| Holiday a întrebat:

Caracatita BOR isi diversifica business-ul.

https://ro.stiri.yahoo.com/......51458.html

Tot fara impozite si taxe?

16 răspunsuri:
| AlexanderAdrian a răspuns:

Pai cum altfel? Si sunt din ce in ce mai convins ca se zice CACAratita BORata.

Stii vorba aia ca marlanu ghiolbanos nu se simte bine fara arcade si coloane? Bisericuta din cartierul meu, una simpluta, a fost daramata, ca sa aiba coloane la intrare si arcade. Alaturi, da fix alaturi e casa parohiala. Doua etaje, tot cu arcade si coloane. A da, si termopane.

| Delmoniko a răspuns (pentru AlexanderAdrian):

Popii e si cocalari si trebuie sa fie in randul lumii. De ce crezi ca au numai bemveuri si mertzane, de ce au cruci de haur si icoaneee maaaari? Ca sa il vada pe Dzeu mai bine laughing

| milan9 a răspuns:

"bemveuri si mertzane", daca e sa te referi la masini mai recente fata de perioada 1990 - 2000, iti pot spune ca le numeri pe degete... (Si ma bucur ca nu sunt foarte multi astfel de irosponsabili ce nu au cauta in aceasta misiune).
Referitor la case parohiale ar fi corect ca baiatul cu pricina sa fi dat si vreun exemplu, nu de alta dar neam de neamul meu nu a vazut asa ceva. Nu vreau sa mor prost, as vrea sa stiu daca intre cei 23000 de preoti si calugari exista vreo casa parohiala cu doua etaje...
Dar nu exista.
Iar visceralitatea unora dintre noi mai are putin si da direct in diaree... big grin

NOname
| NOname a răspuns:

Grozav, acum afacerea-BOR, în loc de un ajutor dezinteresat, cum tot îndeamnă unele personaje imaginare, pe care îşi bazează BOR credinţe, pe lângă cerşetorie şi furt, mai dă şi banii cu dobândă. Că dacă nu escrochează ceva în plus, nu sunt ei.
Mă întreb la anul ce vor mai (re)inventa.

| CinevaNou a răspuns:

"Să nu iei de la el dobânda și spor (...) Argintul tău (banii) să nu ți-l dai lui cu camătă și pâinea ta să nu i-o dai ca s-o iei cu spor (cu dobândă)" (Levitic 25, 35-37).
epice comentariile

| milan9 a răspuns:

Poate nu se stie dar oare nu fiecare categorie profesionala are un SINDICAT si o CASA DE AJUTOR RECIPROC?
Ce este rau in asta?
S-au scremut jurnalistii lui peste prajit si au mai scop un articol? Ne-am scremut un pic si am mai publicat o intrebare pe TPU? tongue

Dobanda de 6% este doar pentru intertinerea retelei de economisti ce gestioneaza imprumuturile. (*personal i maine mi-as face un imprumut cu asa o dobanda).
Functionarii acestui sistem nu sunt preoti ai Bisericii, ci economisti ce au si ei familie si au nevoie de o remuneratie... thinking

Care Banca distrugatoare de destine ce au lasat familii fara acoperis deasupra capului mai practica aceasta dobanda, cand de fapt dobanda lor e de vreo 3-4 ori mai mare?

| Alphawolf a răspuns:

Si oare ce masuri vor lua impotriva celor care nu ramburseaza imprumutul?
Oare ei nu vor mai beneficia de pretioasele sedinte de exorcizare, vor ramane cu dracii pe ei? Nu vor mai beneficia de sfanta apa(chioara), nu vor mai avea acces la sfintele hoituri?

Biserica este o afacere, ea nu inghite iluzii, ea doar vinde iluzii(e si normal are la cine).

| Ravil a răspuns (pentru milan9):

Interesant ar fi să aflăm și cât e dobânda la Banca Vaticanului?
Nu cred că acest CAR, va avea viață lungă, dacă-și pun mintea cu el stăpânii valutei.
De altfel în afară de Țiriac, niciun român nu și-a putut face o bancă sau un astfel de fond, nici măcar G.Becali care punea banu jos, după episodul Caritas.
E lăsat intenționat să funcționeze pentru ca să compromită Biserica din interior.
Odată pentru că Mitropolia Moldovei are mulți săraci și dă urât să vezi oameni executați silit de angajații bisericii.
A doua oară pentru că fondul se poate prăbuși fie din cauza angajaților mercenari(la interesele concurenței) fie din cauza neplății.

Aș face o paralelă cu deciziile lui Ceaușescu de a oferi bunuri și servicii pe datorie țărilor arabe.
El dirija bani vitali pentru bunăstarea populației cu gândul la profitul viitor din creanțe, iar asta a dus la nemulțumire generalizată.
Mitropolia organizează fondul acesta, cu toate că are multe zone defavorizate în care poate investi, deși nu urmărește neaparat profitul.
Când ai o bancă, dai impresia că ai bani mulți, dar asta nu se vede și în nivelul de trai al populației.
Aici apare nemulțumirea pentru că deși Mitropolia Moldovei a făcut caritate în rândul populației, în domeniul acesta al într-ajutorării niciodată n-ai făcut destul și nu ai timp să pui ban peste ban la câte probleme există.
Au fost consiliați greșit, Mitropoliții trebuie să știe să-și aleagă consilierii și ce să pună în aplicare.

| Holiday explică (pentru milan9):

"Poate nu se stie dar oare nu fiecare categorie profesionala are un SINDICAT si o CASA DE AJUTOR RECIPROC?"

"Enorias" nu e o categorie profesionala, faci din nou confuzii.

"Dobanda de 6% este doar pentru intertinerea retelei de economisti ce gestioneaza imprumuturile...are Banca distrugatoare de destine ce au lasat familii fara acoperis deasupra capului mai practica aceasta dobanda, cand de fapt dobanda lor e de vreo 3-4 ori mai mare?"

Cand nu platesti impozit pe profit, pe cladiri, pe salarii etc, nu e greu sa lucrezi cu dobanda mai mica decat cei care platesc toate astea. In al doilea rand daca te inscrii in asta, si daca iei credit si daca nu, platesti o suma lunar nu e ca la banca unde platesti rate doar daca iei credit.
In iunie dobanda bancara la credite (DAE) a fost intre 6.6% pentru credite imobiliare cu ipoteca si 15% pentru credite de nevoi personale fara ipoteca, deci nicidecum de 3-4 ori mai mari cum bati tu campii.

Stai linistit ca nu-ti trebuie o "retea de economisti", sunt doar cativa care gestioneaza banii, agentii "de teren", sa le zic asa, vor fi tot popii care vor incheia contractele. Sunt contracte tip, nu e mare filosofie, nu-ti trebuie studii economice universitare sa faci asta, completezi datele personale, ii ceri ceva copii dupa diverse documente, ii fluturi prin fata enoriasului contractul, el avand mare incredere in popa nu citeste ce dracu scrie acolo, semneaza si gata.

| Celcareajuta a răspuns (pentru Delmoniko):

Am auzit ca un preot a fost decanonizat imediat dupa achizitionarea noului Mercedes S-klasse.

| milan9 a răspuns (pentru Ravil):

Ar fi crunt sa fie asdevarat ce spui tu...: sad
"E lăsat intenționat să funcționeze pentru ca să compromită Biserica din interior (în afară de Țiriac, niciun român nu și-a putut face o bancă sau un astfel de fond, nici măcar G.Becali).
Odată pentru că Mitropolia Moldovei are mulți săraci și dă urât să vezi oameni executați silit de angajații bisericii.
A doua oară pentru că fondul se poate prăbuși fie din cauza angajaților mercenari(la interesele concurenței) fie din cauza neplății.
Aici apare nemulțumirea pentru că deși Mitropolia Moldovei a făcut caritate în rândul populației, în domeniul acesta al într-ajutorării niciodată n-ai făcut destul și nu ai timp să pui ban peste ban la câte probleme există.
Au fost consiliați greșit, Mitropoliții trebuie să știe să-și aleagă consilierii și ce să pună în aplicare."

| Inferno a răspuns:

Daca da bani cu dobanda atunci e degeaba.
Exista atatea banci +provident care fac asta deja.

| CinevaNou a răspuns (pentru Celcareajuta):

Ar fi crunt sa fie adevarat ce spui tu... sad

| Celcareajuta a răspuns (pentru CinevaNou):

Dar nu stiti motivul...a fost eliminat fiindca a facut de rusine famiglia preotilor intrucat acesta si-a luat S-klasse doar cu kit-ul exterior de AMG motorul fiind unul de 3000cmc.(totodata incalcand si una din poruncile codului "omerta": "sa nu minti!"-auzi S65 AMG pe cel mai slab motor)

| CinevaNou a răspuns (pentru Celcareajuta):

Intr-adevar, e trist ca nu toti preotii isi pot permite o masina buna.

| Delmoniko a răspuns (pentru milan9):

Da, ma, saracii popi. Stati izolati toti prin munti si catune si nu beti decat apa. Cred ca popii sunt cea mai de rahat categorie din tara asta. Gandeste-te. Nu produc nimic, nu fac nimic, doar pupa si dau din gura. Sa se faca politicieni