seminția celor 12, exact asta scrie în Biblie, în Apocalipsa. Exact asta spune Domnul Isus prin Ioan. EXACT ASTA SCRIE! A vrut să fie clar despre cine vorbește mai întâi spunând că este seminția din Israel și apoi spunând de poporul ce nu putea fi numărat. Crezi că Dumnezeu nu-l putea număra? Este o altă referire la Israel, așa i se spunea lui Israel: poporul cel mare, numeros, ce nu poate fi numărat(Osea 1:10, Exod 1:20, Num. 22:3, Deut. 9:14, 1Împ. 3:8, 9 și mai sunt).
Capitolul 7 din Apocalipsa spune clar și tare că Evreii vor avea parte de mântuire dacă se pocăiesc măcar în Necazul cel Mare.
Nu numai că este o prostie interpretarea diferită de ceea ce efectiv scrie, dar dacă ar fi adevărat ar intra și în contradictoriu cu Matei 24:36 pentru că ar însemna ca Satana să știe când s-ar împlini numărul și va veni ziua.
Cred ca esti de acord ca evreii care nu se caiesc nu vor fi salvati si vor muri vesnic. Si cu oamenii natiunilor care se intorc la Dumnezeu cum ramane?
Ai uitat de maslinul din Romani 11 de altoi. Maslin altoit cu oamenii natiunilor si cu evrei care se caiesc. Iudei din oamenii natiunilor. Iudeu e cel circumcis cu inima si nu neaparat sa fie nascut evreu. Cei dintre natiuni care aderau la evrei aveau aceleasi drepturi ca evreii din nastere.
Evreii care se caiesc se trag din Avraam. Deci pana la urma unde e problema? Iudeu e atat cel nascut evreu cat si cel dintre natiuni care dobandeste cetatenie in Israelul spiritual.
Dumnezeu a creat pe toti oamenii si nu doar pe evrei.
Acum ai inteles?
Aceia sunt luați înaintea strâmtorării iar asta se numește în Biblie "răpirea" Bisericii. Tu chiar nu ai citit nimic în afară de Apocalipsa?
La numărul deplin al neamurilor Isus vine și-i ia, apoi, pentru că piedica a fost luată(2Tes. 2:7, 8), Antihristul primește toată puterea Satanei pentru a-și începe planul. Mai întâi 3 ani și jumătate de prosperitate pentru a câștiga încrederea, apoi își arată adevărata față împotrivindu-se Israelului(Daniel 9:27). Aceștia în acel Necaz își aduc aminte de Domnul Isus și se pocăiesc, strigă la El(Matei 23:39), iar Domnul Isus Hristos vine împreună cu Mireasa Sa pentru a-i salva pe cei ce au rămas, pentru a ispăși păcatul o dată pentru totdeauna și pentru a începe Mileniul(Apocalipsa 19:11-20:2).
Tu nici cartea Romani nu o stii. Mai ales capitolul 11.
Măcar o știu mai bine decât tine restul Bibliei...
Nici Romani si nici restul Bibliei nu stii. Arunci niste texte fara sa le intelegi.
Exact comentarii de copil mic, exact așa fac și ei: "ba tu!"
Mai întâi nu înțeleg romani apoi nu înțeleg toată Biblia, așa se întâmplă când ești pus la colț dar ești arogant: nu știi ce să mai zici.
Ia zi domnule care înțelegi Biblia, unde se găsește decretul reconstruirii Ierusalimului în Biblie din profeția lui Daniel revelată de Dumnezeu în Daniel 9? Acesta este un lucru foarte important de știut pentru că dovedește că Isus Hristos a fost Rege la momentul profețit, ba chiar îi mustră pe evrei pentru că nu au cunoscut vremea Sa. Cu alte cuvinte este obligatoriu de știut: "Să știi și să înțelegi" este la imperativ, nu opțional.
Reconstruirea Ierusalimului a avut loc pe timpul lui Neemia si nu va mai avea loc. Iisus a fost investit ca rege in 1914. Capitala Israelului spiritual e in cer si anume Noul Ierusalim mireasa lui Cristos formata din cei 144000. Cei 144000 sunt maslinul descris in Romani 11 alcatuit din evrei si neevrei ca altoiti. Cei 12 apostoli sunt evrei si constituie radacina maslinului sau temelia Noului Ierusalim. Iisus e si el evreu. Noul Ierusalim e in cer. Va cobori in sensul ca va exercita guvernarea si asupra Pamantului dupa Armaghedon. Nu spune ca Noul Ierusalim va fi rereconstruit pe Pamant ci ca va cobori deja constituit pe baza noului legamant prin Iisus cu sangele si trupul sau. Tu nu intelegi ca Israelul carnal din prezent nu mai are nici o legatura cu Iisus nerecunoscandu-l sau necrezand nici in ziua de azi ca Iisus e Mesia. Ei au ramas la Tora si Noul Testament nu e recunoscut de ei. Ei sunt iudei cu religia iudaica ce nu e crestina. Pentru ei ca natiune nu exista noul legamant al lui Iisus. Ei se folosesc de Ierusalim in scop turistic pentru ca crestinii se duc acolo si dau bani Israelului ca sa viziteze locurile pe unde a trait ca om Iisus.
Odata ce Iisus a constituit noul legamant cu apostolii s-a terminat cu vechiul legamant de la Sinai si cu Ierusalimul si Israelul carnal intrucat ei l-au respins pe Iisus ca Mesia care a implinit legea si o face desavarsita prin moartea si invierea sa in cer si mutarea in cer a capitalei Ierusalim. Acolo Iisus ii invita la masa pe apostolii sai pe cei 144000 care guverneaza ca regi si preoti impreuna cu el in cer. Iisus a vorbit despre daramarea Ierusalimului pamantesc si nu despre vreo rereconstruire a lui.
Daca nu iei in considerare ce se intampla in lume degeaba citesti Biblia si nu o intelegi corect.
Tu intelegi ca cei 144000 sunt toti evrei insa la o citire si analiza mai atenta spune prin completare clar in Apocalipsa ca sunt iudei din toate natiunile si limbile. Iudei sau evrei spirituali si nu dupa nasterea carnala. Nu degeaba se vorbeste despre nasterea din nou a celor 144000.
Evreii carnali asteapta o reconstituire a Ierusalimului a templului insa nu mai e necesara o reconstituire a zidurilor Ierusalimului si a templului.
Spune unde se găsește decretul, lasă-mă cu aburelile astea: "Reconstruirea Ierusalimului a avut loc pe timpul lui Neemia si nu va mai avea loc. Iisus a fost investit ca rege in 1914. "
Nu-mi mai spune care sunt cei 144000 pentru că 1-minți și 2-știu deja care sunt.
Acolo unde scrie că vor veni de oriunde se referă chiar la asta. Ia zi, sunt sau nu oameni descendenți din cele 12 seminții în NewYork, dar în China?
Could this not be a reference to literal, fleshly Israel? No, for Revelation 7:4-8 diverges from the usual tribal listing. (Numbers 1:17, 47) Obviously, the listing here is not for the purpose of identifying fleshly Jews by their tribes but to show a similar organizational structure for spiritual Israel. This is balanced. There are to be exactly 144, 000 members of this new nation—12, 000 from each of 12 tribes. No tribe in this Israel of God is exclusively royal or priestly. The whole nation is to rule as kings, and the whole nation is to serve as priests.—Galatians 6:16; Revelation 20:4, 6.
Simplu.Nu ma apuc de studiu biblic. Daca fac ceva, fac ceva care chiar ma ajuta.
Chiar nu ne putem compara cu El!
Suntem mântuiți de El și declarați neprihăniți de Dumnezeu, dar nu ne putem compara cu El!
El ne vede ca pe niște prieteni, frați, dar noi nu trebuie să ne ridicăm singuri la acel nivel în care este Dumnezeu! Ia vezi în tot NT, cum Îl numește Pavel? Iar noi nici măcar de înălțimea lui Pavel nu suntem.
Daca eu calc pe urmele Lui, ma compar cu El? Pff. logica
Nu. Ia vezi despre ce urme vorbește, în ce context?
Să nu mai spun că Domnul Isus este Dumnezeu, omule!
Tu faci acum exact cum a făcut Satana de a fost dat afară.
Uite, Pavel le-a știut pe toate pentru că i le-a arătat Dumnezeu. Unde scrie în Biblie decretul pentru reconstruirea Ierusalimului amintit în Daniel 9? Dacă nu știi asta, nu ești nici pe aproape de a te compara cu Pavel. În schimb calci pe urmele lui pentru că te pocăiești și vei avea gândirea lui și respectiv a Domnului Isus(o gândire bună, sfântă și plăcută lui Dumnezeu).
"Să nu mai spun că Domnul Isus este Dumnezeu, omule!"
Da, omule, ai aflat si tu în sfărsit asta?
Este Dumnezeu și calc pe urmele lui Dumnezeu, nu ale lui Isus.(de parca ar fi relevant asta)
"Unde scrie în Biblie decretul pentru reconstruirea Ierusalimului amintit în Daniel 9?
Dacă nu știi asta, nu ești nici pe aproape de a te compara cu Pavel."
Ce legatura are asta cu ce vorbim noi?
Esti tu pe urmele lui Pavel ca ai aflat decretul acela LoL
Vai de mine ce mândru esti! Sa nu cazi.
"Esti tu pe urmele lui Pavel ca ai aflat decretul acela LoL
Vai de mine ce mândru esti! Sa nu cazi."
Iar eu nici măcar nu mă apropii de înălțimea lui Pavel. Nu sunt nici la numărătoare, sunt în locul ăla gol al riglei de sub "0", îți sugerez să începi a gândi la fel și tu.
Domnul Isus Hristos a spus că dacă nu vom întrece neprihănirea fariseilor și cărturarilor nu vom ajunge SUB NICI UN CHIP în Împărăția lui Dumnezeu, iar fariseii și cărturarii știau Scripturile pe de rost și Legea o împlineau întocmai. Ar trebui, totuși, să te legi de versetul ăsta și să nu stai "pică pară mălăiață în gura lui Nătăfleață" crezând că ești sub Har... și că nu trebuie să știi și să faci prea multe pentru a fi răsplătit veșnic...
Ai grijă.
Biblia se poate folosi ca hartie igienica.
Sunt bune editiile care nu au hartia prea lucioasa.
O poti studia cate o pagina pe zi cu cine vrei dintre cele doua personaje daca WC ul are doua locuri.
Un răspuns inutil al unui om...
Se înțelege.
TheCritic întreabă: